Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
-
LOGOUT
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #9659 üzenetére
Jaa, ezt nem tudtam. Csekkolom a radit és ha abban van víz akkor hagyom a francba. Jogos, a Jazz-nél is ilyen pedig a hűtőkör. Gondolhattam volna rá...
Jah, vezérléscserekor azok is cserések lesznek a hűtőfolyadék mellett (fék és szervó folyadék). Viszonylag tiszta volt de ez nem friss kép.
mod:
Megnéztem a manual mit ír, ha meleg motornál van a LOW szinthez közel akkor kell csak rátölteni. Szóval jó vagyok tényleg.
Azért belenézek a radiba legközelebb.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #9654 üzenetére
Arra nem volt kedvem/időm de azért mentem egy kört a Mátrában ma. A hűtővíz hidegen a minimumon van melegen a max alatt kb egy újnyival. Töltsek rá egy kis desztvizet?
Nem tudom milyen lötty van benne (kék) azért nem öntenék rá semmilyen másfajta készre kevert cuccot. Vezérléscserekor úgyis cserélve lesz az egész töltet. -
Qru
MODERÁTOR
Ha majd kiöregedett alólad az RX400 akkor itt egy lehetséges méltó utód: 300 lóerős RAV4 HSD
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester #9632 üzenetére
Itthon is? Ezt nem tudtam. Egy új Forester-hez volt szerencsém még 2014-ben azon Geolandar volt a gyári szerelés ami nem 4évszakos csak félterep (M+S), nincs 3hegycsúcs hópehely minősítés (csak ez utóbbit fogadják el téliguminak is).
Mondjuk a vezetési tréningen esett-kelt vele a srác de hát ezek nem aszfaltra való papucsok.mod:
Jorus: +1, őrületbe tud kergetni a DSG. Amíg nem sietsz nincs baj váltogat szépen de ha haladnál akkor annyira teszetosza hogy a falat kaparom kb, máskor meg csak kicsit jobban rálépek a gázra és máris 2-t visszagangol és megindul mint vmi őrült.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gyeniko #9623 üzenetére
Bár úgy lenne.
Használatban hozza vissza nekem az már elég.
MasterMark:
- Vezérléscsere
- 4 új gumi
- tpms likvidálás
- fékolaj csere
- szervóolaj csere
- pár kavicsnyom eltüntetése
- műszaki vizsga
cca. 400k- 4 alufelni felújítása (opcionális)
- fóliázás (opcionális)
- alvázvédelem (opcionális)
- rádiófejegység (opcionális)
- fényre sötétedő tükör (opcionális) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
outsiders #9610 üzenetére
Pedig az egyik itteni fórumos srác árulta a WRX-ét de nyuszi voltam beleugrani. Igaz még a keskenybódés stinkeye verzió de végig H&S saválló rendszer volt alatta, STI rugók, rendes Kenwood fejegység navival... Mai fejjel megvenném, amit megspórolok a benzinen abból kijönne egy nagy generál.
MasterMark: Az már döfi!
Ez a WRX 12-13-ból elvolt ha nem nyomtad neki.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
Nem az hogy nem lehet, nem érdemes.
Társtulajdonos, közös fejlesztésük is van már (BRZ/GT86). Inkább az a fura, hogy a HSD rendszert még nem vették át... (pedig a Toyota ingyen odaadná nekik is).
mod:
Amúgy baromi jó ár a felnikért, 50k volt nekem a felújítandó 16"-os felni és akkor nem vettem bele az utiköltséget... Most megnéztem gyáriméret az enyémre is a 18" (245/40R18). Mondjuk ebben a méretben már a gumi árak is szépek, duplája a 16-os papucsénak.
-
Qru
MODERÁTOR
Nem, a PZEV az nem villanyos.
Nagyobb katalizátor, finomabban porlasztó injektorok, dupla légszűrőbetét, és egy kibcsátási értékre optimalizált ECU (eltolja az előgyújtást, hogy a kipuff gáz melegebb legyen, így a kati hamarabb eléri az optimális hőfokot, ahol már hatákonyan szűr). -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gub4cs_1 #9573 üzenetére
Foriból már van hibrid igaz még elég kezdetleges, érdemes megvárni a következőt belőle.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester #9557 üzenetére
Így is jól esik használni. Am az a kidörgő nem jó az enyémhez, mint utólag kiderült. Talán a végdob átmenthető...
Nagyobb a csomija mint a mostanié az XV-nek is. 350 liter elég lenne (a Jazz-é 350 és elég) De egyelőre nincs napirenden az autócsere. Mire oda jutunk meg már nem lesz csak villany.
Egyelőre a céhes eGolf-okkal barátkozom.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester #9553 üzenetére
A WRX kipuff rendszert lefelejtetted.
Az is ott van a garázsban már vagy 5 éve. Fater lomtalanításkor ki akarta dobni de mondtam, hogy ne mert kb 100k az ára, még így használtan is.
Nem költök rá, csak használom így aztán kész. Szeretnék egy V60 Phev-et majd vagy egy XV/Forestert de abból se lesz semmi.
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor sincs gáz ha esetleg lemerül, mert ha nincs minusz fok akkor okostöltővel nyílt terepen is rá lehet tölteni (hópihe ikon jelzi az enyémen). Ha nincs okostöltőd bármikor szívesen kölcsönadom az enyémet.
Mondjuk nem egy Ctek de ez az Aldis okos töltő jó bevált sokunknál. Ha meg nem elég, ott van nagyfater orosz töltője, az mindent feltölt mindenállapotból.
-
Qru
MODERÁTOR
Nagyon jó fogyi, az enyém földszintes a tiédhez képest (bár nem burkolt az alja szóval lehet légellenállásban nem is rosszabb a tiéd) és 8,41 a nagyátlagom. Viszont kezd eltűnni a 100-as benzin adta fogyi előny a 95-höz képest. A kezdeti 3-4 deciről így 4k km után már csak 1,4 dl a 100-as előnye. Mindegy marad, egyrészt most két havonta belefér egy tank 100-as, másrészt alul érezhetően erősebb, jobban terhelhető.
Az elektronikus Vmax könnyen kiderül, mert egy ponton egyszerűen nem gyorsul tovább, mintha falnak mennél. Én ugyan nem próbáltam ki a végét az enyémnek (még) de felesleges is, mer tudom, hogy van elektronikus Vmax.
Nálam a Michlenek már öregek de a jövő nyarat még biztos lefutja, mert a profilméylságe még bőven jó csak már nem úgy tapad mint újkorában.
-
Qru
MODERÁTOR
Eledjen a topik!
Most tankoltam (agusztus ota eloszor): 8.7
Keves varos keves palya, foleg orszagut. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #9510 üzenetére
Szétszedem és megnézem jobban. Ahol vettem az elemet ott ki is cserélték benne rögtön.
outsiders: A fotocellás ajtó is hasonló ferkin sugároz, az tud bezavarni. A trafiblokolót is meg tudja zavarni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #9506 üzenetére
Havernak van autóvillamosságis ismerőse azt megkérdezzük.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #9504 üzenetére
Az a fura, este is 2 gomb nem működött rajta a harmadik igen...
Aztán 2 perc múlva újra próbáltam akkor meg az összes működött.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #9496 üzenetére
De csak az nem kapcsolja ki a riasztót.
mod:
Acheron: Pont így jártam.
Mostanában már nem nyitott olyan messziről és sokszor csak másodszorra. Legközelebb ilyenkor egyből cserélem.
Am csak a jegyzőkönyv kedvéért a gyári Panasonic elem bírt 8 évet, azt cseréltem Sony-ra ami 1 évet és 1 hónapot bírt. Most Energizer ment bele.
-
Qru
MODERÁTOR
Lemerült kp-i zár eleme szerencsére egy plázánál így gyorsan tudtam venni új elemet hozzá. Amúgy kénytelen lettem volna ellopni a saját autómat.
-
Qru
MODERÁTOR
Örömmel látom, hogy az új Forester is benne van az év autója 2020-as versenyben. Bár aligha nyer szegény...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #9486 üzenetére
A végén még kiderül miért is ül a feneke?!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester #9473 üzenetére
Akkor simán lehet hogy megint megszorult a fékhenger... Nézess rá vmi rendes helyen én nem kísérletezgetnék a fékkel.
Egyenletes fékezésekkel felmelegíted a tárcsát ami fellágyul a hőtől és aztán nagyobb tempóról szintén egyenletes nem túl erős fékezéssel kiegyengeted és hagyod visszahűlni.
Az M6-os ideális terep erre pl, ott nem zavarsz senkit. Nem biztos, hogy segít de egy próbált megér. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester #9470 üzenetére
Helyes, ha máséból nem, tanulj a saját hibádból legalább.
Mindig is a világ végére jártam szerelőkhöz szóval én már megszoktam a dolgot.A tárcsa vetemedés nálam is előjött, elvittem felszabályoztatni de azt mondták felesleges, vissza fog jönni a vetemedés pár fékezés után (legalább nem vettek le feleslegesen). Megvasaltuk házilag azzal elég jól visszahoztuk a dolgot de majd ha cserés lesz vmi komolyabb tárcsára lesz szükség.
Menet közben is ráz? Akkor az vagy kerék (centrír) vagy agy lehet. Nekem is volt, hogy 120-nál elkezdett rázni alatta/felette meg semmi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester #9467 üzenetére
Ezt a Seibiko-t engedd el szerintem. Szerencsére jó szervizekben nem szenvedünk hiányt. Közismert típushiba, hogy a BL/BP Legáknál vetemedik a tárcsa kizárt, hogy ne tudnának róla... A betét ugyan félre tudja koptatni a tárcsát de csak akkor ha új tárcsa mellé teszel régi betétet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #9393 üzenetére
Akkor csak rosszul kerestem. Thx, ránézek újra.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #9389 üzenetére
Driftetléshez fixre hegesztett difi kell.
Nekem elég lenne egy olyan olajos LSD is (a Spec B-ben is az van sztem). A garázsfeljárónk íves és ha kicsit nagyobb gázzal iramodok neki akkor az ívbelső elpörög. Persze ha nem fos 4évszakos lenne fent akkor talán lenne kellő tapadásom...
Am addig filóztam,hogy végül lemaradtam a keret nélküli frsz tartóról.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester #9382 üzenetére
Azaz vészmódba rakta magát, ez kb bármi lehet. Rá kéne nézni egy obd olvasóval.
Nagyobb hasmagasság nekem is jól jönne a telek miatt... Na majd nyáron feljöttök, megnézem az OBK hogyan boldogul.
Eddig ezek az opciók vannak (elvileg de úgy is marad a gyári ruggancs):
- újrakovácsoltatom a meglévő gyári rugót
- betszem az Impreza OBK rugóit (bár az csak fél centit emel)
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen notebookot vegyek?
- Óra topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Xiaomi Scooter 4
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest