Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
YxVs
senior tag
Sziasztok!
A H6400 beépített médialejátszója lejátszik full HD felbontású m2ts és ts file-okat?
-
YxVs
senior tag
Valamelyik fórumban olvastam, hogy az 55H6400-ban nem ugyanaz a panel van, mint a kisebb modellekben (40 és 48).
Igaz lehet ez? -
YxVs
senior tag
Ma voltam MM-ben és vittem a külső HDD-met kipróbálni különböző tartalmakat egy 55H6410-es tévén.
Legnagyobb megdöbbenésemre amikor rádugtam az USB 3.0-ás LG 1TB-s vinyómat, a tv menürendszere úgy belassult, hogy távirányítóval gomb nyomás után legalább 30 másodpercet kellett várni, hogy bejöjjön a menü.
A kép beállításokon szerettem volna változtatni, de először le kellett csatlakoztatni a HDD-t, hogy megtehessem. A tv USB portjai 3.0-ásak? Nem lehet, hogy ez a gond?Más tapasztalt ilyet? A vinyómat nem szereti, vagy ez ilyen?
Nekem nagyon fontos lenne, mert sok anyagot a vinyóról játszanék le a beépített médialejásztóval.[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
Eddig úgy gondoltam, hogy H6400-est veszek, ám ez az Auchan-os akció elgondolkoztatott.
Gyári garival most a H6200 modell 50 ezerrel olcsóbb, mint a H6400, ami nem kevés....(48-as méretben)
Azon kívül, hogy nem adnak hozzá 3D szemüveget és smart távirányítót, illetve marketing bullshit szerint CMR 200 vs 400, van még valamilyen különbség?
A smart funkciókban van különbség?Alábbi teszt szerint még a black uniformity-je is jobb:
http://www.rtings.com/info/black-uniformity-tvs-clouding-and-flashlighting
Sőt egy másik teszt szerint még a kontraszt aránya is: 5240:1 vs 3400:1
Ha jól tudom a H6200-ban AUO panel van, míg a H6400-ban Samsung.
Mi a különbség a 2 panel között? Fenti adatok szerint nem rosszabb az AUO panel.[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
válasz superg #71177 üzenetére
A lényeg, hogy a H6200 szerintem minimum egyenértékű a H6400-al, de 50 ezer Ft-tal olcsóbban már kifejezetten jó ajánlat.
1 pár 3D szemüveg hozzá 5000 Ft + a smart távirányító 6000 Ft, akinek kell. Még így is bőven megéri...
Azt az 50 ezret meg Mede8er MED600X3D-ra költöm, és már mehet a BD50 is[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
válasz Flashget #71180 üzenetére
Ebben a méretben valóban nem kérdés.
De ami nekem kell, a 48-as méretben teljesen más a helyzet.48H6200 - Auchan akcióban 189 990, amiből 28 500 levásárolható > 161 490 Ft, hivatalos, gyári garival
48H6400 - Szintén hivatalos, gyári garival, legolcsóbb Expertnet-nél 209 999 FtÍgy már 48 509 Ft a differencia
Edigitalnál 229 900 Ft a 48H6410, ebből nehezem tudom elképzelni, hogy akár egy black friday-os akcióval is lehetne mondjuk 190 körül, amennyit nekem max érne.
[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
Most olvastam egy lengyel tesztet a H6200-ról, és azt írják, hogy a médialejátszója nem százas, mert beletekerés, pause funkciók nem mindig működnek, illetve a felirat méretét és pozícióját sem lehet változtatni.
Igaz a cikk még júliusban íródott. Azóta egy szoftverfrissítés esetleg orvosolhatta a problémát.Van H6200-as tulaj itt, aki tudna véleményt formálni a médialejátszóról, és annak feliratkezeléséről?
-
YxVs
senior tag
Egyáltalán nem???
Azt hittem ez alap...
Oké, hogy nem érdekük a médialejátszó képességeit tökéletesre csiszolni, de azért a felirat méretének és pozíciójának változtatását megoldhatták volna...szerintem ez alap lenne.
Egyre inkább úgy érzem, hogy a H6200-as lesz, és amit megspórolok ezzel, azon inkább veszek egy médialejátszót. -
YxVs
senior tag
válasz janosgal #71412 üzenetére
Szia!
Pont ugyanezt a kombinációt szeretném én is beszerezni.
Rögtön egy kérdésem lenne, ami most engem foglalkoztat.
Ugye a Med 600 tudja a kadenciahelyes 24p-t még 3D-ben is, de a TV elvileg 3D-ben nem tudja, csak 2D-ben.
Ebből te valamit észreveszel 3D BD ISO lejátszás közben? Bizonyos időközönként egy apró röccenésnek, akadásnak kell lennie.
Mert ha észrevehető, akkor felesleges Med 600-at vennem, elég használtan egy Egreat R6S is, ami ugyan nem tudja a 24p-t 3D-ben, de úgy sem számít, mert ebben az esetben a TV lesz a szűk keresztmetszet. -
YxVs
senior tag
Segítsetek légyszi, mert beleőszülök....
H6500-ason a beépített médialejátszóval nem tudok DD vagy DTS hangot kivinni a tv optikai kimenetén keresztül a házimozi erősítőmre.
Sima sztereót visz csak ki.
Ugyanazzal a kábellel más forrásból megy, tehát se nem a kábel, se nem az erősítő hibája.
USB-ről és hálózatról is próbáltam.
A menüből a TV-hangkimenetet: audiokimenetre állítottam.Mi lehet a gond? Sajnos nincs Mindig TV-m és kábel előfizetésem sem, így ezeken a forrásokon keresztül nem tudom kipróbálni.
Belső médialejátszónak is ki kellene vinnie optikán, nem?
-
YxVs
senior tag
4 féle lehetőség van ebben a menüben: PCM, Dolby Digital, DTS, DTS Neo 2:5
Csak a PCM-et és a DTS Neo 2:5-öt engedi választani. Utóbbit választva a házi mozi erősítő DTS módra vált.
Így már egy fokkal jobb. De azt nem értem ha a video fájl DD 5.1-es, akkor abból hogy csinál DTS Neo 2:5-öt.
Egyáltalán mi az a DTS Neo 2:5?[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
Megoldódott a probléma.
Valamiért wifin keresztül nem volt választható a hang menü, ahogy LAN-ra dugtam, már az is előjött.
Köszi a segítséget!Még egy kérdés: skype-hoz mikrofon csak USB-n keresztül csatlakoztatható?
A TV-n nincs beépített mikrofon?
Csak fejhallgató kimenetet találtam. -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
H6500-as tv-m van.
Serviio-t használok.
Beépített médialejátszó miért nem látja a filmmel azonos mappába tett és ugyanúgy elnevezett srt feliratot? -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Tegnap óta ez a fekete vonal látható a képernyő felső részén.
A vastag fekete vonal felett van több vékonyabb fekete vonal is, csak az nem látszódik a fényképen.
Típus: 48H6500
2130-as szoftver van rajta, öndiagnosztika megvolt, nem mutat hibát.
Áramtalanítás megvolt, gyári beállítások visszaállítása is.
Több forrásból is teszteltem.
Már hívtam a márkaszervizt, jövő héten jönnek, csak kíváncsi vagyok, hogy más találkozott-e már ilyennel.[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Ma panelt cseréltek a H6500-as tévémben a korábbi csíkozódás miatt.
Viszont az új panelen sokkal nagyobb és több a bevilágítás, mint a régin. Gyakorlatilag szemből is látni.
2.40:1 arányú filmeknél alul és felül is látszódik a széleknél.
Oldalról (kb. 45 fokból) pedig katasztrófális...Teljesen elment a bizalmam a tévétől.
November végén vásároltam neten keresztül az Extreme Digitaltól.
14 napból már kifutottam, tehát az elállási jog már nem jöhet szóba.
Esetleg a mai panel cserével nem kezdődik újra a 14 nap?Mit tegyek?
Teljesen el vagyok keseredve.
Legszívesebben visszaadnám, és vennék valami mást, vagy inkább megvárnám, amíg elérhető áron lesz OLED tv.üdv,
YxVs[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
válasz raiden1bak #73442 üzenetére
Aha, jobb...nézd meg kettővel feljebb a hozzászólásomat.
Egyébként ugyanaz a panel van benne... -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Ha gariztatás után a szervizből megkarcolt kijelzővel jön vissza a készülék, akkor mit tudok tenni?
Ne fogadjam el, vagy kérjek jegyzőkönyvet?
Mi a megfelelő eljárás ilyenkor?üdv,
YxVs -
YxVs
senior tag
válasz dani_golf #75539 üzenetére
Kedves Samsungos sorstársaim!
Akit rajtam kívül még zavarnak az ilyen jellegű bevilágítási problémák a 2014-es modelleknél, és nem szeretnék elfogadni, mint a technológia "velejáróját", azok bombázzanak meg privát üzenetben olyan szakemberek elérhetőségeivel, akik független szakértői véleményt írnak a jelenségről, és nem elfogadható jelenségként írják azt le.
Olyan független szakértői vélemény kellene, amit elfogadnak a bíróságon/békéltető testületnél is.Sajnos a vásárlástól számított 2 hónapon belül 2 kijelzőt is cseréltek...és mindegyik ilyen...
A hivatalos Samsung szerviz pedig írt egy szakvéleményt, hogy ez nem hiba. Erre a szakvéleményre támaszkodva pedig lepattintott a Samsung.
Itt betelt a pohár...
Sokan kérdezték itt a fórumban, hogy vegyenek-e H6500-öt.
Hát, akinek kicsit is érzékeny a szeme az ilyenre, AZ NE VEGYEN!üdv,
YxVs[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
válasz gorog67 #75568 üzenetére
Már 30-40 fokos betekintési szögből is látszódik.
És most nem a világosodásról van szó, amiről Te beszélsz.
Hanem a ledek kékes és egy helyen brutális nagy fehér bevilágításáról.
2.40:1 arányú filmeknél, ahol alul-felül fekete csík van, gyakorlatilag szemből is látszódik.
Ne mondja senki nekem, hogy ez normális. -
YxVs
senior tag
válasz Vhiktor #75565 üzenetére
Nincs jelentősége, hogy hol vettem. Nem ők tehetnek róla. Egyébként hivatalos forgalmazónál.
Érdekes, hogy a második kijelzőnek is ugyanott vannak a bevilágításai, mint az elsőnek.
Tehát valószínű, hogy az egész novemberi gyártási sorozat hibásan jött le. Minőségellenőrök vajon hol voltak? Hogy biztos nem a szalag mellett az tuti...
Ami miatt végleg kiakadtam, hogy a szerviz először elismerte ezt a hibát, majd másodszorra ugyanazt a hibát már nem...
Ezért viszem az ügyet tovább. -
YxVs
senior tag
válasz ecaddsell #75581 üzenetére
Ismerem a technológiát, és tudtam ezt a vásárlás előtt is.
Az enyém egy kirívó eset, amit páran már itt is megerősítettek, hogy az övék nem ilyen.
Valamint én is láttam már más márkájú ledes tévéket, és észre is vettem ezeket a hibákat, de azok jóval kisebb mértékben észrevehetők voltak.
Az enyém sokkal, de sokkal rosszabb.
Amit még én csomagoltam ki a dobozból, ilyen szempontból sokkal elfogadhatóbb volt. Csak annak meg a kijelzője ment tönkre. Korábban beszámoltam arról is. -
YxVs
senior tag
-
YxVs
senior tag
válasz nightshadow #82531 üzenetére
Köszi ez egy jó TV....lesz...ha majd lemegy az ára 200k-ra...
-
YxVs
senior tag
válasz nightshadow #82543 üzenetére
Na meg 3D-je sincs, ha valakit ez még érdekelne...
-
YxVs
senior tag
válasz huliganboy #82547 üzenetére
Ennyiből jelenleg csak a kolléga által javasolt Panát tudod megvenni, ami ajánlott kategória, és 2015-ös új modell, vagy a korábban ajánlott tavalyi modellek.
Vagy vársz őszig, amikorra majd a Sony 50W805C ára is lemegy 250k-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest