Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1851) pixelmester. válasza Skynet258 (#1850) üzenetére


pixelmester.
aktív tag

Ezt a wifis dolgot az Lg sh5 tudja? Mert akkor tenyleg olyat veszek. Neked is lg van? Neked zug 7-es hangero alatt?

(#1852) Laca19 (a)


Laca19 (a)
aktív tag

Szeretnék pár szót hozzászólni, mint soundbar tulajdonos. Általában olvasgatni szoktam ezt, illetve a Multimédiás hangfalszettek 2.0, 2.1, 5.1 írásokat.
Nekem egy LG NB3531A soundbarom van. Nemrég nézelődtem MM-ba és Euronicsba, először is amit megállapítottam, hogy a mostani LG-k sokkal gyengébbnek tűntek, mint a 2-3 évvel ezelőttiek. Ezeket az újakat rossz volt hallgatni az enyémhez képest. Ettől függetlenül, aki a régebbit nem hallotta, annak nyilván nagyon jó is lehet az új. Sajnos úgy éreztem, hogy visszafejlődés történt...lehet több a bemenet és a szolgáltatás, de hang terén úgy érzem visszalépés: jobban szól a 2 éves 60 ezres, mint a mostani 100 ezres soundbar...

A másik dolog: ez az LG audioeszközöket nem tudom komolyan venni, illetve az egybeszettek csúfolása. Igenis vannak nagyon jó egybeszettek szerintem. Úgy alakult, hogy az első egybeszettem LG volt, (Logitech hangcuccokkal nem volt szerencsém, de ez nem ide tartozik), szóval úgy alakult, hogy amikor audioeszközt újítottam, LG lett a vége, 2-szer is. De az ember olvassa ugye a fórumokat: nehogy vegyél egybeszettet, így sz.r, úgy sz.r stb... LG Samsung nem ért hozzá...ugye ismerős. Most nemrég úgy alakult, hogy beújítottam egy Microlab Solo 9C-re. Amitől féltem, hogy kevés lesz a mély. Tévedtem, na ez az egy ami megfelelő volt minden másban elvérzett. Amikor cipeltem a dobozt meggyőző volt, van súlya rendesen. Alig tudtam kiemelni. Amikor megláttam membránokat, mondom, te jó ég, most bánom meg, hogy eddig az LG szutykaira költöttem, ez tuti leiskolázza. Oké. Jöjjön a bekapcsolás: 60-as hangerőből 10-esen már hallok valamit, sorozatot filmet 35-50 között nézek, de ekkor még nem is durván szól. Ennyi lenne? Egy ilyen 25 kg-os cucc ennyit tud? Oké. Hát tartalék nem sok van benne. Oké, végül is nem baj, ha jól szól, legfelejebb néha a határon hallgatom. Jöjjön a hangminőség: a mély az jó. De a többi... a bögreszettes LG-m közelébe nincs a cucc, ez vonatkozik közép, magas tartományra is. Zenehallgatás közben nincs meg egy tág térérzet, csak szól és ennyi. Én magam ledöbbenve, csak néztem , hallgattam nem is tudtam mire vélni. A bögreszettnek csúfolt LG-hez köze nem volt. Tudom, hogy hiheteten, szinte magam sem hittem el, hogy egy ekkora 25 kg-os "dögöt", a kis LG agyonver hangerősségbe, hangminőségbe. És nem arról van szó, hogy nem dübörög annyira, pont hogy a mélye a Microlabnak rendben volt...pont a közép, magassal vannak gondok. A Microlab csak szól, az LG-t meg bekapcsolom és, több év után is azt mondom: "aztarohadtéletbe". És nehéz rajta abbahagyni a zenehallgatást, mert élvezet rajta zenélni.

Azt nem értem, hogy rohadt nagy ez a Microlab, és nehéz: Itt egy kép, bár nem adja vissza (27-es az LCD viszonyításként), és rossz volt nézni, hogy köze nincs az LG-hez...(tisztában vagyok vele, h szinte senki sem fogja ezt elhinni)

Nyilván sok típus van, de megkell hallgatni kinek mi tetszik, és azért mert egybeszett, vagy soundbar még lehet jó, vannak kimondottan jól sikerült darabok.

http://www.diesel.com

(#1853) BBéci válasza Laca19 (a) (#1852) üzenetére


BBéci
titán

Nem kételkedem egy szavadban sem, elfogadom, hogy neked jobban tetszik az LG szett hangja, mint a Microlabé. Bár utóbbinak egyetlen hangszóróját többre tartom, mint a komplett LG szettet.
Biztos vagyok abban, hogy a beállításokban és a körülményekben kell keresni annak okát, hogy nem vagy elégedett a Microlab hangjával. Gondolom az LG a saját központi egységéről volt meghajtva, amihez optimalizálták a hangsugárzókat. Miről és milyen csatlakoztatással kapta a jelet a Microlab?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1854) BBéci válasza pixelmester. (#1847) üzenetére


BBéci
titán

Tisztázzuk, a HK, JBL, Bose Yamaha nem profi gyártók! JBL-ből a Synthesis nevezhető annak, azok hírből sem ismerik a Bluetooth-t.
Az, hogy a Samsung megvette a Harman International cégcsoportot, semmiféle minőségcsökkenéssel nem jár. Mindegyik abba tartozó, high end termékeket gyártó vállalat, például az említett Synthesis, és a többiek: Revel, Lexicon, Mark Levinson, stb. továbbra is a világ legjobbjai közé tartoznak. A felvásárlással a Samsung az autóiparban szeretne nagyobb részt szerezni.

Még nem találkoztam olyan soundbarral, amelyiken ne lehetett volna szabályozni a szubláda, a mélytartomány szintjét. Ritka nagy butaság lenne olyat gyártani, bár a sok botfülű, basszust kajakra erőltető emberke talán hozzászokna a (viszonylag) lineáris frekvenciamenethez.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1855) HagaNRG válasza BBéci (#1854) üzenetére


HagaNRG
őstag

Ne haragudj meg, én tisztellek téged és nagyon nagy szakembernek tartalak, de ez így ebben a formában elég sznob megnyilvánulásnak hangzik.
Persze, hogy nem az audiofil világ csúcsa sem a JBL, sem a Harman Kardon, sem a Bose, sem a többi. De ennyi erővel kocsiból se vegyünk meg még véletlenül sem se egy új Audit, se egy új BMW-t, mert hol vannak azok egy 60-100 milliós kocsihoz.

Amiről te beszélsz, az egyszerűen ár/érték viszonylatban nem releváns itt.
Aki ma soundbar-t keres az azért teszi, mert van igénye a jobb és szebb hangzásra, de esze ágában sincs még plusz százezreket kiadni ezért? Ettől igénytelen lenne? Nem hiszem, maximum csak belátja, hogy arra a minimális TV-zésre, filmezésre bőven elég az a minőség is, amit egy átlagos, olcsóbb soundbar-tól kap.
De ettől még nem hiszem, hogy minden egyes idetévedőnek el kellene magyarázni, hogy tévedésben van, mert az igazi hifi hangzás nem itt kezdődik és amúgy is hülye, mert Bluetooth-on hallgat zenét a telefonján lévő mp3-ról.

Én eleve megértem azt, hogy te, mint hifi szakember élből elutasítod a soundbarok létjogosultságát, de egész egyszerűen el kell fogadni, hogy az emberek 99%-nak a jó hangzás mást jelent, mint a hifi őrülteknek.
Egyrészt az emberek 99%-a örül annak a lehetőségnek, hogy megszabadul egy csomó porfogó kábeltől, nem beszélve a szintén porfogó hangfalakról.
Én magam is évekig néztem a gyönyörű fadobozos hangfalaim és törölgettem róluk a port, de a zenehallgatás, mint olyan, egyszerűen az életemből szinte teljesen eltűnt.

Majd, ha 70 éves leszek, akkor talán lesz időm arra, hogy leüljek a stereo hifi elé egy fotelbe és nyugodtan végighallgassak egy albumot, és akkor majd figyelhetek arra, hogy melyik hang, hogy is szólal meg.

Egyszerűen hajlamosak vagyunk elkanyarodni a tárgytól és berögzült, halál komoly hifi eszközöknek tekinteni a soundbarokat, holott nem arra készültek. Aláírom, ár/érték arányban elég drágák, de szerintem egyáltalán nem kéne minden egyes érdeklődőt egyből elriasztani azzal, hogy a soundbarok hangja csak macskariogatásra való, mert ez nem igaz.
A 100 ezres kategória környékén már igenis komoly, élvezhető és jó hangzásvilágú termékeket vihet haza bárki.

Azt pedig, hogy a BT-s hangra alapozni nem mérvadó, mert a BT hang eleve szr, azt kikérem magamnak. Én is a laptopról kizárólag BT-n hallgatok mindent. Miért? Mert elegem van a kábelekből.
Nekem egy BT-s, akkus hangszóró a komolyabb fajtából bőven elegendő ahhoz, ami kevés zenét hallgatok. Nem is zenét, hanem a laptopon mindenfélét, amit pl. youtube-on nézek, vagy podcastokat.

Tehát tévedés azt hinni, aki hangszórót, hangfalat vesz, az kizárólag hifi minőségben való nyugodtalmas zenehallgatás miatt teszi azt. Én nem tartom magam igénytelennek azért, mert soundbaron hallgatom a filmeket és BT-s akkus hangszórón a laptop hangját.
Miért? Mert bár van kompromisszum, de én kevesebbet veszítek a hangminőségből ezen eszközök által, mint amekkora kényelemmel és előnnyel jár a használatuk.

Sőt, azt is bevallom, hogy spotify-on keresztül hallgattam az elmúlt 2 évben most már kizárólag minden zeném. Miért? Mert azt a pár tömörítetlen, magas bitrátájú albumom pont nem volt sem időm, sem kedvem egyszer sem kikeresni a HDD-n és leülni a hangfalak elé és nyugodtan végighallgatni.
Ilyenformán be kellett látnom, hogy nekem ma egy mobil BT-s hangszóró bizony nagyobb áldás és általa többet tudok zenét hallgatni, mint eddig bármikor.

(#1856) BBéci válasza HagaNRG (#1855) üzenetére


BBéci
titán

Vagy szándékosan ferdítesz, vagy nem értetted meg, amit írtam.
Például nem tagadom a soundbarok létjogosultságát, azért olvasható olyanokról teszt az AVO-n.
Az autós hasonlatodnak pedig szimplán semmi köze az eddigi témához.
Soha nem beszéltem le senkit a jó minőségű soundbarokról, hangprojektorokról és azt sem írtam, hogy a legdrágábbakat kell megvenni.
Olyat sem írtam, "hogy a soundbarok hangja csak macskariogatásra való", mert ez valóban nem igaz.

Ha kikéred magadnak, ha nem, a Bluetooth-on közvetített hang minősége rettenetesen vacak. Ezt bárki kipróbálhatja, ha összehasonlítja a vezetékes jelátvitellel.
Mostanában teszteltem egy HK és egy Jamo PC-s szettet (mindkettő olvasható az AVO-n), kipróbáltam őket Bluetooth-szal is. Drámaian szutyokul szóltak a kábelhez viszonyítva. Természetesen nem MP3-mal, mert annak szinte mindegy, mivel továbbítjuk, mindenképpen messze van a jótól. Ráadásul a FLAC pontosan ugyanannyiba kerül, mint az MP3. Ingyen beszerezhető mindkettő.
Laptop hangja USB-ről, HDMI-ről, SPDIF-ről lehet jó, nyilván kell egy DAC is, de fejhallgató kimenetről katasztrofális, ezt sokszor kipróbáltam.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1857) HUTCHDB válasza HagaNRG (#1855) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

Mindkettőtöknek igaza van!
Tehát mindkettőtöknek, vagyis BBéci joggal jelzi ezeket a dolgokat, hiszen itt nem a "milyen soundbart vegyek 100e forint környékén" című topikban vagyunk.

Ő elismeri azokat a gyártókat, akik pénzt, időt, anyagot, tesztet, műszaki és zenei tartalmat tesznek a termékeikbe.

Kb. úgy kell ezt elképzelni, mint ha neked egy tesco-s Dimarson márkájú DVD-s erősítős hangfalszettet akarnának lenyomni a torkodon.

Vannak olyanok, akik igénylik a minőséget, és meg is tehetik.

Az autós példa pontosan jó egyébként, nézz meg egy szakmai újságot, igenis van szó a több tízmilliós járgányokról is, mert vannak olyanok, akiket az érdekli, az a árfekvés érinti.

DE neked is igazad van, hogy itt akik JELENLEG ilyen terméket keresnek, azok az olcsóbb, megfizethetőbb, és könnyen kezelhető (rituálé nélküli) soundbarokat keresi.

[ Szerkesztve ]

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#1858) BBéci válasza HUTCHDB (#1857) üzenetére


BBéci
titán

Szerinted jó ez az autós hasonlat?
"De ennyi erővel kocsiból se vegyünk meg még véletlenül sem se egy új Audit, se egy új BMW-t, mert hol vannak azok egy 60-100 milliós kocsihoz."
Melyik szakmai újságban írtak ilyesmit? Hogyan kapcsolódik ahhoz, amit én írtam?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1859) Laca19 (a) válasza BBéci (#1853) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Azonos körülmények között volt a teszt, ugyanabban szobában, ugyanarról meghajtva: LG 42LA620s, optikai kimenetére rákötve a cuccok.

"elfogadom, hogy neked jobban tetszik az LG szett hangja, mint a Microlabé." - az a gond, hogy nem az a bajom h másképpen szól, a gond az, és ezt más is hallotta, hogy nem volt a két terméknek köze egymáshoz. Hihetetlen, mert tényleg vicces az LG hangszórója a Microlabhoz képest, még képen is...de az a gond h nem volt mit hasonlítani egymáshoz...Audit sem hasonlítasz Trabanthoz...mert értelmetlen. (lehet nem a legjobb példa).

"Bár utóbbinak egyetlen hangszóróját többre tartom, mint a komplett LG szettet." - kinézetre, mint írtam az írásom elején én is ezt hittem. Hiszen saját magam ezt írtam: "...megláttam membránokat, mondom, te jó ég, most bánom meg, hogy eddig az LG szutykaira költöttem..." - ennek ellenére nem volt közük egymáshoz.

A magashangok csilingelőbbek, teltebbek, lehet rossz szó rá, de van "éle" a magasaknak, a térérzet sokkal - sokkal nagyobb...sokkal részletgazdagabbak a hangok, amiket a Microlabban ki sem hallok, azt az LG-n kristálytisztán hallom.

http://www.diesel.com

(#1860) HUTCHDB válasza BBéci (#1858) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

Nem magára a hasonlatra gondoltam, hanem arra, amit írtam, vagyis, hogy az autós PÉLDA is alátámasztja azt, hogy igen is van igény olyan véleményekre, amelyek más árfekvésű "termékekre" vonatkoznak, ergó, amit te próbálsz írni, hogy ezeken a (nevezzük így) kommersz termékeken kívül is van más, jobb.
Az már más kérdés, hogy egyeseknek számít az, hogy milyen kábellel van összekötve, másoknál éppen az az előny, hogy ne kellejen kínlódni semmivel, és a megmaradt 1,5 órában gyorsan nézzünk meg egy filmet, vagy épp egy mai slágert (amihez ugye pontosan elég az mp3 kiterjesztés)

Igazából én sem tudok dönteni... szánjak-e rá többet, vagy elég lesz egy közepes 100-120ezres.
Ebben ráadásul az is közrejátszik, hogy nem csak én használnám, hanem a család többi tagja is, így pl. 23 éves lányom, 17 éves fiam, és a 14 éves kicsi lányom is.
Mindenki más más zenét hallgat, van akinek kell az eget rengető basszus, a másik meg dialógust szeretne rajta hallgatni...

[ Szerkesztve ]

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#1861) BBéci válasza Laca19 (a) (#1859) üzenetére


BBéci
titán

Erre roppant kíváncsi vagyok, szívesen meghallgatnám!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1862) HagaNRG válasza BBéci (#1858) üzenetére


HagaNRG
őstag

Úgy, hogy a Harman , a Bose és a Yamaha van olyan név a zenei terékek között, mint a BMW az autók között.
Vagy szerinted a Harman Kardon az = a Daewooval Nubira-val?

(#1863) BBéci válasza HagaNRG (#1862) üzenetére


BBéci
titán

A Harman Kardon régen jónak számított, pár éve lecsúsztak a belépő kategóriába. A Bose mindig is túlárazott, dizájn-orintált termékeket készített, amik árának feléért jobbat lehetett és lehet kapni. Yamahának vannak belépőtől a csúcskategóriáig mindenféle készülékei, de attól még nem tartoznak a prémium gyártók közé.
Prémium például: Accuphase, Arcam, Krell, Lexicon, Mark Levinson, McIntosh, Parasound, Primare és mások, hogy csak az elektronika gyártókat említsem.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1864) Nemir Ombe válasza HagaNRG (#1862) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Ha már autós hasonlatokat hoztál fel; a Harman/JBL lehetne a Nissan megfelelője (sok kommersz autó, de ott van nekik a felsőkategóriában az Infiniti), a Bose lehetne a Renault (tuti külcsin, vitatható belbecs, néha egy-egy jobb darab), a Yamaha meg lehetne a Toyota megbizható, minőségi, felsőbb kategóriában meg ott a Lexus) .... de azt azért érzed Te is, hogy ennek az összehasonlítának semmi értelme, mivel ahogy az autóknál (pl. az A-s merciknél ott a Renault motor) itt is van sok-sok "átfedés" .... és a soundbar-oknál is ugy van, mint mindenhol máshol, kb. ugyanannyiért ugyanazt kapod (más csomagolásban, de itt is lehetnek eltalált/kevésbé eltalált darabok ) és mivel ezek többségében "dizájncuccok" legnagyobb részben a kinézet/ár a döntő, nem a hangminőség .... ha a hang számítana, akkor mindenki pl. a Focal Dimension-t ajánlaná....;)

Hmm ....

(#1865) Angelo69 válasza Nemir Ombe (#1864) üzenetére


Angelo69
senior tag

Vagy az autókhoz nem értesz, vagy a "hangkeltő" gyártóhoz.
De lehet egyikhez sem...

"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."

(#1866) Nemir Ombe válasza Angelo69 (#1865) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Erről olvasnék kicsit bővebben is .... ;)

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#1867) BBéci válasza Angelo69 (#1865) üzenetére


BBéci
titán

Szerintem Te nem értesz a hangkeltőkhöz. :(

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1868) szgaborsz


szgaborsz
tag

Mi megy már megint itt... Azt tapasztalom, hogy a soundbar téma gyakran parázs vitákat szül. A soundbar tesztek hozzászólásai is általában csak a negatívumokról szólnak. Mintha nem értenék meg némelyek, hogy ez egy termék, amely egyre nagyobb szeletet hasít ki a hangkeltők tortájából, mivel van rá igény. El kellene fogadni...

(#1869) BBéci válasza szgaborsz (#1868) üzenetére


BBéci
titán

Ki nem fogadta el?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1870) szgaborsz válasza BBéci (#1869) üzenetére


szgaborsz
tag

Nem akarok személyeskedni, ne tekintsd annak, de szerintem te sem. Nagyon érdekes az érvelési technikád, ugyanis valóban azt állítod, hogy van létjogosultsága a soundbaroknak, de aki Bt-on küldött zene alapján minősít egy soundbart, annak nem sok fogalma van a jó hangminőségről. Egészében elfogadhatónak minősítesz valamit, de aztán ízekre szeded, és az alkotóelemeit már közel sem tartod elfogadhatónak.

(#1871) F_Peter


F_Peter
őstag

Ezzel a Bt-n való teszteléssel úgy vagyok, hogy igen Bt-n valóban gagyi a hang, viszont aki a használati szokásai miatt azon hallgatja, annak eszébe ne jusson nem így tesztelni. Meghallgatná kábelen, jó korongról és aztán otthon valami egészen mást hallana amikor elkezdi Bt-n használni.

A soundbar hangminőségre: ahogy írtam van egy elfogadható 5.1es rendszerem (dekóderes, analóg összeköttetés) szóval még vennem sem kéne, de az alapanyagok hangja már alapvetően gagyi lett. Így már a rendszer tárolása sem éri meg, nem hogy egy új megvétele.

[ Szerkesztve ]

(#1872) BBéci válasza szgaborsz (#1870) üzenetére


BBéci
titán

Lassan 20 éve tesztelek hivatásszerűen autóhifis, hifis és házimozis alkotóelemeket. Minden esetben a lehető, elérhető legjobb minőségű hanganyagot használom, lejátszókkal, kábelekkel kapcsolatban pedig szintén ez a követelmény. Csakis abban az esetben kapok valós képet egy erősítő, egy hangsugárzó képességeiről, ha megkapja a megfelelő kiszolgálást. Vacak forrásról vacakul fog szólni.
Úgy tűnik, súlyos fogalomzavarban vannak páran, Te is. Egyszer azt mondjátok, csak a TV hangjánál legyen jobb, amit a soundbar produkál, máskor meg a zenehallhatás is szempont. Utóbbira szerintem a középkategória alattiak egyáltalán nem alkalmasak, ha a hangminőség is számít valamennyire.
Mindegyik soundbaron van digitális (HDMI, optikai, koaxiális) bemenet, azon fogadják a tévéből érkező hangjeleket. Ez a legfőbb feladatuk. A felsőbb kategóriákba tartozók már szinte helyettesítenek egy házimozi erősítőt, ezt a bemeneteikből, funkcióikból (Dolby Digital, DTS dekóder, stb.) és nyilván a hangminőségükből lehet tudni.
Ha már szóba került a házimozi erősítő, azok közül a 200000 forintnál olcsóbbakat nem ajánljuk (minőségi) zenehallgatásra. De sokan még a félmilliónál drágábbakhoz is illesztenek egy sztereó erősítőt a frontsugárzók meghajtására. Ez sok hozzászólásban olvasható a házimozi topikokban.

(#1871) F_Peter
Mi akadálya van annak, hogy valaki otthon a sokkal jobb hangminőséget biztosító kábeles összeköttetést használja a rémes hangminőségű Bluetooth helyett? Mazochizmus.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1873) F_Peter válasza BBéci (#1872) üzenetére


F_Peter
őstag

A felhasználói szokások miatt. Például a felhasználó hétköznap csak a házimunkákhoz kapcsol be háttérzenét, amihez minél nagyobb választékot szeretne, ezért valami online szolgáltatást használ amit a leggyorsabban és kényelmesebben ér el a telefonjáról; szombatonként baráti összejövetelek vannak, ahol a társaság minden tagja tudja küldeni a zenét amit éppen szeretetne és szépen sorban nyomja a hangeszköz. Végül vasárnap a felhasználó leül "valóban" zenét hallgatni és egyedül ekkor lesz fontos hogy miként szól a kábelről. Az arányok persze mindkét irányba tolódhatnak, de simán lehet hogy a kábeles összekötése minősége teljesen háttérbe szorul. A fenti példánál egy közepes soundbar már sokkal jobb szolgálatot tesz mint mondjuk a tv hangszórója.

(#1874) BBéci válasza F_Peter (#1873) üzenetére


BBéci
titán

A tévék hangszórói annyira minősíthetetlenül szarok, hogy azokhoz viszonyítani butaság. A soundbar egy hangrendszer, aminek kutya kötelessége tisztességes hangminőségben megszólalni. Ha csak 50-60000 forintba kerül, akkor zenével még kábeles jelátvitellel is erősen kompromisszumos. Azt tovább rontani Bluetooth-szal tényleg mazochizmus.
Az én hangrendszeremre ne küldjön senki semmiféle zenét, hallgassák otthon a saját vackukat.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1875) F_Peter válasza BBéci (#1874) üzenetére


F_Peter
őstag

Más felhasználói szokás, erről beszélek. Neked az nyújt többlet szórakozást hogy szépen szól, másnak az hogy mi az ami szól és hogy ez társasággal teszi. De a fenti példákon kívül még tucatnyi olyan eset van, amikor ha azt mondod "kábelezzünk" akkor már el is rontja a dolgot és az ember inkább így van hagyjuk. Persze mondhatod hogy tök jól fog szólni, de az ipse csak egy percre beakarta tenni megmutatni a kedvenc számát. Én csak azt mondom, hogy abszolút megértem azt, akinek kevésbé számít hogy mit tud kábelen a ketyere és jobban az hogy mit tud Bt-n.
Ugyanígy eltudom fogadni azt is hogy valakinek olyanok a felhasználói szokásai hogy neki csak az számít hogy a lehető legjobb hangot képezze.

Ui. Nálam azért néha a "saját vackuk" elég értékes dolog (saját alkotás). És nem attól jók ahogy szólnak, hanem ami szól. Persze a jó hang hozzáadhat, de ez már néha olyan mint amit 3D ad egy jó filmhez.

[ Szerkesztve ]

(#1876) pixelmester. válasza BBéci (#1872) üzenetére


pixelmester.
aktív tag

"Ha már szóba került a házimozi erősítő, azok közül a 200000 forintnál olcsóbbakat nem ajánljuk (minőségi) zenehallgatásra. De sokan még a félmilliónál drágábbakhoz is illesztenek egy sztereó erősítőt a frontsugárzók meghajtására." gondolom akkor ehhez meg hozzajon a lejatszo, meg az aranykabelek, meg a hangszorok.
Szoval en, aki nem szan 1.5 millat arra, h zenet hallgasson, az egy igenytelen proli...
Nos, en az LG sh5-ot neztem ki, nyilvan az csak egy zajt kelto eszkoz, de zenehallgatasra es filmnezesre alkalmatlan.
Ma delelott megneztem az Amadeust, a tv sajat kis vacak zajkeltojevel, es uuuristen. Mozart az Mozart, kurvara mindegy, h hany millas eszkozokon szolol meg. Mert az igazi zene az ott szol benned!!!
Es inkabb hallgatok bt-on mozartot egy proszto soundbaron, mint valami megasztar fost egy 1,5 millas hangrendszeren...
Persze nyilvan az altalad preferalt cuccokon mozart megjobban odabaszna, ezt nem vitatom. Csak nem mindenkinek van ra lehetosege. Es aki igazan nagy zenekedvelo, annak a zene belul szol, es ott mar nem szamit a technika...

(#1877) pixelmester. válasza F_Peter (#1875) üzenetére


pixelmester.
aktív tag

Egyetertek veled a 3d tekinteteben, szerintem semmit nem ad hozza a filmhez, csak parasztvakitas.
Egy killbill annyira zsenialis operatorileg, h egy kis 5 colos telefonon nezve is elmeny nezni. De felhozhatnek peldakat akar a '40-es '50-es evekbol, ahol mar olyan forgatokonyvet irtak, h nem azon gondolkodik az ember, h akkor most mekkora a dinamikaatfogasa a tv-jenek...

(#1878) F_Peter válasza pixelmester. (#1877) üzenetére


F_Peter
őstag

Egyébként akadnak filmek amikben a 3d is értéket ad az élményhez (meglepő módon nem a híres, nagy filmeknél) csak nagyon kevés. Ma már hasonlóan vagyok a filmek hangjával is.
Én is sokat foglalkoztam anno vele, ahogy feljebb írták; külön stereo erősítő, külön házimozi processzor, arany csatlakozók, minőségi kábelek és szinte minden filmezés elött hosszadalmas állítgatás (amivel az asszonyt az őrületbe kergettem ☺️), stb. Most úgy vagyok vele hogy nagyon kevés filmnek van olyan hangja ami ezt megérdemli.

[ Szerkesztve ]

(#1879) ozakila válasza pixelmester. (#1876) üzenetére


ozakila
tag

Üdv! Maximálisan egyetértek Veled! Évek óta olvasok itt a fórumon napi szinten topikokat,ritkán szólok hozzá,de most leírom a véleményem. Vannak olyanok mint Én,akik akik keveset keresnek,nem tudnak nagyobb ôsszegeket ilyen célokra költeni. Sokszor az jön le az itt ott olvasottakból,hogy a fenti ok miatt Mi csak tudatlan,igénytelen senkik vagyunk,akiknek ezért,gőzük sincs zenéről,filmről,minőségről,bármiről...

(#1880) BBéci válasza pixelmester. (#1876) üzenetére


BBéci
titán

"Szoval en, aki nem szan 1.5 millat arra, h zenet hallgasson, az egy igenytelen proli..."
Ha ezt szűrted le az írásomból, akkor súlyos szövegértési és önértékelési problémákkal küzdesz.

"Nos, en az LG sh5-ot neztem ki, nyilvan az csak egy zajt kelto eszkoz, de zenehallgatasra es filmnezesre alkalmatlan."
Amennyiben a minőségi hangzás szerepel az igények között, akkor erősen kompromisszumos.

"Mert az igazi zene az ott szol benned!!!"
Akkor be kell zárni, lebontani a Zeneakadémiát, MŰPA-t és hasonlókat.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1881) pixelmester. válasza BBéci (#1880) üzenetére


pixelmester.
aktív tag

Akkor mit ajanlasz 150 alatt?
Amin a melyláda arányát lehet külön állítani.

(#1882) BBéci válasza pixelmester. (#1881) üzenetére


BBéci
titán

Ezt melegen és szívből ajánlom, igaz, kb. 6,5 %-kal többe kerül, mint amit megadtál. :K

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1883) pixelmester.


pixelmester.
aktív tag

Ezt a filmet csak monóban keverték ki. akkor ez nem is film?

(#1884) BBéci válasza pixelmester. (#1883) üzenetére


BBéci
titán

Hogy jön ez ide?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1885) pixelmester. válasza BBéci (#1884) üzenetére


pixelmester.
aktív tag

hát, hogy mire jó egy 5.1-es házimozi rendszer, ha egy filmnek csak monó hangja van?

(#1886) F_Peter válasza pixelmester. (#1885) üzenetére


F_Peter
őstag

Mire jó egy színes, 3d-s, uhd-s tv, ha egy film fekete fehér? 😊

[ Szerkesztve ]

(#1887) Nemir Ombe válasza pixelmester. (#1885) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Olcsó "soundbar" mono filmekhez [link] .... ;) ;]

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#1888) BBéci válasza Nemir Ombe (#1887) üzenetére


BBéci
titán

:C Jót röhögtem.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1889) F_Peter válasza Nemir Ombe (#1887) üzenetére


F_Peter
őstag

De hát nincs rajta BT. 😁

(#1890) HagaNRG válasza BBéci (#1882) üzenetére


HagaNRG
őstag

Kérlek, erről a Yamaha párosról legyél kedves néhány szót bővebben írni, mert ez véleményem szerint teljesen új befutó itt.
Igaz, picit tényleg több, mint az a keret, amit általában rászánnak az emberek egy soundbarra, de talán valóban nem is egy mindennapi készülékről van szó és talán ha valaki az amúgy sem olcsó , 150k körüli JBL és Sony szettek között variál, talán nagyon is érdemes ezt fontolóra venni...

Köszi!

(#1891) pixelmester. válasza F_Peter (#1886) üzenetére


pixelmester.
aktív tag

hát ezaz, tudod milyen bosszantó, hogy a régi magyar filmek csak ilyen tök fos SD felbontásban vannak fenn a "közösségi felhőben"? :O :O
bezzeg a külföldi klasszikusokat be tudták scann-elni 1080p-be. :R

[ Szerkesztve ]

(#1892) HUTCHDB válasza BBéci (#1882) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

:W
Sajnalom, hogy nem hamarabb (szombaton) ajanlottad... vettem mast... amitol ez lehet jobb...

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#1893) HagaNRG válasza HUTCHDB (#1892) üzenetére


HagaNRG
őstag

Na és melyiket sikerült?

(#1894) HUTCHDB válasza HagaNRG (#1893) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

Jbl 400-at vettem.

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#1895) BBéci válasza HUTCHDB (#1892) üzenetére


BBéci
titán

Az sem rossz választás, ne legyen miatta rossz szájízed! :N

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1896) HagaNRG válasza BBéci (#1895) üzenetére


HagaNRG
őstag

Lehet tudni valamit akkor a Yamaháról, mert rendelném?

(#1897) HUTCHDB válasza BBéci (#1895) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

Ugy nez ki meg tudom oldani, hogy kicsereljem az emlitett yamaha-ra.
Kevesebb melyet, tobb magasat, es pattogoyabb dinamikat szeretnek.
A mozi hangzas nem izgat annyira.
E tekintetben a yamaha jobb?

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#1898) BBéci válasza HUTCHDB (#1897) üzenetére


BBéci
titán

Szerintem jobb, de feltétlenül hallgasd meg csere előtt, ne az én véleményemre hagyatkozz!

(#1896) HagaNRG
A fenti mondat Neked is szól! :K

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1899) HUTCHDB válasza BBéci (#1898) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

Meghallgatásra nincs lehetőségem, nevezhetjük zsákba macskának is a cserét.
Annyi viszont biztatónak tűnik, hogy a yamaha "centerjében" vannak magas, közép és mély sugárzók is.

A jbl 400-at nagyon nehéz úgy beállítani, hogy ne legyen frekvencia űr, és ne az egész hangzást a (közepes) mély uralja.

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#1900) BBéci válasza HUTCHDB (#1899) üzenetére


BBéci
titán

Nem ajánlanék olyan hangsugárzót, amiben nincs különálló magassugárzó. Szerintem alapkövetelmény.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.