Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2301) Szten Márs válasza TopaMo (#2300) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Akkor ez még hasznosabb topic lesz neked: [link] - ahova le is írhatod, hogy elsősorban milyen felhasználásra és mennyiért akarsz gépet venni.

(#2302) Jimbow válasza Terapeuta (#2298) üzenetére


Jimbow
csendes tag

Köszi! Azt tudom hogy jó papírképek lesznek belőle, mert már rosszabb géppel is nagyon szépeket csináltak nekem.
Csak egyszerűen zavar, hogy egy 3 éves HP szebben "nagyítható". De elég keveset fotóztam eddig "megfelelő" környezetben (félhomályos házibuli, éjjel a hóban, stb :) ), az is ludas lehet. Üdv!

(#2303) Terapeuta válasza Jimbow (#2302) üzenetére


Terapeuta
őstag

Ha tudsz, linkelj be egy eredeti képet a Te gépedből.

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#2304) Jimbow válasza Terapeuta (#2303) üzenetére


Jimbow
csendes tag

Itt van 2 kép:
katasztrofavedelem.fw.hu/index/DSCF0087.JPG

katasztrofavedelem.fw.hu/index/DSCF0103.JPG

Közben rájöttem, hogy az volt többek között a ludas, hogy az ezeréves VOODOO1 került vissza a gépembe átmenetileg, hardverhiba miatt... :)
Ezzel a két képpel szeritem elégedett lehetek. Remélem. Ugye? :(

(#2305) Szten Márs válasza Jimbow (#2304) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

A te kutyád? :)
Egyébként a fényképeket ide szoktuk belinkelni: [link]

(#2306) Terapeuta válasza Jimbow (#2304) üzenetére


Terapeuta
őstag

Ez egy teljesen jó kompakt minőség

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#2307) _seth_ válasza Jimbow (#2304) üzenetére


_seth_
veterán

De jó oldal! Nosztalgiázom egy kicsit :D

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#2308) ottkar válasza Jimbow (#2296) üzenetére


ottkar
addikt

Azért rosszabb a képed mert az érzékelő nagyságához képest túl sok érzékelőt, (pixelt, diódát) tettek rá amiknek a terjedelme kisebb, nagyításnál ezért lesz rosszab a kép.

(#2309) cigam


cigam
félisten
LOGOUT blog

http://snodart.com/tutorials/DOF_full.mov címen egy videó található ami a mélységélességet magyarázza el. Sajna angol nyelvű, de az animációk magukért beszélnek. Nekem nyelvtudás nélkül is érthető volt, vagy legalábbis hasznos.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#2310) Gergello


Gergello
addikt

Olympus Sp510uz-vel készítettem a képeket. Beltérben, égő villanynál (ettől olyan sárgásak) néhányt vakuval, néhányat anélkül. A gép beltéri üzemmódban voltam, kézzel nem állítottam semmit.

Itt van 2 példa, ilyen az összes. Annyira zajosak, hogy nem lehet őket használni.

link
link

Mit kellene másként csinálnom? Ilyen képeket telefonnal is tudok készíteni, talán jobbakat is.

(#2311) cigam válasza Gergello (#2310) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Hát az nagyot dobna a zajtalanságon, ha nem ISO800-on fotóznál. Ne engedd hogy a gép döntse el (automatikusan növelje az ISO-t). MInnél kissebb ISO értéket állíts be, de 200 fölé ne menj. Használj vakut, és minél több fényforrást (Lámpa, ablak), Pl. ne este fotózz , hanem napközben. Ha fehéregyensúlyt pontosabban beállítod, nem lesz ilyen sárgás elszineződése.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#2312) biggamer


biggamer
veterán

:Y :Y :Y FIGYELEM !!! :Y :Y :Y

PHotóstalálkozó időpontja a Vasúttörténeti Parkban [link]
megrendezésre kerülő VIII. Közép-Európai Mozdonyfesztivál és IV. Nemzetközi Étkezőkocsi Találkozóra 2008. szeptember 14.-e ( vasárnap ).

" A gőzmozdony tökéletesítésében élenjáró, Stephenson-ra emlékezve idén szeptember 13-14-én nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Közép-európai Mozdonyfesztivált a budapesti Vasúttörténeti Parkban.
A magyar mozdonyvezetők legjobbjai mellett Ausztria, Csehország, Szlovákia, Németország, Lengyelország és Szerbia legnagyobb gőzmozdonyait látjuk vendégül.
A mozdonytalálkozó során a méltóságteljes masinák felvonulásakor idén is megválasztja a több ezres közönség a felvonulás „Mozdonyszépét”, melyet tavaly a 424.009-es pályaszámú gőzmozdonyunk nyert el.
A gőzmozdonyfesztivált egy nagyszabású gasztronómiai eseménnyel kötjük össze: a IV. Nemzetközi Étkezőkocsi Találkozóval. A találkozóra eddig ismét több környező ország jelezte részvételi szándékát, mely szerint a nemzetek konyhái előreláthatólag 5 étkezőkocsival mutatkoznak be.
A Közép-Európai Mozdonyfesztivál és a Nemzetközi Étkezőkocsi Találkozó a Park életében minden évben a legrangosabb és a legtöbb látogatót számláló saját esemény.
Tavaly több, mint 8000 ember volt kíváncsi erre a különleges eseményre. Biztosak vagyunk abban, hogy ebben az évben még több látogató érkezik az egész ország területéről, minden korosztály képviseletében.
A történelmi gőzmozdonyok versenye az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyedi és különleges szabadtéri programot jelent Budapest kulturális életében."

Belépőjegy árak:
Gyermek, nyugdíjas: 600 Ft
Felnőtt: 1 200 Ft
Családi (2 gyermek+2 felnőtt): 2 400 Ft

Belépőjegyeket elővételben a MÁV Nosztalgia Jegyirodában (Budapest, Nyugati pályaudvar 10-es vágánya mellett) lehet váltani, vagy a Vasúttörténeti Parkban (1142 Budapest, Tatai út 95). "

Eddigi jelentkezők :
BEE
Terapeuta
biggamer

Jelentkezni lehet itt : [link] vagy Privátban.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk. :K

biggamer

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN

(#2313) ottkar válasza Gergello (#2310) üzenetére


ottkar
addikt

Ezek a képek kifogástalanok az adott fémyviszonyokhoz és beállításokhoz. Örülhetsz hogy ilyen jó képeket készít a gép. Ez neked használhatatlan zaj? Akkor te még nem láttál olyat.Mi az hogy beltéri üzemmód? És a másik amit előttem írtak a fényképezőgépet be kell állítani ha vannak rajta beállítási lehetőségek. Az onnan is látszik hogy a képen nem teng túl a sárga mert akkor nem volna vakító fehér rész.

[ Szerkesztve ]

(#2314) Eyesis


Eyesis
őstag

Sziasztok!

Szeretnék segítséget, tanácsokat kérni Tőletek.
Arra gondoltunk barátnőmmel, hogy megtanulunk fotózni :-)

- Érdemes mindenek előtt valami könyvből megpróbálni megtanulni ezt- azt autódidakta módon?

- Ha igen, akkor melyik könyvből?

- Ez után, vagy előtte melyik fotós tanfolyamot ajánljátok? (Budapest)

- Milyen fényképezőgépet kell venni a tanfolyamra? Vagy adnak?

- Későbbiekben egy olcsóbb tükörreflexes masinát szeretnénk, esetleg egy Nikon D40? Vagy van valami jobb ár/érték arányú mindent beállítani engedő modell ötletetek?

Köszömöm a segítségeteket :-)

Eyesis

(#2315) *Ropi* válasza Eyesis (#2314) üzenetére


*Ropi*
félisten

Általánosságban keresd Scott Kelby könyveit, vagy a National Geographic fotósiskola köteteit (van jópár). Jó lenne tudni, hogy mit szeretnétek fotózni, akkor konkrétabban tudnék címeket mondani. Tanfolyam nem szükséges: sokba kerül, viszont internetes fórumokon is megtanulható a lényeg, ha valakinek van érzéke hozzá, akkor felszívja. Nemzetközi fotópályázatok nyerteseinek 1/3-a autodidakta módon szedte magára a tudását...

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2316) ottkar válasza Eyesis (#2314) üzenetére


ottkar
addikt

Addig nem érdemes tanulni szöveget amíg nincs gép. A fotózásnál a felvételezés a lényeg a könyvből csak hozzáadni kell az ismereteket. Előbb a gépet kell elindítani.

(#2317) Flashback


Flashback
addikt

Sziasztok
Valami alap tükörreflexes gépet szeretnék venni. A fő szempont az ár a második szempont pedig az hogy a nővéremnek van egy analóg Nikonja. Nem mai darab olyan 5-6éves de van hozzá két obija. Azok az obik csak nikonra jók?

Ezeket a belépő szintű gépek jöhetnék szóba:
[link]
[link]
[link]
[link]

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#2318) Szten Márs válasza Flashback (#2317) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Ejj, benézted a topicot kicsit :D Ez a gépvásárlás-tanácsadós topic: [link]

De ha már itt vagyunk:
Olympus SE kitet nem ajánlok, az SE kithez adott 17,5-45mm-es objektív nem áll valami jó obi hírében. Ezen kívül az E-410 és E-420 saját, szubjektív véleményem szerint igen rossz fogású váz, konkrétan szerintem a valaha gyártott legrosszabb fogású digitális tükörreflexes vázak. Ennek ellenére an, akinek bejön a fogásuk, érdemes boltban megfogdosni, ezen kívül megfogdosni egy Nikon D40-et is (vagy ha az épp nincs kirakva, mint fogdosható gép, akkor egy D40x-et vagy D60-at, tekintve, hogy ugyanaz a váza ennek a három gépnek).

A D40 igen-igen jó magas érzékenységű zajszinttel rendelkezik, míg az Olympus magas érzékenységeken a digitális tükörreflexesek mezőnyében igencsak hátul kallog, a kisebb érzékelőméret miatt. A keresője is nagyobb a Nikonnak.

A régi filmes objektívek csak Nikonra jók, és minden bizonnyal jók lesznek a D40-re is, viszont nem lesz velük autofókus akkor sem, ha autofókuszos objektívek voltak, ugyanis a D40 csak AF-S és AF-I jelzésű Nikkor objektívekkel képes autofókuszra, illetve HSM-es Sigmákkal, valamint a belső motoros Tamronokkal.

(#2319) ottkar válasza Flashback (#2317) üzenetére


ottkar
addikt

Természetes hogy csak Nikonra, így adott hogy mi kell.

(#2320) Flashback válasza ottkar (#2319) üzenetére


Flashback
addikt

Én is amúgy Nikon párti vagyok. Az Olympusban nem bíztam de a nagy gépekhez nem értek. Az Obiknál mit adnak meg? A gyujtópont távolságát? Mit befolyásol?

[ Szerkesztve ]

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#2321) ottkar válasza Flashback (#2320) üzenetére


ottkar
addikt

A gyújtótávolság a képszöget befolyásolja. A hosszabb gyújtótávolságúaknak egyre kisebb a képszöge, a kisebbeknek nagyobb. Az 50mm-es optikának 45 fok körül van.Természetesen kisfilmre átszámítva. Az optika jellemzője még a fényerő F
Pld f=50mm F:2,8

(#2322) Flashback


Flashback
addikt

Hűha ez érdekel. Erről hol tudnék olvasni?! Akkor a 18mm mekkora szögnek felel meg?

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#2323) Szten Márs válasza Flashback (#2322) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

[link]
Itt figyelembe kell venni, hogy a képkivágásokat, illetve az alul kiszámolt látószögeket kisfilmes formátumra, azaz 36x24mm átmérőjű filmre/szenzorra kell érteni. Egy 18mm-es objektív látószöge DX formátumú Nikonon, digitális Pentaxon és Sonyn (az A900 kivételével) kb 27mm-es kisfilmes látószögnek felel meg az 1,5x-es szorzó miatt. APS-C-s Canonnál a szorzó valamivel nagyobb, 1,6x, ott a 18mm-ert kb 29mm-nek lehet venni ebben a táblázatban.
Ezen túl fontos megjegyezni, hogy a lennt látható látószögek átlós látószögek. Épp ezért a 3:2-től eltérő film/szenzor formátumok esetén nem lehetséges csak úgy szimplán croppal való szorozgatásos, kisfilm-ekvivalensre átszámítgatós módszerrel meghatározni átlós látószöget.

Ha magad akarod kiszámolni egy objektív látószögét adott film/szenzorméret mellett, akkor az alábbi képlettel lehet ezt megtenni:
látószög = 2 x arc tg (d/2f), ahol is d az adott film/érzékelő átlója miliméterben, f pedig az objektív valós gyújtótávolsága szintén miliméterben.
Lehet persze függőleges, illetve vízszintes látószöget is számolni, ekkor d helyére a film/szenzor vízszintes, illetve függőleges hosszát kell megadni, miliméterben.

[ Szerkesztve ]

(#2324) Eyesis válasza *Ropi* (#2315) üzenetére


Eyesis
őstag

én tájképeket, pillanatképeket, makrókat és éjszakai képeket szeretek csinálni, szeretnék, de nem tudok (még) mozgás közbeni dolgokat lekapni, pl ehúz egy motor mellettem azt....

barátnőm meg ilyen közeli arcképeket, pillanatképeket szeret...

most filozok, hogy eleg e egy Canon 1000 vagy egys Nikon D40...
esetleg feljebb kéne menni? vagy ezekkel már meg lehet tanulni rendesen fotozni?
a mozgas kozbeni fotohoz tudtommal masik optika kell, vagyis olyan kene amin lehet cserelni :-)
Canon 450D vagy 40D gondolom már tul felső szint?
vagy ez gépvásrálás topicra tartozik? nem a tanuláshoz? :-)

Eyesis

(#2325) philoxenia válasza Eyesis (#2324) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ahhoz, hogy fotózni tanulj egy olcsóbb ultrazoom is elég lehet. Igazából mindent ki lehet vele próbálni, amit a DSLR-ekkel, csak nem lesznek olyan szép képeid. Ha olyat választasz, ami 28-ról indul, akkor nagyjából le tudod fedni azt a látószögtartományt, amit később a tükrösöknél a cserélhető obikkal. Ez a gép lehet használt is akár, hogy olcsóbban megúszd a dolgot.Ha már tudod, hogy mik az elvárásaid egy géppel szemben, akkor érdemes vázat választanod.
Ha arra jutsz, hogy fog ez menni Nektek, akkor érdemesebb jobb vázat venni inkább D80- 40D Tanuláshoz ezek is alkalmasak persze, nincs olyan gép szinte a nagyon profi gépek kivételével, amin nem lehet megtanulni, de ha mégse fog tetszeni a dolog, akkor nagyobb veszteséggel tudsz a váz+obikon túladni, mintha veszel egy ilyen gépet például, ami családi fotózásra nyugodtan megmaradhat.
Svenkelni is megtanulhatsz vele. :K ;) /a mozgás közbeni témakövetésre gondolok/

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2326) philoxenia válasza Eyesis (#2314) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A fotóstanfolyamok hasznosak lehetnek, mert stúdiót és modelleket is biztosíthatnak, sok tanácsot kaphatsz, amit másként magadnak kell összeszedned, viszont nem túl olcsóak. Szerintem akkor érik csak meg igazán, ha használható papírt is kapsz a végén az elvégzésről.Tanfolyamok.
Itt a negyedik pl. OKJ bizonyítványt ígér.Vannak azonban elég drágák is.Kérdés, megkapod-e cserébe a lehetőségeket, vagy a magasszintű képzést?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2327) Flashback válasza ottkar (#2319) üzenetére


Flashback
addikt

Hopp benéztem... a nővéremnek Minolta van. Akkor igazából teljesen mindegy mit veszek? Vagy a minolta obik jók valami másra?
Azthiszem ez a fajta:

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#2328) Szten Márs válasza Flashback (#2327) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

A Minolta objektíveket Sony digitális tükörreflexesekre lehet felcsavarni. Sonyból az A200-at tudom ajánlani, olcsó és szerintem abszolút megéri az árát.

(#2329) Eyesis válasza philoxenia (#2326) üzenetére


Eyesis
őstag

azt is észrevettem, hogy vannak egészen olcsók is :-)
végülis miért ne lehetne pár fotózni szerető kollégának összeülni egy órát dumálni segíteni egymásnak? :-)

szóval attol, hogy ilyen kompakt gépet veszek, nem lesz sok olyan "lecke" amit ne tudnék vele megtanulni, beállítani?

ehhez az SP-560 UZ-hoz kell még spéci optika, hogy tudjak svenkelni tanulni vele?

illetve makró képekhez tudok feltenni másik optikát?

az lényegében nem zavar, ha nem az optikán tekergetek, hanem egy menuben állítgatom be a számokat :-)

Eyesis

(#2330) ottkar válasza Eyesis (#2329) üzenetére


ottkar
addikt

A svenkelésnek semmi köze az optika nagyságához. A svenkelésnél egy derékszögben mozgó tárgyat (pld autó) úgy követsz a géppel hogy a tárgy a keresőben marad ezért az éles lesz míg a háttér elmosódott.

(#2331) Eyesis válasza ottkar (#2330) üzenetére


Eyesis
őstag

na de ehhez nincs valami olyan optika ami segiti ezt? vagy egy akarmilyen fenykepezogeppel is meg lehet csinalni?

Eyesis

(#2332) philoxenia válasza Eyesis (#2329) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ilyen ultrazoomokhoz tehetsz föl makroelőtétet, a másik topikban is említett Raynox-ot.

A svenkeléshez inkább gyakorlat kell ez esetben, az ultrazoomok fényereje elég hozzá normál fényviszonyok között.

Ultrazoomokban is van választék, de az Oly 560UZ most az egyik legjobb vétel.

Ottkar nagyon kis fényerejű optikánál nehéz elkerülni a bemozdulást. A kis kompaktok kitekert zoommal elég gyengék már.

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2333) Balinov válasza Szten Márs (#2328) üzenetére


Balinov
félisten

Koszi, ez egy jo tipp volt. kb 88-90k-ert van mar A200-as vaz + Sony DT 18-70mm kitben.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2334) Eyesis válasza philoxenia (#2332) üzenetére


Eyesis
őstag

Te vagy az én emberem :-) ez a makró is csak 10ezer :-)
milyen állványt vegyek hozzá? :-) úgy nézem nem is volt olyan extrém elvárás 150ből kijönni :-)
elvégre csak kezdőnek kell, es a PSA70 után gondolom ég és föld lesz :-)

köszi :-)

Eyesis

(#2335) philoxenia válasza Eyesis (#2334) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ilyen állvány szerintem teljesen elég hozzá.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2336) Cassidey válasza Eyesis (#2334) üzenetére


Cassidey
senior tag

ha szansz ra ennyit en pont az ellenkezo iranyba terelnelek.. egy kompaktot biztos, h kinosz ha erdekel a fotozas, normalis aron eladhatatlan, kidobott penz. jo oke, megmaradhat masodgepnek..

mondjuk ha rajossz, h megse erdekel egy dslr-t is el lehet adni es vehetsz az arabol kompaktot (mondjuk ezt ugyse fogod csinalni szerintem). vegyel egy dslr-t duplakitben, fotozzatok sokat a baratnoddel es majd rajottok, h milyen iranyban leptek tovabb, ha szukseget erzitek egyaltalan. (obikra gondoltam, a vazak tudasat jo sokaig nem fogod kinoni sztem)

szerk.: ha maradsz a kompaktnal lehet elado a fuji s6500-am raynox-al 1 gigas xd kartyaval :)

[ Szerkesztve ]

(#2337) Eyesis válasza philoxenia (#2335) üzenetére


Eyesis
őstag

Ezt az SP-560 UZ-t meg fogom nézni hétvégén valami boltban, és megkérdezem, hogy a Raynox DCR-250 rátehető -e, godnolom az állvány jó mindenhez...

előszőr megijedtem, hogy nem SD kártyás, de most nézem, hogy ott van az xD is a kártyaolvason :-) godnolom hasonló foglalat... mondjuk Olympus XD Card 2 GB 5-8ezer Ft... míg az SD 2-4 ezer :-/

mondjuk ez is zavaró... 640 x 480 / 30 kép/mp Felvételi idő: 10 s azt jelenti, hogy jó videót csinál, de csa k10 másodperceset és szar videót csinál hosszút is? 320 x 240 / 15 kép/mp Felvételi idő: 29 min ?

Na de azért megnézem :-)

Eyesis

(#2338) Balinov válasza Eyesis (#2337) üzenetére


Balinov
félisten

Az MJU-820-am is ezt csinalja, 640*480-ban max 10mp-t vesz fel, mig 352*288-ban amit bir az XD kartya. :W

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2339) Eyesis válasza Balinov (#2338) üzenetére


Eyesis
őstag

nem lehet valahogy kihekkelni ezt a korlatot belole? ;-)

Eyesis

(#2340) Balinov válasza Eyesis (#2339) üzenetére


Balinov
félisten

nemtudom, meg nem is igazan izgat, ha videozni akartam volna, videokamerat vettem volna. persze bosszanto ez a piciny szepseghiba.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2341) Eyesis válasza Balinov (#2340) üzenetére


Eyesis
őstag

hát én meg nem csak videozni akarok, csak néha jól jön... azért nem fogok videókamerát cipelni mindenhova, hátha jól jön :-)

Eyesis

(#2342) philoxenia válasza Eyesis (#2341) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Másik UZ ennél nem korlátos a videó. :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2343) Flashback válasza Szten Márs (#2328) üzenetére


Flashback
addikt

Szóval akkor ő jó választásnak tűnhet.[link]
Ultrazoom kategória is tetszik ott mi az ami jó ár/érték arányt képvisel?

[ Szerkesztve ]

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#2344) Szoles válasza Flashback (#2343) üzenetére


Szoles
senior tag

Isten ments, hogy önkéntes rendőrködjek, de nem IDE valók a gépvásárlási dilemmák? Csak hogy jobban áttekinthetőek legyenek a topikok.

(#2345) rumos14 válasza Balinov (#2333) üzenetére


rumos14
nagyúr

érdemes utánajárni mert a hülyeazértnemvagyok boltokban állítólag még olcsóbban lehet kapni.

(#2346) Flashback


Flashback
addikt

Szemezek az A200-al nagyon, de szeretek markózni. Ahhoz peig jó lenne élőkép... Vagy análkül is tudok éles makrót csinálni?

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#2347) rumos14 válasza Flashback (#2346) üzenetére


rumos14
nagyúr

ha ezt ottkar meglátja, leveszi a fejed! :) a makrohoz nem élőkép kell, hanem jó makroobi, vagy átmeneti megoldásként egy 10k-s Raynox előtét, valami 250 a típusszáma.

(#2348) Szten Márs válasza Flashback (#2346) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Semmi köze egy makrókép élességének a liveviewhez, abszolúte semmilyen összefüggésben nem állnak. Amire gondolni szoktak makró vs liveview téren az az, hoyg liveviewwel kisebb erőfeszítéssel lehet néhány helyzetben makrózni, nem kell földön kúszni adott esetben pl. Ezt a problémát régebben szögkeresővel oldották meg, hogy a Sony A200-hoz kapható-e szögkereső azt nem tudom. De kissé nagyobb erőfeszítéssel a sima keresővel is lehet ilyen kellemetlen helyzetekben is makrózni. Ezen túl korántsem minden makróhoz kell laposkúszni. BTW messze a legtöbb makrós kép amit láttam és igencsak jó volt, liveview nélküli géppel készült :U
Amit rumos14 kollega meg javasolt eggyel fölöttem az a DCR-250 lesz ;)

[ Szerkesztve ]

(#2349) j.bravo válasza Flashback (#2346) üzenetére


j.bravo
addikt

Ebben a topikban elég sok képet találsz, ami dslr-rel, élőkép nélkül készült makró, és éles ;) (a fent említett dcr250-nel is, és közgyűrűvel is, és makróobival készültet is találsz)

Szóval lehet, na.
Ha talajközeli makrót akarsz, és nincs kihajtható élőképes LCD kijelző, akkor vagy hasra kell vágódni :) , vagy egy szögkereső a megoldás (mondjuk az se olcsó).

szerk.: Látom közben Szten is leírta.

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#2350) ottkar válasza Flashback (#2346) üzenetére


ottkar
addikt

Én kíváncsi volnék hogy napsütésben hogy a nyavalyában látja valaki az "élőképet"? Az egyszerű fénytani dolgokat nem lehet csak úgy seggberúgni.
Az esetek döntő többségében a kereső kényelmesebben biztonságosabban használható, túl van lihegve az élőkép.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.