- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Babetta-X
senior tag
Alapesetben igen, de vannak egyedi bonyolító tényezők. (Pl. osztalék esetében a szocho levonás visszaigénylése ha nem nyilatkoztál a maximum eléréséről stb.) Ha nagy a portfólió vagy nem érzed biztosnak a dolgod kérdezz meg egy specifikus könyvelőt inkább egy tanácsadás keretében.
-
Babetta-X
senior tag
Az otp/erste stb. nem jók atkív kereskedésre, de még passzívra is nehezen. Javaslom nézd meg az Interactive Brokerst pl, rengeteg sok előnye van otp-hez képest.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Lex Icon #370 üzenetére
Igen sorry, kicsit félreértelmeztem amit írtál, újrafogalmazom.
- nincs TBSZ és fizetheted az adót, osztalék után meg szochót is.
Igaz, külföldi bróker esetében tényleg nincs tbsz, de adót és szochót ha nem csinálsz tbsz-t akkor itthon is ugyanúgy fizetned kell, mint a külföldi bróker esetében. Én pl nem ugrok tbsz-ben most, mert nem szeretem az ilyenfajta kötöttségeket, de persze ez egyéni preferencia kérdése, mert állampapírom pl van biztonsági tartaléknak. -
Babetta-X
senior tag
válasz
Lex Icon #367 üzenetére
szochonak nincs köze a külföldi vagy magyar brókernek, azt utólag a bevallásnál visszaigényelheted amennyiben a fizetésed szerint kimaxoltad a lehetőségeket. Legfeljebb annyi, hogy magyar szolgáltatónál egyszerűbb néha a dolog mert tudsz nyilatkozni, hogy te kimaxoltad és akkor alapból nem vonják le.
Van egyébként még a pro/kontra listán bőven mit nézni, javaslom nézd meg Bence NBalázs youtube videóit vagy az elemzésközpont oldalát, videóit ők elég profik.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
adamkaa777 #341 üzenetére
Én a Random Capitalt javaslom, van BEVA tagságuk, tehát a pénzed amennyire lehet biztonságban van, a kondíciós díjaik pedig alacsonyak. Javaslom mielőtt elkezded a teljes pénzed beletoltni, tájékozódj minél többet, mert különben érhetnek meglepetések, először dönts el melyik befektetési stílus áll közel hozzád, ha szereted olvass el pár ezzel foglalkozó könyvet és utána kezdj neki, mert a hirtelen jött pénz csábító, de sajnos ugyanilyen hirtelen el is tud menni.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
ano_nymus #340 üzenetére
A brókercég segíteni fog ebben ha írsz nekik, vagy a könyvelőd ha jófej szintén elárulja. Magyar brókereknek egyébként adatszolgáltatási kötelezettségük van, tehát az adóbevallásodban sokminden már szerepelni fog attól függetlenül, hogy te mit, hogyan írsz. A legjobb és legpontosabb ha felhívod a brókeredet
-
Babetta-X
senior tag
válasz
tomszli11 #207 üzenetére
Én az interactive brokerst ajánlanám ha több pénzed van, ha kevesebb akkor a random capitalt, itt kisebb a kínálat, de magyar oldal és egész jó.
Én is kérdeznék hátha tudja valaki. Nézegettem a trading viewet meg hasonló okosságokat, honnan tudom megmondani egy adott cégről, hogy volt-e osztalék kifizetésük és ha igen mikor/mennyi? Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Samsung QMRT 55 & Intel NUC Skull Canyon kioszk
- ELGATO Facecam MK.2 Webkamera
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest