- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Celebtanya - Farm VIP IV
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy építsünk otthoni labot III. (Mit vegyek?)
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Üdv! Olvasd el, ha új tag vagy, illetve mielőtt képet osztasz meg!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
koboldozat
senior tag
-
irgum
addikt
-
natë
nagyúr
válasz
Zsozsoka 74 #16082 üzenetére
Note, az üzemidő miatt (plusz időtállóbb hw). Feljebb látsz pár fotót, mit tud gcam-mel.
[ Szerkesztve ]
-
Zsozsoka 74
senior tag
Skacok. Most egy Redmi note 4 - em van. Általában beltéri videófelvételekre szoktam használni.
Gondolkodtam a jobb minőségű videókészítés érdekében lecserélném egy redmi note 5 vagy MI A1 készülékre. (fontos az üzemidő is azért xiaomi)
Szerintetek melyik lenne ideálisabb? -
Putyin90
senior tag
Eső után | Meizu M5 + Lightroom
-
hito
nagyúr
válasz
no more #16077 üzenetére
Hát az nem fog így kinézni, mert kisebb a szenzor és valamivel szarabb a lencse is szerintem
A P20 Pro-nak megvannak a maga előnyei és erősségei. 10MP-en Pro módban használva etalon + nagyon jó a zoom és a portré (meg rekesz) mód. Raw-ból is durva mit lehet kihozni, ha sikerült a színeket megzabolázni.
Viszont itt meg "kiégett" a macskusz szőre eléggé. Sajnos a 808 nem a széles dinamikáról volt híres.
-
no more
veterán
válasz
koboldozat #16076 üzenetére
Hát, ez kegyetlen!😱 Így kéne kinéznie a P20P 40MP fotóinak is!
-
irgum
addikt
közel 20 éves karóra iPhone X
-
natë
nagyúr
Hoznék 50 fotót, de a(z) fb.pics már nem engedi a 8-10 megás képeket. Ez valós?
-
irgum
addikt
főnököm iPhone X
-
hito
nagyúr
De valószínűleg mégis dpi és böngésző nézet hiba lesz. Segítségképpen kérhetném, hogy ugyanazt a képet nyissátok meg az S9 tesztből és böngészőbe nagyítsatok bele? Utána a belenagyított állapotról tudnátok screenshot segítségével képet linkelni ide? Ahhoz mérten állítanám be. Természetesen Windows alól.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz
#16514048 #16045 üzenetére
Na, a nagyításra szemléltetés. Letöltöttem egy képet az S9 tesztjéből. Böngészőben rákattintva és belenagyítva a következőképpen néz ki:
Ugyanez XnView-ban 100%-ra nagyítva így fest:
És ez nagyon nem mindegy, mert a böngésző kb. 200%-ra nagyítja a képet 100% helyett, így totálisan fals lesz az eredmény, már ami a képminőséget illeti. Itt ennek nincs is nagy jelentősége, mert szerkesztett képek kerülnek megosztásra, de a testvértopicban (fotrók, videók mobillal) már annál inkább, mert ott szimplán a képminőség a fő téma.
És egyszerűen ezzel nem lehet mit csinálni, már próbáltam mindent, de tényleg mindent.
-
törölt tag
Na, megnéztem a PS topikot.
Ezt írtad:
"Szépen megszerkesztgetem, ahogy nekem tetszik, utána megnyitom, leméretezem a kívánt felbontásra, majd mentés másként."Tippre lehet ez okoz valami galibát az xmp-vel.
(Bár akkor sem értem teljesen, dng-nél világos, hogy abban tárolódnak a módosítások, de a jpg-nél nem tudom miért okoz gondot...)Próbáld már meg úgy, hogy Camera RAW-ban amikor kész vagy, először a Save Image-re kattintva exportálod jpg-be, és utána ezt a jpg-t nyitod meg PS-ben, ha le szeretnéd méretezni/egyéb módosításokat végezni rajta.
Én is szerkesztettem már P20 pro dng-t Camera Raw-t használva, töltöttem is fel őket képmegosztó oldalra, de semmi ilyen problémáról nem hallottam még.
[ Szerkesztve ]
-
0629
csendes tag
bujocska S7 Gcam
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz
#16514048 #16042 üzenetére
De te azt írtad, hogy előhívtad jpg-be és úgy nem mutatja, na olyan biztos nincs.
És a szomorú, hogy de bizony van. Hiszen ez történik velem. De PS topicba már írtam is. Mire jött egy válasz, amire írtam, amire még nem jött válasz
De ott a szaki kolléga hozzászólása abszolút nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy van ilyen. Idézem:
nincsen hozzá társítva az xmp recept fájl
Na többek között erre kérdeztem ott rá, hogy ez micsoda. Várom a válaszát, de valószínűleg már hiába
A linkelt megoldási javaslatok nem relevánsak. Nem rendszer megjelenítési gond van, se nem böngésző nézetmód gond. Itt egyértelműen arról van szó, hogy rosszul nagyítanak bele a képbe a képfeltöltő weboldalak, rosszul értelmezik a méretet. De nem akarom ezt sokáig húzni, csak gondoltam valaki tudja a megoldást.
-
törölt tag
Esetleg még ez lehet, amit itt a Solution 2 és 3-nál ír. [link]
A 4-es meg az, amit az előbb mondtam.Másra nem tudok gondolni, én még nem tapasztaltam ilyet, hogy netre feltöltve jobban belenagyítana...
De elolvastam az eredeti hsz-t is, olyan szintén nincs, hogy ha szerkesztesz egy képet, majd elmented és feltöltöd, akkor a módosításokat nem mutatja.
Max ha dng-t töltesz fel, de azon nem is lenne mit csodálkozni, nyilván nem tudja egy böngésző megjeleníteni rajta a PS/LR-ben végzett módosításokat. De te azt írtad, hogy előhívtad jpg-be és úgy nem mutatja, na olyan biztos nincs.[ Szerkesztve ]
-
koboldozat
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz
#16514048 #16037 üzenetére
Olvasd el az eredeti postot és próbáld ki, amit írtam
Látni fogod a különbséget, problémát. A neten lévő feltöltött képbe nagyítva sokkal nagyobb mértékben nagyít, mint az indokolt lenne. A hatás olyan, mintha 100%-tól jobban nagyítanál bele, ami már felér egy mindent tönkretevő digitális zoom-mal. Nem tudom milyen mértékben tolja túl, de úgy tánik, mintha 150%-ra nagyítana bele a 100 helyett.
Mod: nem, az egy nagyon más dolog.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz
Aryon87 #16035 üzenetére
Na erre keresek én megoldást. Az egy dolog, hogy a kepfeltöltés jogutódja a maga igénytelen módján így működik, na de hogy egy Flickr?? Aztán lehet, hogy ennek semmi köze az adott portálhoz, nem tudom. Viszont akkor ha nem portál függő és nem is böngésző (Mozillával is kipróbáltam, ugyanaz a probléma), akkor min múlik ez, miért alakult ez így?
-
hito
nagyúr
válasz
#18001664 #16024 üzenetére
Nem a telefonon zoomolok bele, hanem a gépen, pl. XnView, vagy PS-ban. 1:1-re nagyítok a nevezett programokban, tehát 100%-ra és sokkal kisebb mértékben nagyít bele, ott a jó. Neten direkt linknél legalább 150%-ra nagyít bele, ami fals képminőséghez vezet. Ez a bajom, ezért nem töltök fel, mert csalóka a végeredmény. Csekkold Te is, látni fogod a kettő közti különbséget. Kerestem olyan oldalt, ahol annyit nagyít bele, amennyit kéne, de nem találok.
-
toto0569
addikt
Lightroom CC-vel fényképeztem,kiszedtem a DNG-t gépre és ott egy "Photolemur" nevű alkalmazással automatikusan konvertáltam JPG formátumra.
Samu S8
-
trebrona
nagyúr
-
törölt tag
P20 Pro + minimális PS Express.
[link] -
irgum
addikt
sárga rózsa iPhone X
-
törölt tag
válasz
gixxergabi #16007 üzenetére
Egyelőre csak ilyen gagyi, ablaküvegen keresztül lőtt összehasonlítást csináltam.
Nagyon rossz képek, illetve a raw-ok kidolgozása is összecsapott lett, csak a dinamikatartomány közti különbséget érdemes nézni rajtuk.
Nem is illesztem inkább be a képeket, csak linkelve. -
Danny365
őstag
Ha már Lightroom, az utolsó frissítés óta ki lehet próbálni a raw HDR fotózást azokon a telokon is, amik eddig nem támogatták.
Új hozzászólás Aktív témák
Szerkesztett és makrófotók megosztása, véleményezése, tapasztalatok átadása, játékok, technikák és különböző makrólencsék bemutatása. Végeredmény = remek képek :)
- Egyetlen dologban különbözik majd a Nothing (3a) és a (3a) Pro
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...