Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
na, ezt felejtsd el nagyon gyorsan. A NoSQL-ek jellemzően memóriában futnak, minél inkább ott tartják az adatbázisukat. Ezért is szokták javasolni, hogy NoSQL-t 64 bites oprendszerekre tegyünk, hogy bőven legyen alattuk memória. 1Gb memóriában fusson egy oprendszer, meg egy NoSQL és még erre akarsz rakni SQL szervert, meg web kiszolgálót is???
Ráadásul ha jól vettem ki a szavaidból a webkiszolgálást Java alapokon tervezed, ami alá a webszerverek nem éppen a karcsú memória igényeikről híresek. Ez így nagy bukta lesz. -
bpx
őstag
"Kliensekre volt felrakva, a db szerver..."
jó, az iskolai (egyetemi) géppark nem a sebességéről híres

"Csak az a gondom, hogy én szeretnék VPS-t bérelni, amin futna olyan 4-6 oldal lenne rajta, 1 mongodb és egy rdbms is.
1GB ram, 2magos cpu, 50GB-ra menne, és nem tudom mennyire bírná a szerver. Esetleg ilyen tapasztalatod van ezügyben?"ezügyben sajnos nincs
1 GB memória elég kevés, de ha ezek valami minimál oldalak, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy elég lehet
kérdés, hogy erre tényleg kell-e neked Oracle, vagy elég valami pehelysúlyú rdbmslakisoft: én nem emlékszem rá hogy ez így ki lett volna tárgyalva

-
lakisoft
veterán
VPS-re nem érdemes Oracle-t rakni, mert nem lesz valami sebes és elég drága lesz a VPS config ára hogy menjen egyáltalán az OracleDB. Lásd itt már kitárgyaltuk a témát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 7
- Kuponkunyeráló
- Milyen videókártyát?
- NBA és kosárlabda topic
- Wise (ex-TransferWise)
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Új Razer Kraken v4 vezeték nélküli gamer fejhallgató
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad A16 128GB,Újszerű,Töltővel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest