- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tome0001
senior tag
válasz
Silent77 #17656 üzenetére
Sziasztok,
07.26-án kora délután rendeltem egy Viomi SE upgraded porszívót, és ma reggel 7:50-kor már hozta is a DPD futár, így a megrendeléstől számítva 3 nap sem volt a szállítás
Ahogy Silent77 javasolta, CH raktárból kértem, de Lengyelországból jött a csomag. Teljes mértékben ÁFA, vám, és szállítási költség mentes volt a business, 221 dollárért szerintem bestbuy volt. Köszi még egyszer ezt a jó kis kuponos lehetőséget. Pár nap múlva beüzemelem és megírom a tapasztalataimat. -
válasz
nagyra #17665 üzenetére
Szia! Viomi SE-m van, de gondolom hasonló lehet mindkettőnél. Mi Home appban robot kiválasztása setting->map list->create a new map (szerintem nálad ez maradt ki)
Majd utána:
1. Töltő és robot áthelyezése az új helyre
2. Robotnak a töltőn kell lennie, amikor elindítod
3. amig porszívóz nem szabad áthelyezni máshová a töltőt
4. Meg kell várni, hogy automatikusan visszamenjen a töltőre.
Utána térkép mentése. Végül a map listben benne kéne lennie minden térképednek. [kép] -
sxxorp
őstag
válasz
sanyiii84 #17668 üzenetére
Számomra az jött le, hogy van egy 3. fél is a dologban: lehet jó a wifi-d, kapcsolódhatna jól a robot,, kapcsolódhat jól a telefonod, de van valami központi szerver, ami a kis robot teljes értékű kapcsolódását lehetővé teszi. Nekem is volt ilyen szürreális élményem más típussal, látszóleg minden OK, mégsem kapcsolódik jól, aztán 'megjavult', és azóta is hibátlanul kapcsolódik, teszi a dolgát.
-
sanyiii84
csendes tag
A régiót nem tudom, de tegnap miután meguntam a próbálkozást letettem a sarokba. Úgy 20 perc után egyszer csak felkiáltott hogy "wifi connected" (el is hajítottam az egeret ijedtemben).
Azóta működik rendesen. Fogalmam nincs mi volt a baja, azt meg végképp hogy mitől jött rendbe, de már le is sz*rom. -
nagyra
tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy Viomi V3-t, Mi Home app-pal használom.
Legelőször végigment a földszinten, le is mentette magának a térképet relatíve jól (módosítgattam kicsit a szobakiosztást, no-go zónát beállítottam, stb.), párszor fel is takarított. Majd úgy gondoltam, ideje takarítani az emeleten is. Sajnos az app-ban nincs olyan, hogy "add map", vagy "new map", de a neten találtam egy leírást ( [link] ), miszerint megfogod a dokkolót, átviszed a másik emeletre, 'oszt jó lesz, a végén majd lementi az új térképet.
Na, hát nekem sikerült az emeletre egy fsz+emelet hibrid térképet varázsolnia (a takarítás végén kérdezte, hogy mentse-e új térképnek, ráböktem, hogy igen). Ezen mozdulattal elcseszte az első map-et is, mert átrakta a dokkolót máshová. Ennek a pozícióját persze nem lehet módosítani (miééért nem???). Természetesen a földszinten ezután már csak összevissza ment, és totálisan szétbarmolta a térképet ("memory map" végig be volt kapcsolva).
Majd gondoltam, hogy a "clear map" menüponttal kitörlöm az emeleti térképet, de mindkettőt kitörölte... Csodás
Szóval az lenne a kérdésem, hogy milyen módon lehet több térképet is betanítani ezzel a jószággal, és a Mi Home app-pal? -
sanyiii84
csendes tag
Sziasztok,
Ma érkezett meg a Viomi S9-em, de nem tudom csatlakoztatni a wifihez. Az Mi Home app megtalálja a porszívót, megadom neki a 2.4-es wifi jelszavát, a robot mondja is hogy "connecting to wifi" de azután nem történik semmi.
A telefon vár egy ideig, majd kiírja hogy "Connecting to network timed out", de semmi egyéb információt nem közöl hogy miért nem sikerült a csatlakozás.Hogyan lehet ebből valami konkrétabb hibaüzenetet kicsikarni? -
-
farkas26
Topikgazda
válasz
xcamper #17640 üzenetére
Őszintén nem tudom pedig tanultam vám-ügyintézést, de ez a postai feladja a leckét, mert totális káosz elméleten működtetik, meló helyemnek is csomagját 3 hete dekkoltatják a postai vámon, de semmi értesítő semmi vámkezelés.
Rá kellene kérdezni, hogy miért kell még pluszba fizetnie ennyit? -
tome0001
senior tag
Sziasztok,
Mai nap megrendeltem egy Viomi SE-t.
Érdeklődnék hogy tudtok olyan alis, vagy banggood-os linket adni, ahol eu raktából lehet hozzá a kopó alkatrészeket rendelni jó áron (oldalkefe, MOP, stb.)
Én kerestem de csak CH raktáras linket találtam sajnos. Hátha van valakinek már bejáratott forrása
Köszi előre is! -
válasz
tome0001 #17647 üzenetére
Ha még nem vetted, csökkent az ár:
VIOMI SE Robot Vacuum Cleaner Upgrade version!
EU raktárból! Megrendeléskor válasszuk Kínát! Lengyel raktárból fogják küldeni!
Kupon: SEUPGRADE618 + 3$ store kupon
$220.79ROIDMI EVE Plus Robot Vacuum Cleaner!
EU raktárból! Megrendeléskor válasszuk Kínát! Lengyel raktárból fogják küldeni!
$419.24 -
DEGU83
tag
válasz
mézespálinka #17654 üzenetére
Nekem viomi SE-m van. Több féle szőnyeg van itthon, mindegyikkel megbirkózik kivéve a fürdőszobai "vékony" szőnyegekkel, de ezen sem akad el, csak amikor érzi, hogy begyűri visszatolat, de olyan is volt, hogy simán átment rajta. Szerintem bármilyen vastagabb szőnyeget megvehetsz nyugodtan, ami lehetőleg nem shaggy. De nekem van amolyan fél shaggy-s ikeás, azt kiporszívózza.
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Porszívót és hozzá "tartozó" szőnyeget keresgélek. A mostani szőnyeget lecseréljük, ez shaggy "típusú" volt. A következő szőnyeget úgy választanánk, hogy egy robotporszívó fel tudjon menni rá és tudja takarítani. Van kifejezetten ajánlott szőnyeg"fajta"? Vagy anyag? (Kutyus van)
-
válasz
Silent77 #17636 üzenetére
Szia! Köszönöm a megosztást én is.
13-án rendeltem, 19-én kaptam kézhez. 220,79USD volt az ára, semmi mást nem kellett utána fizetni.
A porszívó csak egy csere volt, korábban is egy Viomi SE takarított nálam, az újabb verzió az Alexa miatt "kellett".Talán annyi még a különbség, hogy ennek mintha érzékenyebb lenne a leesés érzékelő szenzora. Mivel nincs emelet, így 3D nyomtattam rá takaró kupakot. Most már a szőnyeg fekete részére is rámegy.
Szuper kis készülék, nekem nagyon bevált. -
Zirowe
nagyúr
válasz
Zirowe #17649 üzenetére
Szétszedtem teljesen a cuccot és úgy néz ki meglett a probléma forrása.
A szívó egység kifújó része volt eltömődve rengeteg kosszal.
Nem értem hogy került oda be, kívülről elvileg nem tudott, mert ott van a képen látható fekete gumi szigetelés+a két fekete szűrő.
Remélem nem lesz rendszeres az ilyen probléma, mert nem vicces 6-7 havonta teljesen szétszedni+a műanyag se biztos bírja sokáig. -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, STYJ02YM robottal lenne egy kis gondom.
Lassan 8 hónapja van meg, eddig még nem volt vele probléma.
Ma takarító nap van, általában vacuum+mop üzemmódban, víz high, vacuum standard, ritkán medium.
Ma viszont mediumon való használat után standardra átrakva baromi hangos és zavaró maradt.
Próbálgattam az üzemmódok állítgatását, de semmi változás, mármint vált rendesen erősséget az üzemmódok közt, de már a silent is hangos.
Szétszedtem, de se a kefével, se a tartállyal és a filterrel nem látok gondot, vagy a szívó csatornában bármit, ami problémát okozna.
Mi lehet a baja? -
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Mit jelentenek ezek a szürke pöttyök a térképen? Eddig is volt pár, pl a dohányzó asztal helyén ami alá be tud menni, de most tele van vele, és nagycsomo helyre nem ment be, holott semmi nincs útban, "nagytakarítás" volt, mindent felpakoltam, semmi nincs a földön (WC ajtó csukva volt)
Külön visszaküldtem a kimaradt területre, de nem megy be, pedig semmi nincs előtte.
Mi Robot Vacuum mop 2 pro+ -
sxxorp
őstag
válasz
palfitom #17638 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad, kis megerősítés azoknak, akik a márkát, én pedig még a termékfajtát sem ismertem, az ETA az első robotporszívóm. Azt én is jeleztem, hogy időnként érdekesen darabolja fel a területet, kihagy egy kisebb részletet, ahol nincs valós elhatáróló, majd később tér vissza oda. Nem a leghatékonyabb, leggyorsabb, de az fontosabb, hogy eddig végül nem hagyott ki semmilyen területet, alapos.
Az S6 védelmében: az ETA 60eFt-os ára egy masszív akciókor volt 60eFt, azért az alapkülönbség kisebb. -
xcamper
csendes tag
válasz
farkas26 #17630 üzenetére
update: megkaptam az értesítőt a csomagról, kedvesen szerepel rajta egy szép összeg 3825ft... nem beszélve arról, hogy az online ügyintézési díjat esélyem se volt befizetni mert semmilyen értesítőt nem kaptam róla...
A termék vásárlásakor az alábbi összegeket fizettem ki: 8146ft +2117ft áfa +71ft szállítás, összesen: 10335
Esetleg tudjátok mire kell még pluszba kifizetnem 3825Ft-ot?
Az appban látok még ilyen összegeket link -
palfitom
félisten
Tapasztalat megosztás:
Előzmény: Tavaly vásároltam egy S6 Pure készüléket, mellyel alapvetően elégedett voltam, de a nappalim szőnyegével nem boldogult, írtam is ide róla.
Történés: "Belebotlottam" egy akciós, szisztematikusan takarító ETA Raggio Eco 3225 robotba, melyet a kiírt 60.000 Ft-ért nem tudtam otthagyni, gondoltam egy próbát megér. Nos, a kis ETA simán abszolválja a szőnyeget (!), szépen feltakarítja a teljes lakást. Természetesen pár dolgon érződik, hogy harmadannyiba kerül, mint az S6, pl. a 85 m2-es lakást elég bénácskán osztja részekre a takarítás folyamán, valamint magasabb az S6-nál, így nem fér be mindenhova, ahova az S6 befért, és lassabban takarít.
Összességében az ETÁ-hoz képest vastagon túlárazottnak érzem az S6-ot... -
knoxhu
senior tag
Sziasztok!
Érdemes még ali-ról tartozékokat rendelni? EU-n belül is fennakadnak a VÁM-on a cuccok?
Tudtok esetleg magyarországi alternatív beszerzési forrást ajánlani? Roborock S5 max-hoz kéne HEPA szűrő.Köszönöm!
-
válasz
Optika01 #17633 üzenetére
Szia!
Ennek nagyon örülök!
Akkor most már fórumon is van róla pozitív, hogy Kínát kell választani.VIOMI SE Robot Vacuum Cleaner Upgrade version!
EU raktárból! Megrendeléskor válasszuk Kínát! Lengyel raktárból fogják küldeni! 4 nap alatt megérkezett.
Kupon: SEUPGRADE618
$226.19Banggoodon sincs semmi egyéb költség.
Nem tudom mennyire jó ár, de mai friss akciók, mi kaptuk.Dreame Bot L10 Pro Robot Vacuum Cleaner Superb LiDAR Navigation, 4000Pa Suction ,150mins Auto Charge!
EU raktárból!
Kupon: BGHU0765
$375.99Viomi S9 Robot Vacuum Cleaner!
EU raktárból!
Kupon: BGCZUVMS9
489.99$ -
fengsuhi
csendes tag
Január óta nagy megelégedéssel használok egy Xiaomi 1C-t, de most nem akar működni.
Aliról rendeltem EU raktárból (Chinese Superlife Store). Van vkinek tapasztalata a gariztatással? Mi a legjobb stratégia?
-
kmarci25
veterán
válasz
bajtokarpi #17628 üzenetére
Csak nem ezt kérdezted az előbb.
-
Egy kis összefoglaló:
Hosszas törpölés után választottam a 360 S9 porszívót.
Aliról, lengyel raktárból magyar áfát fizetve érkezett.
Vám nem volt, valszeg a lengyel raktárban már be is léptették az EU-ba.
Így, szállítással, ÁFÁ-val volt 92 000HUF.
Szerintem vállalható.Ügyes kis szerkezet, mindenhol takarít, ahol csak lehet. Beállítható, hogy keménykedjen, ekkor -finoman bár- de nekimegy a bútoroknak, vagy úrinő legyen, ekkor viszont nem.
Nálam a széklábak között (a méret erősen határeset) a keményebb verzióval takarít, különben kikerüli.Van egy szekrény, ami alá nem fér be a lidar-tornya, a test igen. Azt úgy csinálja, hogy a lidar kívűl marad, a maradékot meg mindig úgy forgatja, hogy a legmélyebben be tudjon nyúlni a szekrény alá.
Le a kalappalTudja a többszintű térképet (leírások szerint ezt csak az S10-nél tudná), és szintén a leírtakkal ellentétben, ha áthelyezem a töltőt, nem felejti el és rajzolja újra a térképet. Áthelyezi a térképen a töltőt és dolgozik tovább.
A töltő köré előírt minimum méretek nincsenek kőbe vésve. Nálam asztal alatt, sarokban van. Elvileg nem kéne rámennie, annyira szűkre hagytam, de addig ügyeskedik, amíg nem sikerül.A takarítás alapos, kisebb rongyszőnyegeket tol maga előtt, úgyhogy azokat fel kell szedni. A nagyobb szőnyegekkel nincs baja. Kapcsolható, hogy ha szőnyeget lát, akkor adjon egy kis kakaót a szívómotornak.
Tiltott területek kijelölése simán ment, még a teljes térkép elkészülte előtt. (macskatányér, itató, még mielőtt végiglötyögtette volna a lakáson
)
Feltörlést egyszer próbáltam, annyi vizet ad, amennyit beállítasz, nincs pocskolás.
Csak nekem ezzel az egész koncepcióval az a bajom, hogy "egy ronggyal" törli végig a lakást. Hááát, necces.
Valamint, ha a helyére megy, az ugyan biztos, hogy nem csöpög belőle a víz -ez a típus szivattyús- viszont a mop sem túl hamar szárad meg, tehát nyirkosítja a laminált padlót.
Szóval, ha nem tudom biztosra, hogy a manőver végére ott leszek, akkor ezt inkább kihagyom.Összességében egy nagyon jó kis gép, nem bántam meg.
Első futtatása takarítás után nem sokkal volt, elképesztő, hogy mennyi finom port, szőrt, egyebeket össze tudott szedni.
Asszem ez olyan dolog, hogy amíg nincs, nem annyira hiányzik, de ha egyszer volt, akkor már mindig kelleni fog -
xcamper
csendes tag
Rendeltem porzsákot Roidmi Eve Plushoz aliról. A vám díjat már beszedte vásárláskor a webshop. Időközben megjött a csomag és össze-vissza értékek szerepelnek a trackingben link . Se e-mailt, se sms-t, se semmit nem kaptam így nem tudtam online fizetni... most akkor jól meg fognak sarcolni és nem a kedvezményes áron fognak vámeljárni? Mit tudok ilyenkor tenni akár most akár a jövőre való tekintettel?
Köszi a segítséget...
-
-
zsamiatt
őstag
válasz
bajtokarpi #17625 üzenetére
szerintem igen. A lézer radar technológiának nincs fényérzékenysége.
-
humigabi
aktív tag
válasz
bajtokarpi #17625 üzenetére
Csak egy infó, aztán eldöntöd, mit gondolj. Mop pro porszink van, tök sötétben is dolgozik, éppen úgy és hatékonyan, mint nappali fényben. Lidar van a tetején.
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Lenne még egy kérdésem. Mennyire valós információ, hogy a 3D lidar-ral felszerelt porszívók, félhomályban jobban teljesítenek, mint a kamerás társaik?
Köszönöm
-
Gloob
addikt
-
RBJ
addikt
Száz szonak egy a vége 1c lesz. Megnéztem alin 156usd lenne
Eu raktárból. De mire végig megyek már szamolja az tax ot 200 lesz. Elvileg eu raktarbol nincs áfa akkor minek szamolja fel az ali? -
RBJ
addikt
xiaomi vacuum mop és 1c között mi a tényleges különbség. teljesítmény csak? Ér annyit a különbözet?
Samsung bedöglött már kétszer nem veszek bele battery t. Annyit nem ér főleg ha nem az lesz a baja. -
RBJ
addikt
Van egy vr5000 szeria samsung porszívó. Valakinek csinálja, hogy megzavarodik és nem hajlandó tölteni magát. Állandóan csipog és on ba kapcsoltatna magát. Ön állásba van
Régen is csinált ilyet de akkor akku csere megoldotta.
De most nem hinném, hogy megint az. Habár ha belegondolok
6. Éves már. Bírnak ezzek ennyit? -
AndrewBlase
senior tag
-
& #17602 Gyarmati_
Akkor ez lesz a gond. Egy teljesen fekete lábtörlőről beszélünk. Azt észrevettem, hogy a fekete tárgyak előtt nem lassít le, hanem teljes erőből nekikütközik, de azt nem gondoltam volna, hogy a porszívózandó felületek színe is számít. Én úgy tudtam, hogy kamera csak a tetején van, az elején pedig infra érzékelők vannak, így nem tudom hogyan zavarja meg a lábtörlő színe.
Akkor sehogyan nem tudom rávenni, hogy rámenjen?
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest