Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proximus

senior tag

válasz #57764352 #71 üzenetére

A 7.3, amit anno megvettem 7 CD, ebből 2 progi forrásokat tartalmaz, szal sima telepítés szempontjából nem játszik. A 8.2 mintha 8 CD lenne +2 DVD?, illetve szerintem a 9 -es is ''ekkora'' lehet.
    ''A DELPHI megy vmi emulátorraL? (kylix ne jó)
    C++ -miben tudok ott progrmozni?'' A wine emulátorral érdemes lehet megpróbálni a DELPHI -t, de ha minden kötél szakad, a Vmware emulátorban windows felrak, majd abba mehet bármi, ami nem akarja a videokártyát hardveresen használni. C++ : kdevelop, és az anjuta ami ''megéri a pénzét''.:) anjuta: gtk -ra épül(gnome -os), Bővebben: link kdevelop: qt -ra épül(kde -s), Bővebben: link
    ''Felosztást hogy célszerű??'' A win-nek legjobb ha minden része(partíciója) elől van, szal előbb mehet az, majd a 10 GB -ra(ha nix ISO tárolás, videovágás, frankón elég lesz) a Linux. Ha tényleg szerver (is) lesz, akkor nem lesz elég 1-2 partíció, hanem szét kell osztani többre. Pl. így:

/boot <-- ez lehet pár tíz mega, ext2 jó lesz
    / <-- 1 GB reiser
    /home <-- mondjuk 4,5 GB reiser (sok felhasználónál, ill. egyéb fájlok tárolására jó lesz)
    /usr <-- 2 GB reiser (programok szinte fullra ide ''rakódnak'')
    /var <-- 2 GB reiser (log file-oknak, ill. WEB miatt(ha jól tudom))
    swap <-- 500 MB (lapozó terület, de ez MEM függő, szal kisebb is lehet (M.>500))

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés