Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1801) HagaNRG válasza Gsx-rr (#1799) üzenetére


HagaNRG
őstag

Ezt azért ne nagyon hasonlítsuk, mert a JBL SB350 minden tekintetben sokkal komolyabb minőség.

Mióta megvannak, nem egy alkalommal döbbentett már meg, miután az egyik után a másikon folytattam ugyanazt a filmet, bármit, hogy mekkora erő van a JBL-ben. (amit nem vonok kétségbe, hogy a Sony-ban is megvan, de mivel újszülött kisbabám van, így nem áll módomban még néha átlagos hangerőn sem filmezni és épp ez az, amiben a JBL nagyon megveri a Sony 390-et, lévén a Sony halkan hallgatva mintha nem is lenne, tehát néha fel sem tűnik, hogy most a TV hangszórók szólnak, vagy a soundbar. A mély konkrétan meg sem mukkan. (lehet, hogy meghajtva lenne hangja, de nekem ez most irreleváns tulajdonság). A JBL viszont még akkor is komolyan dübög, ha éjjel 1-kor nézek egy filmet úgy, hogy a feleségem és a pici a másik szobában alszanak. Egyszerűen annyira érzékeny a JBL subja, hogy ebben nekem hatalmas előnyt szerzett a Sony-hoz képest, hogy csöndesen is dinamikusan és teljes tartományban szól....

És ez csak a "kisebb" SB350.

(#1802) Gsx-rr válasza HagaNRG (#1801) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Azért próbálnám ,ki ,mert nekem lehet ,hogy elég a Sony is.
Sajnos a Jbl-t nem tudom a tv-ről vezérelni ,fogalmam sincs miért.

Bár igazából hülye vagyok ,mert ez nem is akkora gond ,mert a tv sok estben "háttérzaj" Ezért alapban a tv hangszóróját használom.
Én is a 3.0-ás rendszeremet váltottam le ami csak zenére volt használva.
Nagyjából a Soundbar is erre lenne használva kb havi 1-2 alkalommal. Azt meg kibírhatnám a saját távirányítójával is.

(#1803) GML válasza HagaNRG (#1801) üzenetére


GML
őstag

Azért azt is vegyük figyelembe, hogy a két termék teljesen más hangzást prezentál. Máshogy van EQ-zva. Attól, hogy nem úgy szól, ahogy szeretnéd, az nem a termék hibája.

(#1804) HagaNRG válasza GML (#1803) üzenetére


HagaNRG
őstag

Hát, nem tudom, hogy ilyenkor tudok-e objektív lenni.

Ha azt nézem, hogy két, közel egyen értékű soundbarról beszélünk (azért azt tudni kell, hogy a JBL 350 sokáig 90-100 körül is elérhető volt, pont, mikor a Sony 390 meg 95 körül mozgott), akkor nehéz kivédeni egyiket a másikkal szemben arra alapozva, hogy máshogy van beállítva.
Ezek ugye nem professzionális audiofil eszközök. Beállítási lehetőség szinte alig van rajtuk, tehát arra kell alapozni, ahogy a dobozból kivéve szólnak. (vagy, ahogy otthon még javíthatsz rajtuk).
De a Sony subja akkor sincs egy szinten a JBL-ével és épp ezek miatt én már teljes mértékben tartom azt, hogy ha hangfalat veszünk, akkor igenis ragaszkodni kell a hangfalgyártók termékeihez.Yamaha, Klipsch, Harman Kardon, JBL, Bose, stb.stb. Ezek persze mind prémiumgyártók, és tisztában vagyok vele, hogy ha valaki 50-ért keres soundbart, akkor az nem vígasz, hogy egy Yamaha YSP 200-tól már hangporjektornak nevezhető, komoly hangú termék.
De én épp a fentiek miatt mégsem tudok pozitívan viszonyulni sem az LG, sem a Samsung, Panasonic, sem a többi elektornikai gyár termékeihez. Egy audio eszközön az LG név nekem nem kelt jó benyomást.
(még akkor sem, ha aláírom, hogy egyazon árkategóriában kb. nem lehet nagy különbséget tenni)

Ha meg igényes az ember és van pénze, akkor már egy Philips Fidelio is komoly hangot progukálhat, de régebben volt csöves erősítővel szerelt Samsung is, sajnos ezt a soundbart elkaszálta a gyár mára, de állítólag az is tudott valamit.

Szóval pro és kontra, nehéz objektíven értékelni. Én is csak ebből a két soundbarból tudok kiindulni, amiket jelenleg hallgatok.
Arról nem is beszélve, hogy én is ugyanebben a helyzetben voltam ezelőtt, mint itt most és máskor sokan. Nevezetesen, hogy arra kell alapozni, amit a netes review-ekben, tesztekben, youtube videókban látonk, vagy olvasunk...

Na, most az alapján adjak ki 100 ezret egy soundbar-ért, hogy valaki a youtube-on telefonos kamerás felvételen keresztül prezentálja, hogy hogy szól? Minek? Ez alapján ki is tudna dönteni?
Összehasonlító teszt pedig sajnos még mindig elég kevés van, az avforums.com-on ugyan volt decemberben egy 2016 legjobb soundbarjai kis cikk, de ott is volt 4 kategória, legolcsóbb, olcsó, közepes és drága, ahol talán az LG SH7-es jött ki az olcsók közül a legjobbnak (aztán az is itthon egy 100 ezres darab) persze, ebből is látni, hogy a 100 ezer alatti soundbar kategóriája is gyakorlatilag a különösen kompromisszumos termékeket takarja.

És akkor jönnek ki ilyen dolgok, mikor a Sony 390 a JBL 350-nel összevetve nagyon alulmarad. Akkor nem mondhatom azt, hogy a sony is tökéletesen szól, csak máshogy, mert a JBL minden tekintetben egy komolyabb, igényesebb, szebb hangzásvilágú termék és kész.
(pedig én is vehettem volna még egy SB350-et, de furdallt a kíváncsiság, hogy kipróbáljak más típusokat is, ezért vettem csak azért is a Sony-t. Amiről persze kiderült, hogy attól még önmagában semmi baj nincs vele, csak egyszerűen összevetve a picit drágább termékkel, már vannak hiányosságai. Ugyanezért szívesen kipróbálnám az LG SH7-et és a Panasonic talán 860, vagy hasonló, komolyabb, 100-120 ezres példányát.
De aki ma biztosra akar menni, annak csak és kizárólag a JBL SB450-ben szabad gondolkodni, mert az biztos, hogy verhetetlen darab. (csak ugye 150k, meg kell gondolni)

Viszont ott a Harman Kardon SB20, ami szintén nem vészes, 90 ezer Ft és alig esik szó róla itt. Pedig gyakorlatilag a JBL SB350 ikertestvére. (én napokig nézegettem oda-vissza a gyártói adatlapokat róla és szinte mindenben teljesen megegyeznek)

(#1805) Gsx-rr válasza HagaNRG (#1804) üzenetére


Gsx-rr
veterán

En gondolkozok a 450-en. Da hat 150.
Akkor mar megint inkabb megvennem a kedvenc Marantz erositomet ami 200.000.- hangfal meg sehol!
Es ugyanott vagyok ,mint ahonnan indultam! Van egy draga audiorendszer amit nem hasznalok ki! :)
Szerintem egy soundbar-ert max 100.000.- koruli osszeget szabad kifizetni!

(#1806) BBéci válasza HagaNRG (#1804) üzenetére


BBéci
titán

Sok mindenben egyetértünk. Például ezzel maximálisan: "mégsem tudok pozitívan viszonyulni sem az LG, sem a Samsung, Panasonic, sem a többi elektornikai gyár termékeihez. Egy audio eszközön az LG név nekem nem kelt jó benyomást"

Viszont a korábban felsoroltak legalább fele - nem akarom megnevezni őket - messze nem "prémiumgyártó".

"régebben volt csöves erősítővel szerelt Samsung is, sajnos ezt a soundbart elkaszálta a gyár mára, de állítólag az is tudott valamit"
Ezzel szemben én azt állítom, hogy az árának (200000 Ft) a felét sem érte. Itt volt nálam tesztelésen, két órán át kínlódtam vele, de nem sikerült házimozis szempontból értékelhető hangot kicsiholni belőle, ezért visszacsomagoltam és nem lett belőle cikk.

Senki ne ringassa magát abba a tévhitbe, hogy az olcsó soundbarok bármivel jobbak ennél: [link]!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1807) Joezyka válasza HagaNRG (#1804) üzenetére


Joezyka
senior tag

mit javasolsz ebben a kategóriában? ~70-90e Ft
Én is nézegettem a Harman Kardon SB20-ast, de valahogy elmentem mellette. Azt mondod, hogy pl az SB20 jobb mint a Sony HT-CT 390?

a 390-et MM-ben egyszer meghallgattam, de hát falvon volt és ott álltam előtte, és nagy volt a nyüzsgés is. De még ha lesz rá lehetőségem hallgatózok akárhányszor csak olyan helyen vagyok.

Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!

(#1808) Nemir Ombe válasza BBéci (#1806) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Jó a link .... :D

Hmm ....

(#1809) BBéci válasza Nemir Ombe (#1808) üzenetére


BBéci
titán

Annyi a különbség, hogy a hangrudak vízszintesek, az anyaguk, kivitelük, felépítésük és a beltartalmuk semmivel nem jobb.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1810) Nemir Ombe válasza BBéci (#1809) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Tiszában vagyok vele .... nem erre értettem .... ;)

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#1811) BBéci válasza Nemir Ombe (#1810) üzenetére


BBéci
titán

Nem is kifejezetten neked szólt, hanem a kevésbé tájékozott topiktársaknak.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1812) pixelmester. válasza pixelmester. (#1798) üzenetére


pixelmester.
aktív tag

Jbl sb250
Harman/kardon sb20
Ezekrol valakinek van tapasztalata?
Jobbak mint az lg sh5? Vagy csak a marka miatt dragabbak?
En sem fuztem sok remenyt ahhoz, h az lg jo audioeszkozoket gyartana, de a mm-ban kiprobaltam parat, es messze az sh5 szolt a legjobban.

Viszont nekem nagyon fontos lenne, h halk hangeron is dinamikus maradjon, ezt pont nem lehet a boltokban kiprobalni... :(

(#1813) BBéci válasza pixelmester. (#1812) üzenetére


BBéci
titán

Hifi és házimozi rendszerek között is a magasabb (legalább felső-közép) kategóriákba tartozók tulajdonsága, hogy halkan is dinamikusan szólnak. Nincs ez másként a soundbarok között sem és a túlzott basszus nem tévesztendő össze a dinamikával.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1814) pixelmester. válasza BBéci (#1813) üzenetére


pixelmester.
aktív tag

Es a fent emlitett eszkozok kozul gondolok egyik sem felsokozep kategorias, ugye?

(#1815) BBéci válasza pixelmester. (#1814) üzenetére


BBéci
titán

Ha netán valamelyik az lenne, akkor is csak egy soundbar és nem félmilliós sztereó rendszer. Ugyanis ott kezdődik a felső középkategória. Lejátszó, erősítő, hangdobozok, kábelek. Egy 80000 forintos sztereó erősítő még csak belépő kategóriás.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1816) HagaNRG válasza BBéci (#1813) üzenetére


HagaNRG
őstag

Nekem viszont épp ebben volt csalódás a 65ezres aktív sub, mert bizony be sem kapcsolt a késő esti minimál-hangerős filmezéseim 99%-ában. A kis JBL meg nagyon kellemes csalódás volt, mikor rájöttem, hogy a pici kis 8"-as mélyhangszóróval szerelt subláda egészen halkan is beremegteti a membránját. Összességében tehát nekem, laikus, amatőr, alkalmi filmes-házimozisnak jobb választásnak bizonyult a soundbar, mint a régi, komoly, fadobozos, (15kg/db) 5.1-es szett:)

(#1817) BBéci válasza HagaNRG (#1816) üzenetére


BBéci
titán

A házimoziban használatos aktív szubládák bekapcsolási érzékenysége változó (egyes drágábbakon állítható), ezért az erősítő menüjében kell arra a szintre emelni a kimeneti feszültséget, ami a felhasználó és szubládája számára megfelelő. Minden valamirevaló házimozi erősítőn -12 és +12 közötti tartományban, egyesével léptetve lehet elvégezni ezt a beállítást. tehát szerintem felhasználói hiba (user error) történt nálad.
Más kérdés, hogy az esti, "minimál-hangerős" filmnézésekhez vagy a szubládát szoktuk kikapcsolni, vagy aktiváljuk a "night mode"-ot, vagy az egyéb elnevezésű dinamika kompressziót.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1818) HUTCHDB


HUTCHDB
nagyúr

Ehhez mit szoltok?
Ma.ajanlottak nekem, hogy ez nem egy rossz valasztas.

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#1819) HagaNRG válasza HUTCHDB (#1818) üzenetére


HagaNRG
őstag

Nagyon szimpatikus, de hdmi sehol sincs rajta, tehát előfordulhat, hogy elég régi típus....

(#1820) Gsx-rr válasza HUTCHDB (#1818) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Zenében se szerepel jól!

egy átlagos Soundbar ,semmi több,szerintem van jobb választás.
[link]
[link]

BBéci: Azt honnan tudom ,hogy hogyan kellene a sub-ot helyesen beállítani? Műszer kell hozzá?

[ Szerkesztve ]

(#1821) HagaNRG válasza BBéci (#1817) üzenetére


HagaNRG
őstag

Így van, a subon és magán az erősítőn is megtörtént a beállítás természetesen.

(#1822) BBéci válasza HagaNRG (#1821) üzenetére


BBéci
titán

A jelek szerint nem megfelelően történt a beállítás, vagy éppen hibás darabot fogtál ki.
Ezeket a teszteket kettő kivételével én írtam, de legalább még egyszer annyi volt nálam és soha, egyikkel sem fordult elő, hogy nem kapcsolt be a kellő időben, pillanatban.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1823) BBéci válasza Gsx-rr (#1820) üzenetére


BBéci
titán

A Trusted link nem jó. A másikon azt írják, "not amazing with music", ami messze áll attól, hogy nem jó.
Mégis, mitől lenne egy soundbar zenével "amazing"? Pláne 200 fontért? Nem várható el még a duplájáért sem. "Amazing" zenei hanghoz sztereó rendszer kell és abból sem belépő kategóriás.

Gyakorlattal rendelkező ember fülre is viszonylag jól beállít egy szubládát és itt a viszonylag szón van a hangsúly. 19 éve foglalkozom házimozival, de előveszem a műszert tartalmazó koffert, amikor új szubládát illesztek a rendszerembe.
Akkor jó a beállítás, amikor észre sem veszed, hogy szubláda is van a rendszerben, de ha kikapcsolod, akkor hiányzik.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1824) HagaNRG válasza BBéci (#1822) üzenetére


HagaNRG
őstag

Márpedig hidd el, hogy van az a halk hangerő, amin nem kapcsolt be az ominózus sub, mert nem kapott kellő jelet.

(#1825) HUTCHDB válasza Gsx-rr (#1820) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

Nem tudom, hogy milyen lehet, egy igen neves boltos ajanlotta helyben (Debrecenben) hogy ebben az arfekvesben igen is remek valasztas.
Arban en spec. 70e kornyeken meg tudnam szerezni...
De mar ha penznel tartunk, akkor en adnek egy jo darabert 150e is, de pl. az istenitett jbl 450-es abszolute nem tetszik nekem. Belemászik az arcomba, letipor, kozben az egeszbol egy mély ömlesztett "valami" keveredik... es raadasul a sub kb. 0.5 masodpercet kesik a valos dob uteshez kepest.

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#1826) BBéci válasza HagaNRG (#1824) üzenetére


BBéci
titán

Elhiszem és arra is van megoldás: nem kell az automatikára bízni a bekapcsolást, hanem kézzel kell megtenni.
De amikor annyira halkan kell szólnia a rendszernek, szerintem tök felesleges a szubládát bekapcsolni, én sem szoktam. Kivéve azokat, amiken távirányítóval kiválasztható a csendes vagy éjszakai mód.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1827) Gsx-rr válasza HUTCHDB (#1825) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Akkor ne gondolkozz! Ha tetszik akkor vedd meg!
Azt meghallgattad?

[ Szerkesztve ]

(#1828) HUTCHDB válasza Gsx-rr (#1827) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

Nem hallgattam meg, es igazabol nem is tudom, csak akkor, ha elmegyek a fovarosba.
Az emlietett jbl-t hallgattam, es a samsung 750-et (csoves?).
A samsung speciel nekem jobban tetszett.

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#1829) pixelmester. válasza BBéci (#1815) üzenetére


pixelmester.
aktív tag

Akkor egyik soundbartol sem varhatom el, h halkan is lehesse vele filmez nezni?

(#1830) pixelmester. válasza pixelmester. (#1829) üzenetére


pixelmester.
aktív tag

Mi a kulonbseg a hdmi es optikai kabel hasznalata kozott egy soundbar eseteben?
Ha jol tudom a tv mindketton csak sztereo jelet kuld, hiaba 5.1 a forras.

(#1831) pixelmester. válasza pixelmester. (#1830) üzenetére


pixelmester.
aktív tag

Ez a night mode funkcio, ami kikapcsolja a melyladat, mennyire szamit extranak? Az lg sh5 vagy a harman/kardon sb20 is tudja?

(#1832) BBéci válasza pixelmester. (#1829) üzenetére


BBéci
titán

Lehet halkan hallgatni, de azt ne várd, hogy úgy is dinamikus lesz.
A tévékből HDMI-n és optikain ugyanazok a hangformátumok mennek ki, akár 5.1 is, de egy soundbarnak bőven elegendő a sztereó (2.0).
A night mode nem kapcsolja ki a mélyládát, azt pedig a leírásukból tudhatod meg, hogy milyen funkcióik vannak.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1833) pixelmester. válasza BBéci (#1832) üzenetére


pixelmester.
aktív tag

Akkor nincs minosegbeli kulonbseg hdmi es optikai kabel kozott?
Ezt az 5.1 dolgot csak az elmélet miatt kérdeztem, h tv-k mennyire okosok. Mondjuk nekem egy mm-es elado azt mondta, h mivrl a tv vegzi a dts vagy dd dekodolasat, az emlitett kimeneteken mar csak sima sztereo jelet kuld ki.
Amugy az miben szamit, h egy soundbar támogatja a dts-t vagy dd-t? Ha a tv dekodol akkor nem mindegy? Hogy van ez akkor?

(#1834) pixelmester.


pixelmester.
aktív tag

Sajnos hiaba komolyabb cegek a jbl es harmad kardon az audioeszkozok teren, nekem megis szimpatikusabb az lg sh5. Ennek ugyanis van kijelzoje, az sb250/350 vagy sb20 viszont semmilyen modon nem jelez vissza.
Az lg-nel van egy ketsavos eq (bass, treble), illetve kulon lehet a sub arányát is állítani. Utóbbi funkciót tudja mindegyik sb?
Ha mar ez az egesz soundbar tema tokre degradalva van, h ez eppen csak, h jobb a lapos tv-k sajat hangjanal, de meg sem kozelit egy profi sztereo hangfalpart, vagy egy hazimozi szettet... akkor meg plane nem erdemes dragabbat venni. Engem az sh5 elegge meggyozott, és nem vagyok botfülű.
De természetesen várom a tapasztalatokat, ugyanis meg nem mult el teljesen a dilemmam.

(#1835) Gsx-rr válasza pixelmester. (#1834) üzenetére


Gsx-rr
veterán

az a baj,hogy ezt a kulonbseget ugy is csak otthoni azonos korulmenyek kozott hallani!
Egy uzletben max azt tudod megfigyelni,hogy milyen nagy a hangero! Reszleteket nem!

(#1836) F_Peter válasza pixelmester. (#1834) üzenetére


F_Peter
őstag

Az h éppen csak hogy jobb mint a lapos tévék hangja, azért enyhén túlzásnak tartom. 90-100ftig próbáltam többféle megoldást filmezésre és ebben arra jutottam hogy ebben az árban az sb adja a legtöbbet (konkrétan az sh5—t volt a kölcsön darab). Számomra a tv hangjánál nagyságrendekkel jobb.
A másik fele hogy én régi 5.1es rendszert cserélek le. Yamaha erősítők+jammo hangfalak. Az egyik oka, hogy nagyon kevés film volt aminél "megérte" egy ilyen rendszer.

[ Szerkesztve ]

(#1837) Skynet258


Skynet258
veterán

Hát én már nem tudom mit vegyek. Sony 390, Samsung K550 (sőt már a HW-J6000R is képbe került), LG SH7 (itt meg félek ettől az alacsony hangon sistergéstől, mert az ilyen szarságokat kihallom sajnos)... A kijelző fontos így JBL és társai kiestek.

Lehet nem veszek a végén semmit. :W

https://geekpulse.hu

(#1838) BBéci válasza pixelmester. (#1833) üzenetére


BBéci
titán

A tévéken be lehet állítani, milyen formában adják ki a hangjeleket. Lehet érintetlen, 2.0; 5.1 Dolby Digital és DTS, vagy sztereó PCM. Sajnos a tévékben lévő dekóderek a létező legprimitívebbek, teszik a dolgukat, de a hangminőségük csapnivaló. Ezért jobb külső dekódert használni, ám a soundbarokban lévő sem jobb semmivel, össze nem hasonlíthatóak egy házimozi erősítőével.
Minél drágább egy soundbar, annál jobb a hangminősége, annál jobban megközelíti egy valódi házimozi rendszerét. Az olcsóbbak fényévekre elmaradnak, ami nem csoda, hiszen egy belépő kategóriás, passzív centersugárzó kerül ugyanannyiba, 35-40000 forintba.

Azt viszont még elképzelni sem tudom, mi a bánatnak kell soundbarra kijelző? Úgyis csatlakozik a tévéhez, amin minden információ megjelenik.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1839) Gsx-rr válasza Skynet258 (#1837) üzenetére


Gsx-rr
veterán

A kijelzo minek? Amugy a hogy mi a bemenet a Jbl is jelzi!

(#1840) Speedhs válasza HagaNRG (#1795) üzenetére


Speedhs
őstag

Szia!

Eddigi filmeknél nem zavart, hogy fekvő helyzetben van a center, így tervezték, gondolom teszi a dolgát, de falra szerelve lehet jobb, itt sajnos nem opció. :)

Este bekapcsolom a night mode-ot, majd nyilatkozom, de inkább hangosabban szoktam hallgatni.

Nagyon bejön idáig. :)

(#1797) Skynet258

Nincs összehasonlítási alapom, mert állványon van a Tv, nem a falon. De ha eljössz meghallgathatod, nem hiszem, hogy csalódni fogsz!

[ Szerkesztve ]

(#1841) HUTCHDB


HUTCHDB
nagyúr

Ma sikerült meghallgatnom a jbl 400-at. Közvetlenül mellette volt a 450.
Az egy dolog, hogy külalakra (kivitelre, megjelenésre) sokkal szebb a 400, de hogy a mély is jobban összhangban van, és közel sem olyan mindent elárasztó mennyiségű, ezt nem hittem volna.
Nyilván van a sub láda kialakításában különbség (elől vs. hátul lévő reflex nyílás) de nekem valahogy teljesen más jellegű is volt a mély a korábbi modellnél.
Van itt olyan fórumtárs, aki hasonlította e két darabot össze?

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#1842) HagaNRG


HagaNRG
őstag

Sokszor kerül szóba manapság a márka-kompatibilitás kérdése, ezzel kapcsolatban osztanám meg a véleményem:

Szerintem ma különösebb jelentősége nincs, hogy a TV és a soundbar azonos márkájú legyen. Bevallom, én is sokszor így vagyok mindennel, de ez a minden legyen egy márka még amolyan '70-es, '80-as évekbeli berögződés azt hiszem, amit még én is édesapámtól hozok.
Mindig azt hangoztatta nagy hifirajongóként, hogy amit egy gyár csinál, az biztos, hogy mindenben be van mérve, össze van illesztve, egyik a másikkal jól kommunikál, összeillik.
Na, most induljunk ki abból, hogy mekkora esély van arra, hogy ma két Samsung feliratos terméknek a néven kívül bármi közük legyen egymáshoz? Hogy egy Samsung hangfalat-soundbart-házimozit-BluRay-t, mobilt, tabletet bármilyen mód úgy tervezzenek, hogy egyik a másikkal bármiben is egy közös egészet alkosson? Ma, mikor évente egyszer modellcsere van mindenből ráadásul. Mikor a TV-ket Szlovákiában, vagy Magyarországon csinálják, a soundbar-t meg mondjuk kínában, vagy Törökörszágban...
Ok, a tervezőasztalon persze mind egy helyen kell, hogy szülessenek, de akkor is.

Szóval lássuk be, max. van egy közös szoftver, ami elvileg kizárja, hogy két termék összeakadjon, de minden más ilyen dolog kizárt.
A '70-es években, mikor volt egy fajta Videoton erősítő és egy fajta Videoton hangfal és 5 évig ezek futottak, még elhiszem, hogy volt realitásalapja annak, hogy ők együtt jobban megjesznek, mintha egy Pio erősítő hajtaná a Videoton hangfalat, vagy fordítva. De ma?
Kötve hiszem. Max. esztétikailag a Samsung hajlított TV alá jobban becsúszik a Samsung soundbar, de max. ennyi.

(#1843) Skynet258


Skynet258
veterán

Elmentem meghallgatni pár darabot MM-be, hát az itteni M5-ös MM elég kihalt ebből a szempontból, de volt egy Sony 390 meg az LG sorozat (SH4-SH5-SH7). A Sony önmagában tetszett, de amikor az SH7-et néztük (BT-n keresztül zene) nekem jobban tetszett. Pedig külalakra a Sony jönne be inkább...

Mindegy, vettem egy SH7-et végül, most pár napig meló, szóval legközelebb max hétfőn tudom napközben próbálgatni, de majd beszámolok milyen. Összehasonlítási alapom egy pár éves Philips 5.1-es házimozi, ami már a megvételkor is belépő kategória volt, de egyébként jól szól, szerettük. Csak a sok kábel zavar, meg már 2 gyerek mellett a mozizás is háttérbe szorult. Bogyó és babóca biztos jól szól ezen is. :DDD

https://geekpulse.hu

(#1844) BBéci válasza Skynet258 (#1843) üzenetére


BBéci
titán

BT-n keresztül a zene eleve nem szólhat jól. Valamit javít a helyzeten az aptX, de kétlem, hogy ezt tudják az LG soundbarok.
Nem akarok személyeskedni, ne tekintsd annak, de aki Bluetooth-on küldött zene alapján minősít, annak nem sok fogalma van a jó hangminőségről.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1845) Skynet258 válasza BBéci (#1844) üzenetére


Skynet258
veterán

Persze, a BT eleve egy tömörített szar, de ha mindkettő BT-n keresztül ment, és az egyik hallhatóan jobb volt mint a másik, akkor... :U De ne felejtsük el azt sem, hogy kapásból 2 hangszóróval több van a HS7-ben ha jól tudom, mint a Sony 390-ben. Akár már csak emiatt is szólhat egy fokkal jobban.

Azóta beüzemeltem, még csak IPTV szólt rajta tekintettel a késői indőpontra... de már most hallom, hogy jó lesz ez. Sokkal tisztább és érthetőbb a beszéd is, mint eddig volt, megelőlegezem, hogy elégedett leszek. :D

https://geekpulse.hu

(#1846) pixelmester. válasza BBéci (#1844) üzenetére


pixelmester.
aktív tag

A BT valoban szar zenehallgatas szempontjabol, de megis eroltetik a gyartok... es mivel ez egy jelentos funkcioja, ezert igenis van letjogosultsaga annak, h valaki ebbol a szempontbol alkot velemenyt.
En is osszehasonlitottam a MM-ban az sh5-ot a sonykkal es az sb20-szal, es messze az sh5 tetszett a legjobban. Igen bt alapjan ;) de ha valami mar bt-rol is jol szol, akkor az kabelrol csak megjobb lehet. A jbl sb250 meg recsegett ossze vissza, meg csak parositani is alig lehetett, raadasul minimum hangeron is uvoltott, mintha nem is szamitana, h a telon allitottam a hangerot...
Raadasul az lg sokkal premiumabb hatasu fizikalilag. Az a zongosalakk fekete muanyag valami borzalmas....
Es igenis fontos a kijelzo, h lehessen latni, h melyik bemenet aktiv, lehessen eq-t, melynyomo-aranyt, hangerot allitani ugy, h latja is az ember...
Ja, es az elado szerint az sb20-nal es jbl-nel nem is lehet a subwofer arányát állítani. Szerintem ez eleg gaz... az Lg-nel van ilyen funkcio is, es nalam ez szempont.
Valaki irta, h nem tudja komolyanvenni az Lg audioeszkozeit a harman/kardonnal es jbl-lel szemben... nos, ha jol tudom ezeket a cegeket is mar rg megvette a samsung, es mar csak a nevet kell megfizetni. De a 100alatti kategoriaban ezek nem annyira jok.
Es ertem en, h meg a dragabb soundbarok sem kizelitik meg a denon erositobol, arany kabelekbol allo rendszereket... epp ezert nem is szabad tul dragat venni beloluk.
En pont nem vagyok egy igenytelen ember, foleg muszaki teren nem, altalaban mindenbol felso kategoriasat szoktam venni, de filmnezesnel ugy erzem, h egy sh5 is eleg jol kiszolgalna az igenyeimet.
Remelem, nem bantottam meg senkit.

(#1847) pixelmester. válasza BBéci (#1844) üzenetére


pixelmester.
aktív tag

Vagy legyen az, h mivel a BT nem egy professzionalis zenehallgatasi technologia, akkor a profi gyartok (hk, jbl, bose, yamaha), ne rakjak ezt bele az eszkozeikbe.
Mint ahogy egy profi fenykepezobe (pl canon 1d) sem raknak selfi uzemmodot, meg arcszepito app-ot, stb.

(#1848) Gsx-rr válasza HagaNRG (#1842) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Azert egy Adidas melegitot se veszunk fel Nike cipovel! :)

Engem kicsit zavar ,hogy az en SoundBar-on nem kommunikal jol a tevemmel!
Amugy pl az Lg-n az Egualizer mit takar? Elore beallitott hangsemakat?

(#1849) Skynet258 válasza Gsx-rr (#1848) üzenetére


Skynet258
veterán

Subwoofer/Treble/Bass állítható negatív és pozitív irányban. Ezen felül vannak még a hangsémák, igen. :K

https://geekpulse.hu

(#1850) Skynet258 válasza Skynet258 (#1849) üzenetére


Skynet258
veterán

Ami még tetszik, hogy akár Wi-Fi-re is fel tud menni, és telefonról a Google Cast funkciót használva (most már Google Home-nak hívják) szépen stream-elhető minden hang. És ez tuti jobb minőségű mint a BT - bár még normálisabb hangerőm nem volt lehetőségem meghallgatni...

https://geekpulse.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.