Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Waix
tag
Valamit írtak egy bizonyos movie editorról a patch-ben, de én sehol nem találom.

Nem tudja valaki, hol van?
Másrészt hatalmas hibának tartom, hogy nem tudták bekapcsolni azt az opciót, hogy a kampányban is lehessen felvenni csatákat! Nagyon mérges vagyok emiatt.
Nem hiszem, hogy azt olyan bonyolult lenne megoldani.
[Szerkesztve] -
G.Freeman
csendes tag
van magyar nyelvü segítség, pontosabban a tippek reszben meg csak 1 nehezítés van
de napokon belül lesznek segítségek is, cim: Bővebben: link -
Waix
tag
Próbálta már valaki a patch-et? Nem oldották meg benne, hogy végre lehessen a campaign-ban is videókat rögzíteni?
Mondjuk azt láttam, hogy van benne valami movie creator...
-
ToBeY
nagyúr
Nem tudtok valami magyarnyelvű leírást a játékhoz vagy valami segítséget mert nagyon nehéz így elsőre!
-
becksim
aktív tag
Végre valahára kijött az official 1.2 paccs!!
Bővebben: link -
gyuri00
aktív tag
nem tudtok segíteni kéne a játék crack je
-
Ervincso
csendes tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
volt ott minden ... jót nevettem

-
BatemanX
tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Abszolót nem piszkálódásból kérdezem, de az általad említett szerszámíj más mint a számszeríj vagy a számszeríj elfogadott másik neve, illetve a funkcionális diszlexia minősített esetével állunk szemben?

-
O
csendes tag
Miért dob ki a játék? nem tudok vele játszani az introt nem inítja el, hanem egyszerűen kidob.
-
Casement
tag
A hastati többes szám, felesleges tovább többesíteni.

Hívhatjuk őket hastatusoknak példul.
Csókolom. -
Sidaries
őstag
Ez azért van, mert a költségek lakosságarányosan oszlanak meg a városok között. Egy-egy különálló várossal nem kell törődni, mert ha globálisan nyereséges vagy akkor frankó. Valszeg az a város, ahol az 1500 nyereséged van egy jól fejlesztett város kis lakossággal. Ennyi az egész, de erről volt már szó a témában. Olvass vissza, sok érdekes dolgot fogsz találni.
-
Draki
aktív tag
Én is megszállotja lettem a játéknak... sajnos.
( Azóta semmire sincs időm.
)
Viszont 1 dolgot nem igazán értek a játékban ez pedig Chartagho, de erről majd később.
Most ott tartok hogy délen Chartagotól nyugatra mindent elfoglaltam. Északon a gallok kinyúltak (kivéve 1 falut amit sohasem lehet efoglalni
) és most ugrottam neki a brittonoknak és a germánoknak és úgyérzem ők sem élnek már sokáig. 
Viszont azt nem értem, hogy a legtöbb városomban elég jól prög a gazdaság ugyanakkor Chartagoban ahol elméletileg minden olyan épületet behúztam, ami zsetonthoz (jelenleg 20000+-os a népesség) mégis (vagy éppen ezért?) -800, -900 körüli a körönkénti ''profit'' igaz az adót le kellett vennem low-ra a morál miatt, de ez nem magyarázza ezt az iszonyatos minuszt. (Ha very high-ra rakom teszt kedvéért akkor is van 500-600 minusz.) Ugyanakkor a szomzédos városka 10-15 ezres lakosságával +400, +500-as mérleggel rendelkezik. Egyetlen hasonló városom van ami ilyen minuszos, de az jóval szerényebben -400, -500 körüli. De azt megértem, mert se kikötője se semmilye, mivel erőteljesen haditermelésre állítottam be. Ebből nem is csinálok gondot. Na de Chartago??
Gondolom sokan vagyunk akik már elég hamar elfoglaltuk Chartagót. Ti is ennyit szenvedtek ezzel a köcsög várossal?
Valsz kivonulok, hogy fellázadjanak és aztán kiírtom az egész bagázst, mert már tele van a tököm velük. Úgy kellene abba a városba pumpálnom a lóvét, mint a magyar egészségügybe. 
Ráadásul elméletileg Chartagonak hoznia kéne a pénzt hiszen (elméletileg) dúsgazdak kereskedő város (volt) vagy nem? Ha valakinek sikerült már legalább egálkörülire kihoznia Chartagho ''profitját'' az kérem írja meg hogyan! (milyen épületei vannak, miket érdemes behúzni először stb...
köszi
Vagy az a baj, hogy túlnépesedett a város? Ezen könnyen segíthetünk...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként nekem nincs sok gondom a lázadásokkal. A titok gladiátor játékok + fogatversenyek + (természetesen) templom ja és akkor is kevésbé lázadnak, ha foglalkozol a városiak egészségével (csatorna, fürdő). Ha véletlenül valhonnan ki kell vonnom a seregeket, mert máshol elkél néhány + légió akkor sincs gond, csak átmenetileg kicsit többet kell költeni az emberek szórakoztatására. Gladiátor játékokat havonta ne adj Isten hetente kell rendezni stb... Aztán úgyis visszatermelődik a helyőrség.
(Még ezeket a köcsög Chartagoiakat is el tudom szórakoztatni Govenor és különösebb hadsereg nélkül is, ha kell anélkül hogy fellázadnának.)
Ja és egyébként kinek mennyit jövedelmez a leggazdagabb városa és melyik az? Én nem olyan régen foglaltam el egy Gall várost nagyon brutális még csak most kezdtem el feljesztgetni. 1500 nyereséget produkál körönként és még aranybányát is lehet mellé építeni. Ha kész lesz a bánya (és utána az upgrade-je) akkor elég szépen fog jövedelmezni az a kis városka. Jelenleg azért még Selestica (ha jól emléxem) a listavezetőm kb. 2100-2200-as nyereséggel körönként.
Most hirtelen ennyi juttott eszembe.
Ja és még egy vicces dolog: A játék elején próbálgattam, melyik ostrom szerkenytű használható legjobban... kipróbáltam a létrát is.
Ráadásul pont Chartago ostrománál. Számszakkilag kb. azonos volt az ereje a seregemnek az ellenségével. (Akkor még nem foglalkoztam olyasmivel, hogy kilessem az ellenségnek milyen egységei vannak. Láttam hogy vannak könnyű gyalogosai meg könnyű lovassága pár dárdáás emberkéje meg három-négy kérdőjel is volt. Mondom ez nem lehet olyan durva Hastatikkal meg dárdás babárokkal simán lenyomom őket... 3 kérdőjel-ből volt két nehézlovas full táp zászlóalja + 1 elefánt zászlóalj. Én meg ugye lemászok a létráról. Aztán lesorolok az őrtoronyba és szegény Hastatikon egyenként mentek át az elefántok, ahogy kiléptek az őrtoronyból.
Öröm volt nézni. Azóta véletlenül se használok létrát...
A poén az hogy ezt a csatát (ugyanígy létrával) a gép automatikus lejátszásnál 10-ből 10-szer megnyerte...
El nem tudom képzelni hogyan.
Mindenesetre én örültem neki. 
Kicsit hosszú lett a hsz, de ez a játék (szvsz) iszonyú jó és ezért talán megéri beszélgetni róla egy picit. (Ráadásul hónapok óta nem írtam PH!-ra már nagyon hiányzott.) Úgyis mondhatnánk hogy jött, látott és győzött.
Mindenkinek kellemes RTW-ozást és azért reggel időben hagyjátok abba, hogy legyen még idő meginni egy uccsó kávét munkába vagy suliba menet előtt.
[Szerkesztve] -
Ecsém
csendes tag
Sziasztok!
Én is nagy rome fan vagyok, de ugyebár a winfos néha elszáll (pechemre). Így hát újraraktam a rendszert abban a tudatban, hogy majd folytatom a játékot, de nem ment az olyan könnyen.
Az addig rendben is volt, hogy folytatni tudtam a kampányt, de az időközben felajánlott egyéb népek valahogy eltűntek, ha új kampányt akartam indítani. Egyedül rómával lehettem 
Ha valaki tudna egy cheatet, amivel minden néppel kezdhetünk játékot. Vagy megkezdett játékállásokat adni más népekkel (mondjuk egyiptom), azt szívesen fogadnám.
Előre is köszi. -
Tessa
csendes tag
Én most szereztem meg a játékot, baromi jó.........Húhú
Már majdnem végig vittem. Elfoglaltam Rómát ...stb.
Hehehehehehe -
becksim
aktív tag
Ezt a modot kapjátok ki!!!

Bővebben: link
[Szerkesztve] -
t-rac
senior tag
Hi!
Ebben a játékban van olyan játékmód,mint a többi stratégiában a random map?
Olyan,hogy gyűjtöm a pénzt,kaját stb,és én építem a házakat,én csinálom az embereket,vagy csak küldetések vannak benn?
Bocs h nem olvastam vissza,de ez fontos! -
süti5
őstag
A bátyámnak szeretném ezt a játékot megvenni, odavan az ilyen játékokért.
Viszont a gépe a következő: 2,4 celeron, 128 cache-es.
256 ram, a vidkártya egy fx5200(64bit)
Sehol nem írták, mennyivel megy normálisan, de sztem ez gyenge lesz neki...
-
Nowhereman
őstag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Most néztem végig a karakterfejlődés fájlát. No ez aztán sux! Ha egy hadvezéred elveszti az első csatát, akkor 1000 heroic victory után sem lesz good commander, viszont ha 1001-et elveszti akkor Bad commander lesz. Persze csak ha 1/3-ad erővel indul csatába és úgy kap ki, ha neki lesz háromszoros túlereje, akkor nem húzzák neki a minuszt! GigaLOOL! Ha van taverna, akkor elöbb-utobb alkoholista lesz/mégha sztoikus azkéta is - kivéve ha sober/(a barbároknál alaptulajdonság), viszont a suliban véletlenül se fogtanulni semmit! A ''no taste for blood'' pofákkal nyugodtan kiírthatsz tucatnyi várost, folytathatod a mészárlást a csata végén, idővel csak mégbékésebb fazon hírébe kerül... És Szalacsi Sanyi nem is volt a fejlesztők közt...
-
kismanus
tag
Hogyan lehet nem családtagot megtenni kormányzónak???
-
Nowhereman
őstag
válasz
totalwar
üzenetére
Head Hurlers sux! - Ebben egyetértünk!
Az egységek árain meg amiatt vagyok bepöccenve, hogyha egy csapat cataprachapat annyiba kerül mint egy marék paraszt, akkor ha független aI lenne, csak ezekből a nehézlovasokból építene hadsereget. Ezt a javításban kijavíthatták volna... MInt azt is, hogy ezek az agyonvasaltak ne legyenek gyorsabbak a pucérseggel lovagoló görög lovasmiliciáknál...
A wel armoured - armor=0 :pl. Scythed Chariots(seleuicids)
Az az egy város(Róma) jelentősége: nélküle nem nyerhetsz!
Egyébbként a nehézlovas és a könnyülovas témában egyik megfogalmazás szerint - a könnyülovasság teljes felszerelésben át tud uszni egy folyót, a nehéz nem(nekik tutaj kell majd, ami miatt nagyobb gyors portyákra ugye nem alkalmasok) -emlékezz a ''Kőszívű ember fiai''-ra.. -
becksim
aktív tag
-
roley
csendes tag
Lenne egy kérdésem. Hogy lehet az egységek számát megnövelni, mert az elején nekem minden egység dupla annyi volt mint második hadjáratnál.
-
totalwar
csendes tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
A játék most is egész kellemes, csak hosszú távon válik idegesítővé az ai, a CA patchet és az ahhoz tartozó RTR-t még mindenképp megvárom mielőtt végső véleményt alkotnék.
Egyébként nem értem miért pont a katonák fizetésére vagy így ráállva, ez az eredetiben is aránytalan egyrészt nem a mod hibája másrészt van még pár ilyen dolog, pl a városok lakossága, vagy az hogy az út megépítése ugyanannyiba kerül ha egy kis tartományban valami minimális utat építünk vagy egy szép nagy tartományban 1000 km-nyi utat. Engem pl az zavar hogy Rómának 30000 lakosa van és a squalor miatt soha sem nő tovább, idővel ráadásul a többi városnak is kb ugyanannyi lakosa lesz, mint Rómának valahogy nem tükröződik hogy mennyire fontos volt az az egy város stb. De ezek apróságok tőlem aztán lehet a gyalogosoknak 10x nagyobb fizetése mint a lovasoknak ha a tetves AI-t megcsinálják végre, a megvesztegetést sem ártana visszavenni egy kicsit, vagy legalább az AI-t is ráállítani.
''A fejdobálók a csata közben miért nem tölthetik fel magukat municióval?''
A fejdobálók mint unit nonszensz. Addig mondjuk rendben hogy néha tényleg volt olyan hogy egy fejet odadobtak az ellenség közé hogy csökkentsék a morált, a Gladiátorban is van igaz ott csak maga mellé dobja le a fejet, viszont csatatéren íjjász típusú egységként... eleve ha kézzel olyan erővel dobod el a fejet olyan hogy meghal akit eltalál ennyi erővel legyenek már olyan íjjászok is akik kézzel dobják el a nyilat. Azért egy fej mégsem egy gerej vagy dárda hogy kézből eldobva komoly sérülést okozzon.
''pl van olyan egység aminek van pajzsa, és mégis shield=0, van amelyikről azt írja a szöveg hogy jól meg van vasalva annak armor=0''
ez érdekes, melyik egységekre gondolsz? biztos hogy csak az RTR 4.1+ fix van fent és nem valami más mod vagy egyéb szarság? biztos hogy az eredetitől különböző dologról van szó, és a mod vezette be ezt a hibát, tehát ők ''qrták el'' ahogy mondtad?
''nehézlovasoknak(108) kb. 320-ba kellene kerülniük''
az egy másik kérdés hogy mit nevezünk nehézlovasnak a játékban ide tartoznak a
tökig felpáncélozott catapracht-ok és a könyebb lovasok is akiknek mondjuk csak lándzsájuk meg vmi kevés páncéljük van. -
Nowhereman
őstag
válasz
totalwar
üzenetére
Azért tegyünk fel egy körkérdést! Látott e már valaki a Szgép által vezérelt városok közül/miután már tart egy idekje a móka/ pozitív jövedelműt, vagy olyan birodalmat amely csődbe ment?
A fejdobálók a csata közben miért nem tölthetik fel magukat municióval?
Egyébbként már ha itt tartunk azon lehet, hogy javítottak, de nsok mindent inkább elqrtak/pl van olyan egység aminek van pajzsa, és mégis shield=0, van amelyikről azt írja a szöveg hogy jól meg van vasalva annak armor=0.
Egyébbként az ókorban is hasonló volt az arány. Nem is volt egy jellemző a csataterekre. Kvázi csak a fontos hadvezérek kisérete volt ilyen fegyverzetben....
vegyük úgy, hogyha a 160 könnyűgyalogos gyalogos úgy 170 környékén keres akkor a 108 könyü lovas illetve 160 nehézgyalogos kb 210-be a nehézlovasoknak(108) kb. 320-ba kellene kerülniük/és nem 110-be, amivel kopnonyánként(a lovakét nem számítva) olcsobbak az egyszál pajzsos-lándzsás talpasoknál... Az meg hogy az ai gazdaságkezelése=0 azt bizony közösen egymás vállára borulva teljes egyetésben elsirhatjuk...
Egyébbként a térképre még ráférne egy kis igazítás(a smyrna-miletos-on kívül), irak-irán területén kvázi kevés a város - mert szerintem többen lakták mint skandináviát...
remélem a következő pecsben kellemest fogok csalódni...
[Szerkesztve] -
Tütüm
aktív tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Igen,legalábbis amit ezek forgattak azt mondta 3-3,5 kiló. És épp rekonstruálták a harcot vele,érdekes volt hogy sokszor a markolattal ütöttek(!) Ezt nem gondoltam volna. És rendes nagy kétkezes volt,de biztos van nehezebb is. A kisúlyozás mindenesetre nagyon sokat számít,meg hülye lenne valaki olyan fegyverrel harcba menni amitől 5 perc alatt elfárad meg olyan páncélban hogyha feldöntik akkor ott is marad
Nővérem tanul kardozni,az egy gagyi gyakorlókard de mire kisúlyoztam azis lett úgy másfél kiló a gyakorló szablya meg alapból 3 azthiszem. -
Nowhereman
őstag
3ks-os kétkezes bicska? Ennél azért nehezebb egy pallós, de tényleg nem olyan nehéz forgatni, ha kitanulja az ember...
A páncélzat súlyáról: Az alkalomtól és kortól függöt. Az eredeti klasszikus európai kb. 40kg volt. És tényleg meglepően jól lehetett benne harcolni. Persze tornákra és egyébb békésebb tevékenységekre valami könnyebb is volt. Viszont a szerszámíj, az angol hosszúily és a muskéták eleterjegésével vastagodni kezdtak. A végén már bizony a 80kg-ot közelítette aholmi, tehát inkáb elhagyták. Ami persze már sok volt/pedig az akkori csatamének leszármazottai a ''hidegvérű munkalovak'', nem a telivérek. Csak az első világháború idelyén kezdtek a páncélzattal újból foglalkozni...
A kisegitőszemélyzet nem a toronydarut kezelte, hanem a lovas gyors felfegyverzéséhez/mert nem lehetett teljes harci díszben mindig, mint egy könnyűlovas!/,és ugyebár a lóra is felerősíteni a holmit meg minden, hát eltart egy darabig. -
totalwar
csendes tag
-
becksim
aktív tag
válasz
totalwar
üzenetére
Az meg a masik baromsag, hogy ha a jatékon belül állitgatod a unit size-ot, azzal csak duplazni lehet.
Tudom, hogy a negyven a szar gépek miatt van, de ha negyven lehetett, akkor lehetett volna már otven is, 20% különbség, és akkor duplázva 100, és nem kellene a txt fileokba beleturni.
No de mindegy, én, mint ahogy irtam volt, rögtön felnyomtam szazra, ugyohogy téma lezárva.
-
Tütüm
aktív tag
Az csak a filmekben találták ki hogy daruval kellett felemelni őket a lóra
Angliában van vmi királyi fegyverszakértő,na azok rekonstruálják a régi vívási módokat meg felszereléseket. Így cáfolták pld hogy kétkezes karddal csak suhintani lehet párat mert olyan dög nehéz lenne. Kb 3 kiló volt a kard de úgy volt kisúlyozva hogy egy kézzel pörgette a hapsi. A másik meg a páncélzat volt 30-40 kiló viszont nem véletlenül volt testreszabott,a súlyeloszlás miatt. Be is mutatta hogy akár szaltózni is lehet benne,pedig nem volt nagydarab ember. -
totalwar
csendes tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
''továbbra is szörnyű a történelemhűség''
mi az hogy továbbra is szörnyű? gondolkozz már egy kicsit egy csomó dolgon javítottak rengeteg mindenen nem lehet eleve javítani, az maradt olyan mint az eredeti... ez nem a mod hibája enyhén szólva. A realism szó nem azt jelenti hogy hirtelen minden a valós adatoknak megfelel, hanem hogy próbálják a játék által adott kereteken belül realisztikusabbá tenni az egészet. Hogy ne legyenek fejdobálók akik 60m-re eldobják a fejet és van náluk vagy 40 fej miközben annyit sebeznek mintha kézigránátot dobnának, és a többi baromság az eredetiben a fáraó harci szekereivel meg spain-el. Druidák a harcmezőn karöltve a screeching womennel, meg a minden csata után feltámadó harci kutyákkal etc.
''egy bérgyilkos béréből 4 hadihajót lehet fenntartani''
A hajók fenntartási költsége le lett csökkentve, mert az AI szeret hajókat építeni, túlságosan is, és anyagilag teljesen tönkremenne a sok hajótól. Majd ha lehet moddolni az AI-t is na akkor fel lehet emelni a hajók fenntartási költségét 1000 fölé vagy amennyire akarod, jelenleg az ai-t nem izgatja mennyi a fenntartási költség ugyanúgy megépíti az 50. haót is. Vagy az hogy csatában milyen erős az adott egység, ha a nehézlovasság összes tulajdonságát leveszed 1-re, mintha parasztok lennének ugyanúgy rohamozni fog vele az AI. Addig jó hogy beállítgatnád ezeket az értékeket ''történelmien hű'' módon csak épp utána a játék válik játszhatatlanná de sebaj. Sokra mész vele ha az AI nem tudja kezelni az új értékeket.
''az ijászok drágábban fenntarthatóak a nehézlovasságnál(a töténelmileg fejenként kb 4x annyiba kerültek! -középkori angol zsoldfizetés szerint<mert ugye a nehézlovasokhoz kellett kiszolgálószemélyzet is''
kár a középkorból kiindulni egy időszámítás előtti játék esetében, a nehézlovasok, nem viseltek 60 kilós páncélt, nem kellett daruval rárakni őket a lóra és kiszolgáló személyzet sem kellett, se apród stb. egyébként meg ugyanaz a helyzet mint a hajókkal, meg lehetne emelni az összes lovasság fenntartási költségét mondjuk 5x-osére, mert a lovat is etetni kell valahogy, csak az AI nem fogja feloszlatni a lovasságát, amit a játék kezdetén kap és kiválóan fogja termelni magának a negatív jövedelmet. A lovas népeket sec pec lerohanják stb. -
totalwar
csendes tag
alapból azért 40 hogy gyengébb gépen is elfusson. játékon belül lehet állítani feljebb 160-ig, de 10 000 embernél többet egy csatában a ma létező legjobb gépek se tudnak szaggatásmentesen kezelni. tehát a történelmi csaták nagyságrendjei még távol vannak. egy csomó mindenre nem maradt idő valószínű a kód optimalizálása is ezek közé tartozik, január közepén legkésőbb itt a CA patch.
-
becksim
aktív tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ja, de összességében azért mégis jobb, mint az eredeti. Mikor megláttam, hogy ''spain'', elment a kedvem az egészől. Akkor már inkább a gyalog generálok.
Ijász/nehézlovas téma is igaz, mégha az ijászok sokkal többen is vannak az egységben.
Amit még nem értek, hogy a katonák számát hogyan sikerült alapból 40-re kitalálni egy egységben? akkor már miért nem 100, mint egy centurio, es akinek szar a hardver, az felezheti ötvenre. De negyven?? (hal istennek preferences.txt-ben simán átirhato)
A realos cas-okhoz nem jo a sima cas importer? Ami a twcenter.net en van? -
Nowhereman
őstag
Nem mindenben. Volt amit kegyetlenül elqrtak/továbbra is szörnyű a történelemhűség az egységek és az épületek terén... - a generálisok b@xqrálása pedig kifejezetten csak rontott a képen/agyrém: az ijászok drágábban fenntarthatóak a nehézlovasságnál(a töténelmileg fejenként kb 4x annyiba kerültek! -középkori angol zsoldfizetés szerint<mert ugye a nehézlovasokhoz kellett kiszolgálószemélyzet is>), egy bérgyilkos béréből 4 hadihajót lehet fenntartani/ - de azért adott jó tippeket egy saját pecshez...
Az officialban nem bízok, a shogun is csak instabilabb lett. A kiegészítőtől pedig előre lúdbörzöm.
Az AI. Nos tapasztalatom szerint stratégiailag - idétlen, hogy a függetlenek lenyelése helyett kvázi mindenki egymásnak ront/persze a függetleneket is megtámadja - ha útba esnek/. Egy kisváros kevés katonával - arra mindig ráharap - mégha az egy sokkal nagyobb birodalomé is. Békét alig akar kötni/csak akkor, amikor már a feltétel nélküli megadásról kellene tárgyalni/. Viszont úgy tűnik, megtámadáskor preferálja a katonailag háborúban lekötött-kimerült ellenfeleket! Szóval stratégiailag, diplomáciailag kvázi nulla - amivel beleillik korunk átlagába.
Viszont taktikailag kifejezetten jó, csak az ellenfél hadvezetésének szinvonalát erősen hozzáigazítsa annak a vezérének a képeségeihez. Mondjuk amíg az ötcsillag alattiakon lazán átgyalogol az ember, egy tízcsillagos hadvezér ellenében már egész cool a helyzet/én egy kicsillagosodott gallus vezérrel szívtam sokat, az egész csatatér legvédhetőbb pontját szálta meg - ahogy a támadás elött elrendeztem a katonákat, egyből átrendezte(és a lehető legjobban!) a saját vonalait!/, de a realitiben erre sajnos nulla az esély, mert állatira smucig lett a csillagok osztogatásával!/r-go: tízcsillagos hadvezérekkel való talákozás esélye a nullára csökkent/ Viszont szívozhatsz azzal, hogy össze-vissza állították be az egységek paramétereit.
ui: köszi a tippet a shortra... Az álltala használt cas,... fájlok nem tudod mivel szerkeszthetőek? -
Jocy88
csendes tag
Hogyan kell ostrom gépeket csinálni (camping módban) ??????????????????
-
devil23
csendes tag
Sziasztok, tudna valaki segíteni? A telepítés rögtön az elején leáll mert nem találja az ''sndsTwo'' fájlt. Pedig ott van.
-
becksim
aktív tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Azért az eredeti nagy rakáshoz képest ez mégiscsak egy kisebb rakás!
Igazán egy official paccs kéne már, mer a legrosszabb még mindig az AI.
Rövid kampányt lehet jáccani a realism modban is egy eccerű trükkel: beleépsz az imperial campaign-be, kiválasztod a népséget, és beállitod a short campaign-t, utana vissza, provincial campaign, ás láss csodát a victory conditions megváltozott!
-
Nowhereman
őstag
válasz
totalwar
üzenetére
Szerintem a térképen javitottak/mégha akkoriban nem is volt Smyrna/, de azt leszámitva egy rakás x@r az egész. A tábornokokat össze-vissza modósitoták. A romai tábornokok is lóhátról dirigáltak, mégha a palotájukat nekik is gyalogosok örizték. Az egyiptomi generálisok elefátverők lettek, mig a szelekuidákét a parasztok is szétverik. Ezek után a történelmi csata kezdőjelenetei után a ''hogyan is lehetett?'' jár az ember agyában. Mindenféle csuda egység csak gyakran a leggismertebbek maradtak ki/tipikusan néhány görög a barbárok szintjén vannak ostromgépek terén, a numidiaiak pedig a sivatagban elsőosztályú halyóépitőkké váltak
/. A fenntartási költségek meg még nagyobb marhaságá váltak. Szóval egy koncepciótlan f@xság lett az egészből.
Nemtom? Ha már realiti nevet adnak neki, akkor talán tenének azért, hogy egy gályába ne lehessen tizezer emebert belegymöszölni, vagy hogy egy harci szekér ne vágtázzon fel egy 60 fokos lejtön?
Inkább tették volna bele alternativákat/pl lehetne azonos kultúrkörü isteneket ''adoptálni''/mondjuk a makedonokkal a görögöktöl elfoglalt Niké templomot tovább lehetne épiteni - ahhelyett, hogy le kellene rombolnié; lehetne civilizálódni a barbárokkal - mint ahogy az késöbb meg is történt! - mondjuk eltanulhatnának valami technikát(egység - épület) a kémkedés és a hóditás során.../ A rövid kampány kihagyása pedig csak megfejelése az egésznek... -
Zebu
addikt
nah egy cseh siteról teltölthető
Ha valakit érdekel:
Bővebben: link -
Zebu
addikt
szemét link nem működik

Valami más hely ahonnan le lehetne rántani? -
becksim
aktív tag
Nem baj, hogy az AI nem épiti, ugyis magamtol építek mindent.
Jo sokat is pöcsölök egy-egy kampánnyal, nem tagadom
-
totalwar
csendes tag
pont az ács meg a kőbánya kicsit bugos, az AI nehezen építi meg őket, ha egyáltalán. Van már vmi fix ami kiszedi őket, egyébként sok más dologban sokkal jobb pl az új ZoR és egyéb dolgokban. sok dologban most azért nem lehet továbblépni a modokban mert az eredeti kód nincs rendesen kijavítva, pl a general upgrade úgy ahogy van nem működik (amikor megépíted a legnagyob szintű palotát, az ugye minden népnél azt ígéri hogy fejleszt a testőreiden a tábornokok mellett, na az nem csinál semmit és moddolással se lehett működésre bírni) egyszerűbb bugokat ki lehetett javítani, pl ha az ellenfél visszavonult a csata elől mert túl kicsi a sereg a TE tábornokod egy csomószor megkapta a 'gyáva' minősítést emiatt hogy az ellenfél visszavonult.
-
becksim
aktív tag
Na, tegnap végre feltettem az uj realityt, allati jók az uj római skinek, meg a zászlók, meg ugy látom a 3Ds refleksziókat is megvariálták kissé...
Rómaiaknál van ''gyalogos'' general is!
Épületeknél ujdonság az ács a hajókhoz, meg kőbánya a nagyobb kőépületekhez. -
Sidaries
őstag
válasz
Sixkiller6
üzenetére
De nem indul el! Rányomok, bejön a Julii-k képe és sztorija, majd amikor a startra nyomok visszaugrik a Prologue ablakába. Más mod nincs fönn. Patchel és anélkül is csinálja.
-
Scorpion
tag
Sziasztok. Vki tud nekem vmi olyan siteot mondani, ahonnan megszerezhető a kézikönyv? (pdf-ben, vagy akármiben)
Köszi. -
becksim
aktív tag
Most nézem, hogy a 4.0ás verzióba beleintegráltak egy pár jól bevált modot, pl. a NinjaCool féle Historical Battlest is!
-
totalwar
csendes tag
Egy kis segítség akkor a rome total realism(RTR) modhoz, először is letöltöd az RTR legfrissebb verzióját Bővebben: link, ez jelenleg a 4.0, amihez van 4.1-es javító patch, amit fontos feltenni mert sok bugot javít. Az összes RTR verzió jelenleg CSAK a rome total war 1.1-es verziójával működik, tehát ha még nem raktad fel a hivatalos 1.1-es patchet akkor ezt is le kell tölteni Bővebben: link. Ha korábbi RTR verzió volt fent, pl 2.2 vagy 3.2 akkor a map.rwm file-t le kell törölni hogy fusson rendesen a játék, mégpedig a következő útvonalról:
rome total war\data\world\maps\campaign\rome_total_realism\map.rwm
ez csak akkor érvényes ha korábban fent volt a total realism egy előző változata, 4.1 patchnél nem kell ha ebben a könyvtárban nincs map.rwm file rendesen fog működni. Ha megvolt a játékhoz kiadott 1.1-es patch felrakása és a mod fileokat is sikerült kicsomagolni bemásolni, tehát minden megvan akkor a játékon belül a PROVINCIAL CAMPAIGN-t kell elindítani, az eddigi IMPERIAL CAMPAIGN helyett. Az Imperial Campaign nem fog működni, ezért install előtt célszerű csinálni egy másolatot a data könyvtárról ha vissza akarunk térni az eredeti játékhoz. A 4.1 verzió még nem olyan régóta van kint lehetnek benne bugok, de nincs belűlük sok és az eredeti játékhoz képest jópár bugot kigyomláltak. -
becksim
aktív tag
Nyomja már valaki a 4.0 realityvel? Milyen?
Nekem annyira szorongatják a tököm mostanaban, hogy nincs időm gámázni!
-
becksim
aktív tag
válasz
gromble_ziz
üzenetére
Köszi, tudom hogy ki lehet kapcsolni, csak nem akartam még ezzel tulbonyolitani a választ...

Legegyszerübb mindjart a kampany elejen beállitani, hogy te menedzselj mindent és kész.
-
gromble_ziz
aktív tag
több dolog kell hozzá:
pénz
az adott városi szinten még meg nem épített épület
és az automata vezérlés kikapcsolása
kérdés: látsz építhető épületet, csak ki van halványítva, vagy teljesen üres
ha üres, akkor az adott szinten mindent megépítettél, ha halványított, akkor vagy pénz vagy jog hiánya -
becksim
aktív tag
Valszeg azer tejel olyan jol, mert kiirtottad a nepet, es most 500an laknak, igy a lakossagaranyos hadsereg fenntartasbol elenyeszo resz jut rajuk.
Epiteni akkor tudsz, ha az adott fejlettsegi szinten nincs még minden epulet felhuzva, utana meg kell varni, mig ''szintet lép'' az adott telepules (2000/6000/12000/24000 fő)
Előfordulhat, hogy tudnal epitkezni, csak ugy van beallitva a game, hogy csak a kormanyzoval rendelkezo telepuleseken allithatod be, hogy mi keszuljon.
Harmadik lehetoseg, hogy azert nem epithecc, mert elfogyott a lóvé. -
torbit
tag
Nem tudja valaki, hogy ha elfoglalok egy települést, akkor ott miért nem tudok építkezni? Nagyon jól tejel a hely, de fejlesztgetném kicsit...
-
totalwar
csendes tag
Rome Total Realism 4.0 released Bővebben: link
-
Tütüm
aktív tag
válasz
totalwar
üzenetére
Bővebben: link Ők fordítják és ezen az oldalon van a forítással kapcs hivatalos fórumuk,lehet jelentkezni is:Bővebben: link
-
totalwar
csendes tag
A limes kiépítése jóval későbbre tehető, mint a játék vége (i.sz. 14-ben ér véget Augustus halálakor.) Ebben az időszakban többnyire a légiókat Itáliában toborozták és a segédcsapatokat a provinciákban. Persze az tényleg nem jó hogy egyáltalán nem lehet képezni (egyébként nem a fővárostól való távolságtól függ, hanem ahogy láttam előre meg van adva hogy melyik tartományban lehet, és hol nem lehet majd ha elfoglalod). A 4.0 ami jövő héten jön ebből a szempontból sztem tökéletes lesz, nem lehet majd az légiókat kiállítani a germán fővárosban, a lakosság elhurcolásának másnapján
viszont ha felépíted a saját barakkjaidat (romanizáció) utána már nem limitál a terjeszkedésben a zor. A fordítást amúgy ki csinálja, hol lehet őket besegíteni, mert ahogy láttam a nagyja még hátra van. nem tudja vki? -
Tütüm
aktív tag
Én nem igazán értem ezt a dolgot hogy a fővárostól x területen kívül már nem lehet képezni légiókat,ez szerintem hülyeség. A légiók sosem tiszta rómaiakból álltak,hanem a meghódított területek lakosaiból toborozták. Hadrianus falát védő légiósok között pld volt ibér,észak afrikai meg minden ami elképzelhető.
-
totalwar
csendes tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
''A lovasságot mindig drágább volt fenntartani mint a gyalogságot/itt meg fordítva''
úgy vettem észre hogy a fenntartási költség (fizetés) egy főre van lebontva és a lovasoknak azért kevesebb, mert egy szakaszban csak 54-en vannak a gyalogság 80/120 fős létszámával szemben. szóval egy főre nézve ahogy néztem pont megegyezik egy légiós gyalogos és egy lovas fenntartási költsége. egyébként RTR3.2 moddal jáccol vagy simával? az eredetiben pár helyen nagyon elszálltak történelmi szempontból a realism modokkal azért úgy láttam hogy elég pontosak a dolgok. -
totalwar
csendes tag
a 4.0-ban én úgy tudom még nem lesz benne a voice mod amiben a latin hangok lesznek, viszont lesz benne ZoR fejlesztés az elfoglalt városban le kell majd rombolni az ellenfél barakkját és felépíteni a sajátokat, többé nem lehet majd kiképezni a légiókat a barbárok viskóiban, persze azonos kúltúrkör egyből tud gyártani, retrainelni. a CA féle 1.2-es monstre patche-t is ''soon''-ra igérgették a hivatalos fórumon, ott lesz az igazi áttörés vagy 100 bugifxxel és az AI-vel kapcsolatban is beigertek valami javítást.na majd ha ehhez a verzióhoz kijön a megfelelő RTR verzió akkor már egész játszható lesz a játék

-
Tütüm
aktív tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Nemtudom,nekem pld tetszett hogy akcentussal oldották meg a dolgot és nem sablonosan ugyanolyan mindenhol.Viszont a legjobb a rómaiaké lett anélkül,meg ott eszméletlen jó lett a hangja a vezérnek pld csaták előtt,tök Gladiator feelinges

-
Tütüm
aktív tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Na ja,tengeri csaták jók lennének,úgyis úgy harcoltak a rómaiak mint a szárazföldön,hajókázni nem nagyon szerettek
Megértem az igényeidet,nem vagy velük egyedül,én szigorúan a nyelvek ilyen változatosságának alkalmazására értettem az állatot
Hú de kicsavart mondatot sikerült lepötyögnöm
-
Nowhereman
őstag
Jobb lenne, ha valamennyire hasomlítana a történelmire. A Rómaiak a harcigépeket csak kopírozták a görögöktől/r-go nekik legalább anyi fajta nehézcsúzli kellene/. A makedónok pedig legendás parittyások voltak. A cartagóiak és a görögög messze jobb hajósok voltak a rómaiaknál/azok mindig csak izomból nyomultak a tengeren!/ A lovasságot mindig drágább volt fenntartani mint a gyalogságot/itt meg fordítva/. Relatíve állat lassan haladnak a katonák./ szóval ha kartagót megtámadják a rómaiak, akkor mire áthajóznak kiépitem az infrastruktúrát+hadsereget álllítok fel/ Az ilyen spilázás helyett inkább mondjuk lehessen a tengeri csatákat nyomni. Az lenne az állat.
-
Tütüm
aktív tag
Igen,ez volt a hír
Próbaképp énis letöltöttem a magyarítás eddig meglevő részét és eddig szerintem egész jó,egy-két dolgot írtam csak át ami nekem furán hangzott
Innen lehet letölteni ami már megvan,meg a fordítás állapotát is lehet követni: Bővebben: link -
Tütüm
aktív tag
Dehát készül hozzá magyarítás,28%-nál tartanak eddig,vagy Te szinkronra is gondoltál?Szerintem azt nem tudnák ilyen jóra megcsinálni...
Azt hallottátok hogy nemsokára elkészül a 4-es MOD és abban latinul beszélnek majd a rómaiak?
-
Zebu
addikt
Ezt is magyarítani kellene!
-
becksim
aktív tag
Nem tudja valaki pontosan, hogy mitől függ a Mariusi reformok ideje?
-
becksim
aktív tag
Csak jonne mar az a AI turbozo official paccs!

-
Tütüm
aktív tag
Höhö ebből is látszik hogy a Rome überel minden játékot!

És büszke római lévén uralomra tör!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
doors
tag
válasz
Slayer Valor
üzenetére
nem, ilyen nics, csak gyenge poén volt.
-
doors
tag
Aha, ez az új RBA vírus. (Rome Burning All)

-
Slayer Valor
őstag
Van egy kis problem a géppel..és sztem ez egy kiírthatatlan vírus, amit csak egy merevlemez uninstallal lehet kigyakni....
Nos. a helyszet az, hogy semmi audiós dolgot nemtudok használni.. pl.: a Windows Media Player 10hun nem müxik, mint a többi más videó, vagy zenelejátszó program.. mindegyiknél kijelez vmi hibát. A játékoknál az a gond, hogy a Myst4-et vagy a Stronghold: Crusaders-t sem tom lejátszani.. mit csinál a gép hogyha el akarom indítani az egyik game-t?!... Ujraindul

Ezek közül a Rome: Total War kiválóan megy.. alacson felbontásban természetesen
És én nem értem, hogy minden más audiós program nem indul el, csak a Rome.. ki ismer ilyet??

-
gromble_ziz
aktív tag
egy kicsi infó a várbevételről:
az ellenség nem mindíg (még a legnehezebb fokozatban sem) okos
illetve a fontossági prioritás van rosszul megalkotva.
+ kőfal ellen érdemes 2db bemászó emelvény:
a tornyok a bemászó emelvényt rövik míg látják, majd egy 6-8 embert is leszednek
benyomulás után érdemes megvárni, hogy minden ember felérjen (csinál ökörségeket, ha a fele még lent áll)
a két toronnyal a kőbejárat két oldalát vagy messzebb bemászatni és gyorsan körbefutni a falon, hogy mind a tiéd legyen... esetleg máshol várakozó/védekező ellennek is okozhatsz nagy veszteségeket.
+ a kém álltal kinyitott kapuk esetén is érdemes valami felmászást biznosító alkalmatosságot vinni, mert forró lötyivel öntöznek a kapu fölött ... azóta így nem megyek be kapunk
+ lovasság: dárdások ellen is hasznos, persze csak ha enm szemből közelítenek; csoportba foglalt lovasság esetén van annyira marha, hogy nem pont hátbakapja, hanem valahogy lefemásan oldalszembe ... no comment
+ sereg eloszlás és AI
- a sereg megáll egyhelyben és megvárja, hogy az utolsó szálig lemészárolják: esélyük nincs ezért nem támadnak, de bátrak ezért nem is futnak el, meg nem is tudnának
- a lovassággal nagyon jól lehet operálni úgy, hogy a sereged 60-70%-a az és előren elmész oldalra a szárnyakra és elkezdes bekeríteni ... a cél az, hoyg egy egy egységet leszakíts, illetve a tömött szép felállásból kimozdítsd ... ha sikerült, akkor kerülőúton el lehet nyomni a főegységet, majd egy kis pusztítás után mehet a végleges hent.
- azt se felejtsük el, hogy mi mit tennénk az AI helyében a számbeli és minőségi túlerővel szemben
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Pebble - az átgondolt okosóra
- Motoros topic
- Gyúrósok ide!
- Linux haladóknak
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- GIGABYTE RX 6800 XT 16GB GDDR6 GAMING OC - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
- MSI Gaming Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4060 - 2,5 év gari
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i5 1235U, 16GB RAM, SSD, jó akku, magyar bill. - számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de napokon belül lesznek segítségek is, cim: 

) és most ugrottam neki a brittonoknak és a germánoknak és úgyérzem ők sem élnek már sokáig. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
El nem tudom képzelni hogyan.