Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
BoGab
csendes tag
Szegény :))
Belehalt? :DD
[Szerkesztve] -
válasz
Zennorious #21 üzenetére
Isten nyugosztalja azt ki megpróbálta eme dolgokat nekem beadni (Taylor, MacLaurin), keves sikerrel: Fanta Katalin....
-
Zennorious
csendes tag
Jaja. De pontosabb az, ha Maclaurin sornak nevezzük :DD
-
jerry311
nagyúr
válasz
Apollo17hu #12 üzenetére
ez jó csak kellenének az ábrák is, mert így elég gázos :))
-
BoGab
csendes tag
Ráérsz főiskolán/egyetemen megtudni, így 7es fejjel sztem csak a kedved megy el tőle :DD
-
Matr x
aktív tag
Mennyi leendő érettségiző... én is.
Függvénytáblázatban van egy szép összefoglalás, abban is megnézheted (kérj kölcsön valakitől, ha nincs) -
_Gudella
senior tag
Én is most készülök érettségire, úgyhogy hamarosan muszáj lesz átismételnem....
-
Apollo17hu
őstag
''Tetszőleges α szög szinusza a koordinátasíkon az i egységvektortól α szöggel elforgatott e egységvektor ordinátája (y koordinátája).
Az α szög koszinusza pedig az e egységvektor abszcisszája (x koordinátája).
Az α szög tangense a szög szinuszának és koszinuszának hányadosa, ha ennek a hányadosnak van értelme.
...
Az α szög kotangense a szög koszinuszának és szinuszának hányadosa, ha ennek a hányadosnak van értelme.''
Ezt írja Csatár Katalin és Széplaki Györgyné Matematika 16-18 éveseknek c. tankönyve...
Van pár ábra is, ha így nem világos, akkor az e egységvektort úgy képzeld el, mintha az i egységvektor egyszerű elforgatása lenne.
A hányadosoknak meg akkor nincs értelmük, ha szinusz/koszinusz α nullával egyenlő. Ezeket az értékeket még a függvénytáblában is megtalálod. :) -
fokukac
nagyúr
én mindig ötös voltam matekból, de annak idején, amikor szóba került nem értettem meg, mert a kedves tanárnő nem volt képes értelmesen elmagyarázni.
aztán otthon megkérdeztem anyámat, aki körülbelül 1 perc alatt elmagyarázta, normálisan. mikre nem jó egy szülő... :) -
lamadou
senior tag
Csak hogy még 7.-es vagyok 'szal még nem tananyag, csak kíváncsi vagyok. :))
-
CounterBoci
senior tag
derékszögű háromszögben:
szinusz:
szöggel szemközti befogó/átfogó
koszinusz:
szög melletti befogó/átfogó
tangens:
szöggel szemközti befogó/szög melletti befogó
kotangens:
szög melletti befogó/szöggel szemközti befogó
nagyon röviden ennyi kb ezt tanulhatjátok először gondolom -
Notes
senior tag
Na úgy látom a beszúrást még gyakorolnom kell... :O
[L]http://www.sulinet.hu/ematek/html/fogalmak_tetelek.html[/L] -
Notes
senior tag
[L]http://www.sulinet.hu/ematek/html/fogalmak_tetelek.html[L]
-
hungeek
senior tag
a tankönyvedben szépen le vannak írva, ajánlom tanuld meg őket jól mert ha nem akkor matekból és fizikából bukás lesz a vége...
-
lamadou
senior tag
up
-
lamadou
senior tag
Azt szeretném kérdezni, hogy tud-e valaki egy olyan oldalt ahol(magyarul!) ÉRTHETŐEN(!) elmagyarázzák, hogy mi az a sinus, meg a cosinus, tg meg társaik. Már idegesít hogy nem tudom. :(((
Aktív témák
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest