Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Sziasztok
Van egy UE40C6000-es tv-m és hát mocskos módon zavaró az a baki hogy a tv-n elől ugye vannak érintős gombok, dehát ha nem olyan a fényviszony akkor ezeket az érintős gombokat lehetetlen észrevenni, nemlehet valamilyen világítás ezeknél előcsalogatni?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
sziasztok
ue40c6000-es led tv-m van, igazából nem topicfüggő de mivel samsung tv-m van azért írom ide a kérdésem. Szóval az lenne a kérdésem hogy ti használtok e tv mögé valami világítást? értem ez alatt hogy este éjjel sokat tv-zek így egyedül a tv világít a szobába, ami egy idő után bántja a szemet a kontrasztarány miatt sötét - világos. És olvastam hogy lehet kapni kis led világítást ami a tv mögé a falra fényt vetít. Használ valaki ilyesmit?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Egy olyan gondom van hogy van egy 1.5 éves UE40C6000-es tv-m. És azlenne vele a gondom hogy, néha kattogást hallok. Ez olyasmi kattogás mint amikor bekapcsolom a tv-t és kattog 1-et.
Ez készenléti állapotba jön elő. Mi a fene lehet ez ?
köszönöm előre is.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz attamero81 #26931 üzenetére
Kb napi 4-5 órát megy, hétvégén dupla ennyit kb.
vlevi - nemtudom bevan-e kapcsolva megnézem, csak most épp áramszünet van
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Van egy UE40C6000-es LED tv-m. És a hangrendszerem akarom majd rákötni, ami egy Z906 lesz. A tv-n van egy ilyen csati hátul hogy
Digital Audio Out (Optical)
Ezen a csatin kersztül ugye minden további nélkül összeköthetem az 5.1-es hangrendszeremet? Illetve hogytudom változtatni hogy min keresztül jöjjön a hang? A beépített hangszórón keresztül illetve a hangrendszeren keresztül jöjjön a hang.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
-
veterán
Sziasztok
UE40C6000-es tv-men van LAN. Ezt tudom arra használni hogy a gépről a routeren keresztül filmeket játszak le a tv-n? Illetve egy hülye kérdés, LAN kábelen képes átjönni hang vagy képi jel?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Előszedtem a tv-m felhaszn. kézikönyvét és egy olyanra bukkantam hogy..
Hogyha pl összevan kötve a szgépem a tv-vel, vagy akár blu-ray lejátszom a tv-vel hdmi-n. És a tv optikájából megy a hang a házimoziba/erősítőbe, akkor az csak sztereo hangot képes továbbítani?
Tehát HDMI nem képes 5.1-es hangot továbbítani?
Viszont ha dtv adást veszek, tegyük fel f1-et veszem hd-ba digitálisan, és közvetlen optikával küldöm a jelet a házimozira akkor az úgy megy 5.1-be.
Vagy a HDMI is képes továbbitani 5.1-es hangot, csak a tv gyártó valami szerzői tökömtudja milyen jogra vonatkozóan csak sztereó hangot továbbít így? Tehát úgy tudok 5.1-es hangot továbbküldeni hogy a szgépem közvetlen összevan kötve a házimozival, a tv-re meg a képi jel hdmi-n megy.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
(#27104) salapp
(#27105) nightshadowKöszi a segítséget
De ugye ha pl egy pendrive-ra rámásolok filmeket akkor az minden további nélkül megy 5.1-en tovább ugye? Persze csak akkor ha 5.1-es a film is maga, különben csak konvertált hang megy tovább?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Azlenne a kérdésem hogy az 5.1-es szettem összevan kötve a tv-vel, külső hdd-mről játszottam le egy filmet aminek a hangja DTS, nemszólt annyira szépen a hangfalakból a hang meg zene meg stb. Beállításoknál a tv-n SPDIF kimenetnél találtam egy olyat hogy PCM vagy Dolby Digital, alapból PCM-en volt, átváltottam Dolby Digital-ra és sokkal szebb lett a hang. Normálisan lehetett hallani amikor 1 repülő jobbról szállt el meg stb.
Ez akkor így normális hogyha olyan a hangsávom hogy DTS vagy Dolby Digital akkor PCM-ről váltsak át a tv-n Dolby Digital-ra?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
AllShare-t egészen idáig nem használtam, amit nagyon bánok mert sokkal könnyeben tudok filmezni a gépről a tv-n. Illetve nemkell küldön HDMI kábel se hanem elég az utp kábel.
A samsung gyári progiját raktam fel ezt a AllShare-t. És tökéletesen müxik. Viszont azlenne a kérdésem hogy az allshare-nek mindenképp mennie kell a gépen a háttérben? Azt tudom hogy ezen keresztül tudom megosztani az adott dolgokat a tv-nek.
Mert próbáltam hogy simán megosztok 1 mappát de nem mentem vele semmiresem. Viszont ha lenne rá megoldás hogy ne fusson a háttérben és ígyis eltudjam érni a tv-ről a gépet akkor azt valaki megosztaná velem? Köszöntem
Illetve UTP kábelen 1080p-s filmek is mennek akadás nélkül? Mert 720p-set próbáltam és az tökéletes viszont 1080-as nincs most a gépen.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz leslieke #27121 üzenetére
Köszi a segítséget
Miért van hogy sokan nem a gyári allshare-t használják hanem pl serviio? Nekem pl tökéletesen működik, de volt itt olyan aki nemtudta működésre bírni ezt a médiaszervert?
Illetve azthittem hogy még HDMI-vel is összekellett kötni a tv-t a géppel, de közbe rájöttem hogy elég csak az UTP, azon átmegy a hang is meg a kép is
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Azlenne a kérdésem hogy van egy Samsung UE40C6000-es tv-m. És van egy olyan filmem ami 1440p tehát 2560 x 1440 felbontású. Szerintetek lefogja játszani a tv? Vagy ha leis játsza akkor nyilvánvalóan elfog csúszni a kép kicsit valamerre a nagyobb felbontás miatt?
Illetve DLNA-val van összekötve a tv a géppel. UTP kábelen minden gond nélkül átmegy az ilyen nagyfelbontású videójel?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Ismerősöm szeretne venni a konyhába egy kis méretű tv-t. És megkért hogy segítsek már neki. Lényeg hogy 24"-nál ne legyen nagyobb a mérete. Viszont azon gondolkozok hogy ilyen kis méretbe talán nem is tv-t kellene vennie, hanem olyan monitort amiben van tv tuner. Mivel így 60k-ért már lenne jó tv tuneres monitor.
pl ez Samsung T23B350EW LED Televízió-Monitor
De ti mit gondoltok erről? Érdemes maradni inkább a tv-nél, vagy jólehet ez a megoldás is? Köszönöm
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy a felsoroltak közül, melyiket lenne a legjobb vétel megvenni? Nem nekem lesz, hanem egyik csaj ismerősöm szeretne venni 1 tv-t. Árba olyan 130-ig menne el kb.
Na most ezek lennének amikre gondoltam, mind Samsung.
UE32EH5300WXXH
UE40EH6030
UE39EH5003WXXHNéha néha összelenne kötve a géppel, filmezés céljából. Szóval így elsőre erre a 3-ra gondoltam, illetve ha van más típus, akkor várom
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz nightshadow #36653 üzenetére
Köszi
Illetve lenne egy másik kérdésem. Szeretnénk venni a konyhába egy másik tv-t. Túl sokat nem szánnék rá, olyan 80-85 000 ft-ot maximum. 32"-os legyen. Milyet tudnátok ajánlani? Köszönöm
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Lenne egy olyan gondom hogy akarjuk bővíteni a házba a UPC-t. És nálam lenne a 2. médiabox ami nem felvevős és így nincsen sajna rajta HDMI. Viszont találtam itthon egy átalakítót amit kaptam az UE40C6000 LED tévémhez. Mégpedig egy HDMI to Scart átalakítót, így a médiaboxból jövő scart-ot bedugnám ebbe az átalakítóba, és elvileg így tökéletesen működne a dolog. Viszont mielött ezt így összedugnám mondom rákérdezek hogy ezt így használni teljesen rendben van-e? Vagy inkább kössem össze RCA-val a tévémmel?
Ezt hogy teljesen rendben van-e ez a megoldás arra értem hogy nem-e baj hogy scart csatit dugok hdmi-be átalakítón keresztül? Tehát kell-e esetleg számítnom bármi nemű képi vagy hangzavarra, a hdmi to scart miatt?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Lett UPC-s előfizetésem az UE40C6000-es tv-mhez. És olyan gondom lenne hogy amikor a tv-t bekapcsolom akkor alapból nem a UPC jön be, ami HDMI-vel van összekötve a tv-vel, hanem a sima antennán belüli adás. Be lehetne valahogy állítani hogy egyből a UPC jöjjön be? Vagy marad a source és kiválasztom hogy HDMI 2?
Illetve a kép úgyérzem nem tökéletes, egyszerűen nagyon nehéz belőni pöpecre a fényerőt, színt kontrasztot stb.. Van olyan oldal ahol ehhez a tv-hez van képbeállítás?
Köszönöm a segítséget
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Kezdek lassan kiakadni a TV-re - UPC-re..
Az lenne a gondom hogy a házba most lett kibővítve a műholdas szolgáltatás. Lett felrakva a parabola antennára egy 4-es fej, így most már nálam is külön UPC saját beltérivel. Felvevős Philips beltérim van, teljesen új. És az lenne a gondom hogy teljesen random időközönként szétesik a kép, kikockásodik, rettentő módon zavaró. És nem az egész kép hanem így külön pl a viasat explorer logó, utána pl bal lent egy vonalba és így tovább.
A másik szobába semmi ilyesmi gond nincsen. Kicseréltem a 2 beltérit és ugyanúgy csinálja, szóval nem a beltéri a gázos. A jelerősség 80%-os a jelminőség meg 100%-on van. Hiába kötöm össze HDMI vagy Scart-al a tv-mel ( UE40C6000 ) ugyanúgy csinálja, szóval ezzel a kábel hibát is kizártam. 2 dologra tudok gondolni még.
1; A fejjel van valami az antennán.
2; Az lehetséges hogy erre a zord időjárásra a LED tv érzékenyebb egy kicsit? Vagy ha a fenti képcsöves TV-vel hibátlanul mennek a csatornák akkor kutya kötelessége nálam is rendesen mennie?
Illetve nem a gyári azthiszem 60cm-es parabola van fent, hanem egy saját 120-as parabola.
Valamint amikor kikockásodik akkor a kikockásodott rész jobbra balra mozog.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz DonMarco #41234 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindenkinek
Arra gondoltam hogy amit DonMarco írt hogy a fejen a 2db 2 kábelt megcserélem és akkor ezzel letudom tesztelni hogy a fejjel van-e valami.
Illetve hogyha majd jön esetleg szerelő arra az esetre felvettem ezt a hibát, mert pont olyan sorozat ment aminél csinálta. Tehát magán a felvételen is látszik ez a jelenség. Ha a tv-vel lenne valami akkor nem szabadna látszódia a felvételen nem? Tehát ami jön be koax-on azt közvetlenül rögzíti a beltéri a HDD-re nyers-en úgymond. Tehát a tv-t igazából így ki is zárom mert a felvett műsoron is látszik ez a jelenség. Szóval így erős a gyanúm hogy a hiba átkoncentrálódik a fejre - parabolára - kábelezésre.
Ha nem esik a hó megcserélem a 2 beltérinek a 2 kábeljét.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Adott ez a problémám katt ( 3. másodperctől képszétesés ). Na most lehoztam a konyhából a P2770HD LCD monitor - tv-t és összekötöttem a UPC beltérivel, és ott meg tökéletes a kép. A felvett műsor ami rossz az én tv-men, így elvan mosódva, az a konyhain is tökéletes. Szóval mostmár ki lehet jelenteni hogy ez az elmosódás 100%-ra a TV-m miatt van.
Szerintetek mi okozhat ilyet? Samsungot felhívtam de ott meg csak azt szajkózták hogy a UPC-vel nem okés valami, hiába mondtam hogy a másik TV-vel jó.. Én a Tunerra tudok gondolni hogy azzal nem okés valami, másra már tényleg nem tudok gondolni. Ti mit gondoltok erről a hibáról? Hiába piszkáltam a képbeállításokat nem használt semmit sem.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Van egy UE40C6000-es TV-m és a gépemről leakarok játszani egy HD filmet, DLNA-n keresztül. Viszont csak a jobb felső sarokba "homokórázik" a tv. Ez a .mkv miatt van hogy túl sok a tv-nek? De régebben is néztem HD-t pl Avatar és azt tökéletesen vitte.
Vagy itt a hibát a film kódolásába kellene keresnem?
Vagy inkább hagyjam a fenébe a DLNA-t és kössem össze HDMI-vel, az a tuti?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Lassan TV vásárlása előtt fogok állni, és elkezdtem nézelődni. Első blikkre Samsung UE40H6400 jön be. Úgy olvastam hogy Direct LED-es a háttérvilágítása, nem pedig EDGE LED. Már csak az lenne a kérdés, hogy hol vásároljam meg, ahol hivatalos gari van hozzá, és nem kerül +40k-val többet mint a webshopokba?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Most tervezem a vásárlását egy Samsung UE40H6400 tv-nek. És az lenne a kérdésem, hogy mennyire kell arra hajtani hogy hivatalos garival vegyem meg a tv-t? Általában ahol hivatalos gari van, ott jóval drágább az adott tv. Ha megbízható webáruházban vásárolom meg, mint pl az AV-Planet vagy 220 volt, vagy ilyen nevesebben boltokba, akkor gondolom nyugodtan meg lehet venni hivatalos gari nélkül is.
Mert ahogy látom, igazából akkor kockázatos a tv vásárlás ha nem hivatalos a gari, amikor egy noname újonnan nyitott boltról van szó, és nagy esély van rá hogy x időn belül befuccsol, és ilyenkor ugye a szervizeltetés is gázos.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Közbe én meg nézelődtem, és sajnos rájöttem hogy hivatalos Magyar Samsung garival, nem fogom tudni megvenni normális áron az UE40H6400-as tv-t. Így inkább maradok a 220Volt-nál. Elég megbízhatóak úgy vélem, vásároltam már náluk. +30-40k-t meg nekem nem ér már meg, hogy hivatalos garival legyen a tv.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Tudnátok esetleg olyan oldalt mondani ahol tv-hez vannak optimális képbeállítások? Samsung UE40H6400 tv-ből szeretném a maximumot kihozni, és ehhez szeretnék segítséget kérni.
Köszönöm előre is
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Van különbség hogy egy 3D filmet pendrive, külső winyó, vagy NAS-ról küldök tv-re? Értem ezalatt hogy gondolom a tv ugyanúgy jeleníti meg a 3D filmet, tehát a 3D miatt nincs semmi extra elvárás? UE40H6400 lenne a tv.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Flashget #69344 üzenetére
Akkor szimplán pc-n indítsam el a 3D filmet, majd a képernyőm terjesszem ki a TV-re, és szimplán húzzam át a videót a tv-re, aztán ennyi? BD lejátszóm nincsen. Synology NAS-om van, de DLNA-n keresztül ugyanúgy a TV médialejátszóját használja nem?
Közbe nézem, de ha TV-n rámegyek a NAS-ra, fel sem ismeri a médialejátszó az .mkv-t.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Tavaly ilyen tájban vásároltam egy Samsung UE40H6400 tv-t. Ezzel tökéletesen meg vagyok elégedve. Viszont most kell egy másik 40"-os tv.
Szerintetek 150k-ig melyik tv-t érdemes megvenni? Mert én akárhogy nézem a 150k-s kategóriába még mindig jónak számít ez a UE40H6400.Köszönöm előre is a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok,
Van egy UE40H6400 tv-m, és az lenne vele a gondom hogyha a UPC-t nézem akkor néha pixelesedik a kép. A beltéri HDMI-vel van összekötve a TV-vel. Szerintetek mi okozhat ilyen pixelesedést? A kép nem fagy meg, csak egyszerűen vannak olyan részek ami pixelesedik. És az istenért sem tudok rájönni hogy melyik beállítással lehetne ezt helyrehozni.
Köszönöm!
iPhone 13 Pro Max
-
-
veterán
Sziasztok,
Mikorra várhatóak a Samsung idei szériás 4k tv-i? Most így nagy hirtelen a Samsung UE49KU6400-at néztem ki. De lehet érdemesebb megvárni az LU(?) szériát?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz #65755648 #107960 üzenetére
Azt hittem LU lesz, de akkor tévedtem. Így ahogy nézem jó drága még az idei széria. Nem tudom hogy érdemesebb-e az 55" a 49" helyett. A tv a szgép mellett van, és sokszor onnan is nézem oldalról a tv-t. A mostani 40"-os.
Ágyból nézve megvan kb. 3-4 méter. Szóval nem tudom.. lehet az 55" se lenne túlzás?iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Madwe #107962 üzenetére
Közbe eddig elkerülte a figyelmem, de az összefoglalóban ráakadtam a Nézési távolság linkre. Így nézve az 55" az pont jó lesz nekem.
Na akkor ki kell találnom valami jó árat a UE40H6400-as tévémre, aztán már csak azt kell eldöntenem hogy a KU6000 vagy KU6400 legyen. Kérdés hogy megéri-e a felárat a 6400.Amúgy a 4k miatt nagyon kíváncsi vagyok a tv-re, mert a jó filmeket eddig is FullHD-ba néztem, de ezek után áttérek 4k-ra ha elérhető az adott film.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz gabo01 #107970 üzenetére
Az az igazság hogyha már veszek akkor úgy vagyok vele hogy legyen benne a 4k-is. Filmek miatt jól fog az jönni.
Illetve a másik kérdésem azaz hogy egy fullhd film hogy "mutat" egy 55"-os 4k-s tv-n?Igazából egyetlen 1 dolog van amitől tartok, az pedig a SD adások. Műholdas UPC van, és van azért pár csatorna amit nem tudok HD-ba nézni. Na most a 40"-os H6400-os sincs túl szép képen az ilyen sorozatnak, akkor milyen lehet 55"-on?
(#107971) Gizmo94
Elvileg ha jól olvastam akkor HDR tartalomnál van előnye a 6400-nak, illetve gondolom kicsivel több minőségi dolgot pakoltak bele mint a 6000-be. Illetve Edge led-nek szebb a képe, legalábbis a topicba keresgélve ez jött le nekem.
(#107972) sandró60
Ahonnan a többi x ezer ember.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz #94529552 #107976 üzenetére
A BT meg műholdas toner nem fontosak, igazából a nagyobb méret nyomna sokat a latba. Hogy 40"-ról 55"-ra váltsak. Illetve a 4k tartalom amit ki lehet aknázni pár filmnél.
(#107977) stilo18
Akkor a felskálázás jól meg van oldva ezek szerint.
(#107978) toflehi
Ezeket az akadásokat hogy kell elképzelni, van esetleg róla a neten valamilyen videó? Olyan mintha szgépen laggolna a játék egy kicsit?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz PuMbA #108227 üzenetére
Elvileg a UE50KU6000 meg a UE55KU6000 abban is különbözik hogy a
- 50KU6000-be VA panel van - valamint edge led
- 55KU6000-be pedig PLS panel van - valamint direct ledSzóval a VA paneles jobb elvileg legalábbis a fekete miatt nem?
Szóval elvileg a képminőség terén az 50"-os verziót érdemesebb megvenni a VA panel illetve edge led miatt?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Ubiquiti hálózati eszközök