Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• And
    veterán

Nem akartam új topicot nyitni, ezért ide írom az spdif-be:
    Sound Blaster Live Value hangkártyámat kötném össze az av erősítőmmel koax digitalon keresztül. Utánanéztem, hogy a Live hátulján a sárga minijack ''Digital Out'' egy spdif csatlakozó. Viszont azt is olvastam, hogy a kimenet TTL (Transistor Transistor Logic) kimenetű. Nem szívesen tenném tönkre az erősítőm bemenetét.->kérdés:

1.Ez most TTL meghajtást jelent? Mert az 0-ba húz le, az kell nekem egy TTl-COAX konverter. Jelszint: 0V-5V. Fordítva van a modulálás, kell egy ilyet építenem:

2. Csak TTL szintű jel, de COAX Spdif-nek megfelelő. Feszültség 0V-5V a 0V-500mV helyett. Ebben az esetben egyszerű feszültség osztás két ellenállással.

3. Könnyen ültethető rá optikai kimenet egy ''led + ellenállás'' sorbakötve combo-val. CSak ugye tudni kéne, hogy milyen is valójában a kimenet.

Remélem van itt pár Sb Live guru.:)

Szia! Régebben oszcilloszkóppal megmértük egy SB32 spdif-kimenetét, az is TTL-szintű volt. A H+ dvd-dekóderkártya kimenete, és emlékeim szerint az Abit NF7-S alaplap egyik tüskesoráról kihozott digit-out szintén 0 / +5V-os. Ettől függetlenül a jelhez nem kellett nyúlni (csillapítani vagy invertálni), az erősítő gond nékül fogadta. Ha félted az erősítődet, tegyél be ellenállásosztót, de szinte biztos, hogy anélkül sem lesz baja, hisz az optikai bemenet is akkora jelet ad vissza. Optikai jeladót tényleg könnyű rá kötni, mert a gyakori Toshiba optikai spdif-adómodulok (pl. TOTX173) is TTL szintű meghajtást igényelnek.

Új hozzászólás Aktív témák