Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz b0bcat #3063 üzenetére

Igen, ismerek. Nem keverem.

Az a kérdés foglalkoztat most, hogy akik már nagyon profik angolból (pl. b0bcat kolléga), ők is fejlesztik-e magukat mindennap, tehát naprakészen tartják a tudásukat? Ha igen, akkor mennyit, és mit tanulnak? Pl. új szavakat?
    Mikor tudatosult bennetek egyébként, hogy nagyon jók vagytok, és mikor hagytátok abba a tanulást? Mert azt éreztétek, hogy a céljaitokat elértétek, és sok új már nem lesz...

Egyébként ha már ez szóba került, szerintetek egy embernek hány nyelvet érdemes megtanulnia, már mint úgy értve, hogy bármikor elő tudja venni ezeket a nyelveket, és C2-es szinten tudja használni, pontosan úgy, mint egy anyanyelvi beszélő.

A célom az angol után több idegennyelv elsajátítása a lehető legmagasabb szinten: németül, franciául, és spanyolul szeretnék még megtanulni, az anyagokat már be is gyűjtöttem hozzájuk. Viszont azon gondolkodom most, hogy ennyi nyelvet elég nehéz lenne naprakészen tartani, úgyhogy valószínűleg maradok az angol-német kombónál.

Vannak ezek a poliglottok ugye, akik sok nyelven beszélnek, de azt biztos tudjátok, hogy abból a 20 nyelvből mondjuk 15 csak A2 szint körül van.... Sok értelmét nem látom ennek. Persze biztos vannak kivételek, akik ezt a 20 nyelvet magas szinten tudják, de én kételkedem ebben.

Mi a véleményetek erről?

Köszönöm!

• philoxenia

MODERÁTOR

válasz b0bcat #3063 üzenetére

Sok embernek magyarból se lenne meg... ;] [link]
    Ezt például sem angolul, sem magyarul nem értem:
    Szociolingvisztikai kompetenciaJól használ idiomatikus kifejezéseket és kollokvializmusokat, miközben tudatában van a jelentés konnotációs szintjeinek

(Aláhúzás tőlem). Ezt még a róka is aláhúzta,
    bár a konnotációst nem, gondolom azt ismeri :D

Új hozzászólás Aktív témák