Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"A számítógépet logikus dolgokra lehet programozni. Előre nem ismerhető szeszélyek meghatározására nem alkalmas.": próbáljunk meg az sql témakörben maradni.
Az algoritmus abszolút egyszerű: van egy tábla az adatbázisban, ahova a főnök beírja azokat a napokat, amikor valamiért nem az alapértelmezett nyitvatartás van. Ezt törvény szerint 60 nappal előre kell megoldani, tehát nem mindig írják bele egy évre előre. A szabály annyi, hogy ha ebben a táblában van az adott dátumra rendkívüli nyitvatartás bejegyezve, akkor az nem munkanap. Minek bonyolítsam. Amikor naptár szerint hétfő-péntek munkanap és nincs rekord arra a dátumra, az munkanap.
-
nyunyu
félisten
Van lekérdezési rekord limit. Elég csak a munkanapokat egyesével bejegyezni a hr oldal alapján, aztán X1 dátumtól kezdve kérni X2 (vagy X2+1) rekordot, és a legutolsóból kivenni a dátumot. És arra még azt se mondhatja senki, hogy kinézetre csúnya.
Ezért tettem a belső selectbe a row_number()-t, hogy számozza be a találatokat, aztán a külső selectbe meg az rn = 15 feltételt.
Felesleges az egész naptárat visszaadni a frontendnek, ha úgyis csak 1 dátumra van szüksége belőle. -
bambano
titán
"Ha adatkezeléssel foglalkozol, nem baj, ha nem akadsz ki azon, hogy gyártani kell pár táblát, amit fel is kell töltened.": ha adatkezeléssel foglalkozol, nem baj, ha nem csinálsz felesleges munkát magadnak.
2. Ha adatkezeléssel foglalkozol, akkor a redundáns adattárolástól üvöltve menekülsz.
Szerk: nem csak az a nap marad ki, amit a hr portálon közölnek. Az is kimarad, ami helyi okokból nem munkanap vagy nem teljesértékű munkanap. Pl. egy rakás cégnél karácsony és szilveszter között takarékon vannak.
-
nyunyu
félisten
Ne bonyolítsuk ennyire túl, hogy korrekciós tábla, meg json parseolás.
Munkanap tábla karbantartása az max 1 óra/év.
Legalábbis annyi idő alatt dobtam össze DBFiddlében, úgy, hogy ágyban a hasamon a laptoppal pötyögök 2 ujjal, és gugliznom kellett a postgre szintaxisát.
Mondjuk arra nem jövök rá, mi a baja a határidő függvényemmel, mert a fordításkori hibaüzenet nem túl beszédes, de biztosan valami triviális szintaxist néztem be, csak Oraclehoz szokott szemmel nem tűnik fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Turtle Beach Stealth 600 Gen3. /// Új // Számla+Garancia
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- Satechi 200W 6 portos USB C hálózati töltő /// Bontatlan // Számla+Garancia
- Thomson Streaming Box 270 Plus 4k UHD /// Új // Számla + Garancia
- JVC Autós Fejegység /// Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest