- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Celeron aranykor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
truba
tag
Megvan az indulás ideje: 2013. áprilisában.(sajnos a tervezetthez képest pár hónapos csúszás lesz)
-
truba
tag
Ezen a héten mi is elkezdtük a nyelvet tanulni, hogy januárban mikor kiköltözünk legyen valami alap tudásunk.
-
truba
tag
válasz
proci985 #721 üzenetére
Köszi a segítséget, fősulinál az oklevélnek van angol része, és tartozik hozzá egy diploma melléklet is, ennek szintén van angol része. Nyelvvizsgának szintén van angol része.
Szakközép érettségi+ RSZKI+szakma az csak magyar nyelvű. Akkor ezt fordíttatom angolra, (esetleg svédre-talán ez még kézenfekvőnek látszik)
Munkának én is gondoltam a rakodóra, illetve a sofőrire is. De én is úgy találtam, hogy a fizikai munkák terén lehet talán a legkönnyebben elhelyezkedni.
-
truba
tag
válasz
Avicularia #719 üzenetére
Köszi, a segítséget. A munka Skane-megyében van( azt hiszem így írják). és elvileg az egész megyére kiterjed.
A gyerek-még csak 3 hónapos így talán nem kerül majd sokkba a bölcsi-ovi. Esetleg amíg pici én is vigyázhatok rá, legalábbis addig míg nekem nem lesz munkám.Mondjuk nem tudom, hogy én mit tudnék dolgozni odakinn, mivel én nem sokk mindenhez értek.( végeztem egy vasúti szakközepet-vasúti szerelőként-de soha nem dolgoztam benne, illetve RSZKI-t és rendőrként dolgozom már 14 éve) plusz egy fősulit NKE-n de ez is speciális végzettséget ad. Van még angol alapfokú nyelvvizsgám.
Nem tudom, talán a rendőrit át lehetne váltani esetlegesen biztonsági őrire, vagy valami hasonlóra.Szerinted mit lenne érdemes tanulni ebben a félévben amivel ott ellehetne helyezkedni. ( a nyelven kívül)
-
truba
tag
Sziasztok,
Kérdezném a Svédországban élőket, hogy mire lehet számítani akkor ha egy svéd cég állásajánlatot kínál. Elsősorban arra vagyok kíváncsi, hogy betartják-e szavukat, és tényleg annyira segítőkészek-e mint amit hallani róluk.
Röviden elmondom, hogy miről van szó: feleségem több eü. végzettséggel rendelkezik( védőnő+mentőtiszt-főiskolai oklevél, + csecsemő-és gyermekápoló szakiskolai végzettség) és valahogy kapcsolatba került egy svéd eü.-i szolgáltatóval aki állást ajánlott neki mint iskolai védőnő. Állítólag az eü. ott is igen szar állapotban van. (munkaerő terén)
Pár email váltása után, angolul skype-on keresztül volt egy interjú, ahol a feleségemnek felkínálták már a említett állást, betölteni 2013.01.01-től lehet(az interjú előtt emailben kellett küldeni a megfelelő végzettséget igazoló iratok scan-nelt formáját illetve egyéb iratok másolatát)
Nos amit a svédek ígértek: ingyenes lakhatás 2 évig-opcionálisan hosszabbítható, ingyenes nyelvoktatás, megfelelő elhelyezése a gyereknek a bölcsődébe.
A fizetés kb. 500.000-550.000. Ft-nak megfelelő korona.Leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy tényleg ilyen normálisan állnak a dolgokhoz, illetve arra, hogy ez a pénz ott mire elég.
Valamint arra is adhatnátok tippet, hogy nekem mit lenne érdemes kezdenem odakinn.
Miből van kevés, mi számít hiányszakmának.Segítségeteket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Yettel topik
- Mégsem kap tükröződésmentes kijelzőt az iPhone 17 Pro
- Politika
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest