Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- aquark: Flipper PC-n!
- Hieronymus: Hogyan parkolj hátramenetben profi módon
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: MárkaLánc
- GoodSpeed: Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
na, ezt felejtsd el nagyon gyorsan. A NoSQL-ek jellemzően memóriában futnak, minél inkább ott tartják az adatbázisukat. Ezért is szokták javasolni, hogy NoSQL-t 64 bites oprendszerekre tegyünk, hogy bőven legyen alattuk memória. 1Gb memóriában fusson egy oprendszer, meg egy NoSQL és még erre akarsz rakni SQL szervert, meg web kiszolgálót is???
Ráadásul ha jól vettem ki a szavaidból a webkiszolgálást Java alapokon tervezed, ami alá a webszerverek nem éppen a karcsú memória igényeikről híresek. Ez így nagy bukta lesz. -
bpx
őstag
"Kliensekre volt felrakva, a db szerver..."
jó, az iskolai (egyetemi) géppark nem a sebességéről híres

"Csak az a gondom, hogy én szeretnék VPS-t bérelni, amin futna olyan 4-6 oldal lenne rajta, 1 mongodb és egy rdbms is.
1GB ram, 2magos cpu, 50GB-ra menne, és nem tudom mennyire bírná a szerver. Esetleg ilyen tapasztalatod van ezügyben?"ezügyben sajnos nincs
1 GB memória elég kevés, de ha ezek valami minimál oldalak, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy elég lehet
kérdés, hogy erre tényleg kell-e neked Oracle, vagy elég valami pehelysúlyú rdbmslakisoft: én nem emlékszem rá hogy ez így ki lett volna tárgyalva

-
lakisoft
veterán
VPS-re nem érdemes Oracle-t rakni, mert nem lesz valami sebes és elég drága lesz a VPS config ára hogy menjen egyáltalán az OracleDB. Lásd itt már kitárgyaltuk a témát.
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR3 PC ram, mennyiségi kedvezmény!
- iPhone 15 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4820 1 hónap garanciával:223000 Fori
- HP EliteDesk 800 G2 SFF, i3-6100,8GB DDR4,256GB SSD, DVD, WIN11
- DDR3L laptop ram, mennyiségi kedvezmény!
- Új Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Független/1Év Apple Gar./p4819 Azonosító:p4819 Vásárlás előtt
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Honor 200 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- LENOVO ThinkPad T460,14",FHD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest