- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- adika4444: MikroTik IPv6 DIGI PPPoE-vel
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Aktív témák
-
EvilDick
csendes tag
válasz
steve@prhw #2 üzenetére
Köszi a segítséget, mihelyt lesz egy kis szabad időm ki is próbálom.
-
steve@prhw
őstag
Dugj egy (nem a samba-s) gépet a router lan-portjába (ez a 4 port tul. képpen egy switch), és a 192.168.0.1-en eléred a routert.
Ott a wan-részen beállítod a pppoe-t, megadod a felh.nevet és a jelszót, akkor menne a net. Elviekben a router ip-jét átállíthatod 192.168.0.1-ről (vagy a samba-t, ugye), és ha a router dhcp-jét használod, akkor kb. ennyi. Gw&dns a router belső ip-je lesz a gépeken, 192.168.0.1xx-es ip-kkel. -
EvilDick
csendes tag
Sziasztok! Jó lenne ha tudna segíteni valaki.
Adott volt eddíg egy windowsos hálózat (7gép+switch) egy Suse Linux-os (192.168.0.1) +Samba serverrel +ADSL megosztással switchen keresztül. Fix IP-címekkel (192.168.0.2-192.168.0.10).
Persze mire visszajöttem a szabadságról - Mostani kép: a hardveres része majdnem ugyan az csak közben a Fönököm vett egy ROUTERT.
Router típusa: valami Allnet ALL00276 (4 LAN, 1 WAN port, +WLAN-os)
A cégtől akitől rendelte, kihozta egy szerelő, összedobta a hálózatot, aztán itthagyta azzal hogy a többi rendszerhez nem nyúl mert nem ért hozzá.
Mire én visszaértem a szabadságolásomból... helyzet (örülök neki):
Minden gép a switchre van kötve (a server is) ez mondjuk eddig is így volt.
Az ADSL modem lehúzva a switchről és rádugva a Routerra, ami meg rá van dugva a switchre. Az összes gépen át lett állítva a fix IP automatikus címzésre.
A router papírján látom, hogy a konfig felületet a 192.168.0.1 ről lehetne elérni, ami eddíg persze a Linux server volt. Illetve még az is mert ha beírom a, akkor a szokásos suse felület jelenik meg. A hálózat még valahogy megy, mondjuk most hirtelen még nem látom át, hogy mit, hogyan, merre, meddíg, és miért állítottak be.
ADSL nem müködik (az ADSL modem is a routerre van kötve).
Ha valaki konkrétan erre tud megoldást az jó lenne, vagy legalább el tudná mondani hogyan kéne ennek valójában müködni, vagy valami felvilágosítást tudna adni a beállításokról: ip-k, gateway-ek, stb.
THNX
Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest