Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: Habemus papam
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
barbikenje
aktív tag
Én is a kollégáimtól hallottam a dolgot, elkezdik itt magyarázni a cuccot, de nem értettük, abban biztosak voltunk, hogy a megb@sz az áram kifejezés a potenciálkülönbségből ered:))... hisz ott vannak a madarak. Ott zsibbad a sok x@rházi a dróton, oszt ahelyett hogy halomra döglenének, csak ülnek és kutyabajuk...:))
-
td
senior tag
Találtam valamit, nemtom, ez nem-e semleges áram:
[L]http://info.web.cern.ch/info/ES/CERN50/50ansSciences/1973_en.html[/L] -
beeboy
addikt
erről az jut az eszembe, mikor egy haver megkérdezte:
Te, mennyit fogyaszt egy led?
meghajtja a villanyórát?
- szerintem nem.
Akkor miért nem ezzel világítják az utcát? (mármint pár százezer darabbal)
UI: ez olyan mint amikor csöpög a csap, az ugye nem hajtja a vízórát.
akkor felteszek 50 csapot, és ha mind csöpög, az már szép vízmennyiség :DD
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
ismét egy olyan ujdonság, és tényleg, világszenzáció, amiről 6-8ée volt a deltában egy film. :)
ott is hasonló dolog volt, de azzal a különbséggel, hogy a forgórész nem hosszu, tömzsi volt, hanem kb 2cm széles, és 40cm átmérőjű, hasonló ehhez, mint ez, és hasonló pulzáló vezérléssel kb 180W-al motorcsónakot nyomattak vele 30km/h körül.
állítólag az is többet termel mint felvesz, és szenzáció, mégsem az lett :)
(megjegyzem ezen ''pulzáló szuperúj meghajtásnak'' is van megfelelő elve, ez a PWM meghajtás, ami impulzusszélességmodulációs meghajtás, vagyis egyenlő amplitúdóju (pl 24v) négyszögjellel, megfelelő frekvenciával üzemel.
ha ezen négyszögjel frekvenciája pl 9.000Hz, akkor a tekercsekre másodpercenként 9.000x 24V impulzus érkezik.
tegyük fel, a motor 1.500rpm-el jár, akkor 6db mágnessel ezt ugye lehet kombinálni, mivel minden impulzus ugyanakkor éri a tekercseket, tehát a mágnes ugyanazon pólusai között. tehát erről beszél a jappo.
feltalálta az ''n-pólusú motor gazdaságos meghajtása'' dolgot, amit pár tíz éve megoldottak már :DDD grat.)
kb a csúcs mindössze a rendkívüli nagy átmérő miatti nagy nyomaték, amihez elég kis energia kell, mert számoljunk csak,:
Ha a betápláló energiát 40cm átmérőn adom be, mert ezen a kerületen van a tekercs, de 1cm átmérőjű tengelyen veszem ki, akkor mekkora a tengelyvonalhoz képesti erő-különbség? hmmm... feltaláltuk az emelőt? :DDD
tehát elvileg ha minden motor a mainál 10x nagyobb átmérőjű lenne, akkor jó lenne nekünk, kivéve ha pozícionálni kell vele, mert akkor kizárólag a szintén gyártott tengelymotorok a jók (tengely:forgorész=1:2) :) -
tomcs
őstag
[L]http://index.hu/tech/hardver/minato0327/[/L]
most este robbant a fejembe az indexrol. persze szokasos index szinvonal, pl nem hinnem hogy japanban barki is kifizetne akar csak 1 db ventillatort meg nehany szamadat se igazan stimmel de ez most vagy baziugyes csalas vagy hogy van? zhra kell tanulnom szal a linkekenek most nem fogok utanamenni max tavaszi szunetben de addigis hatha mas tud valami ertelmesebbet. -
Elrood
őstag
Fizika előadóm azt mondta, marhaság az egész. Ezek se bizonyítottak semmit csak jártatták a szájukat.
Nemrég volt a Fridinél egy másik aki 800 oldalon meséli, hogy Einstein tévedett abban, hogy c+c=c, szerinte c+c=2c. Előadóm elolvasta ezt a könyvet, és mondta, hogy semmivel nem bizonyítja, csak elmélkedik, és azt mondta arra alapozza, hogy c+c=2c, hogy 20km/h+30km/h=50km/h. (c a fénysebesség). Tehát szerinte mekkora hülyeség hogy c+c=c.
Mindenkit óvok az áltudományos marhaságoktól, és egy normális tudós nem a fókuszhoz fog rohanni, hanem tudományos lapokba publikál stb.
( UFO Magazin nem számít tudományos lapnak:) )
[Szerkesztve] -
Ijk
nagyúr
Szerintem is ha valaki feltalál vmi értelmeset nem a Fókuszban fogja elősször közzétenni.
-
And
veterán
Az első mondatod mindenképp megfontolandó. A folytatással csak az a problémám, hogy a Fókusz/Aktív és hasonló tudományos kvalitású műsorokban felfedett hatalmas újításokból még nem túl sok hasznos, megvalósult dologra emlékszem. Ellenben furcsa mágneses mezőkre, ingára, gyógyító kövekre, szelleműzésre, pi-vízre, bioenergiára, csontkovácsokra, vajákosokra, táltosokra, meg Gyurcsok-féle kuruzslókra annál inkább. És a sort a végtelenségig lehetne folytatni. Ha te lennél Einstein, és épp befejeznéd a speciális relativitáselmélettel kapcsolatos hosszú munkát (ami ugye még egy vacak Nobel-díjat sem ért), akkor a publikálás és a széles tömegekkel való megismertetés eme igényes műsorokban történő formáját választanád? Mert szerintem nem.
-
tomcs
őstag
válasz
Latissimus Dorsi #56 üzenetére
szvsz nincs helybol elutasitas csak az egeszseges szkepticizmus, hiszem ha latom (kiegeszitve - de a mukodeset, felepiteset is, nem csak a ''kirakatot'') jeligere. csak epp olyan dolgot nem kene elhinni sem amit nem ertesz. a legfapadosabb buvesz is tud pl nyulat huzigalni a kalapjabol megis tudja mindenki hogy nem ugy keletkeznek a nyulak :DDD
kokler sok van, par delutan raforditasaval en is olyan szoveget irok neked szinte barmely temarol amibol csak a konkluziokat erted (ha epp nem szakteruleted, de ilyen modszerrel elve altalaban az orszag lakossaganak egesz szazalekokban nem kimutathato resze lat at rajta) de marha tudomanyosnak hangzik. meg aztan tudjuk hogy hamis allitasbol kiindulva barmit be le7 bizonyitani. szal meg akar latszolag ertheto reszeket is rakhatsz bele :)
az az igazsag hogy korunk igazan nagy felfedezeseit ritkan hozza ki valaki tokegyedul, 1 db iroasztal es a tecsoban kajajegyert vasarolt ''kellekek'' segitsegevel. a trivialis dolgok mar joreszt fel vannak fedezve, nagyon megritkultak a tenyleges ''nagy otlet - keves munka'' dolgok. legalabbis amelyek mukodnek is :)
viszont erdekes modon az osszes ilyen ''feltalalo'' eltunik.. ra le7 fogni az olajlobbira, a zsidokra, az ufokra, a biciklis postasokra, stb. de annyi van, 1nek csak lett volna annyi esze hogy neten elterjessze vagy valahogy elintezze hogy kiszivarogjon. mindenki vonjon le olyan kovetkezteteseket ami neki tetszik. -
Szeke
senior tag
Én azt mondom, hogy amíg nem ismerjük pontosan a szerkezeteket, nem beszéltünk a feltalálókkal, nem láttuk élőben a kísérleteket, addig ne ítéljünk. Lehet, hogy jó dolgok ezek és forradalmasítani fogják a fizikát, de lehet, hogy átverés az egész. Nem lehetsz benne még biztos.
-
válasz
Latissimus Dorsi #56 üzenetére
De meg ám. ;]
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Ha a középkorban élnénk akkor valószínüleg megégetnétek ezeket az embereket ugye?:F
:B Én ugyan nem vágom annyira az elektrót :B(pedig kellene:) ), de mért kell az ilyesmit élből elutasítani?
Attól mert a fókuszban mutatták be nem biztos, hogy bulvár, ja és pár hónapja már mutatták ezt a tvbem akkor valami tudományos műsorban! -
Szalma
őstag
(Hmmm. A desztillált víz tele van oxónium (H3O+) és hidroxid (OH-) ionokkal. Igaz elég nagy az ellenállása, de vezeti az áramot (>1MOhm). Ha beledugnak egy-két áram alatt lévő fémvezetőt, azonnal fémionok oldódnak bele és egyre jobban fog vezetni.)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Szerintem negyfrekis trükk. Az ívet húzó villanykörte elég árulkodó. És a forgó/fújó eszközök miatt nem is lehet eldönteni, hogy mi csinál buborékot: a kavitáció vagy a vízbontás... -
Husky
aktív tag
Miért kell ehhez invertert csinálni?
Nem ehhez csináltak egy invertert, hanem sima ipari felhasználásra csináltak egy invertert... de mivel ez a melléktulajdonsága jól mutat a tévében, hát ezt mutatják belőle...
Még egy link: [L]http://www.centralnet.hu/pipermail/elektro/2004-March/068580.html[/L] -
And
veterán
A desztillált víz tényleg nem vezetőképes, de a halak sem úszkálnak benne túl sokáig, mert erősen oldani kezdi a környezetéből a benne oldható gázokat: széndioxidot, oxigént (redukáló hatás?). Desztillált vizet ezért inni sem tanácsos. Ha pedig felold ezt-azt, akkor mindjárt rohamosan javulni kezd a vezetőképessége.
-
csabika25
aktív tag
Ez egy korábbi történet, amit az öreg Berta mesélt. Többször volt villámcsapással kapcsolatos szenzációkeresés a Fókuszban, és mindig Egely volt a ''szakértő''. Mindig kiderült, hogy oltári baromságokat mondott.:D Papp Laci mondta egy elektronika órán: ''azokat a kis Egelyket, akiknek kijön, hogy a tranzisztor áramot termel, azt megbuktatjuk.'':DD
-
tomcs
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #45 üzenetére
van(nak) .......
(a megfelelo szmajlit helyettesitsd be a kipontozott reszre, nem tudom hogy allsz hozza) -
csabika25
aktív tag
Én is csak meg tudom erősíteni az előttem szólókat: anélkül, hogy láttam volna a műsort, amit a Fókuszban bemutatnak, mint ''tudomány'', azt élből el lehet felejteni. Ahol Egely György a villamosmérnök szakértő, azt a műsort nem lehet komolyan venni. Ugye, Emvy?:P
-
beeboy
addikt
válasz
-=Sawtooth=- #45 üzenetére
van itt amúgy. hárombetűs és ''r''-el kezdődik :)
(több is van, nem tudom melyik) -
beeboy
addikt
fázis nélküli 220-230-at már nagyon régóta használnak, mi ebben a nagy szám?
fázisleválasztó trafó oszt kész.
vizes helyeken ilyennel dolgoznak.
az akváriumhoz:
a desztillált víz nem vezeti az áramot.
tehát még a muksó is nyúlkálhat benne, ha nem izzadt a keze ;]
egyébként elképzelhető olyan elektromos eszköz, hogy EGYETLEN jól szigetelt drótot csévélnek fel, akkor tuti hogy bármilyen vízben működik.
(pl. mozgótekercs nélküli villanymotor is lehet) -
Goose-T
veterán
-
And
veterán
''Az inverter tudomásom szerint vmit az ellentetjére formál. Ha váltóból csinál vki egyent vagy forditva, akkor az átalakító. Szerintem nem tekinthető az AC és a DC egymás invertereinek. De mivel csak ez a két fajta áram van ez elfogadható.''
Lehet hogy nem túl tudományos, de a műszaki életben elfogadott terminológia szerint:
AC -> DC: egyenirányító
AC -> AC: transzformátor, frekvenciaváltó (bár ezt konkrétan az iparban motorok fordulatszám-szabályozására használják, lényegében mégis ezt csinálja, nem más mint egyenirányító+inverter)
DC -> AC: inverter
DC -> DC: inverter+egyenirányító jó hatásfokkal használható feszültségnövelésre és -csökkentésre is (esetleg transzverter, de ezt a kifejezést másra is használják), feszültség-stabilizátor és társai (alias 'stabkocka', általában a feszültség csökkentésére).
Az eredeti hullamvadasz.hu -s cikknél maradva szerintem az tartalmaz jónéhány pongyola kifejezést, mértékegység-keverést (meg helyesírási hibát), műszaki ellentmondást is (pl. amire emvy hívta fel a figyelmet). -
Zofren
aktív tag
Az inverter tudomásom szerint vmit az ellentetjére formál. Ha váltóból csinál vki egyent vagy forditva, akkor az átalakító. Szerintem nem tekinthető az AC és a DC egymás invertereinek. De mivel csak ez a két fajta áram van ez elfogadható.
''Csefkó Pál Tamás, a három új berendezés feltalálója közölte: az elméleti felfedezést alkalmazva olyan transzformátort sikerült építeni, amely tömegében, méretében tized része a ma használtaknak, és eközben működési tulajdonságaiban felülmúlja azokat.'' -idézet a villamvadasz.hu -ról.
Tehát nem az áramot találták fel másképpen, hanem új készülékeket.
ui: bocs hogy neked válaszoltam, de véletlenül ide kattintottam aztán már mindegy volt -
And
veterán
''Amiről szó van: csináltak egy invertert. (Hogy prohardveres is legyen: az UPS is az). Akkuból csinál 220-240 váltót. Mivel nincs bedugva a konnektorba, nincs leföldelve. Így csak akkor ráz ha az ember mindkét drótot egyszerre fogja meg.''
Miért kell ehhez invertert csinálni? Nem elég erre az egyszerű 1:1 -es menetszám-arányú 230V-os leválasztótrafó? Mert az eredmény ugyanaz. -
biker
nagyúr
jó a cik...
mi anno 95-ben jöttünk rá, nem laborban, a szegedi konzervgyár TMK-jában, hogy a nátriumgőz lámpa elektronikus gyujtója ami 2kV körül ad le, és olcsóbb minden elektronikus előtétnél, az begyujtja a fekete végű fénycsövet is.
bazzeg, és sehol a nobel díj. :DDD:DDD:DDD -
biker
nagyúr
abban,, mint a hajszárítóban is, soros motor van, kommutátoros.
ez forog egyenáramról is, illetve akár 100khz-es PWM meghajtással is.
100khz-en meg lehet fogdosni akár 10MV-ot is, jól olvastad, annyit.
ez a skinhatás miatt van.
biztos ismered a trükköt, nagyfrekvenciás 400-600kV körüli energiával fénycsőt 2m-ről odatartva látványos 2m-es ívhúzással világít, és semmi bajod nem lesz.
azt hogy ezt ki találta ki, és milyen generátornak hívják, így reggel nem jut eszembe. bocsi ezért. -
Petisz84
tag
Valahogy én sem tudom elhinni kétségek nélkül! Jó szigeteléssel több ezer voltot is megfoghatunk anélkül h ne rázna meg az áram. Mondjuk vízben más a helyzet, a desztvízet nem tudom h mennyire vezeti az áramot, de szerintem nem, de ha mégis akkor is bizti lehet találni vízszerű nem vezető folyadékot. Ezzel a valamivel, meg megint az ő műsoruk elé tudták csalogatni a nézőket.
-
Husky
aktív tag
Nem is gondoltam komolyan hogy tényleg bevette bárki is... de már magának a topicnak a létezése sugallja hogy lehetnek, akik kicsit elbizonytalanodtak... :DDD
Közben találtam erről egy objektív oldalt: [L]http://www.villamvadasz.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=8[/L]
[Szerkesztve] -
Husky
aktív tag
Uraim, önök elkövettek egy nagy hibát: Néznek TV-t, és el is hiszik amit benne látnak... :DDD
Na jó, az ismétlést megnéztem én is. Alapból nem lehet komolyan venni olyasmit, ami egy olyan műsorban hangzik el amiben az az egyik téma, hogy X faluban Y tyúk zöld színű tojást tojt, és az vajon ehető-e... :D
Amiről szó van: csináltak egy invertert. (Hogy prohardveres is legyen: az UPS is az). Akkuból csinál 220-240 váltót. Mivel nincs bedugva a konnektorba, nincs leföldelve. Így csak akkor ráz ha az ember mindkét drótot egyszerre fogja meg. A többi az bűvészkedés volt. -
Desztillált víz nem vezet, mert nincsenek ionok.
A kamu miért jó? Hát, mert részben ők is hihetnek benne. A vákuumenergiáról is hány, de hány könyv született, és mégsem forradalmasította az energiatermelést. Másrészt meg nézd meg a képen a linket. Legalább 60-65 évesek, ha nem több. Ha valóban komoly kutatás állna emögött, akkor nem a fókuszban jelent volna meg a cikk, hanem valami fizikai lapban. Ráadásul mire nagyközönség elé került volna, már rég megvette volna egy multi. Az mindig gyanús, amikor egy tuti tippre nem vetődik rá a sok hiéna. Tehát ha kamu, akkor valószínűleg mint kutató, sosem volt hitele.
Továbbra sem merem 100%ra állítani, hogy kamu, megérzésem szerint az.
Kalibrálás: :(
Aláírás: szerintem is az, épp ezért raktam be. ICQ közben született, keopsszal karöltve, egy lány fotójáról beszélgetve, akit ő nem ismert, én igen... na mindegy. Szerintem is van fílingje. :) -
wildrain
addikt
Sőt, ha jobban meggondoljuk, az sem ''annyira'' veszélyes, ha a fürdőkádban ülve a víz alá nyomjuk működő hajszárítónkat. Nem egyértelmű, hogy az áram keresztül fog menni a testünkön, igaz? Legvalószínűbb az, hogy levágja a biztosítékot, hiszen rövidzár lesz benne a hajszárítóban, és az elektromosságnak nem lesz kedve másfelé kalandozni, mint bent a villanymotorban rövidre zárni magát.
Hú, ezt demegmondtam... :D
[Szerkesztve] -
atus
senior tag
Azt nem értem, hogy ez nekik miért jó, ha kamu? A 10 perc műsoridő ér annyit, hogy teljesen hitelvesztett legyen kutatóként? És ha igaz, akkor miért nincs rá befektető? :U
Jah, és azért neked címeztem a választ, mert már akartam mondani, hogy áálat az aláírásod. Nem értem mi tetszik benne, nem tudom honnan van, de van egy fílingje.
Meg mégvalami. Nem tudod, hogyan tudnám kalibrál(tat)ni a monitoromat? Pécsi vagyok, és a szinpatikusok lehet, hogy nem olcsón jönnének idáig... :) -
wildrain
addikt
Igen, a dolog nem-megrázás-része az mehet, de ha jobban meggondoljuk, az elektromosság lényege, hogy az elektronok az ellentétes pólusok között vándorolnak, és a lehető legrövidebb úton próbálják azt megtenni. Amíg nincs más út, addig keresztül mennek a villanykörte izzószálán, stb. De ha víz alá merül a foglalat, akkor nem fogják az izzószálat választani, mert van annál rövidebb út is... Bár nemtom, desztillált vízben mennyi a vezető részecske, egyáltalán van-e.
-
-=Sawtooth=-
tag
azert a hetek cimu lap olvasasa meg fokusz nezese... ilyenekkel nem dicsekednek. egyik egy vallasnak csufolt szekta lapja...ha ez az a hetek c lap (ha nem akkor elnezest..de nem hiszem sok lap futhat u.azon a nev alatt :C ) szal a tudomanyrol alkotott velemenye nem tudom mennyire lehet objektiv ...fokuszt meg sztem hagyjuk.
[Szerkesztve] -
wildrain
addikt
Én láttam a fókuszban a műsort. Ha tényleg kamu, akkor egész szép bűvésztrükköt mutattak be azzal az akváriumos jelenettel.
Aki nem látta: volt egy akvárium, benne valami (víz kinézetű - víznek is nevezett) folyadékkal, amibe belerakott egy sarokköszörűt, hajszárítót a muksó, persze működés közben, és maga is benne nyúlkált a vízben.
Gondolom azért ezt meg lehet oldani ''sima'' 220-szal is anélkül, hogy megrázza (szigetelés a talajon pl), de akkor is meggyőző mutatvány volt. -
crab
senior tag
off
a spektrumos stuffot én is láttam, szerinted működhet?
imo 100%-os hatásfok nincs, ez valahonnan elvonhatja az energiát, az ionoszférára tippelek. Hasonlóan mint ahogy a Tesla féle Haarp birizgálja azt.
szerk.: de ha jól emlékszem akkor az extrém alacsony frekvencián működik szemben a vízbontóval.
on
[Szerkesztve] -
Ja, és a személyes véleményem: kamu az egész.
Ne legyen igazan. -
''speciális áram''
ha megreformálják a Maxwell-törvényeket, akkor Nobel-díjat nekik.
Ha kamu, akkor máglyára velük ;] -
''A hagyományos váltóáramú rendszerektől eltérően itt nem szinuszosan változik a feszültség és az áram''
Ez kapásból hülyeség így, a fourier felbontás miatt is. Szinuszokkal mindent le lehet írni, maximum nagy frekvenciatartományban.
A fázis hiánya megintcsak hülyeségnek tűnik nekem, mert az azt jelentené, hogy nincs potenciálkülönbség.
Tippem szerint valamilyen nagyfrekvenciás dologkról lehet szó, és az interjúalanyok szándékosan beszélnek hülyeséget, nehogy kiderüljön, milyük van.
De azért óvatosan ezekkel: tolták a spektrumon is a fickót, aki látszólag energiabefektetés nélkül bontott vizet...ami, ha tényleg így lenne, egyből véget vetne az energiahiánynak, azonban valahogy mégsem terjed, és nem feltétlenül a nagyok összeesküvése miatt.
A szupravezetésről szóló elmélete is kőkori a figurának.
Írják: ''ha akad rá befektető''. Ha ez egy év múlva nem lesz ott mindenhol, akkor valami kamuról van szó. -
Zofren
aktív tag
Veronnak igaza van, hogy az egyetemi tanárok nemcsak oktatknak, hanem kutatnak is. Én villanyos technikumba járok, ahol ez a kérdés szintén felvetődött. A tanáraink csodálkoztak ezen. Most pedig elolvasom a cikket.
Elolvastam. Azt hittem kicsit részletesebben leirja, de csak egy-két mondatot irtak róla. Ennyi meg egy kicsit kevés szerintem, hogy vmi kép rajzolodjon ki bennem.
Petz Ernő, Magyar László és Csefkó Pál kik ezek? Úgy értve hol dolgoznak vagy mit, hol, merre miért kutatgatnak? A nevük egyáltalán nem ismerős.
Remélem azért kisül vmi jó.
[Szerkesztve] -
Veron
addikt
-
Surv
tag
-
b.bone
senior tag
én levagyok döbbenve.
valami PH!-s villamosmérnök fejtse már ki a véleményét erről pls! -
Surv
tag
Tegnap beszéltem erről egy villamosmérnökkel, mert két napja volt a Fókuszban ez, amit mondasz. Azt mondta lehetséges, mivel egyszerűen a földelés körül van valami ''varázslás''. Leszedik az ''áramnak azt a részét'', amelyik ráz. Ez nem a mérnök megfogalmazása, hanem az enyém, de hát én nem vagyok egy áramguru :)
-
Esmein
nagyúr
nagyfrekvenciás váltóáram inkább ?
-
-
hezso
aktív tag
Kerestem, de nem találtam. Ígyhát megkérdem:
Mai nap olvastam az újságban, hogy felfedezték azt a villamos áramot, amely nem üt meg. 3 magyar tudós, akik állítólag esélyesek a Nobel-díjra(sajnos belinkelhető változatot nem találok, esetleg ha van, szívesen venném).
A találmány neve hivatalosan impulzus üzemű makroszkopikus kvantum-oszcillátor.
Tehát tényleg lehetséges? Lehet, hogy már a közeljövőben is belenyúlhatunk a csatlakozóba -következmények nélkül- ? :F
Aktív témák
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X videókártya
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest