Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Hmm, ezt Bondi kollégának kellett volna címezni Sebaj.
Mint ahogy azt is amit most írok alant.
Az A60-hoz, - ami egy nagyon jó gép (2MP de full manuális beállítások, nem csak mókusvakító témamódok), de mégiscsak régi már szegény (az enyém már elég kehes, lassan működik nagyon, pedig kímélve volt), és az értéke szerintem már alacsonyabb mint a szóban forgó előtétlencse ára - én nem biztos hogy beruháznék. Ha jó okod van rá, az persze más.
Ha az esetleges új géped ugyanebből a termékvonalból kerül ki (a kütyü használható lesz rajta), az is más
[Szerkesztve]Whatever.
-
Szten Márs
nagyúr
Hátööö... ha nem tévedek a bridge kifejezést az SLR like kompaktokra kezdték el alkalmazni, merthogy hidat képez az SLR-ek és a kompaktok között.
Attól bridge egy bridge, hogy kinézetre, funkciókra hasonlít egy SLR géphez, méretes objektív, manuális beállítások tömkelege, stb. Igen, képminőség nem feltétlen van mindig a toppon, azért a bridge gépekben is a DSLR-ekhez képest körömpiszoknyi CCD van, ebből következően csodákra nem képes, és ha sikerül elég rosszul összehozni, akkor akár egy ultrakompakt is felveheti vele a versenyt, persze. De azért ne felejtsük el, hogy hiába tud hasonló képminőséget produkálni egy mókusvillantó adott körülmények között, ha vannak olyan helyzetek, amiket nem lehet vele megoldani, teszem azt hosszabb záridős képek, vagy bármi amihez olyan manuális beállítási lehetőségek kellenek, ami a zsebkompaktban nincs meg.
Mostanság azért érdekes helyzet alakult ki, nem igazán tudom, hogy a Pana FZ8-at, Oly 550UZ-t, Kodak P880-at, meg ezeket minek is kéne mondani... mert ugye annyira nem SLR like, de nem is zsebkompakt, jójó, tudom ultrazoom meg superzoom meg anyámkínja, (P880-ra ez sem igaz) de valahogy ha nagyon kategórizáló kedvünk van szerintem lehet egy alsó, nem szigorúan SLR like bridge kategóriát venni, amikbe ezek tartoznak, és egy valódi bridge kategóriát, ahova FZ50, S9600 és hasonló gépeket lehet tenni... szerintem, de lehet az, hogy egy gépre milyen címkét akasztunk csak sz@rrágás, elvégre nem az a lényeg, hogy hova kategorizáljuk, hanem hogy mire képes.
Elnézést, szómenésem volt
[Szerkesztve] -
-
*Ropi*
félisten
Olyankor egyszerűen kevesebb képpontot olvasnak ki a szenzorról.
A legjobb eredményt az adja, ha minél több apró (mondjuk ebben az esetben 5-7) lépésben méretezed le a képet a kívánt méretre. Közben és utána élesítés, miegymás...
És persze nagyon sok függ a leméretezéshez használt algoritmustól is, az S-Spline és a Lanczos3 a legjobb erre a célra.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
BEE
addikt
A gépek simán leméretezik a képet.
Akkor jársz legjobban minőségileg, ha a legjobbat készíti a gép, amit
otthon átalakítasz kedved szerint.
Kisebb vagy tömörítettebb képet csak akkor készíttess a géppel,
ha kevés a memória.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
kiskornel
addikt
Szerintem ha 12Mpx-es képet világosítod, korrekciózod és úgy méretezed le, az jobb képet ad, mintha 3Mpx-es képet készítesz, és azt korrekciózod.
Akinek lehetősége van rá, az RAW-ban fotóz, mert azt utólag könnyebb korrigálni. Ilyen leméretezős / JPG-s fotózást csak olyan helyen csinálnak, ahol nincs idő az utómunkára, vagy sportfotós az illető és kell a sorozatlövés... tehát én az A állításodra szavazok.
Helyhiányra hivatkozni a mai világban nem szokás, mert elég csórónak kell lenni a mai alacsony memóriaárak mellett, hogy valaki szűkölködjön bennük.Egy megjegyzés: a DSLR gépekbe épített zajszűrés viszont díjnyertes.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Degeczi
nagyúr
digitális kamerán, normál körülmények között teljesen fölösleges az UV szűrő, semmilyen hatása nincsen...
(az érzékelők eleve az infra tartomány felé érzékenyebbek, UV felé kevésbé, és ami kevés UV fény éri őket talajközelben, jórészt azt is megszűrik az optikában lévő üvegek)filmen volt fontos az UV szűrés (a demó képeik is filmre vonatkoznak), ill. nagy magasságban
másrészt nagyon sok kompaktra is lehet szűrőt tenni, az nem csak a nagyok kiváltsága
polárt érdemes is ha a helyzet megkívánja, mert az jórészt valóban nem pótolható utólag
-
Degeczi
nagyúr
a szűrőknek egyszerűen mm-ben van megadva a mérete, a menet szabványos - így nincs értelme kamerákhoz válogatni, pusztán az a kérdés, az adott típusra lehet-e szűrőtartót csavarni (az objektív tövében szokott lenni ehhez menet, ahová becsavarható egy kellően magas gyűrű)
ha nincs ilyen, szerintem felejtős, olyan modellt érdemes választani amin van, ha fontos a szűrőzés
mágnesesen rögzíthetőt nem láttam még, mondjuk ettől még persze lehet - de mivel ezek a pici gépek többnyire műanyagok, sok értelme nem látszik
-
kiskornel
addikt
A te kompaktodon nincs szűrőmenet? Amihez meg nincs, sok gép esetén lehet venni tubust, és arra kell rácsavarni a normál szűrőket.
Sőt. Az általad felrakott filmek egyikében láttam, hogy normál üveg vagy műanyag lap, ami polárszűrőként... és akkor azt tartod a gép elé.
Milyen géped van? Csak hogy most már tudjuk meg, miről is beszélünk...
"Nemértem miért nem forgalmazzák nálunk" - most csak úgy józan paraszti ésszel. Finom, érzékeny elektronika és a mágnes hogy jön össze. Ki bízik az ilyen hama vacakokban, hogy nem kergíti meg az elektronikát. Még a géped maunaljában is az első lapokon szokott lenni, hogy tartsuk távol a gépet a mágneses mezőktől.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Degeczi
nagyúr
azon úgy látom valóban nincsen menet az optika tövében
nem tudom mennyire gyakran van fémből a kompaktok optikájának az eleje (a tükrös gépek cserélhető objektívjeinél is nagyon gyakran műanyag), valszeg nem sűrűn: talán azért sem forgalmazzák, mert ritka az a típus, ahol használható lenne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest