Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prog-Szerv
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
MySQL-en belül adott 3 db adattábla: project, task, join_project_task Értelem szerűen a join tábla köti össze a task táblában felsorolt feladatokat a projektekkel és a projekt táblán belül szerepelnek a projektek alapadatai. Namost a join táblán belül ugye szerepel a project_id, task_id és egy hour oszlop ami arra szolgál, hogy ide kerül be az az információ INT formában hogy az adott projekthez tartozó adott feladatot mennyi időbe telt elvégezni. A kérdés
hogyan tudnám összeszámolni mondjuk egy sum-al hogy hány darab olyan projektem van ahol a projekthez tartozó összes feladat el lett végezve tehát az hour oszlop mindenütt > 0
Példa:ezt ne countolja:
p_id=1 task_id=1 hour =1
p_id=1 task_id=2 hour =0ezt viszont igen:
p_id=2 task_id=1 hour =1
p_id=2 task_id=2 hour =2és ezt is:
p_id=3 task_id=2 hour =4
p_id=3 task_id=3 hour =3így a végeredmény a példa alapján: 2
Illetve azt hogyan tudom megoldani hogy számolja össze az hour értékeit de csak azoknál a projekteknél ahol mindegyik > 0 ?
Remélem nem bonyolítottam túl a leírást.

Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
MySQL-en belül adott 3 db adattábla: project, task, join_project_task Értelem szerűen a join tábla köti össze a task táblában felsorolt feladatokat a projektekkel és a projekt táblán belül szerepelnek a projektek alapadatai. Namost a join táblán belül ugye szerepel a project_id, task_id és egy hour oszlop ami arra szolgál, hogy ide kerül be az az információ INT formában hogy az adott projekthez tartozó adott feladatot mennyi időbe telt elvégezni. A kérdés
hogyan tudnám összeszámolni mondjuk egy sum-al hogy hány darab olyan projektem van ahol a projekthez tartozó összes feladat el lett végezve tehát az hour oszlop mindenütt > 0