Hirdetés
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
A ház szigetelésével le lett zárva a szuterénbe vezető szellőző nyílás. Arra gondoltam légbeeresztőket tennék a műanyag ablakokra, kérdés, hogy ezekből gyakorlatilag mindegy milyet veszek, vagy van itt is márka/hely amit érdemes venni? Vagy mire kéne figyelni?
Illetve akkor már a földszintre is tennék még, hogy meglegyen a rendes keringés, érdemes minden ablakra pakolni ilyet, vagy tök felesleges, 2-3db bőven elég? -
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Szerintetek jó befektetés wifis dugaljakat vásárolni és beállítani nekik egy éjszakai időszakot mikor lekapcsolnak (tv, média box, asztali pc, hangfal), vagy ezek az eszközök kikapcsolt állapotban nem sok áramot vesznek fel?
-
TeebyKay
őstag
válasz blizzrd #1536 üzenetére
Szia! Nem vagyok szaki, azt tudom elmondani amit nekem mondtak.
Ha táblásat raksz le azt később a padlástér beépítésénél fel tudják használni ha van ilyen terv, de ha tekercseset már annak is 2-3 év alatt megtérül az ára (én ilyet raktam).
Párazáró fóliát érdemes alá rakni ha nem teljesen zárt a padlástér, mert ezek a gyapot szigetelések gyűjtik a vizet a levegő párájából mint a szivacs és szép lassan szivárogtatják át a betonon is, amiből penészedés lesz.[ Szerkesztve ]
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Ha évközben az átlagnál magasabb áramfogyasztású általányos havi számlákat fizetek, majd az éves elszámolónál kiderül, hogy kevesebbet használtam, akkor a visszafizetett összeg is piaci áron lesz kalkulálva?
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Adott egy 3000W-os átfolyós vízmelegítő a kézmosáshoz (mivel nem akartam minden kézmosásnál 2 percet várni a kazánra mire felfűti a vizet). Úgy tudom ezeknek a vízmelegítőknek nagyon magas az áramfogyasztása. Megéri ezt lecserélni valami kisméretű villanybojlerre? Kevesebb áramot fogyasztanak? Megtérül az ára ha csak napi néhány kézmosást kell kiszolgálnia, vagy erre az átfolyós jobb?
-
TeebyKay
őstag
válasz rednifegnar #804 üzenetére
Ez nem így van, tavaly beszéltem ügyfélszolgálatossal, akkor mondták, hogy bármikor jelzem nekik, hogy a részszámlán feltüntetett mennyiséget meg szeretném változtatni, akkor ezt megteszik és jövő hónaptól már úgy lesznek kiállítva a számláim, csak akkor ez nem volt érdekes, mert az éves elszámoló alapján ők automatikusan is korrigálták az értéket.
Diktálásra se kell átállni, mert már általánynál is én olvasom be a mérőóra állásokat, nem is küldenek ki senkit.
-
TeebyKay
őstag
válasz rednifegnar #800 üzenetére
Igen ez így van, de én nem a számlázás módjának a megváltoztatását mondtam, hanem a részszámlán szereplő fogyasztás megváltoztatását.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest