Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: Habemus papam
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
válasz
hapci007 #362 üzenetére
Hm, azt azért nehezen lehetett volna eltitkolni. A Tunguzka-meteoritot (vagy űrhajót?) sem titkolták el.
Nem mondtam egy szóval sem, hogy eltitkolták, hanem szó szerint nem vették észre, és ezt el is ismerték. Tehát van még hova fejlődni az előrejelzés terén.
Ez nem régiben sikerült is (júlis 4.), a program neve Deep Impact, a program célja, hogy kiderítsék milyen összetételű lehetett a világegyetem a Nap-rendszer kialakulásakor.
Igen ez az egyik cél, a másik az, hogy az üstökösök anyagának elemézésel, hatékonyabb módszert találjanak az eltérítésre, mert nehéz vmit megfelelően szétrobbantani, amiről nem tudjuk hogy miből van.
Az eltérítésre jelenleg nagyobb esély lenne atomrakétákkal, mintsem ion hajtóműves eszközzel.
A jelenlegi számítógépes elemzések arra mutattak rá(szintén NGC-en volt róla szó), hogy a szétrobbantás nem térítené le a pályájáról, hanem csak szétdarabolná az östököst, aminek a kisebb darabjai is képesek lennének egy nagyobb város előpusztítására, ami elfogadhatatlan, de ha a pályaltérítés nem sikerülne, akkor ez lenne az utolsó védvonal.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
hapci007 #358 üzenetére
Mint mondam, én semmit sem akarok sem bebizonyítani, és nem is várom el hogy bárki is bebizonyítsa a bebizonyíthatatlant. Egyetlen célom, hogy hasonló érdeklődésű emberekkel osszam meg a gondolatimat, és meghalgassam az övéiket.
(Szvsz azért ma még a finn-ugor rokonság hihetőbb, mint a sumér-magyar...)
Elfogadom, ez a te véleményed. Az enyém pedig az, hogy addig amíg nem teljesen biztos (SZVSZ nem az), addig érdemes az alternatívákat is megvizsgálni, vagy legalább csak beszélni róla. Szerintem az sem megoldás, hogy a suliban megmondják, hogy így van és kész. Ezzel pont a kreativitást, és az egyéni gondolkodást űzik ki, amit pont fejleszteni kellene SZVSZ. -
Loha
veterán
válasz
hapci007 #357 üzenetére
Jelenleg távol van ez a bizonyos bolygó, csak komoly műszerekkel látható, ha látható. Jó sokáig csak feltételezték a létét a gravitációs mezeje alapján de magát a bolygót nem látták.
NGC-en volt egy film arról, hogy nem olyan rég elhúzott egy meteorit a föld mellett elég közel, amit csak az után vettek észre miután elhaladt. Itt ugye felmarül az a lehetőség, hogy ha telibe kapta volna földet, akkor sem vettük volna észre? Valszeg nem. Az USA kormánya mostanában utasította a NASA-t hogy indítson egy programot, a potenciálisan veszélyes objektumok felkutatására, és dolgozzanak ki terveket az esetleges fenyegetés elhárítására.
Jelenleg az lenne a terv, hogy leszálnának az östökösre, és egy ionhajtóművel vagy bnapvitorlával térítenék el a pályájáról. Nem véletlen, hogy most annyira le akarnak szállni több üstökösre is. -
Loha
veterán
válasz
hapci007 #353 üzenetére
A hülyézés csak a hülyézőket minősíti, azért mert nem vagyok csillagász vagy nyelvkutató azért ne is foglalkozzak az egésszel? Lehet hogy én vagyok a nem normális, hogy ilyen dolgok is érdekelnel, de sajnálom ez van, érdekel és kész.
Azért annak örülök, hogy sok más érdeklődő is van, akik nem csak hülyéznek, meg sokan vannak akik érvekkel képesek cáfolni, nekik is nagyon örülök. -
Loha
veterán
válasz
hapci007 #349 üzenetére
Az eltitkolás arra vonatkozik, hogy sok éve feltételezik, hogy létezik egy 9. vagy 10. bolygó attól függően, hogy a Plútót annak tekintjük vagy nem. Erről a bolygóról sok helyen lehet olvasni, mert állítólag a számítások az igazolják, hogy léteznie kell, és a Sumér emlékek is erre utalnak, de a NASA erről jelenleg nem ad ki semmilyen információt, lehet azért mert tényleg nem is létezik, de az is lehet, hogy vmiért nem akarnak kiadni. Most amit bedobtak 10. bolygónak az egy Plútóhoz hasonló alig bolygónak nevezhető vmi a Kuiper-övből , de nem arről a bolygóról beszélünk, és bizonyos csillagászok szerint ez nem is oldja meg a számításokban lévő problémákat. Tehát olybá tűnik, mintha egy elterelés lenne, a valódi 10. bolygórol. Hogy mi jó ebben azt nehéz megmondani, de mint tudjuk az összes kormány hajlamos eltitkolni az olyan információkat, ami pánikot okozhatnak, és főleg a mindentől félős amerikaiknál jellemző ez.
Ez persze mind elmélet, de szerintem van benne logika bőven.
Új hozzászólás Aktív témák
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest