- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Windows 11 24H2
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
direwolf
őstag
Sziasztok!
Androidos TV boxra van olyan média lejátszó ami tudja az automatikus frekvencia váltást?"I've seen things you people wouldn't believe"
-
neo-geo
senior tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy most van egy 250/80-as net, IPTV, és vezetékes telefon. Lejárt a hűség, és visszamondanám az IPTV szolgáltatást, akkor a dekódert vissza kell juttatnom valahogy hozzájuk?
A másik pedig, váltanék csomagot is az 1/1 gigásra, evvel kapok újabb ONT-ot is? Most Sagem 5655 van.PSN-ID:Putyesz-HUN
-
tuto558
aktív tag
válasz #78121280 #138789 üzenetére
"Hang döccenés pattogás multicastban, unicastban meg jó.
WIFI-n nem megy a multicast."
Ezt nem teljesen értem. A TV adás megy már unicastban is? Vagy amikor unicast-ot említesz, akkor valamilyen streaming szolgáltatástra gondoltál?T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
patrikcoc
senior tag
Az szép, tehát a régi hibák visszajöttek (Dolby + hang pattogás)...
A túlszaturált kép a jelenlegi verzióban is fennáll, legalábbis amikor a voda box volt nálam, természetesebbek voltak a színek OLED-en és az 1080p-s output is szép volt (logók illetve a kép szélei rondák 1080p-n a T-s boxon, 2160p-n meg ugye villog az alja...). Mostanában kb. negyed-fél mp-re megakad a kép és a hang elég gyakran (kb. 3/4 óránként) mind a 4 boxon. Visszatekerés után pedig nem akad meg ugyanott... Bekapcsolás után is fixen megakad, még mielőtt eltűnne a launcher UI. -
snyper990
őstag
Köszi szépen!
Tudom, hogy lényegében csak skin csere, de nem lenne rossz, ha nem folyna ki a szemünk az EPG-t lapozgatva, illetve pont erre kérdeztek rá pár hsz-el ezelőtt.
Mondjuk én nem görcsölök rajta, nem nagyon szoktam TV-t nézni. Meg azt is sejtem, hogy a többi frissítéshez hasonlóan ezzel is sok probléma lesz, ha egyszer kiadják. Furcsa, hogy több mint egy év sem elég egy ekkora cégnek kijavítani egy pár bugot (különösen ekkora éves nyereséggel... vagy lehet, hogy pont azért? Így is csendben tűrnek az előfizetők?...) -
zeon.hu
nagyúr
Android box:
Műsorújság betüméret állítható valahogy?
Túl kicsi, a régi vodáson jóval nagyobb volt, megszoktuk.#?*@&!
-
snyper990
őstag
válasz WATERDACA #138782 üzenetére
Szia!
Sokat segítene, ha legalább a HGW típusát megírnád...
Technicolor ONT-n pl. az eszközök listájában van egy státuszjelző LED-utánzat ikon, ami alapján lehet látni, hogy éppen csatlakozik-e az adott eszköz.
Vagy ha nem adtál nekik fix IP-t, a listában üresnek kell lennie az IP címet tartalmazó mezőnek a nem csatlakozó eszközöknél[ Szerkesztve ]
-
WATERDACA
őstag
Sziasztok. Adott egy új Telekom router, 1 gigás nettel, kb. 4 hónapja használom. Vannak, akiknek megadtam a jelszót, de azóta természetesen történt jelszó csere stb.
A kérdésem inkább technikai jellegű, régen az admin felületen meg lehetett nézni, mely eszközök csatlakoznak jelenleg a routerhez. Úgy tapasztalom, hogy az új rendszeren ez már nem ennyire átlátható, legalábbis én azt látom, melyek azok az eszközök , amelyek már csatlakoztak valaha a routeremre.Tud valaki megoldást?
u wanted, i got it \o/
-
zeon.hu
nagyúr
Bluetooth füles másnál is kihagy néha?
Jelenleg csak a boxhoz csatlakozik, többi eszközről kilőttem, de így is.#?*@&!
-
zeon.hu
nagyúr
Android box:
Csatornákat hogyan lehet a kedvencek közé tenni, majd azokat elérni?
Nem adott műsor érdekel, hanem csatorna.[ Szerkesztve ]
#?*@&!
-
tuto558
aktív tag
válasz kdavid13 #138776 üzenetére
Multicastról itt találsz pontos leírást, ilyen módon van továbbítva a telekom TV adás. [link] A lényeg a mi részünkről nagyjából annyi hogy az adatfolyam több fogadó fél felé van továbbítva, így pl ha egy switch-en lóg 10 eszköz, és ebből csak 1 az STB/Box amiről a TV megy, az adatfolyam így is mind a 10 interfészen kimegy, persze a többi eszköz ezeket a "packet"-eket el fogja dobni, mert nincs rá szükség, de feleslegesen leterheli a switch-t, illetve vannak olyan eszközök, amik nem szeretik és tudnak fura viselkedést produkálni tőle.
A fentebb emlegetett "IGMP" pedig erre ad egy megoldást, ez egy olyan protokol, amivel egy switch (ha tudja ezt az IGMP-t), képes felderíteni, hogy melyik portján van ilyen eszköz (STB/box) aminek tényleg kell az adatfolyam és csak annak továbbítja, a többi portra nem.
Közben észrevettem, hogy STB-t írtál tehát akkor neked valószínűleg a régi IPTV STB van még, a wifi-s tanács az új android box-ra vonatkozott, mert annak nem minden esetben kell kábel, van benne wifi funkció és pl a Sagem wifijéről pont jól működik is ha elég erős a jel.
T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
tuto558
aktív tag
válasz kdavid13 #138774 üzenetére
Az emeleten mennyire gyenge a Sagemcom wifi jele? A multicast megy a Sagem wifijén, szóval ha még elég erős, akkor megpróbálhatsz közvetlen a Sagem wifijére rácsatlakozni az emeleti box-szal. Viszont ha nagyon gyenge a jel, lehet hogy akadozni fog, de egy próbát megér első körben még mielőtt nagyobb összeget költesz komolyabb eszközre.
[ Szerkesztve ]
-
-
tuto558
aktív tag
válasz kdavid13 #138771 üzenetére
Szia, ezzel a TP-Linkkel sajnos sehogy, már 5 évé is volt pont ugyanezzel az eszközzel kapcsolatos kérdés: [link]
Ha egyáltalán nem megy az emeletre kábel akkor talán a telekom-os okoswifi lehet megoldás, vagy valamilyen komolyabb mesh eszköz (minimum 2, mert abból lentre is kell egy, a Sagemcom nem mesh-képes)
-
kdavid13
csendes tag
Sziasztok!
Az emeleten egy TP-Link WA850RE-ről szeretnék egy második Telekom STB-ot üzemeltetni. A földszinten van a Sagemcom F@ST 3890 V3 és egy kábelről működő STB. Lent működik a dolog, ahogy eddig is működött, de az emeleten nincs adás, csak a műsorújság/téka látható/nézhető. Olvastam, hogy a digitális elosztón engedélyezni kell az IGMP proxyt, de nemtaláltam ilyen beállítási lehetőséget.
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy tudom az emeleti STB-t működésre bírni.
Köszönöm a helpet! -
snyper990
őstag
válasz vatoloco26 #138769 üzenetére
A torrent kliensedben beállított portot kell beírni mindkettőnél (értelemszerűen a kliens beállításaiban találod meg). Ha a saját routered AP módban üzemel, akkor a HGW-n kell megcsinálni a porttovábbítást.
Illetve ha van tűzfalad, abban is engedélyezni kell az adott porton a forgalmat[ Szerkesztve ]
-
vatoloco26
tag
Sziasztok,
A Sagem Fast 3890 roterhez van kötve egy asus router AP módban.
Torrentezéshez ha jól olvatam ki kell nyitni a portot.
Meg is találtam a rouert a listában de elakadtam hogy pontosan mit kell beírni külső port,belső port? azt hol találom meg mit kell beírni? köszönöm -
snyper990
őstag
Szia!
Egyelőre nem tudja. Már tesztelnek egy újabb szoftvert, amiben elvileg benne van, de nincs róla pontos információ, hogy mikor teszik széles körben elérhetővé (illetve hogy milyen új problémákat hoz magával, vagy hogy az eddigi hibákból javít-e valamit). Még minimum pár hónapot várnék a helyedben.csako #138767: Igen, az IGMP proxy is egy lehetőség, bár abban az esetben sem lesznek egy alhálón a boxok a többi eszközzel
-
veterán
válasz Markizmark #138766 üzenetére
A gyártói oldal szerint tudja, viszont snyper990 hozzászólása pontosabb az enyémnél a működésről Annyit tennék hozzá, hogy talán az "IGMP Proxy" használatával még lehet variálni a lehetőségeket, hogy a router router maradjon.
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Zeki
nagyúr
Üdv!
A droidos iptv box már tudja a csatorna sorrend változtatást, vagy még mindig ne váltsak?
-
snyper990
őstag
válasz Markizmark #138759 üzenetére
Az ONT-n is meg kell adni a PPPoE kapcsolódási adatokat (2 PPPoE session engedélyezett), és
1) ahhoz kell közvetlenül, vagy egy IGMP snoopingot tudó hálózati eszköz közbeiktatásával (pl. switch, access point) kötni a set top boxo(ka)t, vagy
2) saját routert access point módra állítod, ha tud IGMP snoopingot, és ahhoz is lehet csatlakoztatni a set top boxo(ka)t (az ONT-n ebben az esetben ki kell kapcsolni a PPPoE passthrough-t, és így az lesz a router).
Utóbbi megoldásnak van egy olyan előnye, hogy a set top box(ok) azonos alhálózaton lesz(nek) a többi eszközöddel, így ha boxon keresztül szeretnél belső hálózaton lévő médiaszerverről tartalmat lejátszani, vagy Chromecasttel átjátszani valamelyik eszközről a tartalmat, akkor az is menni fog, míg az 1-es esetben nem. Ha újabb a TV, és tud hálózati lejátszást és Chromecastet (illetve ha egyáltalán használsz ilyesmit), akkor mindegy, egyéb esetben meg el tudod dönteni -
Kaba
veterán
válasz Locutus #138751 üzenetére
Lehet módosítgatni(főleg hűség nélkül), de a fórumtárs problámája az, hogy egy új tévés csomagot szeretne a régi netcsomag megtartásával( már nem egy aktuálisan rendelhető netcsomagról van szó), na ez nem fog menni, még akkor sem, ha több ügyintézővel beszél.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Markizmark #138759 üzenetére
Ha a routered tud IGMP snoopingot, akkor mehet abból a tévé is. Egyébként igen, 1 UTP kábel tévénként.
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Markizmark
addikt
Sziasztok!
1Gb/1Gb netem van, saját routerrel, az ONT PPPoE passthrough módban van. Szeretnék TV-re is előfizetni. Milyen technikai módosítások kellenek? Továbbra is tudok saját routert használni és be kell húzzak még 1 UTP kábelt az ONT és a TV közé? Ha több tv-re is szeretnék szolgáltatást akkor minden TV-hez kell UTP az ONT-től?
Köszi.Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
snyper990
őstag
válasz chungee #138756 üzenetére
Szia!
A Telekom mobilos topikban szerintem hamarabb kapsz rá valaszt -
chungee
addikt
Estét!
Domino feltöltőkártyás vagyok. Nincs már lehetőség egyedi összeget feltölteni, csak a megszabott összegekből lehet választani
-
-
törölt tag
Az lehetséges, hogy vagy a google, vagy a telekom korlátozza a GDrive sávszelét?
Csak mert Megára percek alatt fel reppen a cucc, itt meg jó ideje 20 perceket meg akár még többet is írogat pár gb-os fájlra. Holott, amikor bevezették az optikát, akkor ez max pár perc volt 1-3-4 max.Most direkt ssd-ről indítottam el a feltöltést, de ott is ez a helyzet. Hol lehetne látni mennyivel tölt fel?
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz OldMike #138748 üzenetére
Nekem is ezt állították, sőt azt is, hogy ha csak internetet módosítok, akkor vele együtt telefont meg iptv-t is kötelező módosítani, mert egyikre sincs hűségem már. És akkor elvesznek a kedvezmények, amellett, hogy jóval drágább is minden.
Ennek ellenére aztán a telefonos üsz simán elintézte, hogy csak netet módosítsak...Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
tomy86
addikt
válasz OldMike #138748 üzenetére
Nekem is minden alkalommal határozottan állították, azután mégis megoldották. Te tudod, de én pl. a facebookon is rákérdeznék. Nekem utoljára ott sikerült elintézni, miután két ügyintéző is úgy tájékoztatott, hogy nem aktiválható az akkor új (ez 2020 végén volt) IPTV csomaghoz. Amit a Telekomnál egy ügyintéző mond az sajnos semmit sem jelent. Ha már hárman állítják, akkor talán tényleg úgy van és rz bármilyen témában így van.
-
OldMike
őstag
válasz tomy86 #138745 üzenetére
Sajnos a bolti ügyintéző teljes határozottsággal állította, hogy a felvételi opcióra adott kedvezmény a csomagmódosítással mindenképpen elvész. Amennyiben azt mondja, hogy anélkül nem tudja módosítani, akkor el kell fogadjam. Kaba fórumtárs is ezt írta.
Addig maradok a régi csomagomban, ameddig én vagy a Telekom bírjuk cérnával
Még az is lehet, hogy addigra az Androidos Telekom TV-t is feljavítják egy elfogadható szintre, és újragomboljuk a kabátot.42LM660S
-
snyper990
őstag
válasz vatoloco26 #138746 üzenetére
Szia!
Nincs. -
vatoloco26
tag
Sziasztok,
Van a telekom által adott routerek között amiben van torrent kliens?
Köszönöm
-
Kaba
veterán
válasz OldMike #138743 üzenetére
Aki aktuális netcsomaggal rendelkezik, az módosíthatja csak a tv előfizetését egyedül is.
Neked peched volt, hogy egy olyan korábbi netcsomaggal rendelkezel, ami már nem aktuális.
Az ingyenes felvételi opciód addig tarthatod meg, ameddig a régi csomagodban maradsz.[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
Sajnos úgy néz ki, hogy nekem nem lesznek újabb HD csatornák. Telekom üzletben szerettem volna a jelenlegi otthoni csomagomat (IPTV, internet, vez. telefon) módosítani, és a következő derült ki: csak az IPTV előfizetést nem lehet módosítani, kizárólag a teljes csomagot újratervezni.
A jelenlegi 300/20 internet helyett választhatok 500/22-őt plusz díjért (nincs rá szükségem, elég a mostani letöltés), esetleg még több pénzért 1000/200-at (ez meg még kevésbé kell), vagy mehetek lentebb a 250/10-re, de a feltöltés időnként szűkös lenne.
Az már csak hab a tortán, hogy a csomagváltással elvennék a régóta meglévő felvétel opció kedvezményemet (az 1100 Ft-os díjra 1100 Ft kedvezményem van, azaz ingyenes). Így a váltás minimum 1700 Ft/hó emelkedést jelentene, és ennyit nekem nem ér meg, a szolgáltatónak persze igen.42LM660S
-
snyper990
őstag
válasz adam1400 #138740 üzenetére
Kellett már elemet cserélned benne? Mert ha nem, akkor valószínűleg nem azért villog. Szerintem nem jelzi a kijelzőn külön az elem merülését, de a beállításokban meg tudod nézni.
Én nem szoktam figyelni, hogy villog-e, és ha igen, akkor hányszor.
A HDMI CEC szoftveres megoldás, egy alvó eszköz nyilvánvalóan nem fog tudni egy másikat irányítani (ahogy neked is hiába mondanám, mikor alszol, hogy kapcsold már ki a TV-t) -
adam1400
tag
válasz snyper990 #138728 üzenetére
köszi, még annyit kérdeznék, hogy a box távírányítója ha megnyomom a gombot néha 3x pislog, az azért van, mert lemerült az elem? néha ha kikapcsolom a boxot vele és utána akarom a tv-t is a box távirányitóval akkor nem kapcsolja ki a tv-t. én azt hittem h a képernyőn is jelzi, ha lemerül az elem...
-
user12
őstag
válasz .:ZS:. #138736 üzenetére
Szerintem az alapszintű felhasználáshoz megfelelő eszközt ad bármely szolgáltató.
Ha már felmerülnek a normálistól eltérő (extra, advanced, stb) igények merülnek fel (pl több port nyitás, vpn szerver, saját DNS szerver, stb) akkor már kell a saját router.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
-
.:ZS:.
senior tag
válasz brazos #138731 üzenetére
Ez mind szép és jó és alapvetően igazad van. A gond az, hogy a user kötve van a szolgáltató eszközéhez az IPTV miatt. Ha pedig kötve van hozzá, akkor a user részéről jogos az elvárás, hogy minél jobb eszközt kapjon. Oldják meg úgy a szolgáltatást, hogy elég legyen hozzá egy faék egyszerű modem 1 db porttal és onnantól lehet mondani a usernek, hogy azt vesz mögé amit akar.
-
Telekomnál STB visszaküldésénél továbbra sincs lehetőség Telekom viszonteladónál leadni? Postázni kell?
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
brazos
senior tag
válasz Locutus #138730 üzenetére
...csak 1db 2.5gbe port van, nem mind a négy az...
Ja, csak azért azt se felejtsd el, hogy ez mennyibe kerülne a szolgáltatónak, aki érthető módon igyekszik a neki legolcsóbban beszerezhető cuccokat megvenni, és azért egy 4x2.5gigás porttal szerelt cucc kicsit drágább, mint a mostani, továbbá a szolgáltatónak nem feladata neked egy 4x-eres porttal ellátott készüléket biztosítani, örülj, hogy egyáltalán van még rajta másik 3 port is, képzeld el mi lenne akkor, ha csak port egy lenne rajta, akkor mit szólnál hozzá? - simán megtehetné, és akkor sem szólhatnál egy szót, sem, mert megkaptad a nagyobb sebességű csomaghoz való 2.5 gigás végpontot. -
Locutus
veterán
válasz RVR400 #138723 üzenetére
Egy ezrest kellett rádobnom csak havonta... annyit megér. Odáig nem mennék el, hogy szükséges, de ha otthon sokan lógnak egyszerre a neten, jól jön. Meg én amúgy is eszközöket akartam frissíteni. Az előző sagemcom modemen gyakran bepirosodott minden, újra kellett indítgatni. Plusz a switchet is 2.5gbit-re cserélem, hogy a gépek között is gyorsabb legyen, meg az ac68u-t is nyugdíjazni akarom már.
Mondjuk az meglepett, hogy az új technicoloron is csak 1db 2.5gbe port van, nem mind a négy az... de végülis a switch megoldja, iptv meg wifi irányban amúgy is elég az 1gbe.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
adam1400
tag
valaki tudja hogy milyen tipusu a okos smartbox?
-
tuto558
aktív tag
válasz zseko #138725 üzenetére
Az szolgáltatófüggő, nem a Speedtest hibája, én szintén flottában vagyok jó pár éve a telenornál (most Yettel), és ez szolgáltató átenged minden Speedtest forgalmat korlátozás nélkül, és még az adatkeretbe se számít bele, akármennyit méregetek.
-
RVR400
veterán
Van értelme ilyen sebességnek egyáltalán, vagy csak a Speedtest eredmény a lényeg?
-
zeon.hu
nagyúr
-
luciferk
senior tag
Szevasztok, kábeles android box, nézem mozi+ csatornát és másfél óra alatt kétszer is megállt a kép, csatorna váltás másik csatornára majd vissza és megy tovább az adás mintha nem történt volna semmi nálatok is előfordul ilyesmi? mert ez nem túl okés így, már 1 éve megy ez a androidos rendszer, de nemigen akar normálisan működni,és ezt a nem 100%-os rendszert akarják rá erőltetni a szegény userekre.
-
RudY
addikt
válasz Crogan #138706 üzenetére
Nekem engedi a módosításokat, végig is megy rendben a folyamat, de a legutolsó mozzanatnál elhasal.
"Sajnos nem sikerült a betöltés. Kérjük, frissítsd az oldalt, ha utána sem működik, próbáld újra később!"
Próbálva később, háromféle böngészővel is. Chat üfsz. ránézett, "be van ragadva valami, de most már jó lesz, jelentkezni fognak.". Vártam türelmesen, nem jelentkeztek, nem lett jó... ismét végigjátszottam a köröket, chat üfsz.: "be van ragadva, továbbítja a problémát illetékesnek és jelentkezni fognak"... nem történt meg. Elszaladt így majdnem egy hónap, úgyhogy marad a telefonos ügyintézés, ami nyilván egyszerűbb és személyesen még jobb lenne, de idős rokonnal/rokonnak elve nem túl egyszerű amúgy sem elintéznem. -
Crogan
tag
Sziasztok
Nem tudjátok hogy mi baj lehet a telekom oldalán belépve nem engedi a szolgáltatásokat online módosítani.Másodszor történik ez a héten.Hibajegy felvéve mindkétszer.Érdekelne hogy mitől csinálja ezt.[ Szerkesztve ]
Iphone 16, Xbox SeriesX, Xiaomi AX3200,AW Ultra 2
-
zeon.hu
nagyúr
Netflixhez tudtok telefonos alkalmazást távirányítani? Már amennyiben van ilyen.
(Persze majd veszünk egy "rendeset" is később, erre is jöhet ajánlat.)#?*@&!
-
Locutus
veterán
válasz snyper990 #138701 üzenetére
És ha az iptv-t közvetlen kábelen veszem le a routerről, akkor köthetek mellé másik router portra igmp snooping nélkül switchet?
2,5g switchet akarok venni, és akkor arra kötném aminek nem kell igmp snooping, sebesség viszont igen.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Call of Duty: Black Ops 6
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- BestBuy topik
- További aktív témák...