- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avicularia
veterán
Korábbi hsz,hoz kapcsolódóan, most találtam ezt a videót. Nem értem hogy képesek ezt megenni
Vigyázat, evés közben ne kattints a linkre [link] -
-igu-
veterán
Ahogy ígértem: a kaktuszfüge
-
kraftxld
félisten
válasz
Avicularia #11 üzenetére
Pedig a durian nagyon jó, nemrég toltam egy raklappal Malajziában, nagyon jól össze lehet cimbizni a helyiekkel mikor a piacon kajáltam, néztek mint az ufóra, hogy európai létemre ettem ezerrel
-
Hieronymus
veterán
"A maracuja meg a passion fruit az ugyanaz. "
Nem teljesen, habár sokan és sok helyen összemossák a kettőt.
A maracuja másik neve yellow passion fruit ((forma flavicarpa)). Ez édes gyümölcs.
A passion fruit (forma edulis) sötét színű és nem édes. Ezt felénk csak akciókban lehet kapni.(A cseresznye és a meggy sem azonos gyümölcs.)
PS:
Most látom, már beelőztek. Értelmetlen a hozzászólásom. -
kenand
veterán
Tudom azért tettem zárójelbe a maracuját a passió gyümölcs után. Egyébként több ehető fajtája van a golgotáknak nem csak a passion fruict hanem pl. májusi alma stb. Sima virágboltokban kapható golgota virág sajna nem terem ehető gyümölcsöt. de szép virágja van...
Maracuja virága még 2008-ból
Ez pedig a victoria változat (ez sem terem)
Mind saját (most sajna csak az utóbbi van meg)
-
aero.
veterán
A maracuja meg a passion fruit az ugyanaz.
-
kenand
veterán
Bocs ha off topik
Nálam a kertben/balkonon lehet találni a következőket:
Kumquat
Citrom (2 féle)
calmodulin megehető, de inkább dísz
datolya szilva (kert)
gránátalma (kert)
Narancs és vadcitrom (sajna még nem termett) (vadcitrom kert)
Korábban volt passio gyümölcs (maracuja), sajna egy levél tető elbánt vele
Van japán "télálló" banán is még nem termett, de sajna a mi éghajlatunkon ha hoz is gyümölcsöt nem tud beérni (kert)Maracuja szokott lenni a TESCO-ban is
-
-igu-
veterán
válasz
Avicularia #11 üzenetére
Sok éve egy cimborám hozott ilyen cukorkát Szingapúrból, egész kellemes.
Az akkori főnököm szerencsére szerette - reggelente megkínáltam, utána pár órán keresztül hátra se kellett fordulnom, tudtam anélkül is, ha 3 méteren belül a közelembe jött.A surströmming kegyetlennek tűnik, szerencsére nem szeretem a halas dolgokat (kivéve az általam grillezett lazacot).
Ami nekem még érdekes cucc volt (nem szagilag természetesen), az az ube és a rambutan, mindkettő kellemesen furcsa jószág,
-
Avicularia
veterán
-
-igu-
veterán
válasz
Avicularia #8 üzenetére
Igen, nagyjából így működik.
Manilában vettem egyszer egy negyed duriant egy nagyobb üzletben, ott azt mondta a zöldséges srác, hogy vásároljak nyugodtan, aztán ha végeztem, menjek a cuccért. Körbementem, összeszedtem a mindent, majd visszamentem a durian-ért. Onnantól biztonsági őr kísért a pénztárhoz, nehogy bóklásszak még egy kört a bontott duriannal.
Hollandiában egy ázsiai boltban találtam durianos nápolyit, az kibontás után dupla nejlonzacskóban tárolva is inkább az erkélyen szeretett lenni a friss levegőn. Durva cucc, na.Szállodai tiltásra: könnyű lebukni vele - az nem elég, ha beteszed az ágy alá, és azt mondod, hogy itt nincs durian, azt se tudod, mi az.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Avicularia #8 üzenetére
utánagugliztam. nem kellett volna
-
-igu-
veterán
Kaktuszfüge itt nálunk (Málta) úgy terem, mint otthon a dudva.
Készülök is írni róla egy blogposztot.Néhány kép:
[link 1]
[link 2]
[link 3]
[link 4]
[link 5]
[link 6]
[link 7]
[link 8]
[link 9]
[link 10]Ha meglesz a blogposzt, jövök vissza.
Addig ismerkedjetek meg egy másik egzotikus gyümölccsel, a calamansi-val.(#6) Avicularia: a durian is tervbe van véve, elég durva cucc
-
Avicularia
veterán
Jó kis durian, azt kell megkóstolni
-
Agostino
addikt
metro áruház
ganz mávag telepen lévő kínai rengeteg, szemben a volt négy tigris bódépiaccal -
Mr.Csizmás
titán
rákóczi téri csarnok
aldiban random szokott lenni
-
Xaels
félisten
Próbáltad már a Fővám téri nagycsarnokban?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Lightyear - befektetési app
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Kezünkben a Honor Magic V5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Fotó állvány eladó
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari