- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondolkodom, hogy megtartok magamnak egy ilyen órát...
Mire lehet számítani üzemidő terén az alábbi felhasználói szokások alapján? Hány naponta kell tölteni?
- naponta reggel 7:00-kor bekapcsolom, este 20:00-kor meg ki
- nincs folyamatos pulzusmérés( meg semmi folyamatos szenzor figyelés)
- nincs AOD
- nincs edzés figyelés ( max kerékpározás néha és séta)
- kizárólag BT használat -
ρσгτσ
addikt
válasz
Bella80_ #1096 üzenetére
Galaxy Watch6 and Galaxy Watch6 Classic: Phones with Android 10.0 and RAM 2.0 GB or higher are supported.
Galaxy Watch5 and Galaxy Watch5 Pro: Phones with Android 8.0 and RAM 1.5 GB or higher are supported.
When connected with Non-Samsung mobile devices, some features created by each manufacturer may have limited support and some features, like Samsung Pay, are only available on Samsung smartphones
Ennyit tudunk. Az, hogy konkrétan azzal a telefonnal milyen funkciók lesznek korlátozottak (a fentin kívül) jó kérdés, de nekem úgy tűnik működik a tiéddel is.
Egyébként a legegyszerűbb mód az, ha online rendeled, aztán ha úgy érzed túl fapados lesz a telefonoddal, akkor elállsz tőle.
A MM -nál amúgy is egyszerűen megy az ilyen elállásos téma. Mivel általában olyan beszállítói szerződéseket köt, aminél megteheti. Pl. hosszú fizetési határidő.
Bolti vásárlásnál is intéztem már náluk számomra kedvező cserét, de miután játszik az online rendelés, időnként még kedvezményesebb is, így az a legegyszerűbb.
-
ρσгτσ
addikt
-
Bella80_
tag
Sziasztok!
Samsung watch active 2 órám van gondoltam lecserélem a kiszemeltem egy samsung watch 6 viszont a media markba azt mondták, hogy már a 6-os illetve az 5-ös széria nem kompatibilis más telókkal csak samsung telcsivel, állítólag már az értesítéseket se jeleniti meg, ez mennyire igaz? Nekem realme gt 2 pro telóm van.
-
SanyiBácsi
csendes tag
Sziasztok,
okosóra-szűz vagyok, az első órán gondolkozom, S23 Ultra mellé (tehát alapvetően Samsung óra érdekelne).
Watch 5 Pro LTE és Watch 6 Classic LTE 47 mm között vacilálok.Üzemidő melyik óránál hogy alakul? Az S6 Classic esetében a két méret között van üzemidő különbség?
Nem akarom naponta töltögetni, de nem is akarom az össze csili-vili funkciót használni egyszerre.. De persze jó, ha "normál" használat mellett, de minél tovább bírja. Van már egy ilyen toltőpadom, ahhoz melyk óra passzol jobban? Szíj miatt talán az S6?
Wireless Charger Trio | Samsung Deutschland
A W5 Pro LTE itt nálunk 293 EUR, W6 Classic LTE 349 EUR, az árkülönbség tehát nem jelentős, ha megéri, megveszem az S6 Classic-ot. Annak ugye kisebb az aksija, viszont van rajta lünetta.
Minden tanácsot meghallgatok és köszi előre is.
-
LEON_01
tag
válasz
Mr.Mercury #1090 üzenetére
Most megnéztem és lehet másolni a ringtones mappába. Ha itt: (óra) Hang/Wearable/xy.mp3, ezt a fájlt kijelölöd, majd alul 3 pöty-> másolás-> vissza az óra tárhely és most már ki tudod választani a ringtones mappát. Alapból nem látod és ezért nem tudsz belépni. Ha nekem működik (pedik rohadtul nem értek hozzá), akkor neked is mennie kell.
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
LEON_01 #1089 üzenetére
Köszi, az van fent (AnExplorer), de amint fentebb is írtam az a baj, hogy nem tudok semmit a ringtones mappába rakni, mert az AnExplorer szerint nincs hozzáférési jogosultságom. Magának az appnak mindenhez adtam hozzáférési jogot, de úgy tűnik gyárilag van tiltva a hozzáférés a mappához, ami számomra érthetetlen...
-
LEON_01
tag
válasz
Mr.Mercury #1086 üzenetére
Hali!
Órára ezt feltelepíted AnExplorer, a telefonról a Wearable-n keresztül átküldöd azt amit szeretnél használni. Utána ezt, az órán a fájlkezelővel a wearable mappából átrakod a ringtones mappába. Óra restart. Arra figyelj, hogy ne csak az órán állítsd át a csengőhangot, hanem a wearable-n is. Különben az órán, a következő újraindítás után visszaáll a csengőhang.
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
Parallaxis #1087 üzenetére
Reméljük, bár a csengőhangos dolognak jobban örülnék. Remélem az is csak bug, nem feature...
-
Parallaxis
addikt
válasz
Mr.Mercury #1086 üzenetére
A 12 órás kijelzés bug, gondolom majd javítják.
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Tapasztalta valamelyikőtök már azt, hogy nem lehet az órán egyedi csengőhangot beállítani? Watch 4-ről költöztem át most a 6-ra, a 4-en gond nélkül működött, most meg nem. A "Ringtones" mappára is azt írja, hogy nincs hozzáférési jogom.
A másik: amikor bekapcsolom az "Alvás" üzemmódot a kijelzett időt csak 12 órás formátumban mutatja az óra. Erre sem találtam megoldást, persze éjszaka ne bámuljam az órát, ez igaz, de azért érdekelne, ha mégis van rá valami...
-
artid
aktív tag
Megrendeltem szülinapomra, várom, hogy ideérjen...
-
Levente07
tag
Már semmi, sikerült.
-
Levente07
tag
Sziasztok,
nem tudja véletlenül valaki, hogy hogy lehet azt bekapcsolni, hogy elalváskor kapcsolja ki a teló a tv-t? S23u-n működött, de most a foldon nem tudom beállítani... vagy már nem is lehet?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
EAndrew #1081 üzenetére
Aliexpress -en beírod, hogy:
samsung watch 6 47mm bezel ringSok fajtát kihoz majd, ezektől eltérő dizájnt is.
Csak arra azért érdemes figyelni, hogy ami védi az óra "testét", mennyire lóg túl/rá a gyűrűre. Ugye a felrakás miatt.
Meg persze vannak olyanok is, amit feljebb mutattam. Ami komplett csomag.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
EAndrew #1079 üzenetére
Olyan mint a Ringke slim simán rendelhető kínából. Akár védőgyűrűvel, akár nélküli is.
Meg persze gyűrű is simán vehető külön. Igaz, abból most én sem látok tiszta feketét, de olyan mintázatú is van, mint amilyen az órán van. Annál persze nem mindegy, hogy milyen az órát védő keret.
-
EAndrew
aktív tag
válasz
Diesel38 #1078 üzenetére
Az várható, hogy nagyobb lesz az óra, ezért szimpatikusabb a Ringke slim, viszont ott pont a lünetta nincs védve, pedig szerintem az a kritikus pont. Arra pedig nem találok sima fekete védő gyűrűt.
A fura, hogy a videókban mindenhol azt írják, hogy a lunetta jól használható, csak kár hogy bal oldalon van a nyílás. Na meg hogy a gombokat nehéz kezelni, mert síkban van a kivágással. -
Diesel38
tag
válasz
EAndrew #1076 üzenetére
Nekem az air van meg. Megvettem egyből. Nekem nem jön be, azóta a fiókban van a dobozában. Nagyobb lesz tőle az óra (értelemszerűen) a gombokra nem emlékszem, nekem a fő probléma, hogy leszorítja a lünettát és nehezebb tekergetni. Illetve csak ott lehet ahol a kivágás van.
@Lajmund: Nekem még kupont sem küldenek, csak írják amit neked, hogy továbbítják....
-
ρσгτσ
addikt
válasz
EAndrew #1076 üzenetére
Mondjuk az amúgy sem rossz, ha valami védi az óra "testét". Az meg végképp nem baj, ha ezt nem teljesen sportos stílusban teszi. Főleg, ha valaki olyan béna, mint én
...és képes hozzáverni az órát valamihez.
Sportolás mellett meg tevékenységtől függően is jól jöhet. Szerintem simán van ezeknek létjogosultsága, és nem baj, ha több tapasztalat is érkezik róluk.
Egyébként kínából is lehet rendelni pár fajta megoldást. Néhány egész esztétikus, de sok tapasztalatom nincs velük.
Szerk.:
-
EAndrew
aktív tag
Jót linkeltél, ez egy "szerényebb" verziója annak amit. rstwingo említett. Ez szerintem inkább azoknak lett készítve, akik nem kimondott "sportolók" hanem olyanak mint én, akik szeretnének valami védelmet rá, de mégsem akarnak rátenni külön lünetta védőt és egy tokot (pl. Ringke slim, ami szintén jól néz ki), valamint ha éppen nem úgy használják akkor leveszik és kész, ha megint kell akkor pedig visszateszik (bár úgy hallottam ez sem ennyire egyszerű
), ha pedig rajta marad, akkor is visszafogott
-
ρσгτσ
addikt
válasz
rstwingo #1074 üzenetére
Erről a cuccról van YouTube videó is (több is), ha valaki kíváncsi rá. Én is nézegettem már, lehet rendelek egyet.
Bár én strapásabb helyzetekre másik órát használok, arra rendeltem hasonló "tokot". De még ennél is jól jöhet.
Szerk.:
Az AIR egy kicsit más kategória szerintem, ha védelemről van szó, de az se rossz. Már ha erről van szó, amit linkeltem. Letisztultabb, talán elegánsabb is.Én is nézem a hasonló opciókat, de a fent írt ok miatt még nem rendeltem. Viszont véleményekre én is kíváncsi vagyok, ha van.
-
Lajmund
őstag
válasz
Diesel38 #1071 üzenetére
Szerdán hivtam ujra öket mert 2-3 hete igérték hogy most már tényleg elindul a folymat de annyiban maradt. Ujra megigérték hogy továbbítják a dolgot a kollégákhoz és megint kaptam vigaszul kuponokat amit nem fogok felhasználni megint. Engem 3 honapja szivatnak már kb több mint egy óra telefonálásom van benne meg kaptam már vagy 10 emailt. Ez a samsung egy hulladék szar. Egy ekkora cég. Nevetséges. Nem is tudom mennyire lenne agyérgörcs ezekkel egy garit elintézni. Szóval nekem sincs szíj csak terelnek szemtelen módon mint valami simlis eladó valami gettoban. Gusztustalan!
-
EAndrew
aktív tag
Most már azért eltelt pár hónap amióta használjuk a GW6C-t, van valaki akinek van bővebb tapasztalata a spigen air tokról?
Van hogy sportosabban szeretném használni az órát, erre pont jó lenne, de nem lenne rossz ha akkor is jól nézne ki ha rajta marad. Valamint azt olvastam valahol hogy jó, de nehezen használhatóak a gombok. Erről valami?
Előre is köszi! -
Diesel38
tag
Van még valaki akinek a Watch6 előrendeléshez a mai napig nem küldték el az ajándék szíjat??
-
mikrofon
veterán
válasz
Parallaxis #1069 üzenetére
Köszönöm!
-
Parallaxis
addikt
válasz
mikrofon #1068 üzenetére
Hogy tudom atállítani a pulcsis üzemmódra?
Sehogy, az egy másik watchface.
Nekem kicsit sötét az AOD. A normál módja nem. Valami nálam van rosszul beállítva?
Nem, 80 és 60 százalékra volt állítva, hogy ez is csökkentse a fogyasztást.
Visszaraktam 100%-ra azóta.Mindkét watchface jelenlegi változata: [link]
Amúgy watch 5 pro-n használom
Eredetileg arra is készült.
----
Apró adalék, hogy hiába van kint a 6-os sorozat, a Samsung a mai napig nem frissítette a Watchface Studio-t, hogy natív 480x480-as óraképet lehessen készíteni hozzá, így 450x450-es minden watchface és az óra méretezi át.
Ha van pinkód beállítva az órára és aktív az adatok rejtése akkor ha töltés közben ellapozol a kezdőképernyőről, vársz, míg átvált a töltőképre, majd újra megérinted, akkor össze is ugrik az eredeti méretére
-
mikrofon
veterán
válasz
Parallaxis #1062 üzenetére
Két kérdésem merült fel használat közben.
Hogy tudom atállítani a pulcsis üzemmódra?
Nekem kicsit sötét az AOD. A normál módja nem. Valami nálam van rosszul beállítva? Lehet ezen állítani? Vagy ez ilyen, meg kell szokni.Amúgy watch 5 pro-n használom és nagyon szuper, köszönöm a megosztást!
-
Raul227
aktív tag
Sziasztok tegnap vettem samsung watch 6 44 mm, mivel nem találtam annak külön fórumot, ha nem baj itt kérdezek. Az éjjel rajtam volt, elvileg folyamatosan mérte a veroxigen szintet, mutatta hogy 89-97 %. Gondolom a 89 nem valós, kissé lazán hordom, mert nem szeretem ha szorít. De hol találom a részletes adatokat, mikor mennyi volt a véroxigén szintem? Ha folyamatosan mért, miért nem mutatja percre pontosan. A másik meg hogy a Samsung health nem azt mutatja amit az óra alvás időben, hanem rákérdez hogy mikor aludtam el, az óra percre pontosan mutatja az app nem. A felkelés idejének ugyanazt mutatja. Sőt, reggel mértem 2 véroxigént és az óra azóta is tegnap esti manuális mérést mutatja. Valamint a health a fő menüben azt írja utolsó szinkronizálás 1970 január 1. Lehúzom, elvileg frissül, de megint 1970. Viszont valamit csak szinkronizál mert lépés adatok, meg manuális mérések viszonylag frissek. Hol van benne mennyi volt a REM, Könnyű alvás mély stb? 15 ezer forintos xiaomi mi band 6 képes rá... Az probléma lehet, hogy xiaomi 11 note pro plus 5g telóval kapcsoltam össze? Nem samsunggal? EKG, vérnyomás mérés esetén azt írja szedjem le a. Samsung health monitort, de play áruházban nincs. Van egy Samsung a52s telóm arra leszedtem, össze kapcsoltam azzal is, de amikor úgy próbálom mérni olyasmit ír hogy nem lehet mert nem engedélyezett az országban. Ez lehetséges? Nekem ez nagyon kellene mert vannak ritmus problémák. Köszönöm előre is
-
Lajmund
őstag
válasz
kriszkoczi #1063 üzenetére
Én a samsungtol vettem 120-ért lekuponozva. Habár az ajándék szíjat még nem kaptam meg és az ügyfélszolgálat hónapok ota terel egy hulladék az egész szoval nem tudom mi lenne ha gariztatnom kéne már elvesztettem a bizalmat irántuk szóval ennyi erővel vedd ahol olcsobb a samsung meg elmehet a busba...
-
mikrofon
veterán
válasz
Parallaxis #1062 üzenetére
-
gretzky77
veterán
válasz
kriszkoczi #1063 üzenetére
Mi számít megbízható boltnak? GSM esetén valószínűleg nem gyári garancia lesz hozzá!
-
kriszkoczi
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mi okozza azt, hogy az árukereső szerint az óra egy megbízhat boltban csak kb 120e, míg az MM-ben, vagy a samsungnál 165e. Mennyire ajánlott ilyen helyről ennyivel olcsóbban megrendelni? Előre is köszönöm a válaszokat.
KK -
PedroPascal
őstag
válasz
Capella #1060 üzenetére
Amit tud a már korábban írt Samsung töltőfej annál nem lesz gyorsabb a töltés akármire is dugod. Van 65W-os Samsung töltőm, próbáltam.
Viszont a nem Samsung, nem kompatibilis töltők között is van különbség (lassusági töltés téren)
Egyébként én a duo töltőpadot használom nem zavar hogy kicsit lassabb vele. A gyári meg az "utazós" töltő lett. -
Capella
senior tag
válasz
PedroPascal #1059 üzenetére
Töltőfej oldalról nincs gond.
A vezetéknélküli cuccnak kell tudnia.
Mintha láttam volna olyan kínait, amire gyorstöltést írtak, meg 2-2,5 óra töltési idő is megjelent valahol. Az meg nem gyorstöltés.
Azt írták vagy fotózták, hogy tölti a Watch6-ot is, de hogy mennyi idő alatt...
Végül is jobb az eredeti, ha már egy ilyen órát vettünk.Milyen extra tempó nem lesz? A gyorstöltés megvan. Nálam 1 óra alatt. Reggel akár készülődés közben feltölthetem teljesen.
Ennél gyorsabb nem lesz, nem lehet, gondolom. -
PedroPascal
őstag
válasz
Capella #1058 üzenetére
Azért írtam hogy minimum Samsung 15W USB-C töltő kell a max teljesítményhez mert teszteltem. Az ettől gyengébb vagy nem kompatibilis töltőkkel lassabb. Az ettől erősebb kompatibilis töltővel tudni fogja amit kell de nem lesz extra tempó.
Azzal a töltővel szerintem tudja a maxot. Egyébként csak bizonyos akksi % alatt tölt gyorsabban, mint a fentebb linkelt töltőpaddal.
-
Capella
senior tag
válasz
PedroPascal #1057 üzenetére
Blitzwolf 35 W-os GaN töltővel szoktam tölteni. Azzal oké a gyorstöltés.
Szerintem is ugyanaz. Ha meg esetleg mégsem, ott lenne a 14 napon belüli elállás.
Lehet, hogy később veszek egyet, ha beválik a szilikon bölcső a töltéshez, hogy ne kelljen kibányászni töltőt a hurcibáláshoz. Úgy nagyobb darab lenne. -
-
Capella
senior tag
A Samsung honlapján van ez a gyorstöltő. EP-OR900BBEGWW
Tudja valaki, hogy ez ugyanaz-e, mint amit a Watch6-hoz adnak-e, vagy kicsit más?
Ha esetleg más, ugyanolyan gyorsan töltene-e vele, mint amit a Watch6-hoz adtak? (Az kb. 1 óra alatt feltöltötte 5 %-ról.)
Csak azért, mert a QR kód, ami a Watch6-hoz adott töltőmön van, az egy másfajta Samsung kód, GH96-15359A.
Van ugyan erre a kódra is találat a neten, ami szerint az SM-R900-hoz való töltő, ami pedig a Watch5.
Itt körbeér a dolog, mert ezek szerint mégiscsak azonos lenne.
Az olcsó kínai utánzatokban nem bízom, hogy tényleg tud majd gyorstöltést, hiába írnak rá fast chargert, illetve volt aki szerint az nagyobb, mint az eredeti, vagy a gyenge mágnesre volt megjegyzés.
Mondjuk elég húzós ára van a Samsungnál, de másutt lehet valamivel olcsóbban is kapni.
-
Lajmund
őstag
Csak eszembe jutott a szij téma ujra.. A második pont nyert ujjabb terelés a szuper hulladék samsung ügyfélszolgálat részéről még mindig nem jött meg a szij... Most ujra fel..szott a dolog hogy lehet egy ekkora cég ilyen sunyi szar hulladék? Honapok óta csak terelnek a nyomorultak. Erősen az apple felé terelnek így hogy a következő váltásnál telo meg ora is az legyen.
-
sbalu1
senior tag
1 havi használat után a szubjektív véleményem erről az óráról:
PRO:Gyönyörű, nagy kijelző, gyors működés, sok új eüs app, vérnyomás, véroxigén...stb, viszonylag elfogadható adat pontossággal, az előző Tizenes órám kedvenc watch facéit meg tudtam ide is szerezni.Galaxy A52 telóval gördülékeny működés.CON:Általam használva kb. másfél naponta kell tölteni, hozza kb. a speckós 40 órát.Kissé kevéske üzemidő, ahogy sokaknak szintén ez fájó pont, mégha cserébe elég sokat is tud ez az óra.Az előző órámhoz képest fel lett cserélve a két, home-vissza gomb, gyakran nyomok mellé miatta.Ja és az ára, bár én egész olcsón tudtam beszerezni az eredeti árához képest. -
LouiS22
veterán
válasz
Parallaxis #1051 üzenetére
nagyon ütném azt a zsenit, aki kitalálta, hogy a magyar neve komplikáció
Köszi, jelzek, ha sideloadoltam!
-
mikrofon
veterán
válasz
Parallaxis #1050 üzenetére
Én még fizetnék is érte néhány sört vagy fröccsöt!
Főleg ha a narancs szint át lehet állítani egy kékes zöldes árnyalatra. -
Parallaxis
addikt
válasz
LouiS22 #1048 üzenetére
Jól néz ki. Ezt át tudod dobni, ha nem nagy kérés.
Szívesen megosztom, de apk-t még nem mentettem (én az editorból töltöm fel direktbe az órára), így ti vagytok a teszterek
[link]Elvileg úgy lehet telepíteni, ahogy a külsős alkalmazásokat (sideload).
Ha telepedik, akkor a komplikációkat a telóról állítsátok be és úgy, ahogy a fotón volt amit linkeltem fent, mert más elrendezés nem fog rendesen működni (minden komplikáció kétszer fog szerepelni, mindkétszer ugyanazt kell az adott pozícióra beállítani, így lesz jó a nappali és éjszakai üzemmód).
-
Parallaxis
addikt
válasz
mikrofon #1047 üzenetére
Amúgy annak van jelentősége fogyasztás szempontjából, hogy pont zöld az AOD
Van jelentősége, ha csak egy színcsatornát használsz, akkor csak az az egy ledsor működik, nem kell kikevernie a színt.
Egyébként választható, hogy zöld, piros, vagy kék legyen az AOD.A vízszintes elrendezésűnél még az is meg lett oldva, hogy este 9-től reggel 5-ig átvált éjszakai üzemmódba (egyszínű sötét narancs, vagy zöldes, mint a katonai megjelenítők
).
A függőlegesnél nem lehet, mert itt több adatmező van és limitált a számuk (minden adatmezőt duplikálni kell és időzíteni, hogy mikor melyik látszódjon). De ez még nincs kész, mert szeretném a pulzusnál a min/max értékeket is kiíratni, de lehet, hogy nem lesz megoldható (sajna eléggé limitáltak a lehetőségek a Samsung szerkesztőjében, komolyabb megoldásokhoz meg programozni kéne, erre meg egyelőre nem tudtam időt szakítani.)Ha még egy dátumot ráteszek az jelentősen növeli a fogyasztást?
Szerintem nem, de a programban le lehet futtatni a tesztet, hogy mennyi a különbség.
-
mikrofon
veterán
Van itt olyan akinek van tapasztalata a watch 5 pro és a watch 6 üzemidejével kapcsolatban hasonló használati körülmények között? Tényleg kétszer annyi ideig bírja a watch 5 pro?
-
LouiS22
veterán
válasz
Parallaxis #1044 üzenetére
Beneveznék én is a fájlra, nagyon pofás darab!
-
mikrofon
veterán
válasz
Zseniális ötlet!
Én mindig ezzel bajlódtam de most már nem kell....
Amúgy annak van jelentősége fogyasztás szempontjából, hogy pont zöld az AOD vagy csak ez tetszik?
Ha még egy dátumot ráteszek az jelentősen növeli a fogyasztást? -
LEON_01
tag
válasz
Hali!
Jól néz ki. Ezt át tudod dobni, ha nem nagy kérés.
-
Janaboy
veterán
válasz
Ez nagyon tetszik, nagyon jól néz ki
Hasonlót használok Garminon. -
Parallaxis
addikt
válasz
NvidiaRTX #1043 üzenetére
Nekem BT-os az órám, így mindig kapcsolatban van a telóval, nem kapcsolom ki a BT-ot, mert akkor nincsenek üzenetek, amik számomra elsődleges fontosságúak.
Ha leszakad, mert mondjuk a mobil otthon maradt, akkor ha wifi hálózatot talál amire fel tud lépni azonnal létre jön a távoli kapcsolódás.
Nem azért készítek óralapot, mert nem találtam jókat, hanem mert ezt szoktam meg és mindegyik órára elkészítem ezt a két watchface-t (vagy valami hasonlót, a szerkesztő képességei szerint, sajna a Samsung Watchface Studio-ja eléggé korlátolt, a Huawei-es Facemaker fényévekkel jobb).
Egyet nyárra, egyet a pulcsis időre
(az oldal számlapos a pulcsis, így nem kell kibogarászni a hosszú ujjú alól a teljes órát, ha meg akarom nézni az időt, elég csak fél számlapot kibújtatni)
Ezt használom nyáron:
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Parallaxis #1040 üzenetére
Csináljak róla videót YT-ra?
Igen nyilván még soha nem volt társítva telefonhoz...Na jó itt hagytam abba ezt a topic-ot. Azért ennyire nem kell értetlennek lenni és hülyének nézi a másikat.Gondolom tudod, hogy mind az órán mind egy telón ki lehet kapcsolni a Blutuszt, lehet hogy ilyet te nem szoktál de attól még lehet és ha bekapcsolod újra akkor nem fogod elhinni mi történik.. párosodni fog újra a telóval az óra.
Itt a párosítás nyilván NEM azt jelenti, hogy AZ ELSŐ párosítás.
Szomorú, hogy mindent meg kell magyarázni.Leírom még egyszer a menetét mivel nem mindenki ugyan úgy használja az eszközeit.
Szóval ha NINCS használva az óra én mindent kikapcsolok rajta kivétel a Blutuszt.
A telón be van kapcsolva a 4G, de a Blutusz OFF.
Ha az órát felveszem akkor bekapcsolom rajta a mobilhálózatot és a LTE-t is.
Ebben az esetben elvileg a Távoli kapcsolatnak kéne indulnia de nem történik ilyesmi addig amíg a telón be nem kapcsolom a Blutuszt és csatlakozik az óra a telóhoz. Ha ez megtörtént és utána kikapcsolom a Blutuszt a telón TESZTELÉSKÉPPEN, akkor vált csak át az óra Távoli használatra.
Amíg legalább egyszer nem csatlakozok újra a telóhoz az órával addig nem lesz Távoli kapcsolat sem.Ennél egyszerűbben nem tudom leírni és ha ezt sem érted meg hát sorry.
Tudom tudom a "párosítás" és a "csatlakozás" nem ugyan azt jelenti nálad. Nos nálam ugyan azt jelenti.
Óralap:
Szép, de ez is csak azt bizonyítja hogy hiába van az órára kismillió face ha magadnak kell csinálni hozzá mert egyik sem néz ki rajta jól vagy nem működnek rendesen amire elég sok példa is van. -
redst4r
tag
válasz
Parallaxis #1041 üzenetére
Nagyon jó, engem is érdekelne
-
Parallaxis
addikt
válasz
Leonardo91 #1039 üzenetére
Saját, most készül
-
Leonardo91
őstag
válasz
Parallaxis #1036 üzenetére
Ez melyik óralap?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
NvidiaRTX #1037 üzenetére
Mindegyik óránál be kell állítani képernyőtárat, ha NFC fizetést állítasz be. Legalábbis amiket eddig én használtam, ott kötelező volt.
Viszont amíg rajtad van az óra, addig nem kéri újra.
Szerk.:
Azt mondjuk nem próbáltam egyiknél sem, hogy utána engedi -e kikapcsolni. Nekem jó így is.Amúgy telefon nélkül is tudsz így fizetni. Nem kell, hogy közben kapcsolatban legyen az órával.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Parallaxis #1033 üzenetére
"Hát, ha úgy használod, ahogy írod, akkor a 2 nap nevetségesen kevés, mert nálam azt úgy bírja ki, hogy minden aktív rajta."
Azt elfelejtettem írni, hogy még betanulás fázisban van az enyém szóval lehet azért "csak" annyi.
Majd térjünk vissza erre 1 hét múlva.
A Távoli kapcsolatos dolog meg megint egy érdekes cucc... tesztelgetem orrba-szájba és hát vannak határai.
Önmagától az óra be sem kapcsolja ezt ha előtte nincs Blutusszal párosítva a telóhoz, csak akkor kapcsol be ha megszakad a blutusz jel.
Az értesítések meg vagy megjönnek vagy nem vagy éppen több percet késnek.
NFC úgy is működik ha nem állítasz be képernyőzárat? Még nem tudtam sehol kipróbálni. Beállítottam az NFC fizetést hozzáadtam a Wallet-hez a kártyámat és hát előtte kérte, hogy védjem le az órát vagy PIN-el vagy Mintával. Aztán miután ezt megtettem ki is kapcsoltam a képernyőzárat.
Ez működik önmagában is LTE-vel az órán vagy ehhez is kell teló blutusz? -
Parallaxis
addikt
válasz
NvidiaRTX #1035 üzenetére
Sőt gondolom AOD-al is.
Olvass vissza: [link]
Egyébként igen AOD-vel, mert az kevesebbet fogyaszt, mint a karlendítéses kijelző bekapcsolás. Főleg, ha saját óralapot használsz, ahol az AOD-t optimalizáltad, ami így 1 óra alatt max. 0,4%-ot fogyaszt csak (ez persze csak a kijelző fogyasztása, a teljes óra 2%.körül fogyaszt így).
Normál Watch face:
AOD:
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Parallaxis #1033 üzenetére
Hát, ha úgy használod, ahogy írod, akkor a 2 nap nevetségesen kevés, mert nálam azt úgy bírja ki, hogy minden aktív rajta.
Jólvan az egyik azt írja 1 napot sem bír ki neki a másik meg azt, hogy 2 napig is elmegy mindennel.Sőt gondolom AOD-al is.
Oké én mindent elhiszek tényleg. -
nokia3650365
aktív tag
Telepítés befejezése
3/2 alkalmazás telepítve
Amióta megvan az óra péntek óta ez nem tűnik el, de nincs is semmi amit telepíteni kéne, már végig néztem mindent.
Valami ötlet? -
Parallaxis
addikt
válasz
NvidiaRTX #1029 üzenetére
nekem bőven kibír ~2 napot is.
Hát, ha úgy használod, ahogy írod, akkor a 2 nap nevetségesen kevés, mert nálam azt úgy bírja ki, hogy minden aktív rajta.
Az okosórákat okosan kell használni és nem bekapcsolgatni rajta mindent főleg, hogy mellette ott a teló a zsebünkben.
Hát igen, a zsebben lévő teló kiválóan méri a pulzusodat és a véroxigén szintedet
Én úgy gondolom egy igazi okosórába csak opció az alvás figyelés meg a folyamatos test méregetés, az nem arra való
Akkor szerinted mire való?
Ezeken kívül csak az üzenetkezelés és a sport funkciók amik egy órán értelmes funkciók, de akkor azt mondod, hogy semmi értelme az okosórának, mert minden funkciót ellát egy sportóra, ráadásul 2 hetes üzemidővel (egyébként ez valóban így van, ma már nincs sok különbség egy sportóra és egy okosóra között).Továbbá ha használtad az app-okat az órán akkor mindig be kell zárni a háttérben maradt app-okat azzal megint rengeteget lehet spórolni.
Pontosabban, sokat lehet ezzel veszteni aksiidőt. A háttérben minimális a fogyasztásuk ezeknek, ellenben induláskor több energiát fogyasztanak. Telefonon sem ajánlott bezárogatni az alkalmazásokat és itt is ugyanaz a rendszer van a háttérben.
Messenger sincsen rá legalább annak az értesítéseit megkapnám ha nincs nálam a teló,
Minden értesítést megkapsz, ha nincs nálad a teló és az óra Wifi-re, vagy mobil hálózatra kapcsolódik, sőt én még hívást is fogadtam úgy, hogy a mobil 20 km-re volt tőlem, mert otthon felejtettem /BT-os az órám, nem LTE-s/. (Csak be kell kapcsolni a távoli kapcsolódást.)
És akkor felhozza a 250-300k-s Garmin-t érted?
Hagyjuk a Garmint, az egy túlhájpolt cucc.
(Amíg pontosságban egy Samsung, Apple, vagy Huawei óra kiröhögi, addig nekem senki ne ajánlgassa.) -
Levente07
tag
válasz
Lajmund #1031 üzenetére
Ettől a csöves Messenger kezelésétől az órának én is kiborulok. A w4c-on felraktam a Messenger lite verzióját, ha vissza akartam olvasni az üzenet vagy a kapott képet megnézni, azzal simán meg tudtam tenni. De persze már nem működik az se. F@szért nincs egy normális Messenger app erre? Eskü semmi más nem zavar, bár bírhatna többet az akku, de nekem ez az egy ami konkrétan idegesít, főleg hogy sok Messenger üzim jön és így sokszor találkozok ezzel a hiányossággal. Azt már halkan jegyzem meg hogy szerintem semmi értelme nem volt a w4c-t cserélni. Persze ez csak az én véleményem.
-
Lajmund
őstag
válasz
NvidiaRTX #1029 üzenetére
Én is leszarom hogy naponta felteszem tölteni este egy órára. De az hogy ha pl valaki ir egy regényt aztán elfelejti a kérdőjelet és azt elküldi magában akkor csak az utolsó üzenetet látván csak a kérdőjelet látom. Megtörtént események alapján. Na ez az igazi agyfasz amikor már minden szart tud az óra de a nyomorult üzeneteket nem tudom visszaolvasni amit a 3 éves 30 ezer forintos amazfittem is tudott. Igaz ott meg válaszolni nem tudtam de akkor is láttam mit írtak. De ez ha jól tudom a google sara ez a fos rendszer az os vagy mit a tököm. Azért van kevés jó hátlap és ez a rengeteg gagyi fos is. Igaz nekem már van pár kedvenc de 100-ból 1 ha tetszik. Amúgy összeségében tetszik az óra de hogy nem lehet használni rendesen a messengert az agyrém tényleg. Vagy facebook sara hogy leszarja a droidot és azt a pár millió felhasználot ne tudom de valamit kezdhetnének ezzel mert ez egy vicc így.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
crane75 #1007 üzenetére
Mai napig nem értem mi ebben az alvás méregetésben a jó?
Ha jól aludtál akkor jól, ha nem akkor nem és kész, ez a konklúzió.
Én ráadásul 3 műszakozok nekem aztán pont jó lenne a méregetése főleg éjszakás héten amikor délelőtt vagy délután alszok.
Én kiismertem magam óra nélkül is... 4-5 óránál tovább nem tudok egyhuzamba aludni lehetek akármilyen fáradt. Minimum egy WC-re fel kell kelnem de ha már felkeltem akko utána nincs alvás.
Max aznap még tudok megint 4 órát aludni valami random időben és úgy van meg a napi ~8 óra alvásom. -
NvidiaRTX
őstag
Amennyit/ahogy én használom a nemrég vett Wacs 6 Classic-ot (47MM LTE) az nekem bőven kibír ~2 napot is.
Az okosórákat okosan kell használni és nem bekapcsolgatni rajta mindent főleg, hogy mellette ott a teló a zsebünkben.
Ha meg folyamatosan méregetni akarod a pulzusod meg az alvásod meg sportolsz 24/7 akkor meg fitnesz karkötőt kell venni és akkor az kibír 1 hetet.
Én úgy gondolom egy igazi okosórába csak opció az alvás figyelés meg a folyamatos test méregetés, az nem arra való, arra vannak költséghatékonyabb megoldások is amikben még az alvás sem zavaró.
Továbbá ha használtad az app-okat az órán akkor mindig be kell zárni a háttérben maradt app-okat azzal megint rengeteget lehet spórolni.Nem mellesleg ha a telót tudod tölteni naponta márpedig az átlag ember naponta tölti akkor mellé tudod tenni a tölteni az órát is.
Ez már csak lustaság kérdése.
Tessék sztem nem nehéz:
Én pl a munkahelyemen csak egy okoskarkötőt használok nem vagyok rest átcserélni az órát.Ami nekem igazából csalódás az a szoftveres felkészülés. Vicc hogy még egy fészbúk Messenger sincsen rá legalább annak az értesítéseit megkapnám ha nincs nálam a teló, látod ez engem jobban zavar mint az üzemidő.
És akkor felhozza a 250-300k-s Garmin-t érted?
Akko vegyél annyiért garmint aztán csá.
De ha még jól is néznének ki... -
mikrofon
veterán
Sziasztok!
Nekem a "sima" Samsung Galaxy Watch 6 elég szimpatikus, főleg ez az új alvásfigyelés miatt is. Lenne pár kérdésem hozzá:
- Jól látom, hogy a lényegi különbség a "sima" és classic között a lünetta és a méret, míg funkcióban és szenzorozottságban megegyznek?
- sima is normál használat mellett ezt a két napot bírja? -
Luigi962
őstag
válasz
Parallaxis #1024 üzenetére
Ez várható el, így normális
-
Parallaxis
addikt
válasz
Luigi962 #1023 üzenetére
Nálam:
2 nap 7 óra: bekapcsolva alvásfigyelés, Véroxigén, karlendítésre bekapcsol a kijelző, üzenetek jönnek, telefonálás max. pár perc, pulzus folyamatos, stressz be, bőr hőmérséklet alvás közben be, alvás rutin be.
2 nap 15 óra: bekapcsolva alvásfigyelés, Véroxigén, karlendítésre bekapcsolás KI, AOD BE, üzenetek jönnek, telefonálás max. pár perc, pulzus folyamatos, stressz be, bőr hőmérséklet alvás közben be, alvás rutin be.
-
Luigi962
őstag
válasz
kocsisdavid5 #1020 üzenetére
Ha kijön a 2 nap 2-5 óra az remeknek mondható! Soha nem veszed le csak míg töltöd, bekapcsolva alvásfigyelés, Véroxigén, karlendítésre bekapcsol a kijelző, üzenetek jönnek, telefonálás max. pár perc, pulzus 10 percenként, stressz ki, bőr hőmérséklet alvás közben BE, Alvás rutin be, éjszakára energiatakarékos módban.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Erre nehéz olyan választ adni, amivel tudsz is kezdeni valamit. Mert nagyon felhasználói szokás függő, és nem mindegy az sem, hogy valaki mennyit "monitorozza" magát az órával. Mik vannak bekapcsolva, miket használ...stb.
1 nap alatt is simán ki lehet nyírni, és 2-3 napos üzemidőt is lehet csinálni használattal. Nyilván ennél extrémebbet is lehet mondani, mert ha valaki nagyon akarja, akkor fél nap alatt lemeríti. Illetve ennél több napot is tud csinálni, csak akkor nagyjából felesleges okosórának nevezni, mert nem úgy használja az illető.
Szerintem valahol 1, illetve 2 és fél nap között lehet az átlag.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Milyen van neked? Nekem galaxy watch 6 classic 47mm lte van 2 napot saccol már régóta.
-
kocsisdavid5
aktív tag
Nektek mennyit bír az akkumlátor?
Pár napja vettem meg, és hiába kapcsoltam ki az always on display-t, 24 órát se bír ki. -
Greg-77
aktív tag
Olyan kérdésem lenne, hogy az üzemmódokat szoktam használni a Samsung telefonomon. Látom az órán is, az aktuálisan beállított üzemmódot. Nekem az a fura, hogy mondjuk az alvást szépen átveszi. Azzal nincsen baj. Viszont a munka üzemmód úgy van beállítva, hogy a teló csak rezegjen semmi hang. Ezt az óra nem veszi át. Valamit még kellene állítani? Én nem találok ezzel kapcsolatban semmit.
-
Capella
senior tag
Nem tudom, mit értettél az Alti-barometer korábbi formájának, minthogy eddig nem használtam ilyen appot.
Viszont most szembe jött velem ez. WearOS Alti-barometer HU
Feltenni apk fájlból lehet PC-ről ADB-vel, vagy telefonról a GeminMan WearOS Manager appal, amivel néhány egyéb okossághoz is jutunk. -
Capella
senior tag
válasz
PedroPascal #1013 üzenetére
Nekem is az első helyen szokott lenni a Google Play-szolgáltatások, de a többihez képest nem kiugróan magas
Nem tudom van-e összefüggés, de nálam a Google Segéd le van tiltva.
Nem annyira mérvadó az alábbi screenshot, mert nemrég lett az óra feltöltve, és több egyéb app fogyasztása is meg szokott jelenni, igaz nagyon kicsi százalékokkal. -
ρσгτσ
addikt
válasz
gyuri2008 #1011 üzenetére
Google Play Szolgáltatások az OS háttér szinkronizációért felelős. Amennyiben nem okoz kirívó merülést, tehát nem csökken nagyon durván az üzemidő, nem nagyon kell vele foglalkozni.
Lehet amúgy a top fogyasztók között, mert az nem feltétlen jelenti azt, hogy önmagában fogyaszt. Illetve lehet olyan is, de akkor még jobban merül az óra. Egyes appok, funkciók használják, ezért aktív a működése.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Leonardo91 #1012 üzenetére
Nekem is magasan ez a legtöbb. Néhányan állítják hogy nekik ez elmúlt. Nekem már lett újra rakva az óra de ugyan ez van. Akinek ez változott az vagy mókolt valamit vagy csoda történt szerintem.
Jött egy frissítés nemrég de azóta is ilyen.
-
gyuri2008
veterán
A Google play
szolgáltatás miért fogyaszt ennyit?
-
Capella
senior tag
válasz
PedroPascal #1008 üzenetére
Ez a cikk egyáltalán nem arról szól, hogy szoftveres javítás kell vagy lesz, mert az óra kihagyásokkal vagy rosszul rögzíti az alvást. Vagy hogy ilyen egyáltalán létezne.
Ez csak egy infó arról, hogy a beépített szenzor képességeit felhasználva kibővítik az alvásrögzítés adatait az AHI értékkel a szoftverben jövőre. És a cím szerint elsőként Dél-Koreában. A többi régió még kérdéses?
Erre kíváncsi leszek, bár vannak kétségeim, ha két nem ugyanolyan típusú CPAP készülék is egész más AHI-kat rögzít.
De annyira valószínűleg jó lesz tájékoztatónak, mint a véroxigén, vérnyomás, EKG.Ami a rögzítés kihagyását illeti, nálam azóta is kihagyogat 1-1,5 órákat. Kevésbé valószínű, hogy a szíj anyagától vagy feszességétől függ a kihagyás. Akinek jól mér, annál se volt szoros a szíj, illetve fordítva, amikor túlzottan is ráfeszült a karomra szinte belevágva a bőrbe, akkor is kihagyással mért, és ezt más is írta.
Még az lehet talán, ha éjjel kimegyek, utána visszafekve nem feltétlen kezd mérni is hosszabb ideig. Majd egyszer csak rájön, hogy kellene Azt nem néztem, hogy ez szinkronban van-e egymással.Attól, hogy motorozás közben alvást rögzített, dobtam egy hátast.
Olyat már tapasztaltam, hogy fitnessz karkötő alvást rögzített, amikor nem volt a kezemen, de az olyankor nyugalmi állapotban mozdulatlanul volt a táskámban.
De hogy mozgás közben rögzítsen... -
crane75
senior tag
válasz
PedroPascal #1008 üzenetére
a nagy részét álomalvásként írja. Hajmeresztő lehetett - szerencsém, hogy ezt a motoros utat végig aludtam, lehet, bele is őszülök ébren...
-
PedroPascal
őstag
válasz
crane75 #1007 üzenetére
Többen panaszkodnak hasonlóra, nekem nincs ekkora malőr alvás monitorozásban mint amit többen írták. Biztos hogy lesz szoftveres javítás ezen, van egy cikk is erről. Szerintem ezen kívül nem jó vagy nem jól használt szíjat használnak ami megfelelően illeszkedik és tart is a csuklón. Alvajárásról már hallottam de alva motorozásról nem.
-
crane75
senior tag
Sziasztok, alvás fázist külön nem lehet törölni? Éjjel méri rendesen, amikor kelek, kézzel ki szoktam nyomni. Mutat egy reális értékelést stb... erre este látom, hogy hozzádott még másfél órát, ami teljesen összekuszálta az adatokat. Ez idő alatt én már motoron ültem... Na, ezt az ajándék másfél órát nem tudom kiszedni? Köszi előre is a segítséget!
-
ρσгτσ
addikt
Watch 5 Pro -nál nekem nagyon bejött ez a szíj. Végre ezen az órán is lecserélhettem a gyárit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari