- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz virkir #34170 üzenetére
Re. Hát köszi a segítséget, egyenlőre nem értem miért , de működik is meg nem is.
Felállás az alábbi, vagyis az összekötés:
TV HDMI 2 (ARC) => erősítő HDMI ARC csatlakozójával.
TV HDMI 1 (MHL) => Set top box HDMI
HTPC-m egyik HDMI-je => erősítő HDMI 1-es porttal van összekötve.Ha a HTPC-m ki van kapcsolva, akkor működik rendesen.
Megy a TV + Set top box, és rányomok az erősítőre, akkor szépen átvált a hang az erősítőre + 5.1-re PCM 48 khz-es változatra.
Ha már be van kapcsolva a HTPC-m, és bekapcsolom a Set top box-ot, HDMI jelet váltok 1-re mellyel simán TV-zem akkor nem működik.Esetleg erre valami ötleted van még?
HTPC-t nem tudom kikapcsolni, mert :
- torrentezek foylamatosan + megy az itthoni emgosztás
- Fut a Kodi rajta, mely egy médialejátszó, amivel a letöltött filmeket élvezem HD mangokkal....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Szaszitok!
Abban kérném a segtíségeteket, hogy adott egy Sony TV (KDL42W815B) + T-home-os Set-top box + Harman Kardon AV156 erősítő + 5.1.
HDMI ARC-ot szeretnék, már egy csomót utánaolvastam és próbálkoztam a TV-n + erősítőn de valamiért nem jó.Összekötésben úgy néz ki hogy:
TV + Erősítő => HDMI ARC-al összekötve
TV + Set-top box => HDMI 2-n, mert itt elvileg működnie kellene. => LinkErősítőn beállítottam a HDI ARC funcioót ON-ra, majd a TV-nál átállítottam, hogy az audiorendszeren keresztül menjen a hang , de mikor az erősítőt bekapcsolom, hang nincs.
Ha kikapcsolom akkor szól sztereó módban a TV hangszórója.Van ötletetek mi lehet a gond vagy mit kell még beállítanom?
Az erősítő össze van kötve még a HTPC-vel (médialejátszó), melyen keresztül tökéletesen szól az erősítő + a HD hangok is.
Annyi még TV a falon van, ezért nem egyszerű cska úgy megnézni, hogy melyik a jó csatlakozó, viszont ezekszerintem az itteni 4 HDMI-ből nem mindegsy melyikbe dugom, mert nem mindegyik tudja az ARC funkciót.
Segítségeteket előre is köszönöm.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy egy ideje megvan a Sony 42-es W815B-s TV-m, és egyik ismerősömnek lenne egy Spyder 4 Pro 4.5-ös TV-k kalibrálására alkalmas eszköze. Érdemes nekem kalibrálnom?
Eddig emg vagyok vele elégedve, de ki tudja mennyivel lenne jobba TV-m tőle, illetve az sem biztos hogy a TV-hez.
Segítséget előre is köszi
-
stigma
addikt
Sziasztok. Adott egy Sony 42KDL-W815-ös TV, ami kipróbálása szinten szeretnék egy filmet megnézni.
Ehhez adott egy Genius 1250B-s hangfal, ami Ssart csatlakozóval (scart to rca) csatlakozik a TV-hez de semmi olyan beállíátst nem találok, hogya hang a hangfalakon szólaljon meg.Mit kell pontosan állítani?
Ezenfelül van egy Nas-om, (Zyxel nas325v2), illetve egy Raspberry pi2-m amin XBMC van, próbáltam már úgy is hogy ha filmezek ezen keersztül teszem de ott is csak HMI vagy analóg beállítási módot tudok választani , semmi mást.
Valami ötleteek avan erre?
Másik kérdésem viszont az hoyg az általam írt projektrohoz, mivel pici és zsúfot a szoba sajnos 5.1-et nem tudok venni , ezért gondolkodtam hangprojektoron. Tapasztalatokat priviben megosztatnátok, hogy ha van valakinek valami bejáratott típus amit érdmes venni?
Én ezt tudom most eredeit ár feléért kb =>SONY HTGT -1
-
stigma
addikt
Hi. Én olyan 2,5 méterről nézem az új 42W8015B-s TV-t 3D-t sokszor nem láttam, de Avatar-tés Transformers amiket próbáltam a mai nap és engem lenyűgözött. (Kb 4 órája van meg ez a TV-m)
Én 805 és 815 között vacilláltam, árban ugyanolyan de nem bántam meg hogy 815-öt vettem, nekem rohadtul bejött.
Igaz sokan mondják mire kell,néha 3D vagy szép legyen a képe, de én filmezni/sorozatozni vettem a TV-t, de engem ez győzött meg igazán.
Nekem 180k-s max árhatáron ez volt a bestbuy TV.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz B-L-A-C-K #9493 üzenetére
Alszom rá egyet , holnap eldöntöm majd.
Bajom az hogy nem egymás mellett volt a 2 TV amiket akartam hasonlítani illetve CRT-ről váltok LED-re így nekem szinten minden szépnek mondható képügyileg, szint a felérat nem tudom megéri vagy sem (+30k)
Meglátjuk hogy kelek fel holnap
Köszi a segítséget!
-
stigma
addikt
válasz baphomet #9491 üzenetére
Sajnos a 42W829-es mérföldkővel több azon keretnél amit rá szeretnék költeni, de köszönöm szépen hogy ilyen részletesen leírtad.
Sony ,,életérzés" megvan otthon, ahol egy régebbi Sony 32EX520-as tévét használok előszeretettel.Szép estét!
-
stigma
addikt
Sziasztok. 170-180k-s maximális áron 42"-os méretben 3D-s támogatással mennyire ajánlott az alábbi 2 tévé valamelyike?
KDL-42W805 vagy KDL-42W815 -ről mi a véleményetek?
Legfőképp filmek és sorozatok lennének nézve többségében illetve TV-adás is.
Akihez viszonyítani kellene az az LG 42LB671V-s típus, mert ha ezek nem ajánlottak akkor az LG-t fogom megvenni.Az általam írt 2 típust megnéztem a győri Sony Centerben, eléggé jó a design + képminőség is, viszont nem tudom a másik TV-hez képest a plusz +30k-s felárat?
Segítséget előre is köszönöm.
-
stigma
addikt
james008bond: Egyenlőre nem tervezem pluszba rákölteni megpróbálom szoftveresen megoldani , ha nincs más akkor beruházom egy ilyenre.
tronico: Hát sikerült megoldani nem nagy trükk (DLNA - Windows MEdia player 12-vel) , tudtommal TV-m tud *.mkv formátumot de eddig nem tudok lejátszani filmeket de utánanézek és "belemászok" másik topicba is.
Köszi a segítséget és Kellemes Ünnepeket!....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hali, kérdésem lenne Sony TV-vel kapcsolatban a LCD topicban sokat nem tudtak segíteni.
Adott egy Sony 32EX520-as okostévé, amihez lett véve Wifi-kulcs, majd ezt szépen összekötöttem a géppel (router megvolt, Media Player -el meg lejátszási listát csináltam és látja is simán) de problémám a következő.
Ha több hangsáv van akkor Angol-t használ csak illetve a bajom hogy a feliratot nem jeleníti meg sehogy sem (ugyanazon mappa, ugyanaz a neve), és se sárga-zöld-kék-piros gombok megnyomásával sem a távirányítón.
Viszont amit még "hegesztettem" az az hogy egy matuska splittert feltettem belőttem a gombokat, ffdshow videonál meg beállítottm a ha van magyar hangsáv akkor azt kezdje lejátszani de semmi változás. Valami ötlet?....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest