- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Ivqkzy-: 2. gépem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Canonfan
senior tag
válasz
BigManus #3073 üzenetére
Igazad van.
Nekem egy Samsung SCX 3400-as multifunkciós nyomtatóm van, [link] amivel eddig nagyon elégedett vagyok egyedül csak az a probléma vele, hogy a szkenner részét nem ismeri alapból a SANE, ezért 12.2-őn is barkácsolni kellett hogy működjön a szkenner.
Korábban írtam itt a fórumon hogy 12.2 alatt hogy oldottam meg [link] de 12.3-nál ez nem volt járható, mert a
mount -t usbfs none /proc/bus/usb
parancs nem működött, mint közben kiderült azért, mert a 3.7-es kernelben már nincs usbfs modul.Egyébként azt a korábbi leírásomat feltételes módba minősítem át, mert akkor valóban működött, de az első sikertelen próbálkozások után visszaraktam próbaképp a 12.2-őt de újratelepítés után szigorúan azt a módszert követve nem sikerült újra beüzemelni a szkennert, fogalmam sincs miért...
Szóval ment vissza a 12.3, ahol a következő dolgokat csináltam:
1. Az /etc/sane.d/xerox_mfp.conf fájl végére beillesztettem a
# Samsung SCX-3400
usb 0x04e8 0x344fsorokat, ezután
2. /etc/udev/rules.d/55-libsane.rules fájlba# Samsung SCX-3400
ATTR{idVendor}=="04e8", ATTR{idProduct}=="344f", MODE="0664", GROUP="lp", ENV{libsane_matched}="yes"sorokat illesztettem be, nem a végére, hanem az egyező vendor számú ("04e8") sorok közé, pontosabban az elejére hogy könnyebb legyen megtalálni a későbbiekben, végül
3. /etc/udev/rules.d/56-sane-backends-autoconfig.rules fájlba írtam be a
ATTR{idVendor}=="04e8", ATTR{idProduct}=="344f", ENV{sane_backend_xerox_mfp}="yes"
sort szintén az egyező vendor számú sorok közé.
Ezek után újraindítottam a gépet, és most már a yast bár nem rakta be a szkennerek listájába, magától felismerte és be is tudtam állítani, és azóta Xsane-el rendesen megy.
Mindenki a saját felelősségére ahogy mondani szokás, de nekem most ezzel a módszerrel megy 12.3 alatt szkennerként az scx 3400, illetve mielőtt újra felraktam a 12.3-at a 12.2-őn is kipróbáltam ezt a módszert, és ott is működött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged