Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4664) Steve1207 válasza KIA Ceed (#4662) üzenetére


Steve1207
veterán

Alapjáraton sincs szerintem a felsoroltak használatával gond, bekötöd és megy kb. De összefoglalom kis témának sokak részére, hogy én hogy használom úgy globál, a minimalista rendszerem.
Eléggé le van csupaszítva minden sallangtól, de így baromi gyors és semmi előnézeti meg töltési vackom nincs, amire kattintok az megy és kész.
Nyilván akkor tiltsatok vagy menjetek bele ilyenbe, ha szerettek androiddal buherálni, de kezdésnek mindenkinek azt mondom, hogy ismerje meg a rendszert úgy ahogy van, utána majd eldönti mi kell neki és mi nem.

- WiFi 5GHz-es hálózat, rejtett SSID. Itt már lassan köztudott, hogy érdemes nem a 13-as csatornát használni a router beállításaiban (nálam azon van és ott a leggyorsabb, de ugye routere válogatja)
- Sima google acc bejelentkezés, csak a személyi adatok van bejelölve (de nem tudom mást kellene e megjeleníteni a szinkronizálás alatt)
- Nem szeretem, ha sok minden betöltődik, pláne egy box-on, s mivel az alkalmazásaim nem használják, ezért a következőket én tiltottam is a gyári/rendszeralkalmazások között:
A google címtár szink, A google naptár szink, Alap képernyővédők, Android accessibility suite, Backdrop, Google filmek, Google játékok, Google szövegfelolvasó, Live channels, Market visszajelzés, Naptár tárolása, Névjegytár, Play zene, Kamera
- Anno a más nyelvű billentyűzeteket is tiltottam vagy eltávolítottam, de most android 9-en nem látom hirtelen, nem listázza
- Fejlesztői beállítások (Névjegy/Build-en nyomkodni, utána a menüben megjelenik), itt: - Nem kapcsolódik ki (mindig aktiválom, folyamatosan megy úgy is), - A három animációs szorzó 0,5x-re állítva, így fürgébbnek hat a rendszer
- Alkalmazásokra gyorsan visszatérve, a Chromecast alkalmazás android 9-nél amennyiben nem megy érdemes eltávolítani a frissítését (alkalmazáslistában rábök - frissítés eltávolítása) és újratelepíteni play store-ból, utána gond nélkül megy
- HDMI CEC nálam kikapcsolva, kinek így jó, kinek úgy
- Hang-ban rendszerhangok kikapcs
- Kezdőképernyő - Csatornák testreszabása - minden kikapcsolva (Következő-nél is)
- Képernyővédő - Kikapcsolva - Alvó módba soha se megy

Összességében ennyi, egy menüsorom van az alkalmazásoknak, pikpak hasít a rendszer. Amikor valamit elindítok és nem használom tovább, akkor bemegyek az alkalmazásokba, rá a korábbi alkalmazásra és Kényszerített leállítás - Ok

Alkalmazások rész: alapból az ismerteket használom tartalomfogyasztásra, Kodi-t javarészt csak hálózati SMB elérés miatt. Mint kiegészítő a MovieShark-ot érdemes hozzáadni, lefrissíteni meg ami kell kiválogatni, pl online elérhető ingyenes csatornákhoz, mint M4 és társai.
Fájlkezelésre Total Commander és a Lan kiegészítője van feldobva (elég körülményes használni távirányítóval), vannak kényelmesebb alternatívák.
Fut rajta folyamatosan egy reklámblokkoló, meg 3 másféle streaming alkalmazás és ennyi.

Ami fontos, a távirányító bekapcs gombját soha nem használom, így nem is lassult be a rendszer, havonta azért újraindítom.

[ Szerkesztve ]

.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.