Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Közben valakinek valamit sikerült csinálnia?
-
zsani2111
újonc
sziasztok diszkót szeretnék üzemeltetni a hely adott a papirok szerintem max1 hónap alatt meg vannak elképzelés is tuti csak nem tom érdemes e szerintete a mai világba érdemes discot nyitni ahol a fiatalok vagy a gép elött ülnek vagy melóznak nem tom 1általán menne e amugy szolnokon lenne ez az egész lécci irjatok föleg szolnokiak köszi
-
Will Jackson
újonc
A keruletben ahova mennek, ott az apukam a polgarmester ismerose es nagyon sok kapcsolatom van ezaltal es amugy is. Ezzel a resszel nincs baj szerencsere. A hely is megvan, az emberek is meglesznek. Egyedul azt kene tudnom, h mennyi penzzel szamoljak, mert akkor annyit hozok haza es ugy gazdalkodok.Csak akkor kene tudnom egy durva szamot. A legrosszabb esetben mennyit kell. 7millio? 70 millio?
Egyebkent koszonom a valaszokat! -
dragonfx
veterán
sok millió ft előteremtése.kapcsolatok hangmérnőki körökben.megfelelő hely keresés kiválasztás, lehetőleg ugy hogy jol megközelíthető helyne legyne de éjjel a kokurens maffia ne vágja ela torkod.ja és reklám, reklám, reklám....
-
stangli
senior tag
válasz
Will Jackson #84 üzenetére
Kemény milliók.
-
Will Jackson
újonc
Nagyon tetszenek ezek hozzaszolasok nekem es nagyon sok jo informacio van itt. En ugyan ezekkel a problemakkal nezek szembe amikor majd jovore megnyitom a szorakozohelyemet. En kulfoldi vagyok es nem igazan vagyok tisztaban a magyar arakkal. Szoval halas vagyok ha valaki mondana egy realis ar, hogy mennyibe kerulhet Forintba egy szorakozohely nyitas. MINDENNEL egyutt. Absolut nullarol kezdve. En egy ev mulva szeretnek elkezdeni, mikor ide koltozok es szeretnem tudni hogy mennyi penz kell. Kerem irjon az aki tudja, hogy mennyi penz kell hozza.
Elore is koszonom mindenkinek!
Will -
(ÉN)közPONT
őstag
Nézd meg ki szedi a védelmi pénzt a környéken és számold rá a szokásos +10 évi infácíót mert a local ''hero=helyi gaz'' ennyire tud számolni
Komolyan egy haverom belebukott egy étterembe mert 2 banda is megtalálta és amikor közölte velük ,hogy Miafaszomból termeljek ki nektek havi 500 K akkor 10 ember leamortizálta a helyet a kuncsaftokkal + alkalmazottakkal együtt !
Ui:isten hozott a köztörvényes bünőzők között
Ui2: ez nem a setét nyóócban volt ! -
hiba
újonc
Sziasztok.Segítséget szertnék kérni tőletek hogy pontosan hol és milyen engedélyeket kell beszereznem egy 200-300 fő befogadására alkalmas disco megnyitásához.
Előre is köszönöm. -
Hörmann
tag
DJ, ha lehet egy javaslatom:
HA budapesti, vagy felkapott a hely:
Nézd meg mennyi pénz kell fejlesztésre, mennyi látogatód lesz, kb. milyen korosztály és tásadalmi osztály. Aztán menj el egy söröshöz, egy vizeshez, egy üdítőshöz és egy cigishez, hogy jó lenne, ha összedobnák a lé egy részét, te meg aláírsz velük hosszú távú szerződést.
Kicsit könnyebb lesz. Van, hogy még a bútorgyártásba is beszállnak, csak, hogy ballantines-os felirat legyen a szék hátán... Csak okosan kell nekifogni. ha nagyon tanácstalan vagy, tudok adni kontaktokat. Légy jó és nyomjatok jó zenét.
[Szerkesztve] -
damatic
tag
5000-es falu volt moziépületében lapjára 440 ember rendszeresen - az nem semmi.
Megcsináltuk. Olyan rendezőink voltak, akik mosolyogva lefogták a balhézót, kivitték úgy, hogy meg se tudott mozdulni, kint lerakták, és megkérdezték, hogy mi a baj. Ha tovább hőzöngött, akkor megkérték, hogy menjen haza pihenni. Ha visszafordult és tovább háborgott, akkor közölték, hogy ne tegye, mert egyrészt nem tenger, másrészt jobb lesz neki. A további megbeszélés során csak annyit osztottak, amennyit kellett. Nem volt gond. Tömegverekedés meg soha, max 4-5 barom fordult elő. Egy tömegverekedést lehet látni előre, és meg lehet előzni. Mellesleg pszichológiailag jobban felkészültek a smasszerek, mint a zsaruk. Míg utóbbiak arra vannak felkészülve, hogy gyors akcióval egy űzött vadat hogyan tegyenek ártalmatlanná, előbbiek pedig arra, hogy akár egy pszcihopatára is vigyázzanak úgy, hogy lehetőleg senkiben ne tegyen kárt. Komolyan, fejben úgy ott vannak, hogy a legtöbb barmot mindenről le tudnak beszélni úgy, hogy egy pofon se csattan, nemhogy orrtörés...
[Szerkesztve] -
Integra
titán
nos, mielőtt megnyitnál beszerzel egy tonnányi engedélyt.
működési engesély, jövedéki termékek forgalmazására engedély, neaggyisten haccp, egy tucatnyi biztonsági és tűzvédelmi engedély etc...
logisztika
alkalmazottak
könyvelés és így tovább
és aztán még valszeg idővel befognak kopogtatni hozzád azok akiket nagyon nem szeretnéd hogy bekopogtatssanak. -
karyo
senior tag
nézdd, én nem elijeszteni akarlak ettől, de szerintem mozduljatok el inkább valami házibuli féleség irányában. Itt felénk egész komoly hangcuccot lehet bérelni 15K-ért, persze ez nem akkora hogy bezengjen egy hatalmas klubot, de kis és közepes helységekre elég.
Hidd el, nem könnyű kézbentartani egy > 100 fős massszát, és egyszer törjön ki egy tömegverekedés, aztán hajadra kenheted a rendőr ismerősöket, meg a kidobókat, mert hiába vannak 3-4-en, ha olyan szinten van a dolog, hogy mindenki üt mindenkit.
A végén kit fognak elővenni? Persze hogy a szervezőket, köztük téged.
Szóval én a saját érdekedben óva intelek egy ilyesmitől, de ha pl szervezel egy zártkörű bulit, csupa ismerőssel, ott ilyen veszély nem igazán fenyeget. De ez persze csak az én véleményem, el is kussolok, de majd emlékezz -
TheReMiXeR
senior tag
ez szerintem is baromság...
Simán lenyomja egy dj az estét... én is meg amint látom mások is megtudják ezt csinálni...
AKi élvezi annak ez meg se kottyan...
Ez a DJ tipus nem az a sztárolt faszarcú, aki egy mixcédé anyagával járja diszkókat és 2 max 3 órát képes csak jáccani, mert ennyi van begyakorolva.
Egy normális dj az végig tudja nyomni akár a 12 órát is... Fárasztó? Lehet, de ez kit érdekel? Főleg ha csurran-cseppen egy kis zseton.
Maximum akkor kell más dj-t berakni a pultba, ha a sztárolt faszarcúak közül hív majd meg valakit...
Ez az én privát véleményem!
Üdv.Én -
damatic
tag
Ugyanmá'.
Nem vitaindítóként mondom, de én is játszottam végig 10-04-ig rendszeresen.
Cimbi ugyanezt csinálja és szerintem nagyon jól (Dj. Atkovy - Csongrád megye).
A másik meg: ha csak engedélyed van, ''neved'' nincs, akkor engednek oda a nagy helyekre, ha jól nyalsz, meg a pénzed 90%-án zenét veszel tőlük. Kedves barátom 6 évet klimpírozott (zongora), isteni ritmikai érzéke, hallása van, hibátlanul kever.
A Sever Pali így adta át az oklevelét: ''Mély sajnálattal kell közölnöm, hogy ön a mai naptól a szórakoztatóipar zsoldos katonája''
És mégis egy falusi diszkóban nyomja. Mert nem pestország környékén lakik.
De hálás a közönség: olyanokról számolhatok be, hogy egy-egy jobban sikerült buliból van, hogy fél6-kor küldi el az ifjakat (szó szerint elküldi). -
The DJ
addikt
Szerintem félreértettél...
A gond az, hogy a környéken szinte nincs is semmiféle azórakozási lehetőség.
Hely pedig ahol játszhatnék az meg főleg nincs, mert errefelé az úgymond ''jó'' bulik a kiskocsmákban vannak 30-40 fővel és egy arra az estére kinevezett DJ-vel.
Abban igazad van, hogy ezerszer olcsóbb lenne, de se nekem se másnak nem lenne az jó ha én is elmennék egy ilyen kis eldugott igénytelen helyre. (Mert sajnos erre a 90% az)
Ez nem Budapest, nem is nagyváros!
Környékben kis faluk vannak és elvétve 1-2 nagyobb település.
Nagy meló és nagy munka, de csinálni akarunk 1 helyet, ami igényes és tényleg azt adja, amire már régóta szükség lenne.
Ez nem önzőség és nem is én vagyok a number one Dj...
Ha pedig sikerül, akkor nem én lennék az aki egész este játszik, mert tudom, hogy fárasztó...nem is kicsit. -
karyo
senior tag
Én úgy látom, hogy kicsit önzően magadnak akarsz diszkót nyitni, ahol te leszel az only one DJ, aki majd a játsza a zenéit.
Nem értem, miért nem keresel magadnak egy helyet, ahol játszhatsz ( olcsóbb lenne )???
Ha tényleg jó vagy, akkor helyet fognak adni a pultban, kezdetben mint warmup, nem lehet rögtön az egekbe menni.
Más: játszottál már mondjuk 3-5 órán át folyamatosan? Mert ha igen, tudnod kéne, hogy az igenis fárasztó -> ergo 1 dj nem képes ellátni egy diszkó egyetlen estjét sem, egyedül.
Szerintem gondold át, mielőtt belesétálsz egy hatalmas zakóba. -
adalbert1
veterán
A belépőhöz annyit, hogy csinálhatnátok tagsági kártyás rendszert is. Vannak előnyei és hátrányai is.
-
The DJ
addikt
Szurkoljatok!
A napokban fogunk beszélni a hely tulajdonosával, remélem meg tudunk egyezni... -
The DJ
addikt
Hazaértem végre!
Akkor válaszolok mindenkinek:
#42 A volt tulaj szerintem nem lenne épp segítőkész, mert ő nem akarta igazán abbahagyni a zenélést, csak rákényszerült, pedig nagyon szerette csinálni.
Ebből következik, hogy nem hiszem hogy olyan örömmel adná át a ''helyét'' és még ráadásul segítsen is...
#43 Kaja elvetve, igazatok van az túl macerás és azonkívül is lesz elég gondunk az elején...
#44 Az ingyen piát se úgy gondoltam, hogy akkor most mindenki mindent nyakra-főre fizetés nélkül...Mert hülye azért nem vagyok
Pl.: 1 pohár ingyen promo pia, amit a belépőddel válthatsz ki (jegyet eltépni ha átvette, megitta)
Ez a téma viszont még nagyon képlékeny, de majd körbenézünk, hogy milyen lehetőségek vannak ezen a téren.
#45-től a végéigRuhatár van...lesz is és ha kérünk is érte valamicske aprót, akkor az a belépőben lesz benne, mindenkinek könnyebb lesz így.
Csendesebb rész van, aki akar ott beszélgethet, iszogathat, TV-zhet, jól ki van alakítva.
Kidobótól nem kell félni, ismerős lesz és nem is az az ''állatja'' típus.
A lopásokról sajnos tudok...amíg működött az előző hely akkor is volt és valószínű lesz is.
De ez valamilyen szinten úgymond családi vállakozás, a fő pozíciókban olyan emberek lesznek, akiknek nem éppen a hasznuk, hogy meglopják saját magukat(Nővérem, sógorom... stb.)
Persze ez nem azt jelenti, hogy akkor most nyugodt vagyok, mert úgyse lesz semmi.
Felkészültem rá, hogy nem fog minden simán menni, de idegeneket nem veszünk csak úgy fel.
Majdnem az összes betöltendő posztra van már jelentkező és csakis olyan emberekből akikben megbízom. (Tudom...ez nem garancia...)
Hangcucc még nincs eldöntve, majd a pénz és a hely függvényében lesz megvásárolva.
(Egyébként Cd lejátszónak Pio 100-asokat vagy esetleg 200-asokat gondoltam, bakelitnek meg bőven elég a TheReMIXeR által említett sima mk2)
Fények szintén...
Zene: Jó ötlet az úgymond retro buli én is gondolkoztam rajta és akadálya nincsen, közben mindenképpen be szeretnék iktatni 1-1-et...ha igény van rá akkor funky night is jöhet. -
-
damatic
tag
válasz
TheReMiXeR #59 üzenetére
Köszönöm, hogy mindezt elmondtad helyettem!
Mindenben egyetértek, és eszembe jutott Animal Cannibals ft. Somló - Péntek (az én napom). Tényleg lehetne ilyen pénteki 80-90-es, meg funky bulikat. (Ice MC - Cinema)
(A 1210mk2 le goldot csak poénnak szántam - amúgy én meg 32, de azért hallgatok tucit is, de módjával.) -
TheReMiXeR
senior tag
A ruhatáros dologra én is visszatérnék még...
Hogy ne lopják ki a szemed az alkalmazottak, jobban jársz, ha a belépőbe építed az árát és olyan embert állítasz az ajtóba, akiben megbízol. Az legalább nem fog annyit lopni majd a társaságtól... sajnos ez van...
Pultban is sokat fognak lopni... ott is kell valami ésszerű megoldást kitervelni.
Ezt nálunk anno úgy oldotta meg a 2 tulaj (akik mellesleg testvérek voltak), hogy az egyik a lóvét szedte az ajtónál a 2-3 kidobóval a másik meg a pultban tevékenykedett a barátnőjével...
Nagy zakót lehet csak az ilyen dolgokkal kieszközölni... Nem mind1, hogy a bevétel 10-20%-a (minimum) már nem vándorol a kasszába.
Ma olyan időket élünk, hogy senkiben nem lehet megbízni. Ezt sajnos el kell fogadni.
Ha valakinek adsz 5ezret, akkor az tuti , hogy a másikfelét ő maga oldja meg.
Szvsz, sokan buktak már ilyenek miatt hosszútávon...
Hangcuccok:
----------------------
Szerintem az optimálisra kell törekedni... Nem kell a több millás cucc... Pláne oda nem, ahol eleve diszkót is ritkán látnak az emberek.
Anno nálunk volt 2db Rutse és 4db R300-as Reflex a hozzá illő fokokkal és teljesen elég volt 5-600embernek (1991-1993.). Nem romboltunk vele az tuti, de elég volt... Soha nem ment maxon... Én utána 12 évig reflex és castone párosítást használtam pio100al spékelve, mikor mentem az éttermi és party hangosításokra... Bőven jobb volt mint gondolnád...
2db Technics 1210mk2 is bőven elég nem kell a tuningoltabb változata...
Cédének meg a jól bevált pio-k jöhetnek szóba... vagy a technics kütyüje...
...de ezek ugye egyéni ízlések és pofonok kategória...
Fények:
----------------------
Nos ez megint egy érdekes része a dolgoknak. Itt is bele lehet merülni a millákba...
Kő 1 pult és kő 4db vezérelhető lámposz és pár csecsebecse...
Az tráverzek nagyon feldobják a fílingetSokkal jobbak mint ha csak a ''pláfonra'' dobjátok fel a villogokat.
Zene:
----------------------
Ezt még szeretném szóbahozni...
Én az ''igényesebb'' zenéket favorizálnám, azokból is a már klasszikusnakmondhatóakat...
Ráadásul rendeznék még olyan bulikat is amik a 70-80-90es évek legjobbjaikat sorakoztatná föl..
Miért? Mert tartom valószínűnek, hogy a környékben olyan dizsi sincs ami ilyeneket játszana. Ugyan is érdemes ezzel is számolni, mert az a réteg amelyik ezt szeretni a 30-40es éveiben jár és hát igaz ami igaz, ők a fizetőképes vendégek... Nekik úgymond van rendes keresetük és tudnak esetleg fordítani egy ilyen szórakozási lehetőségre, természetesen ha jól fölhívod rá a figyelmüket... Mert hát ők is emberek és ők is szeretnének szórakozni, táncizni egy kicsit csak nincs hol és ezért nem járnak...
Én is ezért szeretem a party-kat és a házibulikat, mert 31éves vagyok a nejem is hasonló korú és hát a tuc tuc zenére nem vagyok kíváncsi... Annál inkább a Kool and The Gang-re... ha már táncolnom kellene...
Sajnos a mai 16-22évesek ugye a zsebpénzüket élik föl egy dizsiben... és valljuk be, ez manapság kevésnek van sok dellája. Akinek meg van, az ugy is olyan helyre megy, ahol 10millás kocsikkal szaladgálnak...
Asszem ennyi gondolatom volt így hírtelen a témával kapcsolatban!
Sok sikert!
Üdv.Én -
damatic
tag
Képzeljétek, a fent említett falusi dizsiben sokáig a sok környező kocsmabuli miatt nem lehetett belépőt szedni, aztán történt egy kis fejlesztés, úgy döntöttek, hogy mostmár aztán elég: belépőt kérünk.
Jött egy HVCS, aztán oly sértőnek érezte a belépőt, hogy ÁFÁs számlát kért. Kapott, kedves mosollyal tálalva. Kissé zavartan lépett be.
[Szerkesztve] -
damatic
tag
Azért kértem újat, mert több hsz-re is reagálnék:
1. a ruhatáros 10-20 forintját simán bele tudod tenni a beugróba, és a népnek nem tűnik fel, hogy azé is kö nyomni lét. Arról nem is beszélve, hogy felesleges plusz számolgatás, adminisztráció és lassabb a kiszolg. Egyszerűen a belépőjegyen legyen rajta a ruhatári szelvény.
2. konyha: egy falusi helyen azért kellett melegkonyhát csinálni, mert srégan szemben van az óvoda, és van egy olyan szab, h 200 méteren belül nem lehet szeszesital elárusító hely közoktatási v közművelődési intézményhez. Viszont ha van melegkonyha, az már más, akkor lehet - buzi egy szabály, mert ugye az óvodások nem este 9-kor mennek óvodába, de mindegy. Szal erre a tulaj kitalálta, hogy lesz pizza. Az már melegkonyhai étel. Szóval itt a kényszer hozta a melegkonyhát, de bejött neki az is, nem vitte a lóvét, csak a befektetés.
3. hangcucc: jok azok a ládikák, nekem jobban tetszik a hangjuk, mint sok másik nyomókamrás vacaké. Voltak azok a Garry subládák - pffff - forgattuk, rakosgattuk, mire relatív szólt valahogy. A Reflex cuccokkal meg csak annyi volt, hogy oda kellett rá figyelni, mert könnyen el lehetett lőni, meg olyan EQ beállításokat kellett csinálni, hogy őrület: 31Hz +12, 62Hz -8, 8kHz -12, 16kHz +12 dB meg ilyenek -
sasa311
veterán
Azt, hogy a ruhatár legyen ingyenes, nem azért írtam, mert, hogy ócsó' legyen a népnek, hanem mert marketing szempontból -főleg az elején- nagyon nagy vonzereje van.
Igaz, hogy aki már elmegy egy disco-ba, az valószínűleg el fog költeni 2-3K-t, és ahoz képest az 50ft-os ruhatár nem sok pénz.
Csak tudod az emberek csőrét valami miatt az nem böki, hogy pl. egy bomba 800 ft vagy egy becherovka 1200, de ha a ruhatár 50 az igen... Fokozottan igaz ez pszichológiai szempontból is, mert mikor megjön, ugye megveszi a belépőt. Ilyenkor mégnkább nem örül az ember neki, hogy alig lép be, máris újra fizetnie kell a ruhatárért.
Ha meg nem ingyenes, akkor lesznek, akik nem használják. ( mert azt mindenki nagyon utálja, mikor táskákat meg kabátokat hordanak be a diszkóba ) Ez meg szívás, rontja a hely színvonalát.
Meg szerintem ez simán hozna + 8-10 embert, ők kompenzálnák a kiesett bevételt. Akik meg már amúgy is benn vannak jobb hangulatban többet költenének. -
_seth_
veterán
Pontosan.
1 dolog egy álmot valóraváltani és egy másik dolog azt több mint 2-3 hónapon át működtetni majd bezárni. Hobbiból, jószivűségből nem lehet megélni. Akinek az 50-100 ft sok valóban nem megy ilyen helyre.
Ha jó lesz a hely akkor nyugodtan lehet emelni az árakat (ok tudom előbb meg kell nyitni) és azzal együtt lehet fejleszteni is.
A szellőzés valóban fontos de ezt már írták is, a ''halkabb'' rész is sztem ahol lehet társalogni.
Kaja az tényleg húzós dolog ha nincs elkülönítve és valóban nem hoz elég hasznot.
Kidobóból érdemes nem a legvagyányabb embert választani mert az több embert űz el mint kellene... -
Oreg_Nene
tag
Rendőr nem lehet kidobó hivatalosan
Én is örülnék neki, a helyi krimóban 3-4 rendőr váltja egymást hétvégén, hétköznap egy kormányőr szokott a pult mögött állni. Nincs velük semmi bajom de egy kicsit ''túl mutogatják'' magukat: pl az egyik mindig úgy száll ki a civil kocsijából, hogy nyújtózkodik egy testeset, persze ekkor kilátszik a pisztoly aztán lassan, komótosan -túl sok Clint Eastwood filmet láthatott- elindul a bejárat felé -
LOTR
addikt
válasz
concret_hp #48 üzenetére
de ha nincs más lehetőségük akkor azt ki kell használni, és az 50-100Ft-os ruhatár egy ilyen helyen nem döntő tényező, ha meg sokallja, akkor amúgy sem menne, és nem is fogyasztana semmit
viszont ügyes húzás lenne, hogy drágább belépő, és nem kell ruhatárért fizetni
a sorbanállás meg mindig megmarad, csak azért felvenni még embert, hogy ott legyen feleslegesen, az pénzkidobás -
concret_hp
addikt
de szívesebben jár a nép, hogyha 1, nem kell a belépő után még1szer fizetni, 2, nem kell 1 csomót sorban állni potyába
és esténként főleg ha nagyobb helyről van szó 5-10-20 embert is jelenthet. +10 ember belépője + fogyasztása az kompenzálja. persze nem lehet lemérni, hogy mennyivel többen jönnek ha ez jobb, vagy ilyesmi, de azért szvsz meggondolandó. -
LOTR
addikt
válasz
concret_hp #46 üzenetére
a ruhatár után is fognak menni inni, abban nyugodt lehetsz
de mivel majdhogynem monopol helyzetben lesz, ezért megteheti majd, és meg is kell tennie, sajnos itt pénz beszél, bármennyire is szívügye ez az egész
azért ha egy éjszaka alatt 5-10-20 vagy több ezer összejön a ruhatárból az már csak jó, kb megvan a ruhatáros fizetése 1 hónapra 1 éjszaka alatt, azért ezen még el kell gondolkozni -
concret_hp
addikt
ruhatár ingyé' azt szereti a nép és tipikusan amikor jönnek meg amikor mennek a népek akkor legyen ott 1v2 ember pluszba ember, hogy ne kelljen fél órát sorban állni, mert azt sem szereti a nép. pl. bult mögül a parti elején át lehet csoportosítani 1 embert ruhatárba, mert ugye a a nép nme azzal kezdi hogy megjön és megy apulthoz...
meg ugye ha a sorban állás helyett partiznak az jobban ozza a zsetont, mintha kérsz csentót a ruhatárért. -
LOTR
addikt
éjfél után lányoknak ingyenes belépés
erre gyorsan reagálok
23-24 óra előtt lányoknak ingyenes belépés, itt ez a lényeg, hogy előbb jöjjenek ők úgyis hozzák a fiúkat, így tovább vannak, többet fogyasztanak, hosszab ideig tart a buli is
és sztem a ruhatárért egy jelképes összeget el lehet kérni pl 50Ft, az is hoz legalábbb vmit, és ne vészes összeg
ezeket úgy írtam, mint leendő szórakozóhelytulaj, nem pedig mint potenciális látogató, mert abban az esetben máshogy gondolnám (persze, hogy minél olcsóbban kijöjjek, de amennyivel kevesebb embernek fog így tetszeni, annyival több lesz a bevétel -így legyen, ez csak tipp, meg ált így szokott lenni) -
concret_hp
addikt
azért a teljesen ingyen piával óvatosan!!
max welcome drink, meg 1et fizet 2t kap meg ilyenek (majdnem 2t fizet 1et kapot írtam de az valszeg nme lenne túl népszerű)
pia: esetleg próbálkozz be valamelyik sörgyárnál, energiaital gyártónál stb. hogy ha jó kedvezményes áron adják neked a piájukat akkor csak az övéket forgalmazod, bár ez nme tudom törvényes-e így, de biztosan lehet valami törvényes formát adni neki. ilyen hivatalos támogató meg ilyenek -
LOTR
addikt
diszkó+pia+kaja ----- ne akarj
túl macerás lenne, nem érné meg sztem neked sem
elég a diszkó+pia, a kaja nagyon macerás, rengeteg minden kell hozzá pluszban, és olyan hasznot sem tudsz rá rakni, hogy megérje, de amint bemész az önkormányzatba és megkérdezed Te is rá fogsz jönni,
viszont ha van olyan nagy a hely, hogy egy teljesen elszigetelt részen olyan étterem-söröző szerűséget tudsz kialakítani az akkor már más tészta, viszont akkor is egyel több gond, és sokkal több papír meg rohangálás -
The DJ
addikt
Először is köszi mindnekinek a hasznos és építő hozzászólásokat!
Kaján sokat vacilláltunk, még nem tudjuk mi legyen, de lehet hogy tényleg jobban járnánk ha nem lenne.
A szellőzésre nagy hangsúlyt fogunk fektetni, sajnos az előző diszkóban ez nem volt megoldott...(meg is lett az eredménye)
Ruhatár alapból van kialakítva és ingyenesre is tervezzük.
Pia imidzset majd kiötlök, ráérek vele egyenlőre.
Lesznek olyan napok, amikor valami nagy engedmény vagy akció lesz. (pl.: Ma ingyen pia, éjfél után lányoknak ingyenes belépés vagy akár ma lányoknak teljesen ingyenes belépés, egyet fizet kettőt kap, 50%-al olcsóbb ital, az első bulit pedig ingyenesre tervezzük...)
Sarok szintén van kialakítva a ''fejeseknek.''
Amikor jöttek Náksiék meg Sterbi, akkor ott pihentek meg
A berendezésre pedig magam felügyelek, gondosan ki lesz választva, bóvlit sosem raknék be.
Mindannyian azon fáradozunk, hogy a környék legigényesebb helyét rendezzük be és alakítsuk ki... -
Hi!mint írtad elég nagy az épület. ha lehetőséged van rá, szerintem érdemes egy olyan részt kialakítani, ahol kissé halkabb a zene, le lehet ülni, és lehet beszélgetni. ez sajnos nagyon sok szórakozóhelyről hiányzik, aminek legfőbb hátulütője a másnapi rekedtség..
(igyekszem leírni az időközben eszembe jutó dolgokat, hátha olyan is előfordul köztük, amire te esetleg nem gondoltál)
-
sasa311
veterán
Na akkor had vauzzak bele én is
Én inkább 1-2 jótanácsot adnék, amit én jó 5letnek tartanék egy szórakozóhelyen. De előtte egyvalami. Szvsz kaját ne áruljatok, ahoz külön engedély meg szakács kell, és nem hozná be az árát. Mogyoró meg pia juszt elég
Szóval:
- Legyen jó szellőzés, hogy ne álljon benn a füst, azt nagyon nem szeresse a kultúráltabb nép.
- Ha nagy a hely (ahogy írtad) megoldható-e, hogy több teremben többfajta zene menjen?
- Ruhatár legyen mindenképp ingyenes, viszont kötelező!
- Keress piából valami ''imidzset'', pl. bomba, redbull + viszki/vodka/pancsoltlikőr vagy valami ilyesmi, erre bukik a nép. Még nem jöttem rá miért
- Legyen pl. csütörtök esete olcsó pia nap. Az egyetemisták azért már szabadulnak ilyenkor, és ez hatalmas vonzerő...
- Elején nyelni fogja a lóvét, de erre számítsatok.
- Ne valami bóvli diszkó-berendezésetek legyen, hanem valami ötletes, mégis ízléses berendezést. Na meg valami eldugott sarkot, pl. ilyen sarokgarnitúrával, ha valami ''fejesek'' jönnek
a többin még gondolkodom, sok sikert -
God Vazzeg
veterán
Jóvan, mi még Reflexxel nyomtuk, és fasza volt akkor az is...
Van is itthon még egy pár rouche mélyláda, asszem itt fog szétmállani, annyira senkinek se kell. Kisebb bulikat azért még ezekkel is lehet nyomatni, törtem már ki velük ablaküveget
Pedig csak 40cm-esek
Szerk: BOSE és JBL.. Hát igen. Ezek voltak azok a márkák amiket nem használtunk mert drágák voltak. (3k volt újratekertetni a mélynyomót üllőn a reflexnél) Persze ettől még nagyon jól ismerem őket..
[Szerkesztve] -
damatic
tag
válasz
God Vazzeg #30 üzenetére
Ismered a BOSE nevet? Most is vannak jó kis olajcsillapítású membránnal szerelt ládikák, de amit én mondtam, az ötször annyiba kerül, és tényleg Hi-Fi minőségben sugároz le koncertteljesítményen, és a buli után nincs átmeneti halláskárosulásod sem, mert korrekt a hangkép. Csak a sok barom snob meg van őrülve a JBL-ért (mondjuk az se StageLine vagy Reflex).
-
The DJ
addikt
A célközönség igazából a környék összes fiatala...
Az az igazság, hogy a errefelé nem igazán található egy olyan hely sem, ahova a fiatalok úgy igazán szívesen járnának, ami van 1-2, az meg épp nem a minőségéről híres, tehát áhítozik a környék egy olyan helyre, ami kellően igényes, jól felszerelt ugyanakkor hangulatos.
Ebből a helyzetből szeretnénk mi úgymond ezzel az őrült nagy tervünkkel kiutat találni.
Nagyon nagy fába vágtuk a fejszénket, ez tény, de ha meg tudnánk csinálni nagy esély van rá hogy sikeres lehetne, mint ahogy az elődje volt annó.
MOD: Ja és a stílus, amiben zenélek az a Dance, Trance és persze a Pop amire igény van.
[Szerkesztve] -
The DJ
addikt
Ha megkapjuk az áhított épületet, akkor tudom majd megmondani, hogy körülbelül mi is az ami kellene, addig kár lenne előre tervezgetni.
Viszont ha az tényleg sikerül, akkor elég komoly cucc kell, mert a tánctér és maga az épület nagyon nagy és kell erő hogy azt igazán szépen és dinamikusan beszólja valami.
Bár újonnan nagyon drága minden, ezért majd szerintem a használt cuccok felé is szét fogunk nézni (ami nem azt jelenti, hogy minden bóvlit megveszünk, ami olcsó)
Az igazán fontos és szükséges dolgok eredetiek lesznek ha drága ha nem. -
KERO_SAN
aktív tag
ki a celkozonseg?
-
damatic
tag
Semmi.
Amikor megkérded, hogy milyen okmány/engedély szükséges:
Kedves, tisztelettudó, de határozott, önbizalommal övezett fellépés, némi nyájasság, kis bájvigyor, az ügyintéző asztalán lévő kabala, dísztárgy (látható, de nem feltűnő) megcsodálása esetleg dícsérete, vagy könnyed kérdés, hogy honnan van.
Annak a ténynek elejtett szavakkal történő közlése, hogy garantáltan senkit nem fog zavarni.
Kulcsmondat: óriási szükség és igény van a fiatalok körében arra, hogy egy nem drága, kultúrált szórakozóhelyre mehessenek. Ez hozzá tartozik az egészséges mentális fejlődésükhöz, és nem utolsó sorban sokkal jobb, ha vigyázó tekintetek veszik körül ezen a szórakozóhelyen, szemben a minősíthetetlen kocsmákkal, ahol szinte kontroll nélkül kedvükre berúghatnak és utána randalíroznak a parkban jelentős károkat okozva úgy az önkormányzatnak, mint a lakosságnak (esetleg sajnálkozva megemlíted, hogy milyen közterületi rongálás nyomát láttad szörnyülködve)..
Amikor a kitöltött kérvényt visszaadod kissé bizalmasan: ez egy jó ügy, és ugye az mindannyiunk érdeke, hogy a jó ügyeket támogassuk....ect..
no meg te ezt az igényt te már régóta látod, és készülsz rá, tudod, hogy nem egyszerű (kissé panaszkodva), hogy rengeteg engedély, papír, utánajárás, rengeteg befektetés (aztán kedves határozottsággal), de te mindezt vállalod, mert téged ez éltet
Ugye mondtam: semmi. -
The DJ
addikt
Na ez az engedély, ami teljesen homály
Mi alapján adják meg és mi kell, hogy megfeleljünk?
Egészségügyi vizsgálatokra is számítottam, de a kaja ügy még kialakulóban van.
Jóban kell lenni mindenkivel...hát lehet hogy ez nem lesz olyan sima ügy, de majd maglátjuk mire alakul... -
The DJ
addikt
válasz
concret_hp #13 üzenetére
Az előző azért zárt be, mert a tulaj (akit személyesen ismerek és jóban vagyok vele) beteg lett valamint családja van és abbahagyta, ''kiöregedett'' belőle és inkább a családjával foglalkozott.
Szóval semmi fajta társadalmi oka nem volt, ha nem hagyja abba, akkor még most is menne
Munkaerő már van, vagyis jelentkező akad bőven (megbízható személyekből)
Pia beszerzése még nem megoldott és a kaja megoldásával se vagyunk még tisztában hogy hogy legyen.
A DJ meg én leszek jóhogy.
Erre várok már mióta.
A saját diszkó, a Harlem megnyitására
Promós bulik pedig lesznek az elején bőven és reklámmal is készülünk -
Sytex
tag
Ahogy elnézem itt még nem hangzott el: Önkormányzat felöl engedély zenés szórakozóhely-re.....van ilyen! (ez különbözteti meg a kocsmát a diszkótól).
Ha meleg kaját akarsz akkor mindenféle egésszégügyi vizsgálatok/engedélyek szükségesek.
Ahol én dolgoztam diszkóban ott is egy NEVES rendör beosztottai öriztek
Amugy jóban kell lenned a környék drogdílerével, és az alvilág fejével. Persze ez nem zárja ki hogy rendöröket alkalmazz, mert álltalában ők is jóban vannak velük. Ez tapasztalat. -
God Vazzeg
veterán
válasz
bagyulajuve #17 üzenetére
Hivatalosan nem is...
-
bobsys
veterán
Ha már tényleg nekifogtok a dolgoknak, megvan minden akkor szólj. Tudok segíteni abban, hogy mire figyelj a pultosokkal meg az üzletvezetővel kapcsolatban mert különben szétlopják az egész diszkódat. Asszony 15 évig vendéglátózott van némi rálátása a dolgokra, üzletvezetőként hagyta abba a szakmát.
-
Hali!szerintem amire még érdemes odafigyelni az a szellőzés. én például gyűlölöm, ha nagyon fülledt a levegő, és bentragad a cigifüst
ugyanez vonatkozhat a ruhatárra (ami szvsz mindenképp lényeges dolog), nem túl kellemes, amikor buli elején beadod a kabátod vagy pulcsid, és a végén pedig tüdőrákot kapsz a szagától..
-
aesir
veterán
A lehető legrosszabb megoldás. Jobban jársz ha fix díjban egyezel meg vele, még ha ez az elején drágább is. Ha ugyanis százalékban vagytok, akkor egy megbízottja ellenőrizni fogja a bevételedet, és biztos lehetsz benne, hogy amint megy az üzlet, egy fillér nélkül házon kívül találod magad. És ez még a jobbik eset.
-
concret_hp
addikt
szerintem ha ott már működött ilyesmi akkor tudd meg hogy miért zárták, be ez azért fontos szempont lehet.
aztán ha olyasmi, ami nem rettent el illetve nem olyan hogy tiltakoztak a népek h legyen vagy ilyesmi, szóval ha nincs kizáró oka annak, hogy ismét legyen ott, akkor egyezz meg a tulajjal valahogy, hogy abban az esetben ha sikerül mindent elrendezni, akkor hogyan mennyiért stb bérelnéd vagy vennéd meg a helyet. aztán go beszerezni minden papírt. Ha mindezek megvannak, akkor ugye még gondoskodni kell munkaerőről, (jegyárusító/beengedő, bitonsági ember sem árt 1-2, pultos, stb. (pl. fontos h legyen ember bőven aki takarít parti után...)) aztán pia beszerzésről + ha vcmi kaját is akartok árulni akkor azis + dohányáru beszerzése + nem árt 1-2 állandó dj (vagy az te lennél?) stbstb. (bár ez utóbbiak elég triviális dolgok...)
ahogy Lotr kollega is írta, arra viszont készüljetek fel hogy az elején nagyon nyelni fogja a pénzt, amíg be nem indul rendesen
+ az elején érdemes promós bulikat csinálni, hogy megismerje a nép a helyet meg ilyesmi (olcsó/ingyen belépő / olcsó pia stb.) -
The DJ
addikt
Tudom, hogy nagyon hosszadalmas egy folyamat és minden papírhoz kell még legalább kettő.
Szeretnénk belevágni, tudjuk, hogy az elején veszteséges lesz, de ez egy nagyon régi álom.
Ezekszerint akkor az első lépés az önkormányzat...minél hamarabb utánajárunk a dolgoknak és elindítjuk a szervezést.
Köszi a jókívánságokat, majd beszámolok a fejleményekről. -
LOTR
addikt
nekünk volt kocsmánk, oda nem kell anniyféle papír mint a dizsihez, de legelőször a helyi önkormányzathoz kell elmenni, és szólni, hogy mit szeretnél nyitni
na akkor onnan elküldenek vhova, hogy ilyen meg ilyen papírok kellenek, na azokról helyekről megint elküldhetnek, hogy nekik meg, hogy tudjanak adni olyan papírt ami az önkormányzathoz kell még ilyen meg ilyen papírok kellenek
tehát ez nem olyan egyszerű, arról nem is beszélve, hogy nagyon nagy lesz a vezsteség(vagyis inkább a kiadás) az elején, ez talán sokakat elkeserít
az meg hogy elmész az önkormányzathoz, csak simán érdeklődni, semmilyen hátránnyal nem jár, mindenképpen azzal kezdjél, szerintem utána ráér a helyet elrendezni, és ha már az is fix, és még mindig nem gondoltátok meg magatokat, akkor irány a papírokért
soxerencsét, kelleni fog -
Kain
senior tag
Mivel szórakozóhelyről van szó,ezért sztem nem árt jóbanlenni a helyi szervezett bűnözés valameik alkalmazottjával,és biztonsági embereket is kéne felvenni.Ha biztonsági embereid rendörők vagy ex-rendörők,akkor nem kell maffiás kapcsolat sztem,de ebben az országban sajna ez erősen összefügg
.Azért van erre szükség még az elején,legalábbb annyira h nyomozd ki mi a szitu,h ne nyitás előtt fél órával menjenek szétverni a helyedet..
-
The DJ
addikt
Az első kettőről tudtam, elintézhető.
A hely pedig azért lenne tökéletes, mert pont olyan területen van, ami kívül esik a lakott területtől, de nem túl kívül ahhoz, hogy az emberek még szívesen bejárjanak.
3 évig működött eddig is diszkóként, de soha nem volt semmi gond se feljelentés... -
peterszky
őstag
egy csöpp segítség (apukám vállalkozásából merítve):
-szeszesital árusítási engedély (gondolom nem ásványvízből jönne a bevétel)
-gondolom ugyanez kell dohányárura (ha árulnátok) + a játékgépekre
-nagy figyelemmel kell lenni a lakosokra is, különben érkeznek a feljelentések -
The DJ
addikt
Sziasztok!
Kerestem, de ehhez hasonló topikot nem találtam, szerintem elég egyedi probléma és remélem tudtok segíteni.
Elérkezett ez a pillanat is, nagy álmunk valóra váltásán fáradozunk, miszerint saját diszkót nyithassunk.
Régóta tervezgetjük már, de most jutottunk arra a pontra, hogy a terveket meg is kellene/lehetne valósítani.
Csak ugye ez nem olyan egyszerű...
Először is kellene egy hely.
Amit mi kinéztünk, az a legideálisabb lenne, mivel 2 éve szintén szórakozóhelyként működött és csak a hangtechnikát kellene beszerelni, meg persze egy kis renoválás és sokkal olcsóbban meg lehetne úszni, mintha teljesen nulláról kezdenénk.
Ez az épület viszont magántulajdon, bár az előző diszkóssal is osztoztak a hasznon, így a tulaj kiadta neki.
Ezzel a résszel remélem nem lenne gond.
Az igazi probléma ott kezdődik, hogy fogalmam sincs, hogy milyen papírok kellenek hozzá, mit és hogyan kell bevizsgáltatni.
Valamint úgy tudom pályázatot kell benyújtani a helyi polgármesteri hivatalnak, de ennek sem tudom, hogy mit kellene tartalmaznia.
Mi lenne a célszerűbb?
Először a helyet lerendezni, vagy először pályázatot beadni?
Természetesen lenne benne italpult valamint étkezési lehetőség és egyéb fajta szórakozási lehetőségek (biliárd, TV, csocsó, játékgépek) az épület nagy méretéből adódóan, de ezek is újabb kérdéseket és problémákat vetnek fel.
Nagyon láma kérdések, tudom, de sosem nyitottam még diszkót.
Minden ötletet szívesen fogadok, hogy hogyan kellene elkezdenünk és mi az amit első lépésként meg kellene tennünk valamint mire figyeljünk oda.
Minden hozzászólásért előre köszönet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Assetto Corsa EVO
- Armored Warfare
- Telekom mobilszolgáltatások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Last Epoch
- Yettel topik
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest