Hirdetés
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- HUNNIA1920: Kínaiwebáruház, amit jobb elkerülni
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Köszönöm szépen, ezzel így már szépen alakul.
Viszont még lenne benne csavar:
3 tábla van (példád alapján írom):
- 1.: cikkek (c.cim, c.create_date stb.)
- 2.: kategoria (k.id, k.nev)
- 3.: cikkek_kategoriak (ck.cikk_id, ck.kategoria_id): Mivel egy cikk több kategóriában is lehet, ezért javaslatotokra ezt külön szedtem ebbe a táblába, így minden rekord 1-1 kapcsolat a cikk és a kategória között. Ha egy cikkhez 3 kategória tartozik, akkor 3 rekord van hozzá.Amit írtál, az szépen visszaadja a kért adatokat, de csak a kategóriák id-ját, és ha egy cikkhez több kategória van, akkor annyi rekordot ad vissza.
Pl.: ha a cikk_id = 5 -höz van kategória 3, 15 és 22, akkor így adja most vissza:cikk_id ... kategoria_id5 35 155 22Viszont úgy szeretném, hogy cikkenként csak egy rekordot adjon vissza, és a kategoria_id-khoz tartozó szringeket (neveket) sorolja fel, vesszővel elválasztva.
Tehát ha a 3-as kategória a "belfold", a 15-ös a "kulfold", a 22-es pedig a "sport", akkor ezt adja vissza:cikk_id ... kategoria_nevek5 belfold,kulfold,sportEddig arra jutottam, hogy:
create view cikkek_vw asselect c.id cikk_id,c.cim cim,c.create_date datum,c.creator cikk_iro,ck.kategoria_id cikk_kategoria_id,k.nev kategoria_nevfrom cikkek cjoin cikk_kategoria ckon c.id = ck.cikk_idJOIN kategoriak AS kON ck.kategoria_id = k.id;(Lehet, ide most nem a legpontosabban írtam át, de a lényege ez, és nálam a valós kód szépen hozza.)
Tehát ez kiírja több rekordban, ha egy cikkhez több kategória is van, viszont így már odaírja a kategória nevét is, nem csak az id-ját.
cikk_id ... kategoria_id kategoria_nev5 3 belfold5 15 kulfold5 22 sportValahogy meg lehet csinálni, hogy 1 cikk csak egyszer szerepeljen (ezt a distinct vagy a group by megoldja), és hogy a különböző kategóriák vesszővel elválasztva egy új mezőben legyenek az adott egy darab cikk rekordjában?
Mert ez így valóban egy az egyben az lenne, mint a mostani külön tábla tartalma.@Ispy: Már megvolt, a sokadik is, már a ló túloldalon vagyok lassan...
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco M7 - lépésben Siófok felé
- Nintendo Switch 2
- Android szakmai topik
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- OTP Bank topic
- Hazavághatja a MicroSD memóriakártyák piacát a Biwin-féle Mini SSD
- További aktív témák...
- Eladó macbook pro 16 M1 Max 10 CPU/32 GPU 64GB 1TB
- Nálam már kapható a jelenlegi leggyorsabb brutál notebook: Samsung Galaxy Book 5 Edge 5G!
- Sony WF-G700 White- INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 2 év gari
- High-End AMD Ryzen 9 9950X3D, ASRock X870E Taichi + Dell AlienWare AW2725DF + ajándékok
- 24,5"-os FullHD Dell Alienware gamer monitor újszerű állapotban AW2518HF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi