- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Aktív témák
-
Flashy
veterán
1997 decemberben a BME-n közölték hogy akkor vizsgaidőszak elejétől a Neptunt fogjuk használni és kész. nem működött semmi és senki nem értett hozzá. és ti most szidjátok a Neptunt, amikor már gyönyörűen működik a rendszer? :))
mindig csodálkozva hallgattuk a beszámolókat más egyetemekről meg fősulikról ahol odamennek előző este, sorszámot osztanak maguknak, hogy másnap reggel 6-kor hogyan álljanak sorba a 8-kor kezdődő tárgyfelvételre vagy vizsgajelentkezésre. aztán 11kor beballag valaki, kihúzza a nevedet és odaírja a sajátját... hát inkább kivártuk azt az 5 percet mire a Jelentkezés gombot végrehajtotta a rendszer :) persze otthon vagy a koleszban, este, pizsamában.
amúgy a BME-n az volt a legnagyobb baj, hogy az infós odamegy, 1 perc alatt ketten végzünk mindennel, a neminfósok :) meg beköltöznek egész délutánra 5 tárgyat felvenni. na de no flame :D -
Elrood
őstag
BME-n tavasztól átrendezik a neptun rendszert, kiváncsi vagyok, mi fog kisűlni belőle:).
-
benyo
tag
emléxem nálunk is amikor bevezették a ''dicső'' neptunt, hogy milyen khirályság meg halala....az első alkalommal 5órán keresztül próbáltuk felvenni a tantárgyakat...
semmi siker, másnap újabb 3óra...nem tudnám már összeszámolni se, hogy mennyi időt, energiát meg miegyebet vett el az életem-,életünkből még annó..
de megszoktuk, habár mindig ezerrel szídtuk, de mit tudtunk mást csinálni...
hál istennek már nem kell vele bajlódnom, de lehet ez elhamarkodott kijelentés:DDD
volt olyan, hogy ugye mindig ezer ember sorbanállás, mindenki ment volna befelé, h csak a haveromhoz megyek,közben azéert ezt-azt felvettek, ide-oda jelentkeztek, ezt megunták a kedves demonstrátorok, vagy már nem vágom kinek volt aza hatalmas ötlete, h az összes gép shotdown... utánna meg fél nap volt amíg visszahozták...
szal együttérzek szenvedő testvéreimmel:((( -
[amne]
senior tag
SZIE GÉK, levelező, gondoltam jóvan elintézem már feljelentkezek órákra ilyesmi, firefox alól nem megy, tölsek le plugint ie-t windowst kutyafasza. Nem gond távolikapcsolatot berhelem fél óráig így már látom a bejelentkező képet. Jelszót nem fogadja el... vagy mégis csak ennyire lassúúúúú? Igen ennyire lassú. Belépek, órarend - tárgyfelvétel, katt ... katt ... megmozdult, katt, kimegy wc-re, katt ... iszik üdítőt, ok első óra fel van véve...
Aki kitalálta, leültetném elé és összes magyar tanuló óráit vele vetetném fel. -
Elrood
őstag
Ha már itt tartunk, a BME-s neptunon is használható az xp-s távoli asztal, vagy csak a Citrix?
Hát, mivel a neptun oldalán csak ezt a progit írják, szerintem csak a Citrix progival lehet használni. Ha a távoli asztal blabla, tud 128bites SSL-t, akkor nincs kizárva, hogy arra is be lehet lőni, de én azt sose használtam/próbáltam. -
Yaye
őstag
válasz
#16741888 #18 üzenetére
Az a plugin ami kommunikál a Neptunnal, nincs meg Mozilla alá (valami activeX-es vacak vagy mi az ördög) Csinálja meg valaki, és menni fog azzal is. Én nem használok IE-t, hanem az XP saját ''távoli asztal kapcsolatát'', ami kb ugyanaz mint az IE pluginja.
Ha már itt tartunk, a BME-s neptunon is használható az xp-s távoli asztal, vagy csak a Citrix? -
Elrood
őstag
Nálunk szerencsére olyan a rendszer (BME), hogy Citrix Program Neighborhood progival is be lehet lépni, és nem kell IE.
Ez nagyon bejött most januárban, mert IE-n behalt a nepun, és mivel ezt a progit kevesen használják, csak úgy hasított a rendszer, és mindenhova volt hely:). -
Wildmage
senior tag
válasz
Dilikutya #17 üzenetére
hmm, TO. Nálunk a suli 80%-a nő és nem is a rosszabb fajtából. Ennek ellenére én barom kit szúrtam ki magamnak már az első napon? Nem, nem a 18 éves fruskák közül a legdögösebbet, hanem a hozzám korban sokkal közelebb lévő kb. 23-24 éves TO-s csajt, aki egy Görög Zita 2:(
[Szerkesztve] -
törölt tag
Haveromnak ma segítettem felvenni a tárgyait. hát mit mondjak nem beszélt túl szépen erről a renszerről, én még nem ismerem mert most leszek elsős.
Milyen dolog ez hogy Mozillával be sem lehet lépni??:(((
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
nekem a tököm tele már ezzel az egésszel. amióta bevezették ezt a tetves etr-t csak a baj van vele. a régi rendszer sokkal jobban bejött. de az is genyóság, hogy ha önhibádon kivül nem tudsz felvenni egy tárgyat (mert nincs elég hely a felvett tanulóknak.... akkor minek veszik fel) akkor bukta.
-
Sihto_
tag
Sziasztok, akkor szidjuk a neptunt: szerintetek miert van az, hogy ma mar nem tudtam felvenni egy targyat,( tulajdonkeppen csak ez az egy lenne igazan fontos) mert kell hozza a gyakorlat is, ami ugyan mar megvan nekem, de a neptunban csak igy lehet felvenni az eloadast, jo akkor felvennem ujra a gyakorlatot, de ott meg nincs hely, osszesen 48 szabad hely volt, tehat mivel ez egy kotelezo targy a TO valszinuleg ugy gondolja, hogy iden csak 48 -an fognak vegezni, akiknek erre a targyra szukseguk van. Azert ez mar parodia, de legallabbis tragedia kb 6 fele szaknak van szuksege a targyra, tehat szakonkent atlag 8 ember fog vegezni egy olyan egyetemen, ahova atlag 6500 elsost vesznek fel nappalira - hat gratulalok komolyan elgondolkoztam azon, hogy pert kellene inditani az egyetem ellen, szandekosan hatraltajak a tanulni vagyo ifjusagot ...
Es meg csak szerda van ... ahhhhhhhhhhhhhhhhhhh
A masik nagy egyetemen meg csod van ezerrel, komolyan mi van ebben az orszagban??? -
atus
senior tag
Amúgy nem csak a neptun kaki. Nekünk ETR-nek hívják ezt a lim-lomot, 8-tól lehetett elvileg tárgyat felvenni. f10-ig be se engedett, mostanáig 2 tárgyat sikerült felvennem, majd összeomlott. Hurrá
-
_az
senior tag
válasz
The Creature #10 üzenetére
ahaaaaa!!!!! Akkó má értem!!! adok nekik még 1 esélyt... 4-ig haladék :DDD
-
The Creature
tag
aki a műegyetemre jár, az ne jöjjön be tárgyat felvenni, mer' a neptunon, csak 4 után lehet :DD sux már nyolc óta itt ülök a semmiért :D inkább lépek haza...
-
Male
nagyúr
Akinek nem sürgős, az könnyen van, de én éppenhogy csak megkaparintottam az utolsó helyet (az előzetes tanrendkészítésnél lemaradtam róla, mert akkor sem tudtam bejelentkezni a Neptunba -> azóta valaki lejelentkezett róla szerencsére), ha nem sikerült volna, akkor valószínüleg csúszok egy évet miatta.
-
Male
nagyúr
Már megijedtem, hogy megint nem használtam a keresőt (most tényleg eszembe se jutott), de kivételesen én nyitottam a topicot előbb. Köszi egyébként a linket, megnéztem miket írnak -> ez alapján máshol se sokkal jobb a helyzet.
Amúgy van pár név, akik mindíg az elsők között vannak -> pl ma 8:00-kor vették fel a tárgyat, csak azt tudnám, hogy hogyan (úgytudom, hogy 8:01-től lehetett csak). Lehet, hogy egyszerűen szerencsések, de hogy mindíg ugyanazok, az elég gyanús.
Az óriási Sony WEGA felíratú cuccra, amit pár napja cipeltek be az egyetemre, arra pl van pénz, de új szervere nincs. Biztos az is az oktatáshoz kell, pont úgy, mint a plazma tv -> gondolom ezek elég sűrűn a tanszékvezetők lakásán landolnak. -
Male
nagyúr
OK, itt a Veszprémi Egyetemről van szó. Lehet, hogy máshol rendesen működik, de itt nem. Eléggé felhúztam magam rajta (3 hely volt már csak, ahova be akartam jutni), szóval nem igazán gondolkodtam, de tényleg nem kellett volna álltalánosan írnom a dolgot. Végülis röpke 1 óra 43 perc alatt sikerült most bejelentkeznem (tavaly 5 óra alatt, ahhoz képest most simán ment) -> az utolsó helyre sikerült még beférnem :DD
-
_az
senior tag
Baker, ülök le ezerrel véglegesíteni a tárgyfelvételemet, osz SEMMI. Elvileg mától lehet. Ikon halott... kössssssz...
-
tigga
tag
Azért ne huzzuk már le ámblokk az egész rencert okés?
Melyik egyetem? Mert pl az SE-n igenis fejlesztik. 5 vagy 6 szerveren fut egyszerre január óta és nem nagyon volt rá panasz max mikor beüzemelték még betegeskedett picit. -
Male
nagyúr
Már nagyon elegem van az ebből a rohadt Neptun rendszerből (aki nem tudná: a hallgatói információs rendszer). A tárgyfelvételi és vizsgajelentkezési időszakok elején teljesen lehal a rendszer mindíg. Ez lesz a 7. félévem az egyetemen, de eddig egy alkalom volt, amikor simán sikerült bejelentkeznem, a többi alkalommal mindíg órákig kellett próbálkoznom. Nem igaz, hogy nem képesek megcsinálni, pl egy kis fejlesztéssel. Még van pofájuk azt állítani, hogy elég a rendszer teljesítménye, mert eddig maximum 99%-os volt a terhelés. Persze, hogy csak 99% volt, mert afölött már nem enged be több embert.
Az is egy megoldás lenne persze, ha a kurzusokon lenne elég férőhely, és nem telnének be 2 perc alatt.
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Projektor topic
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Xbox Series X|S
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi belépő szinten
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged