- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
Nagyon jó lenne, ha valaki részletesen leírna mindent ezzel kapcsolatban, tutorial jelleggel. Mert persze tele van vele a net, de valójában semmit nem találni naprakészen, közérthetően, csak nagy általánosságokat, meg az usa adómegállapodás felmondása előtti állapotokat.
-
repvez
addikt
ez engem is érdekelne, hogy a gyakorlatban , hogy mukodik mi a teendöm az adobevallással, mert a NAV elvileg most megcsinálja nekem az adobevallásom.
ÉS egy cikk volt most arrol is, hogy a NAV látja a revolutos számla pénzmozgását is.
Tehát a revolut nekem vagy egyenesen a NAV nak küld a bevalláshoz adatokat és a bevallásnál már automatikusan szerepelnek az összegek?A másik kérdés, hogy hogyan számolodik az ado, ha egy részvény osztalékot fizet és visszaforgatom , akkor is kell rola adózni amig nem veszem ki ?
Éves szinten nézik az egyenleget? mert ha jol tudom ha negativban van az ember akkor nem kell megfizetni csak ha pluszba van.illetve mekkora összeget kell megfizetni, mert mondjuk ha csak 1-2 dolár a bevétel osztalékbol annak eléggé elenyésző lenne az adoja.
-
-
net91
senior tag
Egyetértek veled.
Jelen esetben 2023 évben Magyarországon élt életvitelszerűen, itt dolgozott, itt fizetett TB-t, itt volt lakcíme, itt volt folyószámlája, mobilszolgáltatója ezért Magyarországon kell adóznia.szerk: Sólyomi Dávidnak volt erről egy cikke. Az amerikai kettős adóztatás megszünése után nézett körbe, hogy hogyan válhatna nem magyar adórezidensé.
-
stingy2
senior tag
"adórezidens: A lakóhelyed határozza meg. Ha Magyarosszágon töltöttél több mint fél évet, akkor magyar adórezidens vagy." - erre mondják hogy ez így ebben a formában nem igaz.
A létérdek központja határozza meg. Ha pl. Magyarországon töltöttél egy évben 9 hónapot, de Ausztriában van a házad, ott fizeted a tb-t, osztrák mobilszolgáltatót, bankot használsz akkor bizony osztrák adórezidens vagy, hiába voltál itt több, mint 183 napot.
Volt pár éve egy nagyvállalkozó, aki azt hitte, hogy UAE rezidens, aztán a NAV nem úgy gondolta, és neki lett igaza.
-
net91
senior tag
1) Igen
2) Éves adózáskor
3) Általános szabály, ahol adórezidens vagy ott kell adózni. (Hiába költözöl külföldre a Revo megküldi az adatokat a NAV-nak)(szerk: adórezidens: A lakóhelyed határozza meg. Ha Magyarosszágon töltöttél több mint fél évet, akkor magyar adórezidens vagy.)
-
Üdv topik!
Revolutos kérdés.
Egyelőre még nem vettem ki, de van néhány kopejka nyereségem revo appban Nvidia, Tesla, és egy kisebb cég részvényein.
Feltételezem, hogy állam bácsi tartja a markát, ha kiveszem <3 C===3
1: ha kiveszem, és azonnal befektetem másba, akkor is kell fizetni?
2: ha igen, hogyan?
3: januárban elhúzok külföldre, ha ottani számlámra átvezetem az egészet, akkor helyi törvények szerint kell adózni?Köszi előre is a választ
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Talán jobban ideillik a hozzászólásom.
Ez ebben a cikkben olvasottakról lenne szó: https://allampapirkalkulator.hu/hirek/befektetes-reszvenybe-egyszeruen-magyarorszagon-is-elerheto-lett-a-lightyear-113
Nagyon szimpatikus ez a Lightyear, szívesen kipróbálnám rajta keresztül a részvényezést.
Több kérdés is felmerült viszont bennem:
1. Hogyan kell adóznom a részvények után? Tudom, hogy csak akkor, ha realizálom a nyereséget (15% szja van a hozamra), és az éves adóbevallásnál. De hogy néz ez ki a gyakorlatban, mit, hova kell írjak, mennyire bonyolult?
2. Kilépett Magyarország ebből az USA-s egyezményből. Kell fizessek 30% forrásadót a részvények/ETF-ek után?
És mi a helyzet az osztalékokkal, azok hogy adóznak?
Köszönöm!
-
net91
senior tag
-
net91
senior tag
Adót a NAV-nak fizetünk. A Revolut nem adóhatóság.
Az, hogy a jövőben melyik cég mennyi osztalékot fog fizetni előre senki nem tudja, így azt sem, hogy hogyan alakul a befektetésed egyenlege öt év múlva.
Olyat szeretnél ami nem lehetséges.
A jelenlegi pénzügyi tudásod alapján a magyar állampapír a megfelelő befektetés számodra. Ne értsd félre nem megbántani akarlak, ez csak egy jóindulató tanács. -
Livius
őstag
Sziasztok,
Szeretnék venni cég részvényeket, de úgy hogy tényleg az én tulajdonomba kerüljenek. Milyen magyar banknál lehet így tőzsdén részvényekkel kereskedni? High-tech elektronikai tech cégek érdekelnek, pl Nvidia, NXP, stb. Ezek hol vásárolhatók magyar bankoknál? A kettős adózási dolog hogyan érvényesülne ezekre?
-
repvez
addikt
tud valaki ingyenesen letöltheto excel táblázat sablont amibe be lehet irkálni a részvények adatait és kiszámolja az adatokat és grafikonon megjeleniti oket?
ugy mint , hogy a részvény ára darabszáma összérték osztalék ha van , mekkora volt vagy a várhato emelés stb.
Illetve egy amolyan elörevetitést, hogy 5-10 év mulva mennyi lenne az adott értéken az összeg.illetve van aki tud informáciot addni arrol, hogy a revolutnál , hmikor kell adot fizetni és hogy mukodik ök küldik az adatokat és azt nekem kell a bevallásnál kitolteni?
Mert nekem a Nav csinálja és nem tudom, hogy mekkora összegtöl vagy hogyan kell fizetni ilyen tözsdei dolgok után az adot például ha az osztalékbol kifizuetés érkezik.
Illetve akkor nem kell e ha vissza van forgatva az összeg és év végén nincs szabad összeg a számlán ? -
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, Revolut-on kereskedik valaki ? Nem tudom, ez is olyan-e, mint a crypto esetén, hogy bár a Revolut szerint a Tied a kripto, valójában az az övéké, de mindenesetre az app-ban már részvénnyel is lehet operálni jó ideje, nézegetem itt a lehetőséget, van Nasdaq, stb.. szóval kb. gombnyomásra adok-veszek kényelmesen bármilyen kis és nagy nemzetközi papírt.. ID-mat kérték, hitelesített vagyok, lejelent engem, .. szóval erről van valami +/- tapasztalat ?
-
Azt tudja esetleg valaki. Nem TBSZ , sima értékpapír számlán vásárolt értékpapírokra is vonatkozik ez az új 13% lehúzás? Vagy visszamenőleg keletkezett hozamot nem fog érinteni?
-
Azt esetleg tudja valaki. Deviza határidős ügyletnél amit nekem az Otp végez csak a megadott határidőn lehet lezárni a pozíciót? Tehát ha momdjuk e hónap 26 ez a nap azt meg kell várni vagy akár előbb is lehet zárni. Tehát ha egy hónapra szól lehet e előbb is zárni.
-
axioma
veterán
Ha feltorom a tbsz-t akkor csak a papirok capital gain-jet kell leadozni, vagy a nyersen rajta levo dollar/euro esetleges forintbeli novekmenyet is adoztatjak? (Lett tavalyra egy csomo realizalt negativ jovedelmem, jovore usa szembeallitas mar nem jatszik, ezert kerdes, lehet hogy megeri feltorni valamikor a tbsz-t nullazni a novekmenyreszt egy esetleges ido elotti felhasznalas esetere.)
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Lesz egy telekom részvény visszavásárlási aukció Májusban.
A közleményben írnak egy ilyet:A Tranzakcióban való részvételük érdekében javasoljuk az érdeklődő Részvényeseknek, hogy időben
vegyék fel a kapcsolatot jelenlegi Szolgáltatójukkal annak tisztázása céljából, hogy jelenlegi
Szolgáltatójuk rendelkezik-e a fentiekben hivatkozott MMTS1 Aukciós Kereskedési Rendszerhez való
hozzáféréssel és a Részvényesnek lehetősége van-e a fentiek szerinti ellenajánlat megtételére.A kérdés az, hogy az OTP-nek van hozzáférése az MMTS1 Aukciós rendszerhez?
Ha igen hol látom? Mert nem látom -
Babetta-X
senior tag
Alapesetben igen, de vannak egyedi bonyolító tényezők. (Pl. osztalék esetében a szocho levonás visszaigénylése ha nem nyilatkoztál a maximum eléréséről stb.) Ha nagy a portfólió vagy nem érzed biztosnak a dolgod kérdezz meg egy specifikus könyvelőt inkább egy tanácsadás keretében.
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok, egy adózással kapcsolatos kérdésem lenne.
Jól tudom, hogy ha a brókerem (pl. ex-randomcapital) megküldi a NAV-nak az éves elszámolásomat, akkor nekem külön már nem kell adózni, illetve állítgatni bármit is az ügyfélkapus adóbevallásnál? -
Babetta-X
senior tag
Az otp/erste stb. nem jók atkív kereskedésre, de még passzívra is nehezen. Javaslom nézd meg az Interactive Brokerst pl, rengeteg sok előnye van otp-hez képest.
-
Patry0t
tag
OTP értékpapír számlát használ valaki kereskedésre? Kényelmesnek kényelmes lenne, mivel egyébként OTP-nél bankolok, ezért csak egyik zsebből kéne átpakolni a dolgokat a másikba. De úgy tudom nem a legjobb feltételek vannak, amik az illetékeket illeti. Aki használja meg van vele elégedve?
Ezen kívül Captrader-re vagyok beregelve, német bróker és az IB hálózat tagja. Valaki használja? Az a gond, hogy forintot nem lehet rá utalni, váltogatni euróra meg most elég drága.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HTPC (házimozi PC) topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest