Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- talmida: Változások 2. rész
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
shipfolt
kezdő
válasz
bambano
üzenetére
Wow, beinditottam a forumot.
Koszonom a javaslatokat, harom problemam van ezekkel.
Az elso, hogy meg erosen kezdo vagyok, a triggerekrol kosza hirek erejeig hallottam.
(Az adatbazis kiepitesenel lecovekeltem, mert furcsasagokat lattam kulonbozo konyvekben, de ezt most hagyjuk.)A masodik az "elmelet es gyakorlat" utkozese:
Ha elkezded bontani a feladatot, berakod a fő feladatot a táblázatba, megjegyzed az id-jét, és amikor a fő feladat alfeladatait rakod bele, akkor az elozo_id mezőbe beleírod a megjegyzett id-t.
Ez a gyakorlatban nem igy mukodik, hanem harom lepesben megy:
Eloszor belapatolod a feladatokat hevenyeszett hataridokkel,
majd jon a felulvizsgalat, hogy mennyi feladat van es mennyi ido,
majd jonnek a kivalasztasok, hogy miket lehet gyorsan megoldani, vagy melyek valoban fontosak, vagy melyiknel van rovid hatarido, ezeket elore veszik.
Csak ekkor jon a felulvizsgalat, hogy milyen kapcsolatok vannak kulonbozo szempontok alapjan, es ha ez a fontos, akkor ehhez mely masik szukseges vagy megoldhato, tehat a prioritasok erosen valtoznak hangulatok vagy kotelezettsegek valtozasa miatt.
A harmadik, amivel bajban vagyok az az, hogy ezt a megoldast a gyakorlatban hogyan tudom megoldani?
Beiraskor egyszeru, az "elozo ID" mezo uresen marad (lehet null feltetel kell ra)
De, amikor be kell allitani, akkor valahogy ra kell keresni minimum az "ID + megnevezes" mezokre, es nem latok arra lehetoseget, hogy ugyanabban a tablaban keressek, aminek az egyik rekordjat megnyitottam szerkesztesre.Ezt hogyan lehet megoldani?
Ha fontos, akkor Access 2007-en kezdtem tanulgatni, mert annal konnyu a tablakat beallitani es a kozottuk levo kapcsolatokat vizualisan megjeleniteni, nemreg kezdtem a Libreoffice Base-t hasznalni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10875H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T2000 W11
- Beszámítás! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Dell Latitude 7440 Új állapotban i7-1365U 32 GB DDR5 RAM 1TB SSD Dell pro support garancia
- Új Lenovo Thinkpad X1 2in1 Gen9 WUXGA Ultra 7 165U 12mag 32GB 512GB Intel Arc iGPU Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest