Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
Engineer - #42 üzenetére
Nem feltétlen .Amiatt jön a mentőhelikopter nyáron, mert a növendék nem mérte jól fel a helyzetet. Magyarul A vizsgás dombokról mehet úgy , hogy nicns ott az oktatója, vagy nincsen egyáltalán oktatója.
Mondjuk én akiket eddig láttam balesetezni , azok vagy olyanok voltak, akiknek haver kölcsönadta ernyőt, és képesítése sincs, vagy pedig oylanok, akik nagyon gyakorlottnak hitték magukat.
Egyébként meg szabályos ha valaki ilyen helyről így repül, ahogy mondtam (A vizsgával, A vizsgás dombról)
flashbak: na ja ernyőt lehet veszel, de ahhoz kell még beülő meg mentőernyő is. Én msot áruloma komplett felszerelésem, 1998-os , jó állapotban van (átszívásra) csak ugye a világoskék a legjobban fakuló szín, de tényleg jó állapotban van) 120áért hirdetem, mindenestül, de ha kell neked 110ért odaadom. Egy Edel atlas L-es.
[Szerkesztve] -
Flashback
addikt
válasz
Flashback #46 üzenetére
A hirdetés feladóját felhívtam. Nagyon jó fej volt. Elmondtam neki a sztorym, majd arra jutottunk hogy a siklóernyőzés a megfelelő dolog addig míg nem lesz cashem komolyabb UL gépre. Adott telszámot is és azt mondta hogy az oktatást és vizsgát le tudom rendezni nagyon olcsón. Gyakorlóernyőt pedig már 40K-ért tudok venni. Ugyhogy valamelyik héten megyek is oktatásra...
-
Flashback
addikt
Találtam egy ilyet: ''Firebird New Wave 16 gyakorló-teljesítmény gyalogsárkány eladó.50 órát repült,sérülésmentes,jó állapotban.'' a poén hogy meg tudnám venni... De sajna nem értek hozzá...
[Szerkesztve] -
Flashback
addikt
Pilóta: Mint írtam az első hszban csak jövőre jutok oda hogy valamit is vehessek!
Tehát ha jól értettem kell egy orvosi vizsgálat, gondolom ez is valahogy 5K körül van. Egy Klub, és kell egy tanfolyam (ez milyen hosszú is?) , ami olyan 300K.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Engineer - #40 üzenetére
siklóernyőnél nem. A vizsgás dombokról mehetsz egyedülis, úgy , hogy nincs ott az oktató.
-
Engineer -
csendes tag
Ok, lajstromozás alatt értettem minden számot, betüt, amely a légijármű azonosítását hivatott segíteni. Tehát, olyan nincs, hogy ne legyen valami azonosító ''jel''.
Nem kötelező bejelenteni semmit, csak gondolj a vitorlákra, sikóernyőkre, stb... Egyébként milyen légteret hagysz el? Nem mindenhol van meghatározott légtér.
A kiképzés utáni egyedülrepüléshez sem kell szakszó? Ki vállalja a felelősséget? Se hatósági vizsga se semmi?
Én vitorlával és motorossal repülök 10éve. -
válasz
Engineer - #36 üzenetére
Valamit keversz. UL-nél nem így van.
A gépet nem kell lajstromoztatni, csak azonosító szám kerül rá, amit a klubod ad ki. Ha saját magad vagy az üzemeltető és munkavégzésre használod, (pl. utasrepültetés), akkor kell jastromoztatni.
Szakszó nélkül meg simán repülhetsz egyedül.
Ha elhagyod a légteret, akkor be kell jelenteni.
Mielőtt megkérdeznéd: 1988 óta repülök sárkánnyal... -
Engineer -
csendes tag
A szakszó nem azért kell, hogy utast vihess, hanem, hogy egyáltalán egyedül repülhess a kiképzés után és saját felelősségedre csinálhasd, ergo ne kelljen hozzá az oktató, aki felelősséget vállal érted.
Lajstromoztatni mindenképpen kell a légijárműveket, függetlenül ttól, hogy ki az üzemeltető.
Nem kell bejelenteni a repülésirányításnak (egyébként ''tájékoztató'') a repülésedet, csak előnyös a kutató-mentő szolgáltatás miatt. Helyi repüléshez, isklolázáshoz nincs értelme -ez csak régen volt. Persze vannak olyan helyek, útvonalak, körülmények, amenyet csak előre leadott repülési tervvel lehet megközelíteni, berepülni stb. -
tildy
nagyúr
válasz
Engineer - #33 üzenetére
Régen ekkörül volt valamelyik motors gépes vizsga. Na jóa régent én kb 1999re teszem. Azóta nem követtem az árakat
-
Hát először is be kell lépned egy klubba, ahol kiképeznek. Ez áll elméleti és gyakorlati képzésből. Nálunk itt szegeden olyan 300k körül van. Máshol nyilván más, ez elég sok mindentől függ. Kb 10 óra oktatás után (persze ha jól megy), akkor lehetsz egyedülrepülő. Ekkor még nem kapsz pilóta jogosítást, csak már nem kell, hogy melletted üljön az oktató. Ha ezen is túl vagy, akkor tehetsz szakszóvizsgát meg ilyeneket, hogy utast is vihess. Ennek persze vannak előfeltételei, repült idő, különböző feladatok stb. Ha megvan a szakszód akkor sem repkedhetsz csak úgy, kell valamilyen üzemeltetői szervezethez tartoznod, ez célszerűen a klubodon keresztül az MRSZ (Magyar Repülő Szövetség). Ez a legolcsóbb módja. Persze magad is lehetsz üzemeltető, de akkor lajstromoztatni kell a gépedet, meg ezer más papírmunka és sok pénz kell hozzá, úgyhogy hacsak nem pénzkeresésre akarod használni, akkor nem éri meg.
Ezen kívül persze minden repülés előtt be kell jelenteni a repülésirányításnak, hogy tudják, hogy merre kószálszMeg egy rakat papírmunka. De ezeket majd elmagyarázzák a kiképzés alatt.
Egyébként szerintem ne vedd még meg a gépet, csak majd ha kiképződtél, és lesz némi rálátásod a dologra. Rengeteg újoncot láttam már, aki bevásárolt valamit, amit épp rásóztak, és utána rájött, hogy neki nem is ilyenre van szüksége, hanem lassabb/gyorsabb, kisebb/nagyobb stb. gépre... -
piqla
őstag
en most pr-hadjaratot kezdek a repulo formaju ul gepek mellett
lezuhanni azzal sem tudsz,mert a seggebe tesznek egy ejtoernyot, ami kipattan ha rakonyokolsz egy gombra
de Te penzed, orulok, hogy neked mar elerheto kozelsegbe kerult repules -
tildy
nagyúr
Hm, azert nem biztos:
pl. vitorlazo repülő B vizsga , amikro én csináltam akkor volt 45E, msot kb 100E. C-d is kijön 2-300 ezerből, de ugye repülni kell , és a repórákért perkálni.(legalábbis reptereken)
Ennyi pénzért nem kap gépet. Motoros repülőgépre tán 600 ezer a CPL ?Valahogy így van.
gregorik: akinek halálvágya van az ne repcsibe, hanem autóba üljön és menjen végig a hungárián.Közel sem olyan veszélyes a repülés, mint ahogy mondják, viszon t itt tényleg be kell tartani a szabályokat, különben az életedbe kerülhet egy kisebb hiba.
Bővebben: link
AMikor én vitorlázórepültem
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Csak ha nagygépes pilóta akarsz lenni
Egyébként reporvosin mit néztek? hm. Hát vérkép, vizeletkép.Szem. fogakat is tán, de nem volt vészes, akkor imbolyogsz e ha jársz, kövesd az ujjam dolog, ekg.
Páromnak volt még ilyen forgószék is emg mégvalami, mikor az MG-re flvételizett repmérnökire.
Én kontaktlencsével repültem. -
tildy
nagyúr
Előszőr is meg kell tanulnod sárkányozni. Ezt megteheted oktatónál, majd kapsz egy repülési ''driving licencet''. Abban is vannak fokozatok, elég sok.
Vitorlánál -emlékeim szerint- például szakszó (sajnos most már a növenfék papírókat is szakszónak nevezik, úgyhogy én a régi szakszóra, a D vizsgakörülire- utánira gondolok) kell ahhoz, hogy saját gépeddel, akkor és ott (persze betartva a szabályokat, pl. tiltott légtérben ugye nem) repülhess , ahol te akarsz.
B vizsga esetén -nekem- iskolaköröket csinálhattam egyedül, C vizsgások már termikeltek, stb... De mindig kinn kellett ugy e lenni egy oktatónak, aki ''vezényli'' a repülést.
Silóernyőzés is részben hasonlóan működik, ugye van A, B vizsga is, meg hogy milyen növendék, esetleg oktató-e.
Magayarán szólva aap vizsgával nem sokat tudsz kezdeni...
Egyébként szép kis motors sárkány.Bár én ennyi pénzből már valami vitorlát néznék magamnak.
-
gregorik
senior tag
halálvágy.
-
ReJim
őstag
Bővebben: link róla van szó?
[Szerkesztve] -
Agostino
addikt
Üdv.
Hát az elszántságon kivül nem nagyon tudom mi kell, illetve mi az amit nem lehet előteremteni. Talán a szemed állopta lehet gond. Ugy tudom nagyon szigorú kritériumoknak kell megfelelnie a szemednek, ámbár lehet, hogy az csak komolyobb gépekhez elengedhetetlen. -
Flashback
addikt
válasz
Motion_Blur #13 üzenetére
50 -100 LE motortól függ... Meg a pénztárcád méretétől!
-
Flashback
addikt
-
piqla
őstag
kell persze..nem rossz, ha mondjuk elkezdesz zuhanni a dzsungel felett es ket mayday kozott bekiabalod merre vagy
topikinditonak szol:
azt hittem, mas UL gepet vettel, szerintem akkor mar Bővebben: link ez is UL, megis kozelebb van repulo elmenyhez
cessna 150re 2millio a jogsi megszerzese, gondolom ULnal kicsit olcsobb..
[Szerkesztve] -
c4-eXp
aktív tag
A motoros repülés úgy tudom elég drága mulatság. Sokba kerül az üzemanyag, ráadásul a gép eszi is rendesen. A vitorlázórepülés nem olyan drága, de azért olcsó mulatságnak sem nevezném. Ha érdekel, akkor javaslom a Farkashegy Aeoro klubot. Osztálytársam odajár már asszem több, mint két éve, és azt mondja nagyon jó.
-
Flashback
addikt
Ne gondoljatok olyan komoly gépre!
-
Integra
titán
pénz
-
ReJim
őstag
hát, figyi gondolom meg kell tanulnod repülőt vezetni, meg kell majd pilóta jogsi avgy minek nevezzem, (légi jártassági
), meg gondolom pár engedély, de szerintem a géped árával lesz egyenlő a jogsi, engedély....
meg kell benzi isés szerintem a kerozin drágább mint a sima benzin...
én aztmondom keresd fel a legközelebbi repülős klubbot.... a repterek nagyrészén (nem a ferihegy tipúsúakra gondolok) szerintem van ilyen, akik ejtőernyőznek, vitorláznak, meg stb...
érdeklődj náluk is....
ha gonosz akaram volna lenni:
csak egy tűszúrás, és már repülhecc is!!! -
Flashback
addikt
Kérem mellőzük az ilyen jellegű postokat hogy: ''Húzd jól fel a főnököt...''
Szóval a kiszemelt álldozatom egy használt (max:100 óra repülési idős) 2 személyes UltraLight (továbbiakban csak: UL) gép lenne. Ez már potom áron kb 1.1M-tól beszerezhető... Bár még abszolút nincs rá cashem de a jövő év jónak tűnik...
Szóval milyen engedélyek kellenek? Hogy is működik ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Hosszabb bemutatót kapott a RoboCop Rogue City - Unfinished Business
- Windows 11
- További aktív témák...
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest