Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
adagabor
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Kis segítséget kérnék. Cserélném a mostani 40" tvmet ,és kinéztem egy 55" Q7NF-et. Egy 20 m2-es szobába lenne, ahol 2-4 méter között néznénk. Egyetlen parám lenne, ami miatt nem venném meg, hogy egy ekkora szobára kb túlzás, és ha én vagy párom aludna, akkor az este olyan mint ha valami 1000wattos fényszorónál kellene aludni, mert hogy annyira bevilágítaná a szobát.
Vélemények ? ne parázzak annyira, mert hogy nem világít annyira este ? vagy egy ekkora szobába teljesen fölösleges egy 55"os tv??Köszi a válaszokat!
-
adagabor
csendes tag
Üdv Mindenkinek.
Kérnék segítséget tőletek egy 55ös q7fn tvhez.
A problémám az lenne, hogy régi a szgép ami rácsatlakozik, így sajnos 4ks filmet nem tudok lejátszani hdmivel, mivel akad. Amikor megvettem a tv-t direkt rákérdeztem, hogy amennyiben SERVIIO-val ( mivel a samsung programja nem látja a tv-t ) indítok el a TVről egy 4ks filmet, akkor " erőforrásnak " nem a szgépem, hanem a tv magát fogja használni, és hogy akadni fog e a 4ks film rajta. Válasz egyértelműen az volt, hogy ebben az esetben a TV simán le kell hogy játsza a dolgot. Ehez képest annyira akad, ha elindítok egy 4ks filmet, hogy nézhetetlen. Viszont,ha ugyanezt a filmet rádugom a TVre usb-vel akkor akadásmentesen lejátsza. Ez miért lehet, volt már valakinek hasonló problémája ?Illetve ami még nagy kérdés számomra, hogy lehet az ,hogy 1000es digi nettel csatlakozok a tvre, és a tv rosszabb letöltési sebességet ér el ha kábellel csatlakozok rá. Amennyiben 5g-s wifin van, akkor kb 2x gyorsabb a net, mint a kábeles verzió.
Az utolsó problémám pedig, hogy se hogy se tudom rávenni párom Samsung A6-os , illetve az én P10es telefonomat hogy mirror sharingel bármit meg tudjak osztani a telefonokról a tvre képernyőre... le szedtem mindkét APP-ot, Smarththing és Smart viewel se tudtam a telefonon lévő fényképeket vagy filmeket kirakni a tv-re és onnan nézni pl. Viszont más APP-al tökéletesen ki tudom rakni a telefonról a képet a TVre, pl youtube, vagy twitch.Köszi előre is!!
Előre is boldog újévet Mindenkinek
-
adagabor
csendes tag
válasz PuMbA #126921 üzenetére
a kérdésben a lényeg az lenne, hogy pl a telefon galériájában lévő dolgokat a tv-n tudjam meggnézni ( filmek, képek ) ez nem megy sehogy se. Azt csak példának írtam, hogy ettől függetlenül, ha pl a telómon yutubozom azt viszont ki tudom rakni a tv-re.
Erre keresem a megoldást... -
adagabor
csendes tag
válasz PuMbA #126923 üzenetére
Esetleg majd arra is tudtok válaszolni ami az eredeti kérdésem volt ?
Imádom, hogy 45 féle megoldást fel tudtok sorolni,hogyan tudom a telefonom tartalmát kirakni a tvmre. Nem vagyok debil, tudom én is az összes megoldást a mirror sharing-on kívül... és engem csak erre érdekelne egy megoldás. Mellesleg ez volt az eredeti kérdésemben is...
-
adagabor
csendes tag
Tehát a kérdés:
55" Q7fn tvn:
- tvről servioval elinditott 4k film miért akad, ha ugyanaz a 4ks film usbről a tvbe bedugva akadásmentesen megy
- hogyan tudom a telefonom kép vagy filmjeit mirror sharingal kirakni a tv képernyőre. APP-al nem tudtam
- miért gyorsabb a tvm 5g-s wifi kapcsolattal, mint kábellel.köszönöm a válaszokat előre is...
-
adagabor
csendes tag
válasz Carlos1000 #126964 üzenetére
Mi most vettünk egy 55"ös q7fn-t. A nézési távolság kb 2 - 4 méter, és bőven elég ez a méret
Amikor erre az távolságra kérdeztem itt a többieket, hogy nem túlzás -e egy 55" tv, ami egy 43" váltott le, egyértelműen ezt a választ kaptam mindenkitől :
" olyan nem létezik ,hogy egy tv túl nagy lenne "Nekünk erre a távolságra az 55" bevált.
-
adagabor
csendes tag
válasz PuMbA #127523 üzenetére
ISmét segítséget szeretnék tőletek kérni. Vettem egy 2018as q7fn qled samsungot.
Az érdekesség a tv-el, hogy van olyan 4k amit lejátszik tökéletesen, és van olyan ami akadozik rajta.
A tv-t kipróbáltam kábellel is illetve wifivel is, semmi különbség nem volt a dologban. Serviioval rakom át a tvre a dolgokat, ami be is lett jól állítva.
Írnék pár filmet ami akad vagy se :
Nem akadnak:
The.Equalizer.2.2018.2160p.REMUX.UHD.BluRay.TrueHD.7.1
Avengers.Infinity.War.2018.2160p.UHD.BluRay.HDR.x265.TrueHD.Atmos.7.1
The.Equalizer.2.2018.2160p.REMUX.UHD.BluRay.TrueHD.7.1ami akad ( kipróbáltam, hogy a sample is akad ha usb-vel rakom rá a tv-re és úgy is akadt:
Venom.2018.2160p.UHD.Blu-Ray.Remux.HEVC.HDR10.DolbyVision.DD+.7.1
The.Meg.2018.REMUX.2160p.UHD.Blu-ray.TrueHD.7.1.
Ezeknél a filmeknél nézem a hozzászólásokat, és mind arról szól, hogy LG tv-n akadásmentesen megy, vagy hogy " sima " 4ks samsungok is simán lejátszák. Akkor egy QLED miért is sz@rakszik vele ??Nem értek hozzá, hogy mitől függhet. DE a Tv-t pontosan azért vettem, mert a gépem egy őskövület, és abban reménykedtem, hogy majd a tv-el simán elindítom és lejátsza....
Valaki ötletek, hogy mi a fenétől függ ez a dolog, hogy melyik 4ks akad, melyik nem ???
Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
adagabor
csendes tag
válasz PuMbA #127525 üzenetére
Akkor azt javítom a leírásban ( már nem tudom, elnézést érte. ).
Csináltam egy resetet a tvn, szóval a legújabb verzió van rajta.
Igazából az érdekelne engem, hogy amikor a tv-ről játszom le a filmet, ami a gépen van, abban az esetben is a szgépem " forrásait " használja ki a tv ? Egy ősrégi i3as procim van, szóval én abban reménykedtem, hogy ha a tv-el játszok le valamit ami a gépemen van ,akkor a gépemet max úgy használja, mint egy usb-t vagy egy külső vinyót. Ezek szerint ebben az esetben is a szgépemre támaszkodik a gép ? mert akkor érteném, hogy akad, mivel a szgépen is akadnak a filmek. Viszont akkor miért van az, hogy van amit mégis akadás mentesen lejátszik a tv.....[ Szerkesztve ]
-
adagabor
csendes tag
válasz PuMbA #127529 üzenetére
Igen a másik megoldás ugye a külső vinyó lenne, de pl szeretném kikerülni valahogy azt ,hogy gépről még 50-100gigás filmeket kelljen másolgatnom a külső vinyóra. Tudom van rá megoldás, usb-s router, avagy usbs router ami torrentezik stb.... majd meglátom még mi lesz. Gépet sajna mindenképp újítanom kell már lassan
-
adagabor
csendes tag
Akkor jöhetnek az adatok:
TV: 2018as 55" q7fn
net: 1000es digi
router: pár hetes asus ac1300g +
gép: ősrégi 4ik generációs i3
vinyo: max 5-6 hónapos 3terrás seagate barracuda ( ST3000DM007 ) sebessége: SATA III (6GB/s)
usb, amivel kipróbáltam a filmeket amik akadtak, amúgy az usb-vel is akadtak:
sandisk 32GB USB 3.0 ( SDCZ43-032G-G46 ) sebessége: 150 MB/sAz asus routert leteszteltem mindennel, hogy mennyi a sebessége, itt van róla a kép:
Az érdekesség az, hogy a tv-n teszteltem a net sebességét, és 5g wifin 2x annyit mértem, mint kábelen. Ezt a samsung IT-sai se értették, mivel ránéztek már a tv-re távolival, és ők is 2x akkora sebességet mértek 5gn... nem értették.
És akkor most jön az utolsó a szgép terheltsége:
- Amennyiben a gépről indítok el egy 4ks filmet, a cpu egyből fel megy 100% ra.
Ezért is vettem meg ezt a tv-t, hogy majd akkor a tv-vel játszom le a 4ks filmeket.
Elindítom a beállított serviio-val ugyanazt a 4ks filmet, ami akadt és kb cpu terheltsége meg se mozdul, itt a kép róla:Remélem ennyi infó elég :\ nagyon idegesítő a tény, hogy a tv random szerűen néha nem játszik le 4ks filmet...És azt is kizárhatjuk hogy DTS vagy TRUE HD A hang rajta, mivel a DTS eleve nem indul el a TV-n , mert nem is tudja, viszont TRUE HD audió is van ami elindul a serviioval, de van olyan is ami akad.... szóval én már passzolok mindent kb...
köszi a segítséget előre is !!!!
[ Szerkesztve ]
-
adagabor
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, plexet leszedtem már, ha ne adj isten lesz időm ma beállítani mindenképp jelzem, hogy mi lett az eredménye
-
adagabor
csendes tag
Próbáltam már foltozni a szgépemet, vettem bele egy 1050TI-t, azzal a címszóval, hogy a felújításig el zakatol rajta pár game. Viszont ha HDMI-vel megy ki a tvre a 4ks film, akkor a legszűkebb keresztmetszet a CPU, írtam feljebb, ahogy elindítom a gépen a 4ks filmet a cpu 100%on van, és majd meg hal a gép
-
adagabor
csendes tag
válasz PuMbA #127559 üzenetére
A win10 az alap megnézem majd a topikot, amit írtál, és beállítom a dolgokat.
Most még várom, hogy a plex befejezze a szinkronizálást, és meglátom mit tud, akad e rajta a cucc.
Mondjuk a cinkes, hogy a serviio-ban ki lehet kapcsolni a dekódolást.... plexen, csak finomítani lehet rajta, de nem lehet teljesen kikapcsolni.... sajnos :S -
adagabor
csendes tag
Nah akkor jön a következő kérdés.....
Plex fenn van, média könyvtár feltöltve, tv látja a plex mappáit. Filmet elindítom és váratlan hibával megáll a dolog... A plex nem látja a TV-met ,mint lejátszó..... kezdem nagyon feladni a dolgokat mára... -
adagabor
csendes tag
Üdv Mindenkinek.
Azokhoz fordulnék, akiknek már volt olyan esete, hogy a qled tvjében volt halott pixel.
1.5 éves sincs a tv, egy samsung 55q7fn-ről lenne szó. Középen találtam egy pixetl, ami folyamatosan pirosan világít. Akkor vettem, amikor a samsungnak volt egy promója, hogy +X évet vállal qled tvk képernyő besülés ellene ( legalábbis erre emléxem, hogy ez a neve).
Kérdésem az lenne felétek, hogy ilyenkor hova kellene jeleznem ezt ? Az euronics servizének, vagy esetleg a samsung felé ???? Vagy buktam az egészet, mert elhajtanak 1db halott pixel miatt......( monitornál tudom hogy van pixel garancia, a tvn nekem legalábbis nincs ilyen gari rá külön megvéve )
Köszi előre is. -
adagabor
csendes tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni tőletek, hátha valaki már találkozott ilyen szituval.
Van egy max 2.5 éves samsung 55" q7ft tvm. Egyszer már cserélték a képernyőjét gariban, akkor 1 azaz EGY db pixel hiba miatt. Amikor kijöttek a szakik mondták is, hogy ennyiért nem szoktak cserélni, de ha már itt vannak megcsinálják.
Ez 2020 májusában volt.Most nézem, hogy fekete háttér mellet van 7 !!! HÉT halott pixelem, és egy ilyen krikszkrakszom...
Egyrészől érdekelne, hogy valakinek volt -e már ilyen baja, és ha volt mit is tett ezzel?
Illetve, lehet valahogy jelezni a samsung felé, hogy akkor köszöntem nem kérem ezt a tvt... azt adjanak valami mást, mert a #&@>bv tele van a tvjükkel...
[kép] [kép] [kép] -
adagabor
csendes tag
válasz Sonex79 #145673 üzenetére
A sima garancia valszeg már lejárt, de majd előkeresem a papírjait. És nagyon reménykedem benne, hogy mivel egy teljesen új panelt kaptam, akkor ott arra is van min 1 , de inkább 2 év +garancia. Holnap samsung ügyfélszolgálattal kezdek, kiderül remélem minden.
Arra a krikszkrakszos pixelhibára tudtok bármit is mondani ? életemben nem találkoztam ilyennel, és fosok , hogy aztmondják ,hogy meglett sértve stb.. -
adagabor
csendes tag
válasz wallace 234 #145676 üzenetére
A 10éves kiégés elleni van rajta. majd holnap kiderül minden :\
melléteszem, hogy sima tvzés közben nem lehet látni a dolgot. Most kötöttem rá a szgépet, és mivel fekete háttér van , így egyből észrevehető volt a történet. -
adagabor
csendes tag
válasz RR-13 #145683 üzenetére
Amikor kicserélték akkor bekapcs megy jól vam az úgy. Most is csak azert vettem észre a pixelt mert rádugtam a sggépet és annak fekete volt a háttere. Majd akkor erre a táp történetre rákérdezek.... Úgy néz ki hkgy kicserélik vagy kaptam maga a csere után 1 év garanciát, vagy amikor a tvt vettem volt ilyen promos 10 év beégés elleni biztosítása a samsungnak keretein belül... Nem akarok előre örülni, de a bejelentés megvt, várom a válaszukat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest