Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergello
addikt
válasz
martonx
üzenetére
Ez az 1 keresés van az egész oldalon, egy nem túl bonyolult query, szerintem én is normálisan megírtam. Miért rontsam le a Google-essel ? Megjelenítésbe nem is tudom, hogyan illeszthető.
Fizetősöket meg se néztem. Ott láttam, hogy egy konkurencia használja a findologic-ot.
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
Nem igazán ismerem ezt a fulltext keresési módot, de találtam egy lekérdezést, amivel kísérletezek és én is írtam egyet saját kútfőből.
Egy webshop keresést szeretnék megvalósítani, úgy hogy a találatokat relevancia szerint csökkenő sorrendben adja vissza.
Van egy products nevű tábla mindenféle lényegtelen mező mellett a lényegesek:
product_model
product_name
product_description
Ezekből egyedül a product_model-en van btree index. /van id mező is, de azt most nem vettem bele ebbe/
Ezekben szeretnék keresni.Amit találtam fulltext lekérdezés, annál azt talapasztalom, hogy bárhogy próbáltam a * karakterrel feljavítani az illesztést, nem tudok vele úgy keresni, hogy pl.
a keresőszó: "fúró", akkor a "fémfúró"-t tartalmazó sort nem adja vissza, de a "fúrókészlet"-t igen, csak a szavak kezdetére tudok illeszteni.Fulltext keresés, nem saját munka: Lehet ezt módosítani, hogy a szavak végére is illesszen? Hiába raktam az elejére (is) csillagot.
SELECT
product_name,
(
(
1.3 *(
MATCH(product_name) AGAINST(
'lyukfúró*' IN BOOLEAN MODE
)
)
) +(
0.6 *(
MATCH(product_description) AGAINST(
'lyukfúró*' IN BOOLEAN MODE
)
)
)
) AS relevance
FROM
products
WHERE
status = 1
AND
(
(MATCH(product_name, product_description) AGAINST('lyukfúró*' IN BOOLEAN MODE))
OR
LCASE(product_model) LIKE '%lyukfúró%'
)
ORDER BY
relevance DESC,
LCASE(product_name) ASCErre találtam ki az alábbi megoldást: Mi erről a véleményetek, nagy baromság ?
Itt a példa keresőszó a "bmw vezérlés benzin", mindegyik szóra csinálok egy ilyen kis csoportot (3 case when) és az where-ben az AND-al kapcsolt részek.select*,(case when product_model like '%vezérlés%' then 10 else 0 end) +(case when product_name like '%vezérlés%' then 5 else 0 end) +(case when product_description like '%vezérlés%' then 2 else 0 end) +
(case when product_model like '%bmw%' then 10 else 0 end) +(case when product_name like '%bmw%' then 5 else 0 end) +(case when product_description like '%bmw%' then 2 else 0 end) +
(case when product_model like '%benzin%' then 10 else 0 end) +(case when product_name like '%benzin%' then 5 else 0 end) +(case when product_description like '%benzin%' then 2 else 0 end)as priorityfromproductswhere(product_model like '%vezérlés%'orproduct_name like '%vezérlés%'orproduct_description like '%vezérlés%')AND(product_model like '%BMW%'orproduct_name like '%BMW%'orproduct_description like '%BMW%')AND(product_model like '%benzin%'orproduct_name like '%benzin%'orproduct_description like '%benzin%')order bypriority desc,LCASE(product_name) ASC
Új hozzászólás Aktív témák
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 9th Gen 256GB, Wi-Fi+Cellular, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bontatlan iPhone 16 Pro (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest