Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eztis_Aztis: Invázió egy novellában alternatív befejezés dráma
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsavermadar
senior tag
válasz
N€T0X|N
üzenetére
Kedves Neuró!
Én értem!
Ha ennek a szabályzatnak minden második szavát törölnéd, a megmaradó részből kivennéd a magánhangzókat, én akkor is érteném. Nem kell magyaráznod, mi, mit jelent.
De már magában ez a tény is, hogy úgy érzed meg kell magyaráznod,azt bizonyítja, hogy sántít a megfogalmazás.
Továbbá az a tény is, hogy többen, több helyen rákérdeztek a szabályzat különböző részeinek jelentésére. Sőt, tovább megyek, volt itt olyan is, nem is egy, hogy egyfajta magyarázattal meg lehetett kerülni bizonyos dolgokat.
Egy szabály akkor jó, ha egyértelmű és világos mindenki számára, és nem tartalmaz kibúvót.
Évtizedek óta élek a rendeletek, szabályzatok, beadványok, hivatalos levelek, kérelmek, pályázatok, árajánlatok, stb. világában, hidd el elég jól meg tudom egy mondatról állapítani, hogy jól, vagy helytelenül van megfogalmazva.
Talán emlékszel rá, hogy rögtön az első szabályzat megjelenése után, már szóltam neked, hogy kigyűjtöttem egy csomó "hibát", de nem lényeges annyira, mert csak formai. Aztán elsikkadt ez nálam valahogy, aztán meg elhanyagoltam. De most, hogy látom azt, hogy értelmezési problémákat hoz elő néhány embernél (és csak a hozzászólókat tudom számítani), így kénytelen voltam megemlíteni.
Ezt is azért, hogy ahol lehet egy igennel, vagy nemmel válaszolni a feltett kérdésre, ne kelljen többsoros magyarázatot adni. Ez az eset pont ilyen. Szerintem a rövidített verziót, meg sem próbáltad értelmezni, pedig abban több van (minden benne van) , mint a mostani, hosszabb verzióban, ami viszont "hiányos", ahhoz képest, amit szeretnénk, hogy jelentsen.
Gondold csak át, ha többen rákérdeznek valamire, hogy "mit is jelent pontosan?",akkor az úgy jó?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- World of Warships
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Crypto Trade
- Arc Raiders
- Synology NAS
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB 92% (1év Garancia)
- Apple iPhone 12 Mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest