Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkazmer
addikt
kicsit fentebb linkelve lett néhány ph-s jogász elérhetősége...
-
Badb0y
addikt
Van itt PH-n olyan emberke, aki elég rendesen tisztába van a jogszabályokkal
Vagyis ügyvéd/jogász/bíró
-
Nimrod
addikt
A buktatás kétélű fegyver. Jó oldala, hogy ha lelkiismeretes vagy akkor a nyáron megtanulod alaposan a tananyagot. Az a tanár aki ezért buktat meg az többnyire meg is fogja mondani a szemedbe.
Rossz oldala, hogy ha a tanár olyan, akkor hiába tanultad végig a nyarat, akkor sem fogsz átmenni. -
biga
őstag
Sok értelme van. Szvsz (hacsak nem jársz külön nyelvet tanulni) csak ilyen intenzitással tudod jól megtanulni a nyelvet nem anyanyelvi területen. Én hajdanában még az ország egyik első (talán 3. volt az országban?) kéttannyelvűjében tanultam heti 20-24 óra nyelvvel kezdtük az első évet (értsd egy rakás tantárgyat idegen nyelven tanultunk) persze főleg idegen anyanyelvü tanároktol. Hiszed vagy sem, olyan intenzív így a nyelvoktatás, hogy a kollégiumban e miatt egy sajátos magyar-német keveréknyelv is kialakult, és pl. tipikus volt egy átlagos magyardolgozatban az állandó német szórend használata magyr szövegben, vagy a passzív szerkezet állandó használata (ami ugye magyarban nem, vagy nagyon ritkán használt). Sőt, emlékszem olyanra, mikor reggel arra riadtam, hogy németül álmodtam
Ehhez képest a sima középiskolai nyelvoktatás semmit nem ér. Így valóban meg lehet tanulni egy nyelvet!
-
gykarcsi
tag
Hetente sok angol órájuk van. Angol anyanyelvű tanárok (lektorok) tanítják az angolt. Több tantárgyat angolul tanulnak a 4 év során (pl. matematika, földrajz, biológia,történelem stb.) Gondolj bele ez mekkora szókinccsel jár. Valamint ha emelt színtű érettségit tesz akkor megkapja a felsőfokú nyelvvizsgát. Röviden, tömören ennyi.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Spirál
tag
Érdekes! Hnnan tudod h nincs hátterem?
amúgy tárgytalan a dolog egész hétvégén tanultam és feleltem egy 4 esre és így már2.1 es egész éves átéagra megadja!
köszinektek a segítséget jó és rossz dolgokat (hasznos volt) ;) tanultam belőle!
THX
És gyertek klikkelni!!!!!
szerk: A nehézségei a dolognak az volt h én kéttannyelvű gimibe járok és angolul tanulom a törit!
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
Nincs 2.0 átlagod nem sokat tehetsz.
A tanárok nem szívesen vonják kétségbe egymás döntéseit osztályozó vizsgán, így hacsak nincs valami nagyon puszi pajtásod a tanári karban (feltételezem 10-es létedre nincs) akkor IJ.
Mi (mint ex DöK vezető) belevetettük a házirendbe, hogy X.0 átlagnál meg kell adni a jegyet (egész éves átlag, minden jegy 1 jegy - vagyis dolgozat = felelet, stb.. - tehát 2.0tól volt kötelező 2est adni).
Pótvizsgára készülj. Azzal úgyse jársz jól, hogyha ''minden háttér'' nélkül kezdesz el pattogni pl. az igazgató előtt, valószínűleg ő a tanárt jobban bírja (tiszteli, nem akar munkahelyi konfliktust) minthogy érdekelje, hogy te megbuksz-e.
mod:
Értesíteni kell a diákot az osztályzatairól (tehát nem arról, hogy hanyasra kívánja a tanár lezárni félévkor / év végén).
Azt a 3 hetet meg nem tudom, hogy honnan vetted.
A diákot és a diák szüleit kérésre az osztályfőnök felvilágosítja a naplóban található érdemjegyeiről. Ennyi
Bármilyen elkobozott cuccot a szülő átvehet személyesen az iskolában.. de néha a diák is jobban örül, ha nem kerül erre sor.
Dohányozni - meg mint tudjuk - a közintézményekben tilos (a személyzetnek is)
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
Ott a pont.
Egy tanár általában nem utál meg diákot csak, mert nem megy olyan jól a tantárgy. Ehhez még kell egyfajta viselkedésmód és hozzáállás a diáktól is. Nyilvánvaló, hogy lehet úgyis kettes valaki, hogy az egész számára idegen (jó matekos - gyenge irodalmár vagy fordítva) meg lehet úgyis, hogy mindemellett még jól látható nemtörődömség is sugárzik a diákból.
Ebben az esetben a tanár is elveszti motiváltságát és a jegyekre hagyatkozik. Ha nem megy szép szóval, akkor majd megy azért mert bukásra áll.
Van ellenpélda is, sosem felejtem el egyik középiskolai nyelvtanárunkat: kedves, nyugdíj előtt
álló tanárnő. Kötél idegek, kimeríthetetlen türelem, soha senkihez egy rossz szó. Nem megy, majd megy legközelebb. Előbb utóbb mindenkiből kihozta legalább a hármast. És nem azért mert felfelé kerekített... -
jerry311
nagyúr
Nos, nem középiskola, de...
Idézet az egyik nagy magyar egyetem tanulmányi és vizsgaszabályzatából (röviden és tömören, nem szó szerint):
''A hallgató a vizsgán vagy félévben megszerzett jegy ellen nem fellebezhet, jogorvoslatnak helye nincs.''
Ergo ha a tanár buktat, akkor a diák bukott. Vagy megbeszélik a nézeteltéréseket a tanárral vagy következő évben (félévben) másik tanárnál tanul. Nincs olyan (vigyázat sarkított példa!!!), hogy egy végzett jogász elmegy mondjuk orvosnak vagy mérnöknek tanulni és minimális tanulással meg sok pereskedéssel orvos vagy mérnök lesz.
A fair play azt diktálja, hogy szépen menj el a pótvizsgára augusztusban és szerezz egy hármast. Ha a félévi 1.2-es átlagodból 2.4-et csináltál év végére, akkor azért mégiscsak lehet abban valami, hogy nemcsak utál, de nem is tanultál rendesen. És abban is lehet valami, hogy augusztus végére meglesz a 3-as vagy jobb. Nincs veszve a világ.
Másik lehetőség, mondjuk arra előre kell jelentkezni, hogy osztályzó vizsgát teszel. Ha jól tudom, akkor ebben az esetben a félévközi teljesítményed lényegtelen, azt osztályozzák amit félévkor és év végén egyetlen vizsgán teljesítesz. Kinek mi a jó, maga döntse el.
UI: nálunk volt olyan tanár, akinél előre lehetett tudni mi vár: ''A félévi és az év végi osztályzatok a félévben, illetve az évben szerzett jegyek matematikai átlagai, a kerekítés szabályai szerint egészre kerekítve. Ez alól egyetlen kivétel van, akinek 2.00 alatt van az átlaga, az megbukott.'' sic!
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
nem, a házirendben van elvben kék (sose láttam), nekem fekte volt. Nah most ezt úgy kell elképzelni, hogy a szürkétől a hupililán át az egészen sötétkékig minden kék, de a fekete az nemjó. Anyád. Megmondtam neki, h segélyből élünk, nem veszek még1 tornagatyát 5 rongyért...
-
tkazmer
addikt
válasz
EQMontoya #73 üzenetére
Namost ha tényleg ez volt az ok, hogy neked kék tornanadrágod volt, pedig feketét kért, akkor meg én nem értem, hogy miért kell kilógnod a sorból, és csakazértis kéket akarni. Kicsit engem ez a dackorszakra emlékeztet,..
A rossz viszony meg függhet persze a magatartástól is... -
EQMontoya
veterán
Nézd, soha nem tanultam jól (4.2-4.3) körüli átlag gimiben, mondjuk az országos versenyeredmények megvoltak matekból. És akkor miért kell baszogatni? Mert hogy mit képzelek én, hogy nekem nem kék tornanadrágom van, hanem fekete. Közöltem is a tesitanáral, hogy ha ennyire zavarja, fesse át. Meg utána (burkoltan) lecsőlázásúztam 4 tesitanárt. (azért 4et, mert annyian voltak a tesitanáriban éppen) Nem buktattak meg érte, meg ilyenek, csak példaként érzékeltettem, hogy a rossz viszony kialakitása nem függ pl a tanulmányi eredményektől.
-
tkazmer
addikt
válasz
EQMontoya #67 üzenetére
Szerintem az a helyzet, hogy lehet, hogy a tanár nem szent és sérthetetlen, de adott esetben ő az, aki olyan pozícióban van, hogy egy diák életét befolyásolhatja. Tehát a diáknak saját érdekében érdemes vele olyan viszonyt fenntartani, hogy a tanárnak még véletlenül se jusson eszébe, hogy ennek a pistikének nem jól állt a haja a múltkori órámon, tehát most nem kap bizonyítványt. És nem kell feltétlenül a tanár seggét nyalni ehhez, bőven elegendő, hogyha a diák pl tanulmányi eredmény terén mondjuk kiemelkedik a többi közül, mégpedig jobb az átlagnál.
Sajons ugyan ez a topicnyitó problémáján már nem segít, neki már megvan a viszonya a tanárral, ami ugye nem felhőtlen, viszont szeritem érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon a tanár miért enged át másokat. Feltételezem, lehetnek olyanok, akik ''nyalnak'' neki, de meg vagyok győződve, hogy olyanokat is átenged, akik nem ''nyaltak'' neki, tehát nem amiatt engedi őket át.
Én általában azt gondolom, hogy egy tanár amiatt nem fog senkit sem megutálni, mert az olyan jól tanul. Tehát annak érdekében, hogy a tanár ne utáljon, elegendő lehet tanulni, ami viszont elvárás, ezért elméletileg nem jelenthet problémát. Az, hogy a topicnyitó nem tanult, az nyilván következményekkel jár, jelen esetben akár bukással is végződhet az ügy.
Tehát szerintem tanulni, tanulni, tanulni, és ennyi. -
Rive
veterán
válasz
EQMontoya #65 üzenetére
Szerintem meg 1.9/2.4 alapján ezt kijelenteni elég merész. Alapvetően Bigával értek egyet - sértődöttséget visszavenni, tanártól bizonyítási időpontot kérni, tanulni. Az adminisztratív eszközökkel kikényszerített átengedésben bízni ilyen átlag mellett totál fölösleges. Vagy elrendezi a tanárral, vagy karó és pótvizsgázhat.
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
nah ez a tipikus felnőtt sznob hozzáállás. Most úgy beszélsz, mint ha a tanár/vizsgáztató/vizsgabiztos nem tudna megbuktatni bárkit, ismétlem, bárkit, akit meg akar. Pedig de. Mint ahogy irtál az egyetemről is, ott is, ha ki akarnak baszni, ki fognak, akármennyit is tudsz. Erről elég sok poénos story terjeng. Nem ismerem a bizonyitványát, de azért ha soha semmiből nem állt bukásra, sőt, még mondjuk kettese sincs, csak ebből az egy tárgyból, az véleményem szerint gyanús. Nem mondom, nyilván tanulhatott volna többet, de ez nem ok arra, hogy valaki geci legyen? jah, hogy szerinted ez természetes. Sajnálom. Tudod, szerintem anno Te is úgy gondoltad, hogy nem leszel ilyen fasz másokkal, mint amilyen 1-2 oktató/tanár volt Veled. Aztán tipikus magyar paraszt módra azt vallod, amit már párszor leirtam, hogy Ha Téged megszivat a főnök, akkor hazafelé menet felrúgod a postást... gratulálok, felettébb intelligens hozzáállás.
-
biga
őstag
Az év végi osztályzás az egész évet értékeli, nem a 2. félévet. A szerint meg - a te számításaid alapján - 1,9 az éves átlagot. Én itt nem látom az 1 jegynyi javulást. Mégis, mire kapnál erre a fejlődésre dícséretet? De egyébként egyszerű a dolog. Megpróbálsz tőle kérni egy felelési időpontot (amit megjegyzem nem köteles megadni, csak ha akar), de ott minimum az 5-ös, hogy esélyed legyen. Vagy elkezdesz most az egyszer valóban felkészülni, hogy a pótvizsga sikerüljön.
-
-
biga
őstag
Nem tudom, hogy a tanárod mit gondol, én nem tanár vagyok. Ellenben - tippelek - kb dupla (vagy több) éves vagyok, és tippre kb 2x annyi sulit csináltam meg, mint te (persze kb dupla annyi tanárral). Pusztán a tapasztalat beszél belőlem, na meg hogy én jó sok évvel ezelőtt leküzdöttem a kamaszkort (lassan maximum a saját gyermekeim kamaszkorátol retteghetek, és ha csak fele olyan nehéz kamaszok lesznek, mint én voltam, már attol is a hideg ráz). Annyira nem szedhetted össze magad, ha (a legrosszabb rosszindulattal együtt is) egy teljes jegyet nem voltál képes javítani. Nem gondolod, hogy nemes egyszerűséggel benned (is) van a hiba? Hogy a jegyeidért azért nagyrészt te vagy a felelős, és csak másodrészt a tanárod? Nem hiszed? Gondolom nem. Én sem hittem el. Nem baj. Majd kinövöd. Még párszor meghúznak addig, lehet. Sőt, ennél jóval nagyobb pofonokat is fogsz kapni az élettöl, ha nem szeded össze magad, de majd azért is lesz valaki, akire ráfoghatod az egészet. Aztán eltelik majd pár év valaki beír hasonlót egy fórumba is, és te majd válaszolsz neki valami hasonlót, mint amit most én....
-
biga
őstag
Nem tudom, hogy a tanárod mit gondol, én nem tanár vagyok. Ellenben - tippelek - kb dupla (vagy több) éves vagyok, és tippre kb 2x annyi sulit csináltam meg, mint te (persze kb dupla annyi tanárral). Pusztán a tapasztalat beszél belőlem, na meg hogy én jó sok évvel ezelőtt leküzdöttem a kamaszkort (lassan maximum a saját gyermekeim kamaszkorátol retteghetek, és ha csak fele olyan nehéz kamaszok lesznek, mint én voltam, már attol is a hideg ráz). Annyira nem szedhetted össze magad, ha (a legrosszabb rosszindulattal együtt is) egy teljes jegyet nem voltál képes javítani. Nem gondolod, hogy nemes egyszerűséggel benned (is) van a hiba? Hogy a jegyeidért azért nagyrészt te vagy a felelős, és csak másodrészt a tanárod? Nem hiszed? Gondolom nem. Én sem hittem el. Nem baj. Majd kinövöd. Még párszor meghúznak addig, lehet. Sőt, ennél jóval nagyobb pofonokat is fogsz kapni az élettöl, ha nem szeded össze magad, de majd azért is lesz valaki, akire ráfoghatod az egészet. Aztán eltelik majd pár év valaki beír hasonlót egy fórumba is, és te majd válaszolsz neki valami hasonlót, mint amit most én....
-
Spirál
tag
igen mondjuk ez meg a te oldalad, de semmi baj! legalább látom h kb a tanár mit gondolhat! ;)
Az igazság az h hidd el h eléggé észbakaptam az 1 es után félévkor...
olyannyira, hogy a következő dogára kibaszott sokat készültem... megírtuk nagyon örültem mert kurvajól sikerült! erre a tanár csak minden 2 ik diáltól szedte be és tőlem pont nem...
óra után odamentem a tanárhoz h szeretnék javítani és nagyon sokat készültem és legyen szíves kijavítani... megtette! KARÓ lett, kiborultam... nevelőfaterom töriből diplomázott és azt monta rá, hogy legrosszabb indulattal is egy 4 es... ezek után én a 2.4 es átlagot igenis jónak látom.-.. -
7600 GS
addikt
Az én egyik osztálytársam általános ,, 5-dikes 1.9-re áll,azt mondta a tanár h megbukik,mégcsak nem is felelhet.Töriből van ez.Érdekes,nem?
-
biga
őstag
Végigrágtam magam ezen a hsz. halmazonn és őszintén megmondva nagyon megdöbbentem. Mivan? Miröl beszéltek? 1,9-es átlagod van, és szerinted igenis kötelessége pusztán ez alapján téged mindenáron átengedni? Nem ismerjük a sztorit teljesen, az a gond. Csak a te oldaladrol látjuk az egészet. Kiváncsi lennék, valójában mi az alapja a leendő buktatásodnak. De az egész kivédésenek a világ legegyszerűbb dolga lett volna, ha tanulsz. Ja, hogy az sok munka meg ilyesmi? Igen. Ilyen az élet. Elég baj, hogy a félévi bukásod után erre nem ébredtél rá. Pedig elég jelzésértékű volt a dolog. 1,9 az nem javítás, az semmi. Statisztikai hiba. Pár év múlva az állásodat fogod elveszteni hasonlóan. Nem 2. alkalommal, hanem az elsőre. Pofára osztályzás ugyan létezik, de csak az alapján nem lehet senkit megbuktatni (és valószínűleg amúgy sem buktat semmilyen tanár pusztán azért, mert nem vagy neki szimpatikus. Max roszabb jegyet kapsz, de csak ezért nem fog buktatni!) Ébredjetek már fel! Nem teljesítetek megfelelően, és jogokra hivatkoztok ha valaki ezt jelzi?
A másik: 8-kosként iszol? Vagánynak érzitek magatok gondolom. Ha meg valami gond lesz (bármi! Tudod ittasan az ember csinál néha hülyeségeket. Ha mellé egy 14-15 éves kölyök, akkor józanon is), akkor a tanárod meg megy a börtönbe mi? Azt hiszed ez kitaláció? Nagyon tévedsz. Tudod a ''balesetek'' mindig csak utólag minősülnek annak. Elsőre minden hülyeség bulinak tűnik, csak ha bekövetkezik a baj, akkor jön a sírás-rívás, meg szánom-bánom, hogy nem gondoltuk volna, hogy vaj lesz belőle. Elég baj, ha a jóanyádéktol nem tanultad meg, hogy a dolgoknak következményei vannak. Hála az égnek ott vannak a tanáraid, akik odafigyelnek, és elvették tőledf a piát, mielőtt hülyeséget csináltok, ha már otthon képtelenek voltatok ezt megtanulni. (hogy az egészségügyi kockázatát most ne is említsem). Én is voltam kamasz, én is azt hittem, hogy enyém a világ, meg hogy én tökéletes vagyok, és csak a világ az, aki rosszul lát engem. Csak közben felnőttem. 2 gyerek után rájöttem, hogy a szüleim alapvetően jót akartak nekem (még ha néha nem is a megfelelő módszereket alkalmazzák, dehát ugyebár ez is csak utólag derül ki mindig), és hogy a tanárok sem a világ leggonoszabb lényei. Ha szerencsétek van és megélitek ezt, akkor ti is rájösztök, és elképedve fogjátok olvasni az ilyen topicokat. Ügyvéd, meg jogok stb. Bezzeg a kötelesség szó az nincs a szótáraitokban .... -
Jégkokó
veterán
Nálunk volt olyan tanár aki 1.6 ra megadta a 2 t
-
bocX
tag
hát nemtudom, én még csak tanulok tanárnak, sok jót nemtudok mondani.
alapjában nézve, az első félév egyértelmű bukás (ez nem vitás), de a második félév egyértelmű javuló tendeciát mutat - ha jól olvastam a kommentet.méltányossági alapon megadhatná, hogy igyekeztél, csak sajnos a tanárnak vannak jogai, amit most - úgy néz ki - ki is használ. én sosem értettem ezt. én valószinű ezek alapján megadnám a 2est. persze lehet befolyásoló tényező a jegyek fajsúlya (témazáró hányas lett, illetve felelet vagy etc), nyilván témazáró jobban számít. mondjuk ha az előző félév lett volna a 2.4 átlag és a második csunyább akkor egyértelmű bukta...szvsz - de ez az én meglátásom, mondjuk ha te is kicsit észbe kapsz hogy 1.9re állsz, ezt azért tudtad, csaknem pénteken kaptad az utolsó jegyet, akkor kicsit készülhettél volna, mert teszem azt ha én tudom hogy 1.9re állok, azért rezeg a léc, készülgetek, és még kikönyörgök egy javítást.
ez az én meglátásom, hogy pontosan mikor kell a tanárnak szólnia (3 hét vagy etc, ezt nemtudom sajna, még ennyire nem vagyok benne a témában). majd utánanézek, próbálok valami keresni. -
finest
addikt
Joga van a tanárodnak az átlagodtól eltérően egy jeggyel jobbat/rosszabbat adni. Szerintem küldd be a szüleidet az ig-hez, h tisztázzák a helyzetet. Ha másból nem buksz, sanszos, h átengednek nevelőtestületin. -Ha pl. felhozná az osztályfőnököd az eseted az értekezleten és szavazásra bocsátaná. (Meg persze, ha nem mész a tanáraid agyára és melléd is állnak.)
Nem tudok róla, h kötelező lenne értesítést küldeni 3 héttel a tanévzáró előtt. Értesítőt akkor küldenek, ha osztályozó vizsgát kell tenni valamelyik tantárgyból pl. hiányzások miatt. Általában szokás ,h az osztályfőnök az ellenőrzőbe beírja az értesítést a bukásokról a félév vége előtt, de nem a szaktanár. -
szjoci
őstag
kaptam én is igazgatóit anno középiskolai osztálykirándulás alkalmával, mivel 10-ig volt 'kimenőnk' de a dizsi pont akkor nyitott... Szóval az osztályfőnök ott várt a portán picit morcosan... De ez így visszagondolva jogos is volt, hisz ő felel a diákokért.
ez az osztályfőnököm buktatott meg irodalomból (szintén pofára osztályzós tipus volt, isten nyugosztalja), és hozzátette hogy pótmeccsen se fog átengedni. így el se mentem, viszont a másik tanárnál meg simán 4-es átlagom volt..
[Szerkesztve] -
Spirál
tag
UP
-
KrAt
veterán
Megkérdeztem anyum (ighelyettes és tanár) és azt mondta, hogy erre nincsen szabály, milyen átlagtól buktathat meg.. És ezenkívül azt mondta, hogy minimumpróbát kell iratnia (nem kérdeztem, pontosan mi ez)
-
Spirál
tag
up
-
gézu
őstag
Utánakérdeztem és a gyakorlat az, hogy tanártól függ, mikor értesít a buktatásról, valamint a tanárnak a felelőssége az osztályzat kialakítása függetlenül ! az elért átlagosztályzattól.
A jogszabályi hátteret nem tudom, mely esetben valósult meg jogsértés, de a tanárt jogsérelem esetén az iskolát működtető önkormányzat közoktatási osztályán kell feljelenteni.
A jogi vonatkozását megítélni az ügynek pedig készséggel segít az oktatási jogok biztosa
tel: 0614737097 / 0614737096 -
EQMontoya
veterán
jók ezek a közösségi topicok, mindegyikben látok 1-2 arcot, aki több100 napja tag, de még a büdös életbe nem láttam
[Szerkesztve] -
rien
senior tag
Imádkozz remélem nem jársz úgy ahogy én:
Én se álltam matekból bukásra harmadikban és úgy kb. az utolsó hét lehetett mikor írták a dogát a bukásra állók.....nekünk közben tesióra, hívat a matektanár, hogy menjek dogát írni, mert mert ez fogja eldönteni 1 vagy 2 leszekMár átöltözve vártam a tesiórát, öltözz vissza, rohanj, írj felkészülés nélkül dogát. Megírtam 3-ra, ez ugye még feljebb húzta az átlagom és megbuktattak wazzeg (az igazgatónő, dühből, hogy mennyi xar matekos van az osztályban, első voltam a névsorban, beíratatta az egyest és elviharzott és mindenki más átment matekból aki valóban bukásra állt). A többi tanár mondta el, hogy törtnét a buktatásom. A matektanárnak annyit kellett volna mondania, hogy ez a lány nem elégtelen, főleg azok után, hogy megírtam neki a javító dolgozatot 3-ra amire esélyt nem adott, hogy készülhessek rá, meghát a jegyeim se olyanok voltak de nem tette mert rezgett a léc alatta, kiállt a szénája a szemétnek. Előző suliból is kirúgták, nem véletlenül.
Bementem az igazgatónőhöz (mint aki nem tudja mi történt), hogy nézze már meg az osztályzataimat én nem állok bukásra, nem érdekelte mit mondok, elkezdett faggatni, hogy áruljam már el mit csinál a tanár, hogy tanít meg ilyenek
Megírtam a pótvizsgát, mehettem is haza, nem kellett szóbeliznem, meggyőző volt a 98%.
Én ezek után emberszámba nem vettem és mindezt ki is mutattam nem gyengén negyedikben.
Azt sajnálom, hogy mindezt benyeltem és nem hurcoltam meg a tanárt, a sulit azt kellett volna csinálni, hogy ilyen meg hasonló egy jódarabig ne történhessen meg még a környéken se. -
na az ilyen helyzetektől félek az egyetemen.. azt sosem bírtam elviselni, ha egy tanár jogtalanul, igazságtalanul baszakodik velem.. ez itt gimiben nem is történt meg, de ha egyetemen ilyen lesz, akkor ha nem kussolok, csak magamat szivatom vele, mert itt ha pikkel rád egy tanár, azt midnenfelől úgy hallottam, a lehető legnagyobb szívás.. de magamat ismerve, ha nekem így elintézik a zh-imat, akkor biztos nem fogok csöndbenmaradni.. (meg amúgyis, biztos a tanárok is járnak este sötét sikátorokban
)
-
bmx powa
tag
válasz
L|zsidoboz #33 üzenetére
20 emberre 1l vilmos meg 5dl epres vodka? ugyanmár..
amúgy: azthiszem iskolai rendezvénynek minősül. de NEM tiltja a házirend. amúgy meg ha ő felelne a testi épséünkért, akkor nem ezzel a busszal mentünk volna... -
Spirál
tag
MOst lelépek aludni úgy is elkanyarodott a ttéma.. azért ha errejár egy tanár vagy ügyvéd vagy valaki aki tud biztosat akkor légyszi írjon be... holnap re... köszi mindenkinek...
-
-
Spirál
tag
válasz
EQMontoya #11 üzenetére
köszi ez nahyon hasznos volt!
igazságszerint ez az amit mondtam, mert végülis ha az egész évet nézi, ami már amgában egy geciség akkor 1.9 re mondhat valamit amivel meggyőzi a többi tanárt és én nem leszek ott, hogy azt mondjam h nem igaz... tehát akár azt is mondhatja h zavarom az óra menetét nemcsinálók házit vagy mittudom én... -
_seth_
veterán
Egyetemen kár, hogy nincs ilyen... tanárok elmondása alapján volt régen, hogy aki sok embert buktatott meg az a köv évben már nem tanított a suliban de valahogy mostanában ez már nem probléma... az sem probléma amikor első félévben ''megtanítják'' egy tantárgy 2-3 részét úgy, hogy nincs hozzá jegyzet sem majd a második félévben megtanítják az első részét amire a 2-3 épülne és nem értik, hogy a 2-3 részből miért húztak meg majdnem mindenkit hiszen készen van az 500 oldalas jegyzet... igen csak nem 3 hónappal a vizsgaidőszak után kellene a jegyzetet elkészíteni/közzétenni... persze ez sem probléma
Volt olyan tanárom akinek a bringáját odahegesztették a kerékpártárolóhoz... szeretetből persze, hogy el ne lopják...
Az is jó amikor úgy kezdi a tanár az ismerkedést, hogy múlt félévben 180-ból 160-at megvágott egy évben (azaz ők már 2x vették fel azt a tantárgyat ami összesen kb 8 lehetőség arra, hogy meglegyen nekik zh és vizsgákkal együtt).
[Szerkesztve] -
bmx powa
tag
UP, mert ugyan nekem nem a tanulmányi eredményemmel, hanem más dologgal volt gondom... a sztori a 8.-os osztálykirándulás. ugyan vigyünk valamit inni, nehogy kiszáradjunk este. ugyebár én eleve gyanus vagyok, sok tanár kiszúrt magának...ezért nem én vittem, hanem osztálytársam. haverom vette oszttársam pénzéből. én átvittem A-ból B-be, és másik oszttársam elvitte a kirándulásra. ennek az lett a vége, hogy fegyelmit akarnak indítani ellenem, merthogy ez lenne a második igazgatóim. az iskola házirendjében nem szerepel semmi ezügyben, fegyelmi eljárás nem indítható ellenem. tulajdonképpen semmit nem szegtem meg. ellenben arra kíváncsi lennék, hogy hogy magyarázzák jogilag azt, hogy eltulajdonították a nemkevés magyar forintért vett italt. tudtommal a 18éven aluliaknál alkohol ügyben kizárólag az eladást büntetik. tehát tulajdonképpen ők sértettek jogszabályt? a másik érdekes dolog az, mikor a házirendben szerepel, hogy dohányterméket, alkoholt, drogot az iskolába behozni tilos, és eljárást indítanak. a házirend első oldalán az áll, hogy a házirend a tanárokra és diákokra egyaránt vonatkozik. kérdem én, hogy is van ez a dohányzó tanárival? meg a BONTATLAN sörös üvegekkel az énektarán tantermében a szekrényben?
bocs hogy hosszú voltam...mellesleg csomó felnőtt mondta hogy menjek ügyvédnek, csak ahhoz rengeteget kell tanulni -
_seth_
veterán
Gimi:
Saját tapasztalat: 3,5-ös átlagra beírták anno az ellenőrzőmbe, hogy meg fogok bukni, év végén 4,5-re pedig hármast kaptam...
Másik tanárnak elmondtam, hogy az ő tantárgya szerintem nem olyan fontos mint a többi, kettest kaptam belőle év végén igaz 4-esre álltam
Kisérettségin már a tanár írta volna be az ötöst mire jött egy másik aki kérdezett vmit amire nem tudtam válaszolni igaz neki nem lett volna szabad csak a terem végén csöndben figyelni de miatta csak 4-est kaptam...
Egyetemek:
Semmi értelmeset nem írtam mégis hármas lett ennek az ellenkezője amikor szinte idézem a könyvet és akkor is csak annyit mond a tanár, hogy ez kevés... ennél több kell...
Vagy a legjobb: adott egy tantárgy 1 félévben 2 zh: első zh 1-es lett (nem is csoda mivel csak a nevem volt rajta a lapon), második zh 4-es lett, elmondta a tanár, hogy megy ez nekem és ugye, hogy meg lehet tanulni (egyébként erre sem tanultam semmit csak az elsőn több kedvem volt aludni mint írni) szal javítón ugyanazt a feladatlapot adta ki amit a hét elején 4-esre megírtam, mindent leírtam amit előzőleg sőt többet is mert még meg is csillagoztam pár helyen és kiegészítéseket is írtam, tanár megnézi és beleköt, hogy ez nem erről szól, ennek nincs köze a kérdéshez, ez pedig totál hülyeség de azért egy kettest ad rá... na most ilyenkor mit lehet mondani?(köv héten mehetek ehhez a tanárhoz szóbelizni mert egy 2-es és egy 5-ös zh-ra még egy kettest sem adott meg, szóban: IP címzés, hálózati maszk számolás, IP címre ránézve megmondani, hogy van-e ilyen... ha ez megy akkor lehet mesélni kb 200 oldalnyi hálózatról...).
Na de ilyen példákat biztosan tud más is... a tanárok egy része egyáltalán nem korrekt... -
Jégkokó
veterán
Az a tanár aki engem megvágott matekból, a következő évben már nem tanított ott, mert kicsit túl sok embert buktatott meg fölöslegesen
-
EQMontoya
veterán
Meg is van:
Közoktatási törvény:
70. § (1) A pedagógus – a (3) bekezdésben meghatározott kivétellel – a tanuló teljesítményét, előmenetelét tanítási év közben rendszeresen érdemjeggyel értékeli, félévkor és a tanítási év végén osztályzattal minősíti. A tanuló magatartásának és szorgalmának értékelését és minősítését az osztályfőnök - az osztályban tanító pedagógusok véleményének kikérésével - végzi. Az érdemjegyekről a tanulót és a kiskorú tanuló szülőjét rendszeresen értesíteni kell. A félévi és az év végi osztályzatot az érdemjegyek alapján kell meghatározni. Az osztályzatról a tanulót és a kiskorú szülőjét értesíteni kell. Az érdemjegy, illetőleg az osztályzat megállapítása a tanuló teljesítményének, szorgalmának értékelésekor, minősítésekor nem lehet fegyelmezési eszköz.
(2) Az érdemjegyek és osztályzatok – a (3) bekezdésben meghatározott kivétellel – a következők:
a) a tanuló tudásának értékelésénél és minősítésénél jeles (5), jó (4), közepes (3), elégséges (2), elégtelen (1);
b) a tanuló magatartásának értékelésénél és minősítésénél példás (5), jó (4), változó (3), rossz (2);
c) a tanuló szorgalmának értékelésénél és minősítésénél példás (5), jó (4), változó (3), hanyag (2).
(3) Az első–harmadik évfolyamon – félévkor és év végén, továbbá a negyedik évfolyamon félévkor – szöveges minősítéssel kell kifejezni, hogy a tanuló kiválóan, jól vagy megfelelően teljesített, illetve felzárkóztatásra szorul. Ha a tanuló „felzárkóztatásra szorul” minősítést kap, az iskolának a szülő bevonásával értékelni kell a tanuló teljesítményét, fel kell tárni a tanuló fejlődését, haladását akadályozó tényezőket, és javaslatot kell tenni az azok megszüntetéséhez szükséges intézkedésekre. Az iskola pedagógiai programja, az évközi érdemjegyek, a félévi és az év végi osztályzatok helyett a tanuló teljesítményének, szorgalmának, magatartásának értékelésére, minősítésére a (2) bekezdésben meghatá-rozottaktól eltérő jelölés, illetőleg szöveges értékelés alkalmazását is előírhatja. Ha az iskola nem alkalmazza az (1)–(2) bekezdésben meghatározottakat, de arra iskolaváltás vagy továbbtanulás miatt szükség van, köteles a félévi és az év végi minősítést osztályzattal is elvégezni. Az iskola által alkalmazott jelölés, értékelés érdemjegyre, osztályzatra való átváltásának szabályait a helyi tantervben kell meghatározni. Az iskola pedagógiai programja meghatározhatja azokat a tananyagokat, tantárgyakat, amelyekből a tanuló teljesítményét, előmenetelét nem kell értékelni, illetve minősíteni, továbbá eltekinthet a magatartás és szorgalom értékelésétől és minősítésétől. Nem mellőzhető azonban a tanuló teljesítményének, előmenetelének értékelése és minősítése azokból a tantárgyakból, amelyek követelményeiből állami vizsgát kell, illetve lehet tenni. A szakiskola pedagógiai programjában kell meghatározni, hogy a szakmai előkészítő és szakmai alapozó oktatás, illetve a szakközépiskola pedagógiai programjában kell meghatározni, hogy a szakmai orientáció és a szakmacsoportos alapozó oktatás keretében elsajátított ismereteket hány tantárgy keretei között értékelik és minősítik, továbbá moduláris oktatás esetén az egyes modulok értékelését és minősítését.
(4) Az egyes tanulók év végi osztályzatát a nevelőtestület osztályozó értekezleten áttekinti, és a pedagógus, illetve az osztályfőnök által megállapított osztályzatok alapján dönt a tanuló magasabb évfolyamba lépéséről. Abban az esetben, ha az év végi osztályzat a tanuló hátrányára lényegesen eltér a tanítási év közben adott érdemjegyek átlagától, a nevelőtestület felhívja az érdekelt pedagógust, hogy adjon tájékoztatást ennek okáról, és indokolt esetben változtassa meg döntését. Ha a pedagógus nem változtatja meg döntését, és a nevelőtestület ennek indokaival nem ért egyet, az osztályzatot az évközi érdemjegyek alapján a tanuló javára módosítja.
A 2. és 3. pontot csak azért másoltam, mert utalás van rá az 1.-ből. Számodra az 1. én a 4. lehet érdekes. -
Spirál
tag
azt azért nem mert az osztályozó konferencián beszolnak neki. A lényeg hogy az évvégi jegynek köze kell h legyen a jegyekhez... tehát mondhatja azt h mittudom én az órai munkám miatt nem adja meg az 1.9 re és ha megtudja győzni osztályozón a többi tanárt akkor nekem lőttek :S
-
Spirál
tag
Nem, 1 tantárgy... ha több lenne akkor télleg bennem lenne a hiba és nem lennék itt!
a baj az h 1 hét sincs hátra tehát ilyen korrepetálás meg ilyen témáról nemigazán beszélhetünk.(ebbe tudok kapaszkodni, hogy most szólt és esélyem nincs javítani)
igazából ez érdekelne, hogy ez mennyire fogás a tanáron, a sulin? -
Jégkokó
veterán
Én is buktam már meg év végén, igaz nem volt vmi kellemes érzés, de sikerült átmennem a pótvizsgán.De sajnos nagyon sok tanár van aki pofára osztályoz.Amugy meg nem az egész évet szokták nézni év végén, hanem a félévi osztályzatot meg a többi jegyet amit a második félévben szereztél.Legalábbis nálunk annó igy volt.
-
Nimrod
addikt
Nocsak, hát ezt is megéltük. Nos, én tudom, hogy milyen az amikor egy (vagy több) tanár pofára osztályoz, volt benne részem, köszönöm.
Javaslataim. Jó lenne tudni, hogy milyen tantárgyról is van szó, bár valójában lényegtelen. Első kör, beszélj a tanárral, négyszemközt. Ne nyalj. Ha kell kérj korrepetálást, akármit, mutasd a jelét, hogy nem akarsz megbukni. Lehetsz picit erőszakos.
Második kör, osztályfőnök. Ha a kettő ugyanaz akkor diri.
Ez csak akkor működik, ha tényleg egy tantárgyról van szó. Ha több tárgyból is rezeg a léc akkor talán nem is a tanárnál van a hiba... -
tkazmer
addikt
Hát..első upp: tanulj! akkor nem kerülhetsz ilyen helyzetbe. ha tényleg van olyan 3 hetesjogszabály, akkor kapaszkodhatsz abba, esetleg megnézheted, hogy milyen szabálytalanságok vannak a suliban(papír törlőkendő hiánya, lejárt tűzoltópalack, esetleg komolyabbak), utána ezt elmondod a tanárnak, aki rájön, hogyha megbuktat, akkor az állásával játszik...
-
Spirál
tag
Sziasztok, lenne egy kis problémám amiben a ti segítségeteket szeretném kérni. Elsősorban olyanokét, akik érintettek az ilyenfajta dolgokban. a sztori:
Én egy 10. osztályos tanuló vagyok. A problémám pedig, az lenne, hogy így az év végén, pontosan a héten, aZ egyik tanárom kijelentette hogy megbuktat... Nos, itt csak az a probléma, hogy igazából a tanár nagyon arcra megy és pikkel rám (tudom mindenki ezt mondja de most télleg) ez már csak abból is látszik, hogy félévkor is buktatott, mondjuk az jogos volt, mert volt 4 db 1 esem és 1 db 2 esem... de ezek után eléggé beparáztam és összeszedtem magam és a tanár minden rosszindulata ellenére sikerült produkálnom egy 2.4 es átlagot, (ami ha az egész évet nézem akkor is 1.9) Sajnos a mi sulinkban nincs korlátozás az átlag alapján való osztályozásra, így ebbe nem kapaszkodhatok, de van más, mégpedig, hogy ezt most jelentette ki és elmondások szerint a tanárnak kötelessége a diákot értesítenie a bukásról még az év vége elött 3 héttel. nos ő ezt nem tette meg, és úgytudom erre valami jogszabáj is van... (még hozzátenném, hogy a magatartásommal semmi baj nincs)
Nos ebben kérném a segítségeteket, és szeretném kérni, hogy tartsuk fenn a topicot, és toljátok bele az upp-okat, mert ez nektek kb 3 mp fáradság, de nekem a nyaramat, esetleg a továbbtanulásomat is veszélyeztetheti... előre is köszönöm...
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest