Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• shipfolt

kezdő

válasz bambano #5961 üzenetére

Bombano!

Olyan megoldast irtal, amit egyetlen konyvben sem talaltam. :R

Nem akarsz konyvet - vagy blogot - irni "Ami a SQL tankonyvekbol kimaradt" cimmel? ;]

• shipfolt

kezdő

válasz bambano #5961 üzenetére

Wow, beinditottam a forumot. :))

Koszonom a javaslatokat, harom problemam van ezekkel.

Az elso, hogy meg erosen kezdo vagyok, a triggerekrol kosza hirek erejeig hallottam.
    (Az adatbazis kiepitesenel lecovekeltem, mert furcsasagokat lattam kulonbozo konyvekben, de ezt most hagyjuk.)

A masodik az "elmelet es gyakorlat" utkozese:

Ha elkezded bontani a feladatot, berakod a fő feladatot a táblázatba, megjegyzed az id-jét, és amikor a fő feladat alfeladatait rakod bele, akkor az elozo_id mezőbe beleírod a megjegyzett id-t.

Ez a gyakorlatban nem igy mukodik, hanem harom lepesben megy:

Eloszor belapatolod a feladatokat hevenyeszett hataridokkel,

majd jon a felulvizsgalat, hogy mennyi feladat van es mennyi ido,

majd jonnek a kivalasztasok, hogy miket lehet gyorsan megoldani, vagy melyek valoban fontosak, vagy melyiknel van rovid hatarido, ezeket elore veszik.

Csak ekkor jon a felulvizsgalat, hogy milyen kapcsolatok vannak kulonbozo szempontok alapjan, es ha ez a fontos, akkor ehhez mely masik szukseges vagy megoldhato, tehat a prioritasok erosen valtoznak hangulatok vagy kotelezettsegek valtozasa miatt.

A harmadik, amivel bajban vagyok az az, hogy ezt a megoldast a gyakorlatban hogyan tudom megoldani?

Beiraskor egyszeru, az "elozo ID" mezo uresen marad (lehet null feltetel kell ra)
    De, amikor be kell allitani, akkor valahogy ra kell keresni minimum az "ID + megnevezes" mezokre, es nem latok arra lehetoseget, hogy ugyanabban a tablaban keressek, aminek az egyik rekordjat megnyitottam szerkesztesre.

Ezt hogyan lehet megoldani?

Ha fontos, akkor Access 2007-en kezdtem tanulgatni, mert annal konnyu a tablakat beallitani es a kozottuk levo kapcsolatokat vizualisan megjeleniteni, nemreg kezdtem a Libreoffice Base-t hasznalni.

Új hozzászólás Aktív témák