Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tomee88
    csendes tag
    válasz #48613632 üzenetére #469

"A játék Shared World Action Adventure Game"
    Ettől még lehet PvP és PvE is, vagy akár mindkettő egyszerre.

Látom ezt nem tudod elengedni. Amit te írsz, AZ NEM MŰFAJ! Te játék mechanikákról beszélsz, nem játék műfajokról. De ezt ennyire nehéz megérteni?

"Nana! #458 hsz azaz TE találtál be engem ;)"

Elnézésed kérem. Nem tudtam, hogy ezen a fúrómon is válaszhatóvá kellene tenni a kommentelés, ha nem szeretnél kommenteket kapni felhasználóktól. Szerintem mindenképp vedd fel a kapcsolatot a Prohardver szerkeszőségével, esetleg tulajdonosával, mert van ez a szenzációs ötleted, hogy csináljanak PvP only szervereket itt is! Ne nevettesd ki magad. A stílus amiben erre válaszoltál az a probléma, de úgy látszik neked ez normál, ezért nem veszed észre magad. Itt éred el őket: PROHARDVER!

"Első mondat, kiemelem: "PvE servers are a hotly debated topic in the community, with the player base nearly 50/50 on whether we should have them or not."

Te most komolyan redditről citáltál ide egy postot? Egy RANDOM fórumozó ugyanazt a marhaságot hajtogatja mint te, és tényként veszed.
    De lássuk csak akkor. Ne a postoló első kommentját emeld ki, hanem a kommenteket! Elvégre a community véleményére vagyunk kívácsiak nem? Első komment:

"I'm fine with custom servers as long as there isn't any gold or commendation tracking."

Pont ahogyan azt én is írtam korábban :F

Vagy:

"I don't think it's anywhere close to 50/50. The minority just happens to be a lot louder.. majority of players enjoy the PvEvP world as it is intended. Rare has even stated this recently."

Vagy:

"As annoying as it may be to get sunk while doing a mission, pve only modes would ruin the game"

És rengeteg ehhez hasonló komment van. Dobálózol itt mindig hogy a community ezt meg azt akarja, de pont a kommenteket nem nézed egy fórum post alatt? Hanem hajtogatod az 50-50-et mégmindig mint ahogy néhány kommentelő is redditen. És te vagy Discord moderátor :K , de még mindig nem esett le, hogy erről SEMMILYEN hivatalos adat nincsen az interneten, mert Rare nem adott ki erről semmit. Miért is tennék? Totál nem releváns. A játék működik, tízezrek játsszák naponta, PvE szerverek nélkül. De most komolyan, megkérdezem megint, ha akkora igény lenne rá, szerinted a játék fejlesztője figyelmen kívül hagyná? Az Aréna mód azért lett lelőve, mert a játékos bázis 2%-a játszott vele. Szerintem, ők tudják mi a jó a játéknak.

Másik kommented, ahol egy másik játék 2 évvel ezelőtti poszját hozod fel példaként az elég vicces. De nagyon a szívügyed lehet ha ennyire bizonygatni akarod az igazad. Gondolom nem kell elmagyaráznom miért nem helyes a példád. Csak gondold végig.

De még mindig várom, hogy te mint játék designer, hogyan képzeled el a PvE only szervereket egy shared world multiplayer játékban. Minden bizonnyal ehhez is nagyon értesz. És ne, ne hozd ide a Fallout 76-ot példaként!

"viszont valahol mindig kötelességemnek éreztem, hogy eloszlassam az emberek fejében a ködöt"

Ez mind szép és jó LENNE, jómagam is segítettem jó néhány hazai játékostárson, elkezdeni, megérteni a játékot. A probléma sajnos ismételten a stílusoddal van. Ezzel a modorral én elbújnék a helyedben, és kimondottan nem verném a mellem az interneten. De ezt már korábban megbeszéltük, te nem segíteni akarsz, neked ez jelenti a szocializálódást.

"Ráadásul folyamatosan ismételsz, utánozol, mint egy majom az állatkertben. Amit én mondok rólad, neked, azt te visszamondod rám. :DDD "

ÉS vajon miért történik ez szerinted? Mert próbálom sugallani, hogy a stílus amit használsz, talán nem megfelelő, és mennyire primitít, valamint egyszerű azt használni másokkal szemben, és felettébb szórakoztató azt kifigurázni. De ez látom számodra még mindig nem esett le. ÉBRESZTŐ!

"MI IS RENGETEGET PVP-zünk, amit szeretünk, és élvezünk, de ez mellett támogatjuk a játékosok azon törekvését, hogy legyen a lehetőség választható, hogy a családosok is tudjanak játszani, ahol kisebb gyerekek vannak."

Te most komolyan ide jársz hazudni? Néhány kommentel ezelőtt írtad hogy te már:

Haverok vannak, bár én már nem igazán tolom , de tudok adni linket szerintem az egyik legnagyobb magyar SoT DC serverhez, ahol modi volnék.
    Mi sem igazán szerettük, mert egy hajót elsullyeszteni nem annyira nehéz, es nem aranyos azzal az idővel és erofeszitesel, amit a lootra költöttünk.

Te már nem igazán tolod a játékod, múlt időben írsz a kalandokról, de te rengeteget PvP-zel! Ezen a fórumon! :C Gratulálok hozzá.

"Családi játék, vs Nem családi játék?
    A különbséget pont a PvP adja, ha eddig nem esett volna le. "

Ha eddig nem esett volna le, a játék még mindig PEGI 12-es besorolással bír. A SEA OF THIEVES NEM CSALÁDI JÁTÉK! Attól hogy te gyerekkel játszod, még nem lesz családi játék. Tévhitben élsz.

"Köszönöm! Az a csoport a játék megjelenése óta létezik, és nem az enyém, én csak modi vagyok. De átadom a tulajnak a jókivánságaidat. Remélem sosem jelentkezel oda."

Köszönöm szépen, igazán kedves vagy. Ez az információ számomra nem releváns. Vagy megint csak vered a melled és próbálod bizonyogatni hogy Tomi bácsi Tomi bácsi én vagyok valaki, ismerem ám a tulajt a Pisti bácsit az internetttten?! :C

És itt én befejeztem a veled való eszmecserét, mert konszenzusra nem fogunk jutni. De nem is kell, és nem is fogom ezt megpróbálni a jövőben.

A többiektől mert elnézést kérek, hogy ennyire off topicba lett terelve a téma, ha bárkinek bármi kérdése lenne a játékról, nyugodtan keressetek meg itt, vagy privátban akár.

Have fun on the Seas!

• válasz #48613632 üzenetére #473

Nekem nem kell alátámasztanom semmit, mivel nem állítottam semmi olyat ami nincs benne a játék leírásában. Nem használok anekdotikus érveket, meg random fórum felméréseket párszáz userrel egy átlag többszázezres felhasználtáborral rendelkező online játékban.

A mintád nem reprezentatív (túl kicsi) plusz nem támasztja alá hogy a többség vagy akár az 50% PVE only-t akar (44% valójában aki PvE only-t játszik).

Arról nem is beszélve, hogy ez egy elders scrolls online fórum random felmérése! :D

Egyszerű értő olvasás kell csak ennek megállapításához.

Az összes példád rossz volt. És semmit nem tudtál vele alátámasztani.

Nem az arcom nagy, egyszerűen nem tudsz érvelni és felkúr ha kijavítanak. :D Csak te csapkodod az asztalt :) Chill van, elég szarul moderálhatsz ha ilyen idegbegetegen kommunikálsz.

• válasz #48613632 üzenetére #471

343 szavazat, both pvp and pve a többség pve onlyhoz képest. Nem elég hogy nagyon pici a minta, még nem is támaszt alá semmit. Sehol senki nem állította hogy pvp only-t tolunk, csak annyit hogy az is szerves része a játéknak, és aki ezt nem tudja elfogadni, menjen játszon mást.

Csapkodsz összevissza mindezt igen arrogánsan. Olyan mint Zuzu Petazzal beszélgetni.
    Szórakoztató és egyben fájdalmas.

Na menjél alliance szerverre grindolni. Az az élet.

• válasz #48613632 üzenetére #469

Tekintve hogy egy random reddit post anekdotikus érvelését tényként kezeled, az érvelésedet nem lehet komolyan venni.

A Mario Kart 8 Pegi 3, családi, mégis pvp játék.

Szórakoztatóak a tévképzetek amiket összehordasz :)

• tomee88
    csendes tag
    válasz #48613632 üzenetére #466

"A SoT egyszerre PvP és PvE, ha nem hiszed, guglizz rá. Ilyen játékoknál pedig alap a választható PvP."

A játék Shared World Action Adventure Game. Te döntöd el, hogy mit csinálsz a játékban de NEM kell a másik játékos engedélyét kérned. Ez világos nem? Ha olyan nagy igény lenne erre a "válaszható PvP"-re szerinted a játék fejlesztői nem csinálták volna már meg? Vagy te náluk is jobban tudod mit akarnak a játékosok?

Stílusról neked kéne tanulnod. Te találtál be engem, és amikor koppantál azt a szívedre vetted. És amint látom ezt a stílust folytatod is. Állítod hogy nincsen igazam meg megcáfoltál engem, de ez sosem történt meg mivel a tényeket nem tudod megcáfolni, ami minden bizonnyal abból adódik hogy te internetes fórumokon szocializálódsz, ami felettébb sajnálatos. Én tényeket állítottam, te a levegőbe beszélsz. Az hogy te a saját buborékod, egy magyar discord csoportot tekinted egy videojáték "játékos közösségének" megint csak probléma de ez otthon megszokott, hogy néhányan nem tudnak a dobozon kívül gondolkodni. De ezzel nincsen is baj, csak tartsd meg magadnak, ne kürtöld szét az interneten.

Sok siker a Discord csoportodhoz, minden bizonnyal sokan fognak majd csatlakozni, ha látják az itt prezentált stílusod :R Tájékozódj, tanulj, és sikerre fogod vinni! Én bízom benned!

• tomee88
    csendes tag
    válasz #48613632 üzenetére #464

Így van. Hagyjuk is. Ha akarod elolvasod amit írtam és megérted, ha akarod nem. Én megpróbáltam. Nehéz lenne is a tényeket megcáfolnod, jobb is ha nem próbálod meg.

Az meg hogy te miről beszélgettél és én mire válaszoltam, kettő különböző fogalom. Ezt le is írtam a hsz-ben csak értelmezned kellene. De úgy látszik neked ez sem esett le akkor és fizikai fájdalmat okoz ha valaki nagyobb játék tudással rendelkezik nálad, és tudja is hogy miről beszél.

Jó játékot!

• tomee88
    csendes tag
    válasz #48613632 üzenetére #461

"Itt magyarok vannak csak? Tehàt ha a hangtölcsèrrel àtkiabàlok a màsik hajóra, h gyertek àt bebaxni, van grog, akkor nem valami kannibàl nyelven fognak visszakajabâlni?"

frankdelgado kérdésére válaszoltam. Discordon szerintem nem használsz hang tölcsért. Nyilván magyar Discord szerveren csak magyarok vannak javarészt, és ha magyarok a játékostársak szintén. De ez logikus szerintem :F De ez szerinted vonatkozik a többi játékostársa a szerveren, mint ahogy frankdelgado kérdezte? Ez csak akkor lenne igaz, ha az összes elérhető hajó spot (jelenleg 6) a szerveren mind a tiétek lenne. 6 magyar hajó. Gondolom erre nem szánjátok az időt.

• tomee88
    csendes tag
    válasz #48613632 üzenetére #460

"A játékos közösség úgy kb fele ezzel nem ért egyet."

Ezt milyen felmérés alapján mondod? :U 7000 játékórám van a játékban. Szerintem tudom miről beszélek és hidd el, a közösség nagy része velem ért egyet.

A Sea of Thieves minden csak NEM családi játék. Action Adventure Game. Ha egy PEGI 12-es besorolású játékot egy 6 éves kisgyerekkel játszol, szerintem el tudod magyarázni mi miért történik, ha nem, akkor az nem a játék hibája.

Ha fél délelőttöt szánsz loot gyűjtögetésre, és nem mész eladni időközönkén majd valaki ellopja azt, az nem a játék gondja, hanem megint csak a tiéd. Ha nem szeretsz harcolni, add el a lootot időközönként. Sajnálom hogy az egyik legalapvetőbb játék mechanika eddig nem esett le neked. The more you know.

"Szóval magyarán, ha pvp akkor ranked, és nem ártana hozzá egy skill-based MM is, amitől a pvp élvezhetővé válik azoknak is, akik gyengébbek a játékban. A PvP ugyanis így működik. ;)"

Úgy látszik megint nem vagy tisztában a fogalmakkal. Ez nem COD, vagy bármilyen shooter. Ebben nincsen hagyományos értelemben vett ranked system, és mivel még mindig egy Shared World Action Adventure játékról beszélünk, ez nem is megoldható ebben a formában. Az általad említett MMR system az általam korábban említett homokóra módban van jelen. A győzelmek és az elveszett csaták aránya alapján kapsz új ellenfelet, de mint minden MMR rendszer, ez is a gyors matchmakinget preferálja. Szóval ha adott idő alatt nem talál megfelelő ellenfelet, bedobhat egy akár első napos játékos ellen is. Normál Adventure módban ne várj ilyesmit, nem megvalósítható, és badarság is lenne a fentebb említettek miatt. Az meg hogy számodra csak a ranked rendszer jelenti a PvP-t csak, az megint csak nem a játék hibája, de fogalomzavarra utal. Nézz utána.

De tovább gondolva a válaszható PvP-t. Hogyan képzeled ezt el játék design szinten? Te lennél egyedül adott szerveren a kis hajóddal? Ennek az esélye jelenleg igen csekély, és nem lenne fair a többi játékossal szemben. Talán costum szervereken megvalósítható lesz majd, de azt jelenleg csak partnerek használhatják. És az ott szerzett javak nem vihetőek át Adventure módba, így nyilván aranyat sem tudsz szerezni.

"Ez a játék címe meg ... pffff. Figy nem okvetetlenkedésből, a de Sea of Thieves Tolvajok Tengerét jelent.
    Na most elsüllyeszteni egy hajót a kincsivel, meg lemészárolni a legénységet, az minden, csak nem tolvajlás. Hallottam már ezt az érvet jópárszor, magyar és angol szervereken is, de továbbra is totál hülyeségnek tartom, mert az is. Itt tisztában kellene lenni fogalmakkal, sajnálom, hogy ez 280 nap alatt nem esett még le Neked."

A játék címét sikerült lefordítanod helyesen, de úgy látszik nem sikerült megérteni azt. Megint leírom, Sea of THIEVES. Játék nevével nehéz vitába szállni, te megpróbáltad. Sikertelenül.
    Khmm. Szerinted a kalózoknak meg kellene kérniük téged a két szép szemedért hogy add át a vérrel verejtékkel megszerzett kincsed vagy meghalsz? :CVagy ezt hogyan gondolod? :DD Mindenki csak szerezhet lootot, de el nem lophat mástól? De most komolyan.

Bizony ha van loot a hajódon, én és játékostársaim el fogják lopni és lemészárolnak mindenkit. Mert nekünk akik 99%-ban csak a PvP miatt játszunk, ez a szórakozás. És hála istennek, a developerek is így gondolják. Az hogy te nem akarsz harcolni, a te gondod, nem a másik játékosé. Shared World Action Adventure Game. Ez A Sea of Thieves.

Egy szónak is száz a vége, úgy játszod a játékot ahogy akarod, de ne lepődj meg azon ha valaki éppen a "sötét oldalt" választja. Ez a játék szépsége. Adva van megannyi eszköz, egy remekül felépített kalóz világ, ahol te döntöd el milyen kalandokat vállalsz, merre kormányzod a hajód, vele együtt a legénységet. Ez az ami sikerre vitte a játékot, és ez az ami miatt még mindig sikeres.

• tomee88
    csendes tag
    válasz #48613632 üzenetére #451

A PvP a játék szíve lelke! PvP nélkül messze nem lenne ilyen sikeres. Mint ahogy Döglött Róla is írta, a játék címe a válasz. Van aktív PvP a játékban. A 8. szezonnal jött be. homokóra a hajódon elmond többet. De ettől még a PvP nem tűnik el az Adventure módból. Igazából amit tudok ajánlani, csinálj egy pár homokóra csatát. Szokj hozzá hogy harcolnod kell. És akkor ha valaki megtámad, meg tudod védeni majd a lootod akkor is ha nem akarsz harcolni. Sajnos ez ilyen, de pont amiatt van benne 280 nap játékidőm. Rengeteg lehetőség, eszköz van a játékban amit te döntesz el hogyan használsz.

• válasz #48613632 üzenetére #453

Ha az arcosharcost nem is, de engem èrdekel :DDD . Itt magyarok vannak csak? Tehàt ha a hangtölcsèrrel àtkiabàlok a màsik hajóra, h gyertek àt bebaxni, van grog, akkor nem valami kannibàl nyelven fognak visszakajabâlni?

• xkoti
    senior tag
    válasz #48613632 üzenetére #412

Ahhh értem köszönöm urak. Igazából mivel nem rég kezdtem nekem kicsit fura volt szokni kell és azt hittem, hogy nem mentette el.
    Valamilyen szinten ez pozitív is hisz így nincs az, hogy jól felhalmozod a cuccokat és kész hanem mindig farmolni kell :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés