Hirdetés
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz
Motion_Blur #108523 üzenetére
Elvileg nem, mert megkérdeztem az eladót és azt mondta hogy a biztosítás a 4 évre van. A legutóbbi H6400-at amikor vettem 220V-ba, oda is kértem +2 év garit meg biztosítást, és ott is mind a 4 évre volt a biztosítás. De ha hazaérek megnézem a papírt.
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
válasz
Motion_Blur #108521 üzenetére
Én mikor hétvégén megvettem Extreme Digitalnál, alapból +2év garival és biztosítással vettem, így 4 évre le van tudva az egész. És csak 14-15k környéke volt.
De ha hosszú távra tervezel akkor mindenképp!
-
jozsi252
veterán
Valami fw bug lehet ebbe a 55KU6400-as tv-be, mert most azzal szívtam a legutóbbi órákba hogy a wifibe életet leheljek.
Mondom összekötöm kábellel a routerral, na és akkor kezdett el szarakodni. Mintha a Wifit teljesen letiltotta volna, a hálózatot látta, de istenért se akart rácsatlakozni. Hiába csináltam visszaállítást, bármit megpróbáltam de nem ment. Utána már kábelen se akart rácsatlakozni a routerra.
Most megpróbáltam wifin úgy hogy össze volt kötve kábellel, és így rácsatlakozott a hálózatra, minden működik jól. Kábelt lehúztam, és akkor se ment el. Gondolom ez valamilyen fw bug lehet?
-
jozsi252
veterán
válasz
jozsi252 #108424 üzenetére
A Kontraszt csökkentésével (100->95) nagyjából el is tűnt ez a rózsaszínes vagy milyen árnyalat. Szerintetek azért mert a Hz-et állítom ez miért történik meg? És ha PC címkét adok a csatlakozásnak akkor 60Hz-en 100-as kontrasztnál miért nem jelentkezik? Elég érdekes jelenség, nem tudom valaki találkozott-e már ilyennel.
Ja amúgy megnéztem, ha Wifiről nézek 4k filmet a NAS-ról, akkor olyan 7-10MB/s környékén ugrál a sebesség. Szóval akkora sávszél kell neki, de nyilván ez függ attól is hogy milyen az a 4k film.
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
Ja és még lenne valami, amit totálisan nem értek. Ha névnek HDMI van megadva a csatlakozásnál (szgépnél) és a felbontás 4k 60Hz, akkor mi a francért másabbak a színek, legalábbis különböző helyeken? Ha névnep a PC-t állítom be, akkor meg semmi gond. Csak ugye ott nem tudom a képet annyira finomhangolni mintha HDMI lenne a neve a csatlakozásnak. Csak hogy értsétek itt lenne pár kép.
1: 4k60hzhdmi - - 4k60hzpc
2: 4k60hzhdmi - - 4k60hzpc
Szóval aminek szürkének kellene lenni az rózsaszínes vagy milyen.
Ja és Blu-Ray névnél is ugyanez a helyzet. Nem tudom hogy valaki találkozott-e már ilyen hibával.
Ja és ha lerakom 30Hz-re akkor meg jók a színek HDMI címke alatt is.
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
válasz
PuMbA #108420 üzenetére
Jah így már érthető, köszi!
Viszont van egy dolog amire nem tudok rájönni hogy miért van. Ha átrakom a képet tv-re, legyen az kiterjesztett, vagy csak a tv-n jelenítem meg, mindig visszaugrik 30p-re. Kézzel felrakom a driverbe 60Hz-re, aztán azon is marad. Nem lehetne ezt valahogy lefixálni hogy amikor átrakom a tv-re a pc képét akkor jegyezze meg a 60Hz-et?
-
jozsi252
veterán
válasz
patow #108413 üzenetére
1168-as fw van fent.
(#108414) PuMbA
Akkor ezért néz ki folyamatosabbnak az adott adás? A HDR-t ha bekapcsolom akkor az mindenhol érvényes. Mármint nem csak akkor kapcsolja be a tv automatán ezt a funkciót ha fHD vagy 4k adást nézek, hanem sd adásnál is, bár ott nem nagyon van értelme, így nem tudom hogy ott miért kapcsolja be.
Szerintem a HDR-t csak 4k meg FHD videónál fogom bekapcsolni.Ja és még valami. Az összefoglalóba az van hogy a PC-t a HDMI/DVI portra kell rákötni. Na most az egyik kis papírt amit kaptam a tv-hez az van hogy a HDMI STB/DVI csatira pl a műholdvevő beltérijét kell rákötni. De akkor kössem át a műholdas beltéri a HDMI IN 2 vagy HDMI IN 3 (ARC) csatira, pc meg menjen a HDMI IN 1 STB DVI csatira?
-
jozsi252
veterán
válasz
patow #108408 üzenetére
Ez a normál jön be nekem a legjobban, most ehhez próbálom állítgatni a dolgokat, de ha még esetleg finomítani akarok rajta akkor kipróbálom a többit is.
Közbe nézegetem youtubeon a 4k-s dolgokat, és HDR mód ha be van kapcsolva akkor folyamatosabbnak tűnik a videó maga. Pl. most néztem egy olyat ahol a patak folyt, hdr módnál folyamatosabb a videó, olyan mintha néznék egy filmet, és egyszer 25fps-ről váltanék 60fps-re. Remélem érthetően le tudtam írni hogy mi a változás a HDR módnál.
Motion_Blur
Én olyan jó 3 méterről nézem, így tökéletes ez a távolság.
-
jozsi252
veterán
válasz
Motion_Blur #108403 üzenetére
Köszi!
Az az igazság hogy a linkelt kalibrálós beállításokkal nincs valami szép képe a tv-nek. Egyelőre próbálgatom a beállításokat, most ott tartok hogy
Normál képmód:
háttérvilágítás: 10
fényerő:45
kontraszt: 100
élesség 50
szín: 50
árnyalat: z50 p50
dig tiszta megjelenés: ki
auto motion plus: ki
HDMI UHD Color-t nem kapcsoltam be, mert pl. akkor az adáson nincs hang (műholdas upc beltérivel)
din kontraszt: ki
gamma: 0
csak rgb üzemmód: ki
színköz: natívnagyjából ennyi a beállítás most. Te a tv-t wifin kötötted össze vagy kábellel a routerral?
-
jozsi252
veterán
Na meg van az én 55KU6400-as tévém is. Minden nagyon frankó rajta, végül azt a Hama HDMI kábelt vettem amit linkeltem, és szépen megy a 60Hz.
És amin csodálkozok hogy Wifin is simán megy a 4k videó, minden akadás nélkül!
Youtube-on nézegettem a tv-n pár 4k-s videót és nagyon szép képe van a tv-nek, állam leesett rendesen a minőség terén. Na most viszont yt-nál állítási lehetőséget nem láttam a felbontás terén. Akkor ezek szerint mindig a legmagasabb felbontásba mennek a videók?
Ilyenkor amikor vezeték nélküli kapcsolaton érkezik az adott dolog, akár egy film (NAS DLNA-ról), vagy mint utóbbi esetben említettem YT-on néztem, akkor a tv hány Hz-en megy, mert akkor nem írja ki jobb fent mint amikor össze van kötve a géppel pl. -
jozsi252
veterán
válasz
Motion_Blur #108376 üzenetére
És a tv-n hogy játszottad le? Pendrive-ra raktad rá, vagy külső hdd, vagy laptopról esetleg? Vagy csak simán a böngészőben megnyitottad a tv-n?
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
válasz
Motion_Blur #108371 üzenetére
Ez a teszt videó magában a tv memóriájában van benne, vagy valahonnan letöltötted?
-
jozsi252
veterán
válasz
Madwe #108338 üzenetére
Pedig elég sok hozzászólást lehet olvasni hogy hiába high speed, mégsem tudja a 60hz-et, csak a 30-at. Lásd 1 hozzászólással alattad.
(#108339) Daffni2
Maradok most már annál a Hama-nál, legalább biztosra megyek vele. Gondolom majd a tv-n is meg tudom nézni hogy a gépről küldött jellel 60 vagy 30Hz-et tud a tv.
-
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
válasz
Motion_Blur #108327 üzenetére
Az a baj hogy szerintem csak 30Hz-et fog tudni 4k felbontásba, nem pedig 60Hz-et. Én is azért keresgélek most olyan helyet ahol holnap hozzá tudnék jutni ilyen kábelhez (hdmi 2.0).
Én most nagy hirtelen ezt néztem ki
HAMA Premium High Speed HDMI kábel, 1,5mElvileg ez egy nagyon jó minőségű kábel, majd holnap ha bemegyek MM-ba akkor meglesem a doboz hátulját hogy ez tudja-e a 60Hz-et.
(#108328) RobexX10
Nagyon minőséginek néz ki, de megpróbálok hétvégén venni a tv-vel együtt.
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
válasz
Motion_Blur #108324 üzenetére
Várom a beszámolód, én holnap du. megyek érte. Most épp HDMI kábelt kutatok, de egyelőre nem tudom milyet vegyek.
Szűkíti a lehetőségeket hogy azt is holnap kell megvennem, illetve hogy tudja a 4k 60Hz-et.Te milyen HDMI kábelt vettél hozzá?
-
-
jozsi252
veterán
válasz
PuMbA #108227 üzenetére
Elvileg a UE50KU6000 meg a UE55KU6000 abban is különbözik hogy a
- 50KU6000-be VA panel van - valamint edge led
- 55KU6000-be pedig PLS panel van - valamint direct ledSzóval a VA paneles jobb elvileg legalábbis a fekete miatt nem?
Szóval elvileg a képminőség terén az 50"-os verziót érdemesebb megvenni a VA panel illetve edge led miatt?
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
válasz
#94529552 #107976 üzenetére
A BT meg műholdas toner nem fontosak, igazából a nagyobb méret nyomna sokat a latba. Hogy 40"-ról 55"-ra váltsak. Illetve a 4k tartalom amit ki lehet aknázni pár filmnél.
(#107977) stilo18
Akkor a felskálázás jól meg van oldva ezek szerint.
(#107978) toflehi
Ezeket az akadásokat hogy kell elképzelni, van esetleg róla a neten valamilyen videó? Olyan mintha szgépen laggolna a játék egy kicsit?
-
jozsi252
veterán
válasz
gabo01 #107970 üzenetére
Az az igazság hogyha már veszek akkor úgy vagyok vele hogy legyen benne a 4k-is. Filmek miatt jól fog az jönni.
Illetve a másik kérdésem azaz hogy egy fullhd film hogy "mutat" egy 55"-os 4k-s tv-n?Igazából egyetlen 1 dolog van amitől tartok, az pedig a SD adások.
Műholdas UPC van, és van azért pár csatorna amit nem tudok HD-ba nézni. Na most a 40"-os H6400-os sincs túl szép képen az ilyen sorozatnak, akkor milyen lehet 55"-on?
(#107971) Gizmo94
Elvileg ha jól olvastam akkor HDR tartalomnál van előnye a 6400-nak, illetve gondolom kicsivel több minőségi dolgot pakoltak bele mint a 6000-be. Illetve Edge led-nek szebb a képe, legalábbis a topicba keresgélve ez jött le nekem.
(#107972) sandró60
Ahonnan a többi x ezer ember.
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
válasz
Madwe #107962 üzenetére
Közbe eddig elkerülte a figyelmem, de az összefoglalóban ráakadtam a Nézési távolság linkre. Így nézve az 55" az pont jó lesz nekem.
Na akkor ki kell találnom valami jó árat a UE40H6400-as tévémre, aztán már csak azt kell eldöntenem hogy a KU6000 vagy KU6400 legyen. Kérdés hogy megéri-e a felárat a 6400.Amúgy a 4k miatt nagyon kíváncsi vagyok a tv-re, mert a jó filmeket eddig is FullHD-ba néztem, de ezek után áttérek 4k-ra ha elérhető az adott film.
-
jozsi252
veterán
válasz
#65755648 #107960 üzenetére
Azt hittem LU lesz, de akkor tévedtem. Így ahogy nézem jó drága még az idei széria. Nem tudom hogy érdemesebb-e az 55" a 49" helyett. A tv a szgép mellett van, és sokszor onnan is nézem oldalról a tv-t. A mostani 40"-os.
Ágyból nézve megvan kb. 3-4 méter. Szóval nem tudom.. lehet az 55" se lenne túlzás? -
jozsi252
veterán
Sziasztok,
Mikorra várhatóak a Samsung idei szériás 4k tv-i? Most így nagy hirtelen a Samsung UE49KU6400-at néztem ki. De lehet érdemesebb megvárni az LU(?) szériát?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok,
Van egy UE40H6400 tv-m, és az lenne vele a gondom hogyha a UPC-t nézem akkor néha pixelesedik a kép. A beltéri HDMI-vel van összekötve a TV-vel. Szerintetek mi okozhat ilyen pixelesedést? A kép nem fagy meg, csak egyszerűen vannak olyan részek ami pixelesedik. És az istenért sem tudok rájönni hogy melyik beállítással lehetne ezt helyrehozni.
Köszönöm!
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Tavaly ilyen tájban vásároltam egy Samsung UE40H6400 tv-t. Ezzel tökéletesen meg vagyok elégedve. Viszont most kell egy másik 40"-os tv.
Szerintetek 150k-ig melyik tv-t érdemes megvenni? Mert én akárhogy nézem a 150k-s kategóriába még mindig jónak számít ez a UE40H6400.Köszönöm előre is a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
válasz
Flashget #69344 üzenetére
Akkor szimplán pc-n indítsam el a 3D filmet, majd a képernyőm terjesszem ki a TV-re, és szimplán húzzam át a videót a tv-re, aztán ennyi? BD lejátszóm nincsen. Synology NAS-om van, de DLNA-n keresztül ugyanúgy a TV médialejátszóját használja nem?
Közbe nézem, de ha TV-n rámegyek a NAS-ra, fel sem ismeri a médialejátszó az .mkv-t.
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van különbség hogy egy 3D filmet pendrive, külső winyó, vagy NAS-ról küldök tv-re? Értem ezalatt hogy gondolom a tv ugyanúgy jeleníti meg a 3D filmet, tehát a 3D miatt nincs semmi extra elvárás? UE40H6400 lenne a tv.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Tudnátok esetleg olyan oldalt mondani ahol tv-hez vannak optimális képbeállítások? Samsung UE40H6400 tv-ből szeretném a maximumot kihozni, és ehhez szeretnék segítséget kérni.
Köszönöm előre is
-
jozsi252
veterán
Közbe én meg nézelődtem, és sajnos rájöttem hogy hivatalos Magyar Samsung garival, nem fogom tudni megvenni normális áron az UE40H6400-as tv-t. Így inkább maradok a 220Volt-nál. Elég megbízhatóak úgy vélem, vásároltam már náluk. +30-40k-t meg nekem nem ér már meg, hogy hivatalos garival legyen a tv.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Most tervezem a vásárlását egy Samsung UE40H6400 tv-nek. És az lenne a kérdésem, hogy mennyire kell arra hajtani hogy hivatalos garival vegyem meg a tv-t? Általában ahol hivatalos gari van, ott jóval drágább az adott tv. Ha megbízható webáruházban vásárolom meg, mint pl az AV-Planet vagy 220 volt, vagy ilyen nevesebben boltokba, akkor gondolom nyugodtan meg lehet venni hivatalos gari nélkül is.
Mert ahogy látom, igazából akkor kockázatos a tv vásárlás ha nem hivatalos a gari, amikor egy noname újonnan nyitott boltról van szó, és nagy esély van rá hogy x időn belül befuccsol, és ilyenkor ugye a szervizeltetés is gázos.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Lassan TV vásárlása előtt fogok állni, és elkezdtem nézelődni. Első blikkre Samsung UE40H6400 jön be. Úgy olvastam hogy Direct LED-es a háttérvilágítása, nem pedig EDGE LED. Már csak az lenne a kérdés, hogy hol vásároljam meg, ahol hivatalos gari van hozzá, és nem kerül +40k-val többet mint a webshopokba?
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy UE40C6000-es TV-m és a gépemről leakarok játszani egy HD filmet, DLNA-n keresztül. Viszont csak a jobb felső sarokba "homokórázik" a tv. Ez a .mkv miatt van hogy túl sok a tv-nek? De régebben is néztem HD-t pl Avatar és azt tökéletesen vitte.
Vagy itt a hibát a film kódolásába kellene keresnem?
Vagy inkább hagyjam a fenébe a DLNA-t és kössem össze HDMI-vel, az a tuti?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Adott ez a problémám katt ( 3. másodperctől képszétesés ). Na most lehoztam a konyhából a P2770HD LCD monitor - tv-t és összekötöttem a UPC beltérivel, és ott meg tökéletes a kép. A felvett műsor ami rossz az én tv-men, így elvan mosódva, az a konyhain is tökéletes. Szóval mostmár ki lehet jelenteni hogy ez az elmosódás 100%-ra a TV-m miatt van.
Szerintetek mi okozhat ilyet? Samsungot felhívtam de ott meg csak azt szajkózták hogy a UPC-vel nem okés valami, hiába mondtam hogy a másik TV-vel jó.. Én a Tunerra tudok gondolni hogy azzal nem okés valami, másra már tényleg nem tudok gondolni. Ti mit gondoltok erről a hibáról? Hiába piszkáltam a képbeállításokat nem használt semmit sem.
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
válasz
DonMarco #41234 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindenkinek
Arra gondoltam hogy amit DonMarco írt hogy a fejen a 2db 2 kábelt megcserélem és akkor ezzel letudom tesztelni hogy a fejjel van-e valami.
Illetve hogyha majd jön esetleg szerelő arra az esetre felvettem ezt a hibát, mert pont olyan sorozat ment aminél csinálta. Tehát magán a felvételen is látszik ez a jelenség. Ha a tv-vel lenne valami akkor nem szabadna látszódia a felvételen nem? Tehát ami jön be koax-on azt közvetlenül rögzíti a beltéri a HDD-re nyers-en úgymond. Tehát a tv-t igazából így ki is zárom mert a felvett műsoron is látszik ez a jelenség. Szóval így erős a gyanúm hogy a hiba átkoncentrálódik a fejre - parabolára - kábelezésre.
Ha nem esik a hó megcserélem a 2 beltérinek a 2 kábeljét.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Kezdek lassan kiakadni a TV-re - UPC-re..
Az lenne a gondom hogy a házba most lett kibővítve a műholdas szolgáltatás. Lett felrakva a parabola antennára egy 4-es fej, így most már nálam is külön UPC saját beltérivel. Felvevős Philips beltérim van, teljesen új. És az lenne a gondom hogy teljesen random időközönként szétesik a kép, kikockásodik, rettentő módon zavaró. És nem az egész kép hanem így külön pl a viasat explorer logó, utána pl bal lent egy vonalba és így tovább.
A másik szobába semmi ilyesmi gond nincsen. Kicseréltem a 2 beltérit és ugyanúgy csinálja, szóval nem a beltéri a gázos. A jelerősség 80%-os a jelminőség meg 100%-on van. Hiába kötöm össze HDMI vagy Scart-al a tv-mel ( UE40C6000 ) ugyanúgy csinálja, szóval ezzel a kábel hibát is kizártam. 2 dologra tudok gondolni még.
1; A fejjel van valami az antennán.
2; Az lehetséges hogy erre a zord időjárásra a LED tv érzékenyebb egy kicsit? Vagy ha a fenti képcsöves TV-vel hibátlanul mennek a csatornák akkor kutya kötelessége nálam is rendesen mennie?
Illetve nem a gyári azthiszem 60cm-es parabola van fent, hanem egy saját 120-as parabola.
Valamint amikor kikockásodik akkor a kikockásodott rész jobbra balra mozog.
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Lett UPC-s előfizetésem az UE40C6000-es tv-mhez. És olyan gondom lenne hogy amikor a tv-t bekapcsolom akkor alapból nem a UPC jön be, ami HDMI-vel van összekötve a tv-vel, hanem a sima antennán belüli adás. Be lehetne valahogy állítani hogy egyből a UPC jöjjön be? Vagy marad a source és kiválasztom hogy HDMI 2?
Illetve a kép úgyérzem nem tökéletes, egyszerűen nagyon nehéz belőni pöpecre a fényerőt, színt kontrasztot stb.. Van olyan oldal ahol ehhez a tv-hez van képbeállítás?
Köszönöm a segítséget
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Lenne egy olyan gondom hogy akarjuk bővíteni a házba a UPC-t. És nálam lenne a 2. médiabox ami nem felvevős és így nincsen sajna rajta HDMI. Viszont találtam itthon egy átalakítót amit kaptam az UE40C6000 LED tévémhez. Mégpedig egy HDMI to Scart átalakítót, így a médiaboxból jövő scart-ot bedugnám ebbe az átalakítóba, és elvileg így tökéletesen működne a dolog. Viszont mielött ezt így összedugnám mondom rákérdezek hogy ezt így használni teljesen rendben van-e? Vagy inkább kössem össze RCA-val a tévémmel?
Ezt hogy teljesen rendben van-e ez a megoldás arra értem hogy nem-e baj hogy scart csatit dugok hdmi-be átalakítón keresztül? Tehát kell-e esetleg számítnom bármi nemű képi vagy hangzavarra, a hdmi to scart miatt?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
válasz
nightshadow #36653 üzenetére
Köszi
Illetve lenne egy másik kérdésem. Szeretnénk venni a konyhába egy másik tv-t. Túl sokat nem szánnék rá, olyan 80-85 000 ft-ot maximum. 32"-os legyen. Milyet tudnátok ajánlani? Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy a felsoroltak közül, melyiket lenne a legjobb vétel megvenni? Nem nekem lesz, hanem egyik csaj ismerősöm szeretne venni 1 tv-t. Árba olyan 130-ig menne el kb.
Na most ezek lennének amikre gondoltam, mind Samsung.
UE32EH5300WXXH
UE40EH6030
UE39EH5003WXXHNéha néha összelenne kötve a géppel, filmezés céljából. Szóval így elsőre erre a 3-ra gondoltam, illetve ha van más típus, akkor várom
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Ismerősöm szeretne venni a konyhába egy kis méretű tv-t. És megkért hogy segítsek már neki. Lényeg hogy 24"-nál ne legyen nagyobb a mérete. Viszont azon gondolkozok hogy ilyen kis méretbe talán nem is tv-t kellene vennie, hanem olyan monitort amiben van tv tuner. Mivel így 60k-ért már lenne jó tv tuneres monitor.
pl ez Samsung T23B350EW LED Televízió-Monitor
De ti mit gondoltok erről? Érdemes maradni inkább a tv-nél, vagy jólehet ez a megoldás is? Köszönöm
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Azlenne a kérdésem hogy van egy Samsung UE40C6000-es tv-m. És van egy olyan filmem ami 1440p tehát 2560 x 1440 felbontású. Szerintetek lefogja játszani a tv? Vagy ha leis játsza akkor nyilvánvalóan elfog csúszni a kép kicsit valamerre a nagyobb felbontás miatt?
Illetve DLNA-val van összekötve a tv a géppel. UTP kábelen minden gond nélkül átmegy az ilyen nagyfelbontású videójel?
-
jozsi252
veterán
sziasztok
A legfrissebb allshare-t innen tudom leszedni? katt Csakmert a magyar oldalon nemnagyon találtam meg
-
jozsi252
veterán
válasz
leslieke #27121 üzenetére
Köszi a segítséget
Miért van hogy sokan nem a gyári allshare-t használják hanem pl serviio? Nekem pl tökéletesen működik, de volt itt olyan aki nemtudta működésre bírni ezt a médiaszervert?
Illetve azthittem hogy még HDMI-vel is összekellett kötni a tv-t a géppel, de közbe rájöttem hogy elég csak az UTP, azon átmegy a hang is meg a kép is
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
AllShare-t egészen idáig nem használtam, amit nagyon bánok mert sokkal könnyeben tudok filmezni a gépről a tv-n. Illetve nemkell küldön HDMI kábel se hanem elég az utp kábel.
A samsung gyári progiját raktam fel ezt a AllShare-t. És tökéletesen müxik. Viszont azlenne a kérdésem hogy az allshare-nek mindenképp mennie kell a gépen a háttérben? Azt tudom hogy ezen keresztül tudom megosztani az adott dolgokat a tv-nek.
Mert próbáltam hogy simán megosztok 1 mappát de nem mentem vele semmiresem. Viszont ha lenne rá megoldás hogy ne fusson a háttérben és ígyis eltudjam érni a tv-ről a gépet akkor azt valaki megosztaná velem? Köszöntem
Illetve UTP kábelen 1080p-s filmek is mennek akadás nélkül? Mert 720p-set próbáltam és az tökéletes viszont 1080-as nincs most a gépen.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Azlenne a kérdésem hogy az 5.1-es szettem összevan kötve a tv-vel, külső hdd-mről játszottam le egy filmet aminek a hangja DTS, nemszólt annyira szépen a hangfalakból a hang meg zene meg stb. Beállításoknál a tv-n SPDIF kimenetnél találtam egy olyat hogy PCM vagy Dolby Digital, alapból PCM-en volt, átváltottam Dolby Digital-ra és sokkal szebb lett a hang. Normálisan lehetett hallani amikor 1 repülő jobbról szállt el meg stb.
Ez akkor így normális hogyha olyan a hangsávom hogy DTS vagy Dolby Digital akkor PCM-ről váltsak át a tv-n Dolby Digital-ra?
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
(#27104) salapp
(#27105) nightshadowKöszi a segítséget
De ugye ha pl egy pendrive-ra rámásolok filmeket akkor az minden további nélkül megy 5.1-en tovább ugye? Persze csak akkor ha 5.1-es a film is maga, különben csak konvertált hang megy tovább?
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
Előszedtem a tv-m felhaszn. kézikönyvét és egy olyanra bukkantam hogy..
Hogyha pl összevan kötve a szgépem a tv-vel, vagy akár blu-ray lejátszom a tv-vel hdmi-n. És a tv optikájából megy a hang a házimoziba/erősítőbe, akkor az csak sztereo hangot képes továbbítani?
Tehát HDMI nem képes 5.1-es hangot továbbítani?
Viszont ha dtv adást veszek, tegyük fel f1-et veszem hd-ba digitálisan, és közvetlen optikával küldöm a jelet a házimozira akkor az úgy megy 5.1-be.
Vagy a HDMI is képes továbbitani 5.1-es hangot, csak a tv gyártó valami szerzői tökömtudja milyen jogra vonatkozóan csak sztereó hangot továbbít így? Tehát úgy tudok 5.1-es hangot továbbküldeni hogy a szgépem közvetlen összevan kötve a házimozival, a tv-re meg a képi jel hdmi-n megy.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
UE40C6000-es tv-men van LAN. Ezt tudom arra használni hogy a gépről a routeren keresztül filmeket játszak le a tv-n? Illetve egy hülye kérdés, LAN kábelen képes átjönni hang vagy képi jel?
-
jozsi252
veterán
válasz
attamero81 #27032 üzenetére
Oksa köszönöm
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy UE40C6000-es LED tv-m. És a hangrendszerem akarom majd rákötni, ami egy Z906 lesz. A tv-n van egy ilyen csati hátul hogy
Digital Audio Out (Optical)
Ezen a csatin kersztül ugye minden további nélkül összeköthetem az 5.1-es hangrendszeremet? Illetve hogytudom változtatni hogy min keresztül jöjjön a hang? A beépített hangszórón keresztül illetve a hangrendszeren keresztül jöjjön a hang.
-
jozsi252
veterán
válasz
attamero81 #26931 üzenetére
Kb napi 4-5 órát megy, hétvégén dupla ennyit kb.
vlevi - nemtudom bevan-e kapcsolva megnézem, csak most épp áramszünet van
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Egy olyan gondom van hogy van egy 1.5 éves UE40C6000-es tv-m. És azlenne vele a gondom hogy, néha kattogást hallok. Ez olyasmi kattogás mint amikor bekapcsolom a tv-t és kattog 1-et.
Ez készenléti állapotba jön elő. Mi a fene lehet ez
?
köszönöm előre is.
-
jozsi252
veterán
sziasztok
ue40c6000-es led tv-m van, igazából nem topicfüggő de mivel samsung tv-m van azért írom ide a kérdésem. Szóval az lenne a kérdésem hogy ti használtok e tv mögé valami világítást? értem ez alatt hogy este éjjel sokat tv-zek így egyedül a tv világít a szobába, ami egy idő után bántja a szemet a kontrasztarány miatt sötét - világos. És olvastam hogy lehet kapni kis led világítást ami a tv mögé a falra fényt vetít. Használ valaki ilyesmit?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy UE40C6000-es tv-m és hát mocskos módon zavaró az a baki hogy a tv-n elől ugye vannak érintős gombok, dehát ha nem olyan a fényviszony akkor ezeket az érintős gombokat lehetetlen észrevenni, nemlehet valamilyen világítás ezeknél előcsalogatni?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest