Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• heihachi

addikt

válasz deer #196 üzenetére

HA van választásod. Dolgoznál ott, ahol Én, akkor ennél hetente a mekiben ;]

• heihachi

addikt

Amúgymeg most ettől a filmtől semmi nem fog változni. Majd csődbe mennek a gyorséttermek, mert kevesebben fognak ott kajálni? Majd az átlagos amerikai testsúly csőkkenni fog? Egészségesebben fognak kajálni a rohanó menágerek?
    Semmi nem változik, csak az, hogy kevésbé fog jólesni a magyar dolgos embernek a hamburger, de meg fogja enni.

A cigiről mióta próbálják leszoktatni az embereket?

Azt már csak offban pötyögöm be, hogy a csávó potenciálja jelentősen csökkent. Miután megnőtt a testsúlya, megnőtt a szív terhelése, romlott a közérzete, stb, nem csodálom. Ehhez aztán a hamburgernek semmi köze. sztem

• heihachi

addikt

válasz Sipi #193 üzenetére

Ezek szerint nem járok eleget a Mekibe, mert Én még nem láttam olyan reklámukat, hogy milyen egészséges a hamburgerük. Olyat igen, hogy milyen jó alapanyagokból készül, de ez nem ugyanaz. Az is igaz, hogy mindíg fitt és üde és vékony emberek reklámozzák, de biztosan SPORTolnak a hambi mellet, nem csak zabálnak.
    Egyébként még olyan reklámot sem láttam, amiben azt mondanák, hogy gyere kajálj nálunk reggel-délben-este.
    Mondom nem vagyok ott _túl_ sűrűn vendég.

Meg aztán még egy igen fontos dolgot mindenki elfelejt:
    Attól, hogy vannak olyan emberek, akiknek nem ízlik a mekis kaja, attól az még nem szar, és lehetnek olyan emberek, akiknek viszont igenis ízlik, és csak az ízéért megesznek néha egy hamburgert.

Én pl. rühellem a gombákat, mert gusztustalan szaguk, állaguk és ízük van, de ettől még nem fikázom a gombát.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy óvatosabban kéne bánni az ilyen szar meg olyan szar a mekis kaja mondatokkal.

Észre kéne venni, hogy egy átlagos magyar honpolgár, mint pl amilyen Én vagyok átlagos egynapi mekit nélkülöző étrendjében semmivel sem jobb a tápanyagösszetétel (fehérje / szénhidrát / zsírra gondolok), mint a mekis kajákban (azonos kalóriatartalom mellett).
    (Ja, mondjuk Én 75%-os fehérjeport szedek, szal ez nem teljesen igaz :) )

• heihachi

addikt

válasz Agyzuzo #11 üzenetére

''Ad. 2: ha csinálod, akkor legalább tudod hogy az TÉNYLEG krumpli (ellentétben a mekis ''porkrumplival)''
    Porkrumpli? A Mekis sültkrumpli? Menj el egyszer a mekibe kajálni :D
    ''Hasábburgonya–készítéshez legalkalmasabb hazai fajta a Bakonyi sárga. Mellesleg a McDonald's cég is egy ehhez hasonló külföldi fajtát termesztet erre a célra.'' [L]http://yikes.tolna.net/szakacskonyv/szaky168.html[/L]

Ad. 3: a nagy adag mekis krumpliban kb. 500 kalóra van és annyiba kerül amiből veszel 5-6 kiló krumplit és te magadnak megcsinálod másképp (pl. főzöd, mert úgy talán nem lesz tőle az ember egy benga dagadt zsíros állat)
    De ha nekem épp rohannom kell innen-oda, és nincs időm megvenni, cipelni, hámozni, előmelegíteni az olajsütőt, sütni, várni míg kihül? Akkor megyek és eszek egy sültkrumplit a Mekiben. Drágább, de mi a rákot kezdjek 6 kiló krumplival, ha 20dkg is elég, mert csak 65 kiló vagyok? Drágább, mert valakik dolgoznak vele, és nem Én. Persze az árát nem éri meg szerintem sem, de nagyon sokszor életet mentett már :D

Cukros zsemle, majonéz, szójás-cukros húspogácsa, kecsöp (extra cukorral). Azaz semmi másból nem áll a mekis hambi mint szénhidrátból. És abból mi lesz? Testzsír. A BigMac-ben közel 600(!!!) kalória van. Egy 100g-s tábla csokiban durván 500.
    Ami majonézt meg ketchupot veszel a boltban szerinted abban mi van? Szaladj már el a hűtőhöz, aztán nézdd meg. Persze ettem már bioketchupot is, mert állítólag egészséges, csak épp olyan szar íze van, hogy egy kiskanál ment le belőle a torkomon.
    Az a majonéz, amit házilag csinál az ember, az esetleg normális, többé-kevésbé egészséges, de a bolti egysem. Akkor hol itt a különbség?
    A 600 kalóriáról annyit, hogy ettél már meg 10dkg mogyorót vagy diót? 650 kalória.
    Akkor most el lehetne kezdeni azzal példálózni, hogy ne egyél 10dkg földimogyorót, mert egy Mekis hamburgerben kevesebb kalória van.

Ad. 1: otthon se 6-8 percig áztaztod olajban, mert akkor már chips lesz belőle.
    Ok, máshogy szeretjük a sultkrumplit, más írta a szakácskönyvünket. Ki hogy szereti. Csakhogy a Mekiben rohannak mint az állat, épp csak átsütik, de ha ugyanannyi ideig sütik, mint Én otthon, akkor semmi különbség nincs, tovább meg biztos nem sütik!

Rosszul tudod. Kevés gusztustalanabb dolog létezik mint a mekis zsemle és sajt. Annak a lapkasajtnak kb. 75%-os a zsírtartalma, a mekis zsömle pedig ISZONYATOSAN kalóriadús. Arról nem is szólva, hogy fehérlisztből készül, ami meg köztudottan rendkívül káros.
    A boltban vett bármelyik zsíros sajtnak ennyi a zsírszázaléka, mégis ezerszámra a eszik az emberek, mert OLCSÓ (olcsóbb). A zsömle olyan amilyen, ebben igazad van, a fehérliszt nem túl jó dolog :( . (Ennek ellenére nekem ízlik az a zsemle.)

Ez megint nagy faszság (má' bocs), mert a mekis ''hús'' leginkább szójából készül + mindenféle ízfokozóval megturbózzák és jó ha nyomokban tartalmaz egy kis darált ipari hulladékhúst.
    ''A friss szójatermék esszenciális aminosavakban gazdag, nagyrész telítetlen zsírsavakból áll. A tojás után a második leggazdagabb lecitinforrásunk, miközben koleszterint nem tartalmaz. B-, E- és P-vitamin-, valamint foszfor- és mésztartalma is jelentõs. '' [L]http://www.holgyvilag.hu/main2.php?pos=1_9_4&cikk=601[/L]
    Tehát van valami egészséges a Mekis hambiban? Nem mondod :C
    A darált ipari húsról meg annyit, hogy virsli...

Lehet hogy zsíros, de korántsem ilyen egészségtelen. Van ugyanis tápanyagtartalma, a mekis kajákkal ellentétben, amik csupán üres szénhidrátot tartalmaznak. Szintetikus szar. Egy Super Size BigMac menü megközelítőleg 1500 kalória. És ez csak 1 étkezés. 1500 kalória rendes ételből már tetemes mennyiség, kb. 4 grillcsirke.
    Igen, a zsír nem olyan egészségtelen, ezért nincs magyarosrszágon sok kövér ember. Lécci nézz már le vidékre egy igazi faluba, hogy hágy egyszálbél embert látsz?
    Ettől eltekintve igazad van az említett kalóriamennyiség egy felnőtt nő napi kalóriaigénye. Csak szerintem mindegy, hogy miből megy be az a kalória: magyaros zsíros vagy mekis cukros.

Semmi értelme. Ez a film a gyorséttermekről szól, nem az otthon főzött kajákról és főleg nem a magyar konyháról. Aki így étkezik az meg is érdemli.
    Szerintem meg van értelme, mert kiragadtak egy példát, holott ezer másikat lehetne még kiragadni, és tömni azzal is a diákigazolványosok fejét. Miért csak ez? Ok, egészségtelen, de akkor hol marad a többi, ami egészségtelen?
    Aki így étkezik, szerintem itt MO-n többségében rá van szorulva, mert nincs másra lehetősége. Mondok egy példát: ahol Én dolgozom, ott van 20 perc kajaszünet. Közel s távol csak egy Meki meg egy BurgerKing van. Vannak egy-két étterem, kb kétszer annyiért, mint amennyiért megkajálok a Mekiben. Egy csira köcsög vagyok, mert nincs pénzem kajálni a közeli étteremben lazacot? Vagy mert nem tudok minden napra kaját vinni magammal?

Egy McChicken szendvics árából veszel 1 kiló csirkehúst. Egy FishMac árából egy kiló halat. Akkor most melyik is a drágább? Norbi meg egy idióta, ő is beszél ám sok baromságot (aki a diétájában VIRSLIT ajánl, arra ráférne még némi művelődés).
    A Norbi kérdésben egyet értünk :C
    De egy kiló csirkemellfilé 1200 Ft kb. A McChiken olcsóbb. És akkor a csirkemellt magában nem eszed meg, azzal még van plusz költség meg munka meg idő!

Akinek 11%-os volt a testzsírszázaléka a film elején (lemérték). Na most, egy testépítőnek VERSENYEN kb. 7-8%. Igen, valóban dagadt volt a pacák... Ebből is látszik hogy nem láttad a filmet, nem is akarod megnézni de azért osztod itt az észt.
    Ebben igazad van, a 11% az igen jó, csakhogy a pasi eleve nem volt kis darab, Én erre értettem. Nyilván jobban hízik, mint Én a 60-65 kilómmal.

Van. Sok amerikai. Nem véletlenül van 60%-uk elhízva és nem véletlenül cukorbeteg minden harmadik. Ez nem mástól van, mint a kólától és a szénhidrátdús szemét kajáktól amit kilószámra tömnek magukba.
    Így van, ennek semmi más oka nincs, csak a gyorséttermek. Ez most komoly? :(

Félre értés ne essék Én nem védem a Mekit meg a gyorséttermeket, de arról nem Ők tehetnek, hogy vannak olyan emberek, akik többet kajálnak ott, mint amennyit kéne. Ők megcsinálják a kajáikat, némelyik finomabb, némelyik szarabb. Csak épp nem értem, hogy most miért ugrottak így nekik. A filmben leírt dolog még tíz millió másik kajától is megtörténhet, akkor most mindről film készül?

Ha egy hónapig csak finom és egészséges répát meg karalábét enne a pacák, attól is beteg lenne, mert egysíkú a táplálkozása.

• heihachi

addikt

Én még nem láttam a filmet, és nem is akarom megnézni.
    Azt azonban jó lenne tudni, hogy miben van több kalória: abban a sültkrumpliban, amit magának csinál otthon az ember és kb 6-8 percig áztatja az olajban, vagy a McDonald's-es sültkrumpliban, ami kb 2 percet lát olajat.
    Azt is jó lenne tudni, hogy miért van több kalória egy McDonald's-es hamburgerben, mint egy sima szendvicsben, amit reggelente csinál magának az ember. Gondolom nem a zsemle, nem a salátalevél, nem az uborka és nem a sajt, mert ha ezek lennének a nagy kalóriaforrások, akkor már nem lenne ember 100 kiló alatt. Marad a hús. Akkor legyen mindenki vegetáriánus, reggelente és este a szendvicsből hagyja ki mindenki a szalámit, a húslevesből a húst.

Ráadásul szapuljuk a McDonald's-es sült húst mi magyarok, állami pénzen! Végülis a mi konyhánk nem zsíros. Kéne egy ilyen filmet csinálni, amiben az ember reggelire lángost eszik, ebédre gulyáslevest meg töltöttkáposztát vacsira meg jó magyaros csípőskolbászt és utána összehasonlítani az eredményeket.

Persze kickboxNorbi könnyen beszél, mert ugye meg tud fizetni minden napra félkiló halat vagy csirkemellet. Így könnyű ugrálni.

Arról meg, hogy dokumentum film lenne, csak annyit, hogy ezen az egyébként is dagadt pacákon kívül van másik ember, aki mindennap háromszor gyorsétteremben kajál?

Aktív témák