- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Hejj stalker komáim! Köszönöm, hogy nem hagyjátok kialudni a tüzet.
-
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
Keresem azt a bizonyos zóna térképet, ami hatalmas képfájl és minden rajta van.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Antonius1978 #31113 üzenetére
Nade ha sose készül el...
Egyébként tetszik a humorosan magyaros mentalitás, jó poén. -
Vladi
nagyúr
válasz
Antonius1978 #31107 üzenetére
Szalámi, körömvirág, Pista bácsi, tsz gépállomás, gyűjtjük a rezet,
ez beteg, sírok. -
Vladi
nagyúr
válasz
Antonius1978 #31104 üzenetére
ezt az elvet a szabad szoftverek fejlesztésénél alkalmazzák. A lényeg, ha van 2 sor kódod, akkor már kiadod. Minél többen lássák, véleményezzék, teszteljék. Legtöbbször felgyorsítja a fejlesztést.
VAgyis szúrjátok fel a modot nyilvános ftp-re 0.1 verziószámmal, oszt tolják.
-
Vladi
nagyúr
válasz
' Tzs , #31086 üzenetére
Nagyon jó videó, köszi. Jól beszél a srác.
Szerintem 1 fontos elemet kihagy, mégpedig a szocializmus lenyomatát bennünk, a körülöttünk lévő kelet európai világban és a videojátékban. Aki nem érti sétáljon egyet Ózdon, vagy autózzon át Debrecenből Nagyváradra és csak az elhagyatott ipari épületeket nézegesse.Egyébként az orosz zóna koncepciós képek.... beszabehugykellmost!!!
(#31100) kekeeci:
Nagyon jó ötlet, de embertelen munka, soha nem készül el.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Antonius1978 #31078 üzenetére
Az "adj ki korán, adj ki gyakran" elvet ismered?
Egyébként komcsi nótának ez stílszerű.
magyar stalker mod....
-
Vladi
nagyúr
válasz
Balathruin #30967 üzenetére
Nem egészen értem ezt a játékot, de legalább kimegy az ember a szabadba.
-
Vladi
nagyúr
Üdv komáim!
Örülök, hogy még létezik a közösség. Sajnos nekem a zóna már csak egy távoli homályos emlék.
Most képzeljetek egy szem szemembe egy nosztalgikus könnycseppet. -
Vladi
nagyúr
válasz
Dhampir #22215 üzenetére
Ami azért szomorú. Nem sok munka és ember lenne igazából. Csak valahogy a közösbe beadni nem olyan élvezetes mint kivenni belőle.
(#22217) Dhampir:
Mint a viccben: Holnap zh?
Az alapot pár hónap, vagy max egy év. Amikor már érted mi van odaírva, akkor érted. Ez a része nem gond. Ami inkább meló - én legalább is ezt tapasztaltam, amikor honosítottam - hogy ezt jól meg is fogalmazd magyarul! Tehát angolból elég az alapszint, inkább magyarból kell anyanyelvi szintnél jobban beszélni.
Ahogy néztem a szövegfájlokat az sgm 2.2-ben, inkább az a nehéz, hogy jól fogalmazd meg a mondanivalójukat. Plusz ha lehet nyelvileg próbálj meg a karakterhez illő beszédmódot adni. Egy unott ember például flegmán beszél. Egy alkesz meg töri az anyanyelvét is, nem tud jól ragozni stb. Egy agresszív keményen fogalmaz stb. Ezeket a finomságoakt nehéz eltalálni...
Jól mondom PeL?(#22223) Musicking:
Fúúúúúj áruló!!
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
kislaki92 #21259 üzenetére
örök kérdés. Persze a fegyverzet itt nagyon fontos.
én alapvetően a szovjet/orosz fegyverekre szavazok, főleg a zord kürölmények miatt.
Első az ak74m Általános célú, végtelen lőszer van hozzá gyakorlatilag. Mind támadó, mind mesterlövész célokra jó. Igaz van jobb, de a sokoldalúsága, könnyen hozzáférheősége miatt ha ilyenem van, már nem fáj a fejem.
Plusz persze távcső, hangtompító és gránátvető. Kimaxolva pontosságra.
A második a vss vintorez. Ezt nagyon szeretem, de ez csak középtávú mesterlövész célokra jó. Támadásnál nagyon szűk a tárkapacitás és a célzás is nehézkes a távcső miatt. A lőszer elérhetősége változó, általában csak speciális feladatokra használom, spórolok vele.
Aztán ott a nagy kedvencem a dragunov puska. Nagy távolságú mesterlövész célra használom. Nagyon kevés a lőszer, messzi célpontokat lövök vele célterületre való behatolás előtt. *
Külön kiemelném a hk mp5-öt. A játék elején jó szolgálatot tesz. Később hangtompítóval gyengébb ellenfelekre és szűk helyekre nagyon jó. Kaliber váltás után végtelen lőszerutánpótlása van.
Shotgun is kell, a dögök ellen bóklására. toz 34 a játék elején vadászásra, nagyon pontos, távolabbra is, de életveszélyes helyzetbe kerülsz ha kilövöd a 2 skulót. Amíg tárazol leszednek.
Jobb a chaser 13 vagy az spsa14. De ezeket is lassú tölteni. Közelharcra dögök ellen javaslom. A saiga nagy jóság, bár kicsit csalásnak érzem.Pisztolyt csak hobbiból tartok, inkább dísznek, kedvencem a pb1s olyan szovjet titkosszolgálatos fílinget ad.
A grozát én is kiemelem, kedvelem. Nagyon jó támadó fegyver, rohamra ne használj mást. Nagy tűzgyorsaság, nagy pontosság. Abszolút sebzés. Ugyanakkor nagyon nehéz beszerezni a korai stalkerekben és használódik is piszkosul. A 2. és 3. részben már jobb a helyzet, de általános vagy mesterlövész célra gyenge. Az én harcmodoromhoz nem annyira jó. Inkább húzós helyzetekből vágom ki vele magam, mint az x laborok, vagy szarkofág, átkelés Pripyatba stb.
nato fegyvereket nem sokra tartok. Túl sok karbantartást igényelnének. Inkább kiegészítőnek tartom, ha már úgyis van lőszer hozzá pár banditának jó az.
*milyen szakszerűen fogalmazok.
-
Vladi
nagyúr
Segítsetek már, elakadtam.
sgm 2.2-t jászok, a mocsárban a katonai szállítmányt keresem. A 6 katona körül, csak 5 került meg. Most nem tudom merre tovább.
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
Na köszi srácok, meglett a sisak. Ez is valami már.
Legelőször hol lesz olyan kereskedő, akinél lehet venni rendes cuccot?
-
Vladi
nagyúr
nah végre volt időm a zónában bóklászni. sgm 2.2
Bár elég agyzúzó a mod. tönkrement a páncélom és senki se javítja már meg mert annyira tropa. Egy szál boxerben szaldgálok a zónában.Vicces küldetések amúgy: menj a mocsárba. Menj vissza. Egy izé kütyü ott maradt, menj vissza. Na kösz, napokig csak loholok fel s alá.
Páncélt hol tudok szerezni kordon/mocsár vonzáskörzetében?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Antonius1978 #12299 üzenetére
painball meg air puskákat elő és irány Ózd.
süni: Jah.
-
Vladi
nagyúr
válasz
rétisün #12296 üzenetére
Volt erre már a fórumon próbálkozás, szeirntem te is írtál oda.
Egyébként nem kell olyan messzire menni. Nagyon sok "stalker életérzés" hely Magyarországon is. Erre is van topik, valami elhagyott ipari létesítmények a neve.De nyáron voltam Nagyváradon, na a mellett is van olyan "zóna"...
Koleganőm meg oda valósi, felvilágosított, hogy nekik is volt 89-ben vörösiszapjuk. De kicsit durvább méretű...
-
Vladi
nagyúr
Na már megint elakadtam.
A kulcsot nem találom a mocsárhoz. Olvastam, hogy végig kell vinni a kordonos részt, de azt hogy? Mit nem csináltam meg?
-
Vladi
nagyúr
Na kicsit bolyongok én is a zónában, a kordon résznél járok.
Elfoglaltunk a stalker tesókkal már egy kis részt. Viszont adta a küldetést, hogy vizsgáljam meg a katonák nyomait. Az viszont bandita területen volt. Arra portyáztam, beléjük ötköztem... ha már ott vagyok kipucoltam pár részt. Meg csatlakozott hozzám egy elit stalker alakulat, hát közösen megtisztítottuk a bázist és a hidat. De!
Ezeket nem küldetésnek kellett volna adni? Úgy jobban járnék? Tölsem vissza a régi állást? Kitől kapok ilyen kommandós küldiket?Ennyi, köszi.
-
Vladi
nagyúr
válasz
westcoastog #10817 üzenetére
Zsír, köszi.
Asszem ez soká fog tartani...
-
Vladi
nagyúr
Na nekiláttam az sgm 2.2-nek. De pár lépés és elakadtam.
A faluban kell Tenma akárki holtestét megkeresni, mert valaki haverja, de nem lelem.
-
Vladi
nagyúr
feltettem az sgm enot 2.2 komplex modot.
Van hozzá egy fix2. Azon belül ilyen mindenféle karakteres könyvtzárak. Azokban gamedata mappa. Azokat is fel kell tenni? -
Vladi
nagyúr
Melyik a legfrissebb "hogyan telepítsünk sgm 2.2-t" háesz?
-
Vladi
nagyúr
Eddig még nem sikerült megoldani a pénz kérdést.
Nem tudjátok hogy lehet ezt megoldani?2.1 verzió van fenn.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Physicist03 #5667 üzenetére
Jah, van heti 2 órám játszani, akkor is fel alá szaladgálhatok használt fegyókkal.
Na ez a nem igazi. -
Vladi
nagyúr
Hogy lehet pénzt adni a játékosnak. Mármint úgy értem, hogy egy fájlba beírni, hogy 10 millió rubel és akkor annyi van.
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
válasz
dodopek #5309 üzenetére
Jó volt ott mindegyik. Valamiért kiemelkedő szerintem minden epizód.
Az első a kezdet ugye, meg durván jó sztori. A második a klánozás miatt állat, meg a szinkron hang is döbbenet.A harmadik meg a legmodernebb és sokat lehet stalkerkedni benne a zónában.
Én amit hiányolok, hogy ez mind egyszerre egy játékban. Júúúú
Az összes helyszínnel, meg vagy 400 küldetéssel.
Más: Létezne, hogy vagy 5 éve sztalkerezek, de most szereztem be az első exot?
Ezt nem lehet futásképesség tenni?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Iginotus #5244 üzenetére
A láda ott van mellettük, nem messze bazi nagy zöld doboz. Rá kell F-elni, mint minden rejtekhelyre és betenni a cuccot. Utána a tehcnikussal lesz párbeszéd is, hogy pár junkot hagytam a ládában, oké kösz.
Ki is írja mikor belépsz, hogy spare parts: 13 például
Na az az.Itatni csak kardánt tudod. Elvileg akkor, ha olyan fejlsztés van, ami stresszmentes környezetet kíván, akkor a párbeszédben írja, hogy van egy kis itóka, kérsz? Utána meg is issza és köszönt, hogy
"egyet a biztos kézre." "egyet, hogy ma minden jól menjen" "egyet.... zzzz" az utolsónál kiüti magát és vagy 2 órán át nem dolgozik.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Iginotus #5231 üzenetére
Oda kell adni.
A fejlesztés drága, én stalkeren játszom, de még ott is horror árakat kérnek. A küldikért alig adnak pénzt, egyedül az ereklye biznisz jövedelmez annyira, hogy fedezni tudja a fejlesztési költségeket.
2.1? Hogy kell átmenni a belerakott pályarészekre?
Igen, most kérdezem..!
(#5235) Iginotus:
Puskákat ne add el mindet! A rosszabbakat tedd a technikus nagy ládájába és szólj, hogy ott van. Gyűjti az alkatrészeket.
-
Vladi
nagyúr
sgm spoiler!
Jááá, rájöttem: owl eladja a kordinátáit a tooloknak.!
hát jópénzért, tehát ilyen 60k rubel..
-
Vladi
nagyúr
Tényleg! csak nézem, hogy sgm 2.1-ben van sötét völgy meg még ilyenek?
-
Vladi
nagyúr
Azé szólhattatok volna, hogy az alfa squadot nem kell kinyírni, hogy beszélhessek az ipsével.
Semmi gond, vér, verejték, 800 skuló, 27 medik és 41 újratöltés árán megcsináltam... de minek?
Egyébként frankó az mi, a végén már kvázi menekültek, amikor már csak 2-3 an voltak.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Misi 007 #4856 üzenetére
Az eredeti alkotásból készült módosítást nem lehet kereskedelmileg értékesíteni. Csak az eredeti alkotó teheti meg. Ez a törvény, ezrét a kiakadás.
(#4865) Misua:
Adomány gyűjtést is tarthatna, bár kétséges, hogy mennyi jön be. Vagy micro payment, becsületkassza alapon. Esetleg valami plusz szolgáltatást bizonyos összegért. Ilyen van a sourceforgon is.
Én adnék pár ezer forintot neki a nyüves szerszámos ládákért.
-
Vladi
nagyúr
válasz
dodopek #4635 üzenetére
Áááá szívás.
Nem lehet valami csíttel megoldani, hogy meglegyen az összes ilyen szerszám.
Így ebben a formában azért elég játszhatatlan, évezhetetlen a játék. Ott járok, hogy mutáns horda jön, de mindent szétnyírnak. Egyszerűen nem tudok hozzá megfelelő célszárszámot összehozni. -
Vladi
nagyúr
sgm2.1 még mindig.
A szerelőkenk szerszámot hol találok?
-
Vladi
nagyúr
Köszi az infót
A gránátos cuccnak nem sok értelmét látom, de a creck programra már rájöttem. Bár nem sokat hoz a konyhára.Spoiler!
A másikra megvan a válasz. Ahhoz, hogy fejleszteni tudjanak, kell "nyersanyag". Minden szerelőnél van egy nagy széf, oda be lehet tenni a rossz fegyvereket. Utána szólni kell, hogy ott van. Ez egyfajta újrahasznosítás. -
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
Én is elkeztem az sgm 2.1 -et.
Viszont pár dolog még zavaros nekem.- kaptam egy ilyen csomagot: granade converter. Ez mire jó?
- a szerelő azt mondja: sapre parts kell neki. Oké ezek ilyen speciális alkatrészek. De azokat honnan szerezzek?
- Vettem ilyen pda feltörő progit, van is 2 pda-m amit a mercektől szedtem el, de nem tudom, hogy kéne használni. -
Vladi
nagyúr
válasz
Medvelászló #4522 üzenetére
Nekem az alap játék 1.6.0.2, de szerintem neked is ez megy fel gyári lemezről.
Sorban kell feltenni:
- SGM 2.1 main mod.
- SGM 2.1 fix 22.01
- gamedata.7z
- SGM 2.1 English translation..7zez utóbbi az angol nyelv. Ez így nekem működött szépen w7 64 biten.
-
Vladi
nagyúr
A sigerous mod 2 az megy az 1.7-hez készült magyarítással?
Kösz amúgy PeL!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Asustor NAS
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Játékfejlesztés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest