Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
battag
aktív tag
válasz djtörök89 #1731 üzenetére
Sziasztok!
Nálunk a cégnél vannak kártyafüggetlen EUX/EUX/EUX romos SM-A546B A54-ek, egyik sem frissül OTA-n, mindegyik a a februári patchszinten ragadt. Többen írtok Samsung members fórumról ebben a témában (cseh O2 romos telefonokról), de linket nem dobott senki, megtennétek? Bár szerintem sem kellene gondot okozzon, hogy nem EUX-os a ROM...
Akinek ugyanilyen problémája volt és kézzel frissített ODIN-nal vagy szervízben csinálták ugyanezt, annak a következő frissítés megérkezett már OTA-n? Ahogy végigpörgettem a hozzászólásokat úgy látom nem, de erősítsétek meg vagy cáfoljátok pls!
Itt tudjátok ellenőrizni, hogy milyen patchszinten kellene lennie: https://www.sammobile.com/samsung/galaxy-a54-5g/firmware/SM-A546B/EUX/#SM-A546B
Egyébiránt a dél-amerikai (ROM-os) készülékekre már kijött az augusztusi patch is: https://www.sammobile.com/samsung/galaxy-a54-5g/firmware/#SM-A546E
Korábban volt talán kérdés, itt a Samsung hivatalos vállalása, hogy mely készülékek milyen gyakran kapják jelenleg a biztonsági frissítéseket és hogy meddig bár ez nem ad választ, hogy meddig kap havonta biztonsági frissítést és hogy milyen késleltetéssel. (A tapasztalat az, hogy amíg kap főverzió frissítést, addig az eredetileg vállalt gyakoriságot tartják az idő előrehaladtával azonban egyre nagyobb késleltetéssel, majd miután nem kap főverziót az egyel ritkább gyakorisági kategóriába csúszik le (pl. ami eddig havonta kapott az ezután csak negyedévente)):
https://security.samsungmobile.com/workScope.smsbKöszönet!
-
battag
aktív tag
Sziasztok!
Nálunk a cégnél 4 telefonból 3 továbbra sem frissül, 2023.02.01-i patchszinten ragadt. Ma elviszek egy épp felbontottat gariba, kíváncsi vagyok mi fog történni. H az a megoldás, hogy az összes ilyet be kell vinni, hogy kézzel belerúgjanak, hogy a későbbiekben már menjen az OTA frissítés, az elég gáz...
-
battag
aktív tag
válasz Jack Oneill #2070 üzenetére
Memondom őszintén, vállalati környezetben nem szeretnénk Odinozni...
-
battag
aktív tag
Sziasztok!
Többen írtátok, hogy epekedve várjátok a fejleményeket elmaradt frissítés vs garancia ügyben, íme!
Kb. 10 nap alatt a Samsung szervíz (Oktogon) csak addig jutott, hogy megállapították, a leadott készüléket nem a magyar, hanem a román piacra szánták (nem a Samsung Electronics Magyar Zrt. által forgalomba hozott készülék) így kezdjek vele amit akarok, értsd vigyem vissza az eMag-hoz. Arra még rákérdeztem az ügyintézőtől, hogy van-e ötletük, mi lehet a baj, arra tipelt, hogy alaplap hibás ( vagyis inkább ), mire mondtam, hogy több telefonunk sem frissült, nem lehet mindegyik alaplap hibás erre nem volt más ötlete...
Ezzel a lendülettel vissza is vittem az eMAG-ba, számon kérve, hogy miért szürkeimportos terméket kaptam. Sajnos cserélni nem már tudják (mivel 30 napon túl vettük), jött a válasz, csak javítani. Azt javasolták, hogy kérdezzem meg a tőlük 20 méterre lévő másik Samsung szervízt (Westend) is, hátha ott rugalmasabbak. Megtettem ha már ott voltam. Ott rögtön megállapították ők is, hogy valóban román piacos a készülék, annyit tettek hozzá, hogy a "Samsung már kihátrált az eMAG mögül", mivel nem én vagyok az első aki így jár (bármint, hogy nem magyar terméket kap és nem tudja a magyar Samsung szervízben érvényesíteni a garit), Alza állítólag szintén zenész... Annyit mondott még, hogy szerinte a frissítés elmaradása arra vezethető vissza, hogy román piacos a készülék. Ezt a gondolatot majd az utolsó előtti bekezdésben folytatom!
Visszamentem az eMAG-ba, elmondták, hogy van magyar és román raktáruk is és valószínűleg a megvett készülékeink egy kis része a magyar, nagy része a román raktárból érkezett a boltba (mint korábban írtam, van pár A54-esünk ami frissül, feltételezem ezek a magyar raktárból érkező, magyar piacra szántak, a jövőre nézve azt javasolták, hogy a következő vásárláskor már előre jelezzük, hogy magyar raktárból kérjük a készüléket... ). Bevették végül a telefont, kérdésemre, hogy mi fog vele történni, hogyan javítják az elmaradt frissítés problémát, nem igazán tudtak mit mondani. 30 nap a gariztatás. A készüléket - így, hogy román piacos - visszaküldik Romániába és majd lesz valami. Mindenesetre jeleztem, hogy az nem megoldás, hogy valaki valahogy felhekkel rá egy frissebb patchszintű ROM-ot majd utána sem frissül. Will see.De ezt viszont meg nagyon nem értem, hogy miért lenne különbség a frissíthetőségben egy magyar és egy román piacra szánt telefon között, mivel nincs román vagy magyar ROM, EUX/EUX/EUX-os ROM van az összes készülékünkön, mégiscsak pár darab frissül. Egyáltalán, a román piacos telefon Romániában vajon frissülne? Ha igen, mitől? Honnan tudja, hogy jó helyen van (mobilhálózat)? Ez azt is jelentené, hogy ha külföldre utazom (mondjuk hetekre), akkor nem frissül a telefon? Ez nonszensz lenne és a gyakorlat nem is ez... De akkor mi a különbség két A54-es között azon túl, hogy melyik EU-s piacra szánták? Egyáltalán mi értelme külön piacos telefonoknak?
Miért nincs normális hibaüzenet frissítéskor, miért azt írja ki, hogy nincs elérhető frissítés ahelyett, hogy tájékoztatna, hogy nem a megfelelő ország SIM kártáyjáról használod, vagy, hogy nem éri el a frissítőszerver stb...Egyébiránt a Samsung és az eMAG egy nagy kövér 0-ás user élményt hozott össze, csak gratulálni tudok mindkettejüknek. Ha lenne komolyan vehető Androidos szereplő, amely a Samsungéhoz mérhető support vállalást tesz, akkor korántsem biztos, hogy a Samsungot ajánlanám a jövőben. Tudom, iPhone, de az meg drága...
[ Szerkesztve ]
-
battag
aktív tag
Amíg az előző hozzászólásomban említett példány az eMAG-ban várja a megváltást, nem bírtam ki, hogy ki ne próbáljam, hogy ODIN-nal feltegyem az egyik vadiúj, de frissülni nem hajlandó telefonra az augusztus 1-i patchszintű FW-t, majd kipróbáljam, hogy utána OTA hajlandó-e már frissülni! Jelentem IGEN és ezt egy másik makacs készülékkel is meg tudtam ismételni!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- További aktív témák...
- ÚJ ÉS HASZNÁLT GYÁRI APPLE IPHONE 15 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK ÉS FINEWOVEN TOK
- ÚJSZERŰ GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK SZILIKON TOK DENIM
- ÚJ, NEM HASZNÁLT, HIBÁTLAN GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAX MAGSAFE SZILIKONTOK FEKETE
- Samsung Galaxy S20 FE ( új állapot ) 128GB !
- iPhone XS (gyönyörű állapot ) 64GB !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest