Hirdetés
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Austin F.: Hardverapró szűrő script 🛒
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudikpal
senior tag
Első mongodb sématervezésemmel el is akadtam szépen, ahogy illik, ebben kérném a segítségeteket.
Van a két képen szereplő entitásom, valamint egy Garage, amiben PlayerCard-ok vannak. Login után be kell töltenem a garaget. Na most hogy lenne ez gyorsabb?
- Garage <= List<String>(PlayerCardok ID-je)- PlayerCard <= (String)Card ID-jevagy
- Garage <= List<PlayerCard>- PlayerCard <= CardElső esetben ugye PlayerCardCount * 2 lekérdezéssel tudom kiolvasni a garaget.
Másodikban meg garageId alapján ott van izibe.
De ha azt mondom, hogy egy Cardból 1 playernek lehet több példánya is, amik természetesen PlayerCard szintjén egyediek, de ezt még meg kell szorozni a playerek számával is. Nem tudom ez mennyire elnézett/nem javasolt mongoban. Nekem annyira nem tetszik.Egybe tenni azért nem tudom a cardokat, mert a Card-on vannak az alap/kezdőértékek, a PlayerCardban meg a playerenként és PlayerCard-onként eltérő módosító értékek. A fronton az ezekből kalkulált érték fog megjelenni.
Pl: topSpeed * tuningEngine * ENGINE_MULTIPLIERMeg ez utóbbi esetben, ahol nested entitásként tárolok mindent, ha esetleg változik vmelyik Card vmelyik értéke, akkor mit csinálok? Végigmegyek mindenkinek minden playerCardján, h ha olyan card van benne, akkor updatelje?
Az első esetben ilyenkor beupdatelem a cards táblában levő Cardot, és annyi, onnantól már az új értékkel kerül majd mindenkihez a következő lekérdezéskor.Így leírva sztem maradnék az első verziónál. Szerintetek?
Még talán annyi, h Card lesz kezdésnek vagy 1-2000, player meg 2 biztosan, én a fiammal, de ki tudja mi lesz? Lehet leszünk vagy ezeren
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- sziku69: Szólánc.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fujifilm X
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10100F 8GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Fractal Design 500W
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest