Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
veterán
válasz Motion_Blur #108324 üzenetére
Várom a beszámolód, én holnap du. megyek érte. Most épp HDMI kábelt kutatok, de egyelőre nem tudom milyet vegyek.
Szűkíti a lehetőségeket hogy azt is holnap kell megvennem, illetve hogy tudja a 4k 60Hz-et.Te milyen HDMI kábelt vettél hozzá?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Motion_Blur #108327 üzenetére
Az a baj hogy szerintem csak 30Hz-et fog tudni 4k felbontásba, nem pedig 60Hz-et. Én is azért keresgélek most olyan helyet ahol holnap hozzá tudnék jutni ilyen kábelhez (hdmi 2.0).
Én most nagy hirtelen ezt néztem ki
HAMA Premium High Speed HDMI kábel, 1,5mElvileg ez egy nagyon jó minőségű kábel, majd holnap ha bemegyek MM-ba akkor meglesem a doboz hátulját hogy ez tudja-e a 60Hz-et.
(#108328) RobexX10
Nagyon minőséginek néz ki, de megpróbálok hétvégén venni a tv-vel együtt.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Daffni2 #108334 üzenetére
Holnap élőben jobban megvizsgálom, de én is úgy gondolom hogy fogja tudni.
(#108336) Madwe
Gondolom azért van számmal jelölve hogy tudja az ember hogy az a kábel mit tud, aztán megragadt a köztudatba ez.
Amúgy gondolom a HDR-t pl. nem mindegyik kábel tudja vagy igen?iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Madwe #108338 üzenetére
Pedig elég sok hozzászólást lehet olvasni hogy hiába high speed, mégsem tudja a 60hz-et, csak a 30-at. Lásd 1 hozzászólással alattad.
(#108339) Daffni2
Maradok most már annál a Hama-nál, legalább biztosra megyek vele. Gondolom majd a tv-n is meg tudom nézni hogy a gépről küldött jellel 60 vagy 30Hz-et tud a tv.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Motion_Blur #108371 üzenetére
Ez a teszt videó magában a tv memóriájában van benne, vagy valahonnan letöltötted?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Motion_Blur #108376 üzenetére
És a tv-n hogy játszottad le? Pendrive-ra raktad rá, vagy külső hdd, vagy laptopról esetleg? Vagy csak simán a böngészőben megnyitottad a tv-n?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Na meg van az én 55KU6400-as tévém is. Minden nagyon frankó rajta, végül azt a Hama HDMI kábelt vettem amit linkeltem, és szépen megy a 60Hz.
És amin csodálkozok hogy Wifin is simán megy a 4k videó, minden akadás nélkül!
Youtube-on nézegettem a tv-n pár 4k-s videót és nagyon szép képe van a tv-nek, állam leesett rendesen a minőség terén. Na most viszont yt-nál állítási lehetőséget nem láttam a felbontás terén. Akkor ezek szerint mindig a legmagasabb felbontásba mennek a videók?
Ilyenkor amikor vezeték nélküli kapcsolaton érkezik az adott dolog, akár egy film (NAS DLNA-ról), vagy mint utóbbi esetben említettem YT-on néztem, akkor a tv hány Hz-en megy, mert akkor nem írja ki jobb fent mint amikor össze van kötve a géppel pl.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Motion_Blur #108403 üzenetére
Köszi!
Az az igazság hogy a linkelt kalibrálós beállításokkal nincs valami szép képe a tv-nek. Egyelőre próbálgatom a beállításokat, most ott tartok hogy
Normál képmód:
háttérvilágítás: 10
fényerő:45
kontraszt: 100
élesség 50
szín: 50
árnyalat: z50 p50
dig tiszta megjelenés: ki
auto motion plus: ki
HDMI UHD Color-t nem kapcsoltam be, mert pl. akkor az adáson nincs hang (műholdas upc beltérivel)
din kontraszt: ki
gamma: 0
csak rgb üzemmód: ki
színköz: natívnagyjából ennyi a beállítás most. Te a tv-t wifin kötötted össze vagy kábellel a routerral?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz patow #108408 üzenetére
Ez a normál jön be nekem a legjobban, most ehhez próbálom állítgatni a dolgokat, de ha még esetleg finomítani akarok rajta akkor kipróbálom a többit is.
Közbe nézegetem youtubeon a 4k-s dolgokat, és HDR mód ha be van kapcsolva akkor folyamatosabbnak tűnik a videó maga. Pl. most néztem egy olyat ahol a patak folyt, hdr módnál folyamatosabb a videó, olyan mintha néznék egy filmet, és egyszer 25fps-ről váltanék 60fps-re. Remélem érthetően le tudtam írni hogy mi a változás a HDR módnál.
Motion_Blur
Én olyan jó 3 méterről nézem, így tökéletes ez a távolság.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz patow #108413 üzenetére
1168-as fw van fent.
(#108414) PuMbA
Akkor ezért néz ki folyamatosabbnak az adott adás? A HDR-t ha bekapcsolom akkor az mindenhol érvényes. Mármint nem csak akkor kapcsolja be a tv automatán ezt a funkciót ha fHD vagy 4k adást nézek, hanem sd adásnál is, bár ott nem nagyon van értelme, így nem tudom hogy ott miért kapcsolja be.
Szerintem a HDR-t csak 4k meg FHD videónál fogom bekapcsolni.Ja és még valami. Az összefoglalóba az van hogy a PC-t a HDMI/DVI portra kell rákötni. Na most az egyik kis papírt amit kaptam a tv-hez az van hogy a HDMI STB/DVI csatira pl a műholdvevő beltérijét kell rákötni. De akkor kössem át a műholdas beltéri a HDMI IN 2 vagy HDMI IN 3 (ARC) csatira, pc meg menjen a HDMI IN 1 STB DVI csatira?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz PuMbA #108420 üzenetére
Jah így már érthető, köszi!
Viszont van egy dolog amire nem tudok rájönni hogy miért van. Ha átrakom a képet tv-re, legyen az kiterjesztett, vagy csak a tv-n jelenítem meg, mindig visszaugrik 30p-re. Kézzel felrakom a driverbe 60Hz-re, aztán azon is marad. Nem lehetne ezt valahogy lefixálni hogy amikor átrakom a tv-re a pc képét akkor jegyezze meg a 60Hz-et?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Ja és még lenne valami, amit totálisan nem értek. Ha névnek HDMI van megadva a csatlakozásnál (szgépnél) és a felbontás 4k 60Hz, akkor mi a francért másabbak a színek, legalábbis különböző helyeken? Ha névnep a PC-t állítom be, akkor meg semmi gond. Csak ugye ott nem tudom a képet annyira finomhangolni mintha HDMI lenne a neve a csatlakozásnak. Csak hogy értsétek itt lenne pár kép.
1: 4k60hzhdmi - - 4k60hzpc
2: 4k60hzhdmi - - 4k60hzpc
Szóval aminek szürkének kellene lenni az rózsaszínes vagy milyen. Ja és Blu-Ray névnél is ugyanez a helyzet. Nem tudom hogy valaki találkozott-e már ilyen hibával.
Ja és ha lerakom 30Hz-re akkor meg jók a színek HDMI címke alatt is.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz jozsi252 #108424 üzenetére
A Kontraszt csökkentésével (100->95) nagyjából el is tűnt ez a rózsaszínes vagy milyen árnyalat. Szerintetek azért mert a Hz-et állítom ez miért történik meg? És ha PC címkét adok a csatlakozásnak akkor 60Hz-en 100-as kontrasztnál miért nem jelentkezik? Elég érdekes jelenség, nem tudom valaki találkozott-e már ilyennel.
Ja amúgy megnéztem, ha Wifiről nézek 4k filmet a NAS-ról, akkor olyan 7-10MB/s környékén ugrál a sebesség. Szóval akkora sávszél kell neki, de nyilván ez függ attól is hogy milyen az a 4k film.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Valami fw bug lehet ebbe a 55KU6400-as tv-be, mert most azzal szívtam a legutóbbi órákba hogy a wifibe életet leheljek.
Mondom összekötöm kábellel a routerral, na és akkor kezdett el szarakodni. Mintha a Wifit teljesen letiltotta volna, a hálózatot látta, de istenért se akart rácsatlakozni. Hiába csináltam visszaállítást, bármit megpróbáltam de nem ment. Utána már kábelen se akart rácsatlakozni a routerra.
Most megpróbáltam wifin úgy hogy össze volt kötve kábellel, és így rácsatlakozott a hálózatra, minden működik jól. Kábelt lehúztam, és akkor se ment el. Gondolom ez valamilyen fw bug lehet?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Motion_Blur #108521 üzenetére
Én mikor hétvégén megvettem Extreme Digitalnál, alapból +2év garival és biztosítással vettem, így 4 évre le van tudva az egész. És csak 14-15k környéke volt.
De ha hosszú távra tervezel akkor mindenképp!
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Motion_Blur #108523 üzenetére
Elvileg nem, mert megkérdeztem az eladót és azt mondta hogy a biztosítás a 4 évre van. A legutóbbi H6400-at amikor vettem 220V-ba, oda is kértem +2 év garit meg biztosítást, és ott is mind a 4 évre volt a biztosítás. De ha hazaérek megnézem a papírt.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Észrevettétek hogy az új Telekomos reklámnál jobban lehet érezni ezt a pixelesedést, vagy kockásodást, vagy nem is tudom minek mondjam. Találkozott már valaki annál a reklámnál ezzel a jelenséggel?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Olyannal találkozott valaki, hogyha a NAS-ról játszik le filmet DLNA-n keresztül, és ha belepörget a filmbe akkor egyszer csak a tv-n előjön középen az a jel amikor a tv tölt valamit? Nem mindig jön elő, csak nagy ritkán.
Ugyanúgy megy a film meg minden, hang is van, viszont akkor már tekerni pl. nem tudok már, csak ha kilépek.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Motion_Blur #108817 üzenetére
Végül neked melyik képbeállítás jött be a legjobban a tévédhez? Motion-t te használsz valamilyen beállításon?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Motion_Blur #108821 üzenetére
Hasonló nekem is, viszont tv adásnál nekem a motion 2-re van rakva. Sajnos UPC-nél nézek olyan adást ami nem HD-ba szórva, hát eléggé gázos a képminőség, de sajnos ez van. Nem tudom mikorra érjük el hogy legalább fHD-ba legyenek az adások közvetítve.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Motion_Blur #108824 üzenetére
Discovery, DTX sajnos nem HD műholdas UPC-n, szóval kénytelen vagyok azokat így nézni. De azért szerencsére a többi megy HD-ba.
Ez a film mód nemtom mire való pontosan. Asszongya: A film mód gördülékenyebbé teheti a képkockaátvitelt régebbi videóforrásokból..bla bla.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz bghistvan #108838 üzenetére
Csak megemlítsem a garit edigitallal kapcsolatban, múltkor Motion_Blur-al beszéltünk a garival kapcsolatban, és neki lett igaza.
A kiterjesztett gari a gyári gari időszakba is érvényes. Értsd úgy hogy pl a
Samsung UE55KU6000WXXH 1+1 év gari van rá gyárilag de az edigitalnál lehet venni 2 év garit 16k-ért. Szóval 16 000-ért veszel 2 év garit a nagy semmiért, mivel beleszámít a gyári garanciás időszakba a kiterjesztett.Laikusként ebből az jön le hogy a 2 év lejárta után +2 év kitejesztett gari van, közbe meg nagyon nem. Hány ember szívhatta meg ezzel már.. Bár én prémiumot vettem a balesetbiztosítás miatt, de akkor is.
A 220Volt-ba mikor vettem 2014 végefele a tv-met, akkor kötöttem +2 évet, és az a gyári gari időn kívül lépett életbe, illetve a biztosítás beleszámított a gari időn belül valamint kívülre is, szóval 4 évre volt biztosítva.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz dethroner #108853 üzenetére
Nem néztem be semmit, Film mód néven van benne a menüben is. , én konkrétan erre vagyok kíváncsi, nem pedig a másikra ami melegebb árnyalatot ad a képnek.
Így is írtam le:
Ez a film mód nemtom mire való pontosan. Asszongya: A film mód gördülékenyebbé teheti a képkockaátvitelt régebbi videóforrásokból..bla bla.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz dethroner #108886 üzenetére
Tisztába vagyok vele hogy melyikről van szó amiről a többiek beszélnek. Én csak arra voltam kíváncsi hogy ez mégis mi a francot csinál(hat), mert semmi különbséget nem vettem észre amikor be van kapcsolva.
Film mód nekem sem jön be, akárki akármilyen tesztet mutat. Egyszerűen csúnyán néz ki a kép annyira sárgás (meleg) az árnyalata neki. Nem azt mondom hogy hideg árnyalatú kell, de az a beállítás egyszerűen nem jó.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Pár hete amikor a tv-t vettem (UE55KU6400) megkérdeztem hogy mitől van az a jelenség, hogyha a tv-nek a szgépről 4k 60Hz-es frissítést állítok be, akkor pl. a szürke színből enyhe rózsaszín színű árnyalat lesz. 30Hz-re állítva elmúlik ez a jelenség amúgy. Akkor nem nagyon tudtatok mit mondani, mondom most megkérdezem megint hátha tudna valaki valamit mondani, vagy találkozott-e már ezzel a jelenséggel.
Ja és ha PC címkét adok neki, akkor múlik csak el egyedül ez, akkor jó 60Hz-en is. Tudom hogy PC címke is kell neki, de ha így akarok filmet nézni a gépről, akkor ez a címke nem jó mert letilt majd minden képbeállítási lehetőséget.
Szóval jó lenne egy esetleg megoldás, lehet hogy csak a driverbe kellene valamit állítani? Nem tudok én rájönni sajnos hogy mi nem jó.UHD Color-t próbáltam, de azzal sem oldódott meg, sőt igazából úgy csúnyább a kép, mintha extra módon lenne kontrasztos.
Itt lenne 2 kép hogy miről van szó.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz #65755648 #109269 üzenetére
Csak 8 bites beállítást engedi. HDMI UHD Color-t ha bekapcsolom akkor valami nagyon el van tolva, mert iszonyat kontrasztos a kép, a sötétebb színek tök fehérek.
Én csak azt nem értem hogy van olyan Hz beállítás ahol meg jó. Meg ha PC címkét adok a csatlakozásnak, akk is jó 60Hz-en. De ugye PC címkével szinte minden képbeállítás le van tiltva, szóval az meg kellene.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz PuMbA #109274 üzenetére
Akkor hagyjam 30Hz-en a gpu driverbe a tv hz beállítását (itt normálisak a színek ahogy a kettővel fenti hsz-embe látszik), és amikor az MPC-HC-be teljes képernyőre váltok, akkor az a tv-nek ad egy jelet hogy ez a film 24fps-es, ezért 24Hz-en menjen a tv, így nem fognak képkockák kiesni az eltérő freki miatt? Legalábbis elvileg így kellene működnie?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz PuMbA #109279 üzenetére
Így a színek is rendben vannak, mert igazából a PC címke megmaradt, viszont az adott film miatt freki visszamegy attól függően hogy mit nézek.
Amúgy ha MPC-t használok videólejátszó gyanánt, és kadenciahelyes a lejátszás, akkor érdemes még valamit bűvölni a tv képbeállításain? Vagy a madVR kihozza a legtöbbet a képminőségből?
iPhone 13 Pro Max
-
-
veterán
Sziasztok
A Youtube app nektek jól működik? Meg akartam nyitni ma reggel, erre piros háttér, középen meg kiírja hogy Youtube azt ennyi, innen sehova. UE55KU6400-ról van szó.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Az hol van leírva hogy a legújabb fw-nél milyen dolgokba nyúltak bele? Vagy azt nem nagyon szokták közzétenni? Itt most a 1201.6-ra értem.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz jozsi252 #109268 üzenetére
Mikor még a válasz linken szereplő tv-t vettem, volt a képeken látható gondom. Na most azóta nem néztem filmet úgy hogy HDMI-n lőttem volna át a képet, most megpróbáltam, és 60Hz-en is jók a színek. Lehet hogy ezt valami frissítés oldhatta meg a tv-nél, de ez a jelenség nem áll fent már.
Nem tudom valaki találkozott-e ezzel a gonddal azóta.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Ez a Samsung vicc komolyan mondom. Múlt héten felhívtam őket egy hibából adódóan, és mondták hogy a héten technikus kolléga keresni fog, rácsatlakozik a tv-re távolról, és lefuttat egy diagnosztikát. Most hívtak hogy technikai okok miatt nem oldható meg. Ezzel nem is lenne gond, hogyha a héten már nem harmadjára játszanák ezt el.
Más is szívott már ennyit a technikusokkal? Fogalmam sincs milyen hiba lehet náluk, de hogy harmadjára is fennáll ez tiszta nevetséges komolyan mondom.
A holnapi lesz a 4. alkalom, kíváncsi vagyok hogy megint úgy hívnak-e hogy elnézést...
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz jozsi252 #112229 üzenetére
Pénteken órákkal korábban hívtak a megbeszélt időpont helyett, persze nem voltam otthon. Köv időpont ma volt, de a megbeszélt időben nem jelentkeztek, hanem rá 2 órával hogy ma sem jó. 1 héten belül ez az 5. amit hiba miatt eltolnak.
Mondtam is hogy ez tényleg nevetséges már..Volt olyan aki ennyit szívott ezzel a rácsatlakozással?
Még jó hogy a telefonom nem Samu.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Samsung UE55KU6400 tv-m van, de a Youtube appot sehogy sem tudom működésre bírni. Akinek ilyen tv van esetleg tudna tippet adni mit csináljak?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Mi a francért van az hogy a Samsung UE55KU6400-as tévémen a YT app csak akkor működik ha a tv-t kikapcsolom, majd kihúzom a konnektorból?
Ja és ha nem húzom ki akkor a Youtube logó a max ameddig eljut az app, onnan sehogy se tudom továbbléptetni.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Van egy Samsung UE55KU6400 tv-m amit le szeretnék cserélni egy újabbra/jobbra. Igazából 2 között vacilálok.
- QE65Q80T
- UE65TU8502Az árkülönbség 200k. A Q80T valójában 200k-val "jobb" mint a 8502-es nem Qled-es tv? Vagy ha veszek akkor már mindenképpen Qledes tv-t érdemes vásárolni?
A tv-t a következőkre használnám: nagyrészt sorozatnézés, kisebb részt pedig játékra (pc-ről hdmi-vel).
Köszi!iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
65"-os méretben itt van a következő 2tv. Egyik a sima Crystal UHD másik meg egy QLED.
- UE65AU9002KXXH
- QE65Q70AATXXHNagyjából 100k különbség van a 2 tv között. Megéri a felárat a QLED tv a Crystal UHD-val összehasonlítva? Most próbálok keresgélni infókat hogy ez a 9002 széria mit tud a 2021-es szériában, de egyelőre túl sok adatot nem találtam róla.
Vagy érdemes lenne Q80T (2020) típust venni ebbe a méretbe?iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz rainman72 #148028 üzenetére
Közben ráakadtam rtings tesztekre.
Samsung Q70/Q70A QLED
Samsung Q80/Q80A QLEDLe is tettem a sima Crystal UHD szériáról, maradnék mindenképp qled-nél. Most összehasonlítom a Q80T Q70A Q80A szériát hogy ár érték arányba melyik lehet a legjobb választás amit ki is használnék. Elsősorban Q80T Q70A között agyalok most.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Előre is bocsi és tudom hogy valószínű warn-t fogok kapni, de a tv csere miatt el akarom adni a Samsung UE55KU6400 típusú tévémet, és a beárazós topicban még tavaly év végén 130k-s beárazást kaptam, most egy srác kért beárazást 10 napja, ő 160k-s árat kapott.
Mi lehet ennek a tévének a valós használtpiaci ára? Szerintem ha 160k-ért felrakom nem vagyok benne biztos hogy valaha is elmenne, viszont tudom hogy ez egy nagyon jó széria a Samsung-nak és régen nagyon sokan vették ezt a típust.Köszi
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Most hogy tv rendelés előtt vagyok olvasgattam egyik külföldi fórumba hogy Q80T-nél volt valamilyen judder bug. Ezt fw frissítéssel amúgy orvosolta a Samsung?
Ez olyasmi akar lenne mintha lejátszás közben néha mikrolaggok lennének?
Rohadt nehéz dönteni hogy mit vegyek. Nézegettem a 65" AU9000 szériát is, Q70A-t, Q80T-t.. Egy rtings teszt jó lenne de még csak early access-be van a AU8000 is.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz wallace 234 #148097 üzenetére
De egy 400k-s tv-vel nem akarok lottózni. Mármint ha belépő modell lenne akkor azt mondanám ok, de így eléggé lutri..
A 120Hz-nek igazából akkor van értelme ha össze van kötve PC-vel és játszok, vagy ha lenne konzolom? De egy sima 720p 1080p 4k filmet nézve fogok látni bármilyen gyakorlati hasznát a 120Hz-nek?iPhone 13 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Politika
- Milyen monitort vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs