- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Ohl
veterán
Vagyis volt ilyen, de most nézem és már nincs...
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Tomi_Ohl
veterán
+zolikaDB Igen, a Mi5-nek már elég jó a támogatottsága, Lineage és RR statisztikákban is benne van az első párban. Ilyen szempontból tökéletes lenne. Ami visszatart tőle, az a dizájn, konstrukció és anyaghasználat. Konstrukció alatt azt értem, hogy a Mi5S sokkal szilárdabb telefon, ami jól fog jönni, mert sokat hordanám zsebben. Ami miatt még jó a Mi5S, hogy létezik egy 4/32-es változat, ami tökéletes lenne, ugyanis nem tárolok túl sok adatot a telefonon, de multitaszkolni szeretek. Mi5-ből az ennyi RAMmal szerelt modell drágább.
Aztán majd meglátjuk, hogy alakul, leghamarabb egy hónap múlva tervezek rendelni.
A spemall kupont néztem, az a 14$-os tumi5s van, ugye?Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
zolikaDB
veterán
390$ a sima Mi5, 4GB, fehér kerámia hátlappal: [link]
Míg a Mi5S, 4GB 330$... -
batabe
senior tag
Szia Tomi,
látom már kacsingatsz elfelé mi3-ról sima mi5-öt nem nézted? annak (valószínűleg mert korábbi készülék), sokkal erősebb a támogatottsága, közössége. akár itt a Ph-n is elég aktív a társaság. Szerintem a sima 5-nek sokkal megbízhatóbb az ujjlenyomatolvasója is. Amúgy nagy különbséget nem látok a két készülék teljesítménye között (mondjuk az S a páromé, azért néha nyomogatom).
S22Ultra snapdragon / Garmin Venu 2 Plus
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz darkpower #74 üzenetére
Elvileg van egy CM13: [link]
Több valószínűleg csak a kernel források kiadása után lesz.Nézegettem megint a telefont spemallon, ez az egyetlen hely, ahol nem csak aranyat látok a 4/32-ből. Az viszont kiábrándító, hogy szinte 1:1-ben váltják mostanában a $-t €-ra...
-
batabe
senior tag
Miui.hu romot nem próbálta még senki Mi5s-sel? Azon milyen az ujjlenyomat olvasó?
S22Ultra snapdragon / Garmin Venu 2 Plus
-
Z Lee
csendes tag
válasz lacika888 #90 üzenetére
Szia!
Én felraktam. Nincs benne magyar nyelv, csak magyar lokalizáció van.
Próbáltam a morelocale2 progit, azzal egy régebbi HTC-n működött a fordítás, de itt sajna nem. Illetve root jogot kér.
Amúgy eddig minden szép és jó. Szerintem javítottak az ujjlenyomat olvasón, a lock screen is más lett egy csöppet, majd még a kamerát fogom próbálgatni.Le Z Lee
-
tibcsi0407
félisten
-
Atomgeszi
nagyúr
"mivel a Xiaomi érthetetlen megfontolásból száműzte az infraportot a készülék repertoárjából."
Ez az egyik dolog ami miatt nálam elbukott ez a drága telefon. A 1,5 éves Mi4c-ben,de még anyám medbudget R3P-be is van Infra. Nem mintha sokat használnám(de amikor használom kruva jól jön), de, ha már a lehetőség adott és ennyi pénzt kifizetek, akkor igen is legyen benne!" A 2,5 D-s lekerekítésnek köszönhetően a webshoptól ajándékba kapott kijelző védő üveglapocska a csúf, széleket pőrén hagyó kialakítása miatt öt másodperc alatt a kuka alján végezte."
Na, ez a másik halálom, sose értettem a 2,5D lekerekítés lényegét, azon kívül, hogy _számomra_ irgalmatlan ocsmány.
Az OIS elhagyása és a videófelvétel minősége is vicc.
Nem tudom, ezzel akarják az embereket a nagyobb telefonok felé terelni?
Nekem az életbe nem kell szélesebb telefon a mostani Mi4c-nél(főleg egykezes használatnál ez a méret még épp határeset), de a jelenlegi Mi palettától sem vagyok elájulva. Hol többet ad, hol elvesz -de az fájó!Mi5c-t remélem már megtöltik értelmes tartalommal ...
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
scope2007
addikt
Ezt a hattercsere és képernyőzar csere dolgot mi is megjartuk, de szerencsére rajottem magamtól a megoldásra negyed óra alatt xD
[ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
ghiottone
nagyúr
válasz Szalontahó #79 üzenetére
Mea culpa. Én azt hittem 5s-ed van
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
veterán
válasz Szalontahó #79 üzenetére
Mi 5s plusra van 2 hetente frissülő global developer rom.Enyémen is az van.
-
ghiottone
nagyúr
válasz Szalontahó #77 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Szalontahó
tag
Sziasztok! Először is boldog karácsonyt mindenkinek! Olyan kérdésem lenne, hogy Mi 5S Plus-om van spemall-os rommal. Global romot szeretnék feltenni rá. Az eljárás ugyanaz, mit más Xiaomi modelleknél? Pl. RN3P?
-
darkpower
aktív tag
sziasztok!
Jól látom, hogy pure android rom még nem készült hozzá? illetve cm rom sem?
Ezek mennyire várhatóak vajon?
A telefon egészen szimpatikus, de a miui kicsit sem -
ghiottone
nagyúr
Elérhető a Mélyvíz részleg is. Unlock, bootloader nyitás és xiaomi.eu rom telepítése került bele.
-
ghiottone
nagyúr
válasz Matada2.3 #69 üzenetére
Még nem teljesen,de egy fekete Z Play elvileg kedden érkezik. Az expansysnál még most tisztázzuk, hogy elírás van az EU verzió termék lapján és az EAN/SN szám alapján ők bizony a francia dual simes retail verziót árulják Jövő héten tesztelem és megírom a tapasztalataim.
-
ghiottone
nagyúr
válasz Matada2.3 #67 üzenetére
Nekem se jött be, így eladtam. Jövő héten jön a moduláris Moto.
A tulajoktól búcsúzok, de még egy mélyviz részt hozzárakok a teszt végére, 1 helyre gyűjtve a bootloader nyitástól, fastboot rom telepítésen át a xiaomi.eu- s rom felrakásáig szükséges tudnivalókat. Nem nagy ördöngösség - én is könnyen megcsináltam, csak több helyről kellett összeszedni az infót.
-
Matada2.3
veterán
Köszi a tesztet Annyira nem jön be a külseje a telefonnak, de minden más nagyon szuper!
Finn the human
-
ghiottone
nagyúr
Azt még túl élném. A kijelző idő kevés még és nincs kedvem felrakni a xiaomi.eu-s romot + a MIUI nem nekem való 5 év és rengeteg Motorola telefon után a stock rendszert preferálom. És kaptam egy visszautasíthatatlan ajánlatot egy Moto Z Playre.
-
bloggiold
tag
Néz be ide simán lehet recoveryt cserélni custom romot felrakni bootloader nyitás nélkül. Nyitni csak kevés embernek sikerül mert nem lehet Fiók és eszközöz hozzáadása (Nem sikerül hitelesíteni .....) üzenet miatt
Persze ha használod a titkosítást (amit sokan nem) akkor tényleg jelent valamit a zár.https://fontecone.blog.hu/
-
scyllarus
veterán
Egy kis pontosítás:
" a 4/128 GB-os modell érintés érzékeny kijelzőjét se kapta meg ez a verzió." - Remélem, hogy érintésérzékeny a kijelző, mert gomb nem sok van a telón. Nyomásérzékeny lenne a helyes
Amúgy a cikk jó és érdekes.[ Szerkesztve ]
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
tibcsi0407
félisten
Tudod, hogy ez a speckó kábel kb 10 perc alatt elkészíthető? [link]
De, ha lusta vagy elkészíteni, akkor is pár dollárért meg tudod venni a neten.Ezt a Xiaomi azért hagyhatta benne, hogy a softbrickelt telefonok könnyebben éleszthetőek legyenek a szervizekben.
Egyébként igazad van abban, hogy a BL nyitás nem egy űrtechnológia. Eleinte nem értettem vele egyet, de már nagyon is rendben van.
Bár a ZUK-nál egyszerűbb és rugalmasabb a rendszer.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
alevan
őstag
válasz tibcsi0407 #52 üzenetére
Ami van mindenkinél otthon természetesen.
Egy kicsit jobb programozó egy androidos sebezhetőséggel ugyanezt megoldja. De az átlag tolvaj nem hiszem, hogy rendelkezik speckó kábellel vagy programozási tudással
Ám amúgy is triviális az egészet fírtatni. A Xiaomi egy nagyon egyszerű módszerrel biztosította a bootloader feloldását, míg az átlagfelhasználókat védi még egy védelmi szint.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
alevan
őstag
Xiaomi biztonsági okokból zárta a bootloadert. Ha elveszted a telefonod és titkosítva van, bootloader nyitás nélkül használhatatlan a telefon. Nyitott bootloaderrel csak formaság kicserélni a recovery-t és tolni egy gyári beállítást.
Zárt bootloader esetén, hogy kinyisd, az épp belépett MI account kell a nyitáshoz. Így sebezhetőség nélkül lopott telefon max egy tégla.
Legalábbis ez a hivatalos magyarázat.
[ Szerkesztve ]
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
ghiottone
nagyúr
Nekem most lett elegem a webshopos romból. Az üzemidő nagyon nem okés rajta. 2 nap alig nyomkodtam legutóbb is és 4 óra sot ami csak böngészést takar főleg. Megnézem a China Stablet.
-
BikeZ
tag
válasz beyruth82 #37 üzenetére
Két hete használom a MI5s Plust, 4/64... Üzemidő.. sok játékkal (szinte csak azzal HIT) 8 órát produkált majd 45 perc alatt fulra tölthető.. nem vagyok nagy fênyképész de a párom S7 edge telefonja elbujhat mögötte.. sajnos hivatalosan nincs rá magyar nyelv még.. és egy bosszantó hibát találtam.. az also kapacitiv gombok nagyon pici részen érzékelnek.. ha nem pontosan a közepén nyomjuk meg akkor nem veszi az érintést.. szűz rendszerrel 57 giga van szabadon.. ajánlott nem használni a kinai szabványos átalakítós töltőt! Töltés közben a kábel is felmelegszik de nagyon.. végülis 12v 4A val tölt.. én Samsung gyorstöltővel használom.. ha valamire kivancsi vagy kérdezz.
[ Szerkesztve ]
Válaszodat előre is köszönöm!
-
BikeZ
tag
Köszi a tesztet! Infra port átkerült a Plus-ba..
Válaszodat előre is köszönöm!
-
zolikaDB
veterán
válasz tibcsi0407 #38 üzenetére
A sima Mi5 kameraja OIS-es, ez meg nem?
-
tibcsi0407
félisten
válasz beyruth82 #37 üzenetére
A tárhellyel sosem foglalkoztam, én 20 GB-on kb el vagyok. Még a 32 GB-os telefonjaim sem voltak soha tele.
Ez a Snapdragon bármit elfuttat, de a 820 is, igazából nem is nagyon érzek különbséget a kettő között, apró ráncfelvarrás ez.
Szerintem a Note 2 kamera brutális lett, de ahogy az összes Xiaomi, ez is elvérzik rossz fényviszonyok között. Itt jön képbe a Mi5S Plus második kamerája és rendberakja a dolgokat. A két szenzor kétszer annyi fényt kap gyakorlatilag, így sokat dob rajta.utdetailing.hu
-
veterán
válasz tibcsi0407 #36 üzenetére
A google fordítót inkább hagyjuk mert az botrányos!
Engem még az sem érdekel ha a ramkezelés "szigorú" mert azt az 1,5 másodpercet amit tölt ki tudom várni.A belső tárhelye a te telódnak sem bővíthető ha jól tudom.N eked is 64 giga van.A gyakorlatban ez mennyit jelent mert ez a tesztben nem szerepel?Mennyit foglal le a rendszer?Nekem most RN3 pro van 32 gigás háttértárral és 16 gigás sd kártyával ez 42 gigát jelent összessen amiből 31-et pakoltam tele.Akkor egy 55 gigás nettó össztárhely bőven elég lehet szerintem.Erre megy minden alkalmazások,képek,videók,zene,stb.Szerinted ez mindenre elég?Játszani én sem nagyon játszom max néha(darkness reborn)de arra az adreno 530 bőven jó,ugye?Ahhoz képest hogy rosszak voltak az időjárási viszonyok a teszted során brutál jó képek születtek szerintem.Ahogy én olvastam a sony imx 378(ami a te telódban van) jobb mint a plus verzióban lévő dupla imx 258.Bár nem sűrűn fotózok de érdekelne szerinted egy szinten vannak vagy elmarad az 5s plus kamerája a tiedtől?Előre is köszi a választ! -
veterán
válasz tibcsi0407 #34 üzenetére
Köszönöm szépen!Angolul sajna nem tudok magyar nyelvű teszt meg nincsen a xiaomi mi 5s plusról.Pénteken rendeltem meg 4/64-es verziót mert magyar oldalon 6/128-as nem volt elérhető nekem meg fontos a magyar gari meg hogy be tudjak menni reklamálni valahová.8-10 napot írtak kézbesítésnek de emailban a 14.-ét jelőlték meg.Az 12 nap...
Nekem sokakkal ellentétben kicsi az 5,5" alatti telefon ezért nem kéne a tesztben szereplő mi 5s.Mivel hardveresen ugyan az leszámítva a ramot ezért nagyjából ugyan erre számithatók sebességben mint a cikk szerzője saját telefonján(max a multitaskig lesz egy lehelletnyivel jobb de ha 3 giga elég a teszt szerint akkor a 4-el sem lesz gondom).Élvezettel olvastam a tesztet.Szerintem mi 5s-nek jobb a kamerája mint a plus verziónak.Magyar tesztet te sem tudsz a plus változatról ugye? -
veterán
Azt nem tudja valaki,hogy a plus változat üzemideje,képernyőideje ilyen mint az 5s-é vagy jobb valamivel?Netán rosszabb?
-
fecababa
csendes tag
válasz tibcsi0407 #30 üzenetére
420-ert megkapod leszállítva DHL-el 5nap alatt.
-
fecababa
csendes tag
Remek teszt! Eladtam már jópár ilyen készüléket. Így viszont már tudok linkelni egy jó tesztet is az érdeklődőknek. A visszajelzések nagyon jók. Még a 4g is megy legalábbis ahonnan eddig feedback jött.
-
ghiottone
nagyúr
válasz sanyi0627 #25 üzenetére
Köszi, javítva.
batai15: nálam is ez volt a cél. Stock droid után nekem is szokni kell. + hiányoznak a megszokott Moto cuccok, de majd meglátjuk mit gurítanak jövőre, addig marad a Mi 5s.
tibcsi0407 Miért lett tabu? Eddig még a beszerzendő cél volt.
[ Szerkesztve ]
-
sanyi0627
senior tag
Köszi a tesztet.
Nekem redmi note 2 volt. Elég jo telefon volt kiveve az akksiját.
Egy elírás a cikk-be /3,5 inches jack csatlakozó/. kicsit nagy lenne a csatlakozóhttp://logout.hu/bejegyzes/sanyi0627/uzleti_szabalyzat.html
-
batai15
félisten
köszi a tesztet. jó kis telefon, és mivel emberi a mérete , szívesen elfogadnam,mert a redmi note 3 nagy nekem. ja és ha lesz rá cyanogenod akkor lehet össze gyűjtök pénzt egy ilyenre.miui nekem nem opció,nem jött be.
látom sok xiaomi user nem tud jobbat találni mint a xiaomi.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz tibcsi0407 #7 üzenetére
Komolyan?A sony imx 378-nál jobb a dupla sony imx 258?
-
tDr1v3r
veterán
Köszi az alapos teszetet! Használd egészséggel.
Nekem a telefon nem jön be túlzottan... előlapra okés, sokkal jobban néz ki így a fingerprint scannere (amit sajnálok hogy nem hátulra kapott meg, mint a többi Redmi) mint a Mi 5-nek, de az a hátlap... Nagyon nem áll jól neki szerintem ez a fémesdi, főleg azokkal az antennacsíkokkal. Az előző üveghátlap sokkal jobban nézett ki, igaz sérülékenyebb is volt - bár mint tudjuk csak azért, mert a merevítés kb. semmit sem ért a váznál.
Nekem egy Mi 3-am volt, személy szerint úgy gondolom hogy az volt a Xiaomi design csúcsa. Az 5s-t nem tudom hova tenni egyszerűen ezzel a hátlappal... pedig elölről teljesen jó. Bár csak kapni fog egy skint a Dbrand-től vagy valakitől, hátha...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz tibcsi0407 #11 üzenetére
Azért nem teljesen 1:1 (legalábbis ahol néztem), de tényleg elég hasonló áron vannak. Egy Mi5 vagy Mi5S-en gondolkozok én is, mostanában egyre többet.
_ghiottone Köszi a tesztet![ Szerkesztve ]
-
addikt
Nagyon bejon ez a telefon, biztosan ki fogom próbálni a teszt ebben megerősített.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
Gadhead
csendes tag
Köszönöm a tesztet. Remek írás. Nekem 4/128as van, fehér. Annyira nem is vészes a fekete káva mint gondoltam. Ami kimaradt (lehet atsiklottam felette) az a 3d touch ami csak ebben a verzióban van. De értelmét és hasznát nem látom.
-
zolikaDB
veterán
válasz tibcsi0407 #13 üzenetére
Mondjuk, így nem mindegy
Kéne lassan lépnem nekem is, a Mi3-nak a sarkain most ragasztottam le a repedéseket épp
Annyi, h házat kap nemsoká, akksit is majd...
Kollegám vesz egy RN3P-t, ott meglátom, mit mutat az új "vonal" Saomiéknál.
De Redmi Pro (leginkább a 4GB RAM miatt), Mi5, Mi5s felé kacsintgatok -
hyperspace
őstag
[ Szerkesztve ]
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
zolikaDB
veterán
válasz tibcsi0407 #11 üzenetére
Sose vágom, mi az az OIS
Alku? Azaz, h árban kvázi egyeznek? Igen, azt én is figyeltem... A frissebb hw mindig előnyösebb. -
zolikaDB
veterán
válasz tibcsi0407 #3 üzenetére
Nekem valahogy (látatlanban) minőségibb érzetet adna a kerámia vagy üveg hátlap.
Persze az alu meg nem törik pókhálósra, ha leesik -
shifty!
senior tag
"Mostanában divat lett az S és az S Plus elnevezés"
Mostanában kezdte a Samsung a Galaxy szériánál, 2010-ben
[ Szerkesztve ]
Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
veterán
Nagyon profi teszt.Mindente kiterjed.Gratulálok!Kár hogy nem mi 5s plusod van mert akkor arról lenne egy kiváló írás.Én olyat rendeltem 14.-e az érkezés előreláthatólag.Mivel a proci ugyan az gondolom ugyan ilyen remek rendszersebességgel fogok találkozni a plus verzió esetén is.Max a kamera marad el a tesztben szereplőtől.
-
Alvin76
tag
Nagyon jó teszt, köszi! Kb. egy időben érkezett a telefonunk, azóta én is nagy elégedettséggel használom, az ujjlenyomatleolvasó nálam sem a leggyorsabb-legpontosabb, talán jövő héten már lesz MI5s-re global Rom. és azzal javul valamit.
nem olyan nagy durranás ez a bootloader nyitás, aki már egyszer nyitott, és meg van az engedélye, akkor utána 1 perc a nyitás. viszont zárt BL ellenére mégis felkerülnek a webshopos ROM-ok
[ Szerkesztve ]
-
Drenadar
veterán
nem vagyok szakértője a témának, de te kevered a dolgokat....
A Xiaomit nem zavarja a CM és társai, olyan romot tehetsz fel amilyet csak akarsz. És itt a lényeg... hogy te a telefon tulajdonosa tegyél "custom" romot, és ne az akitől megveszed! (te biztos nem teszel rá olyan romot, ami az adataidat ellopja...)Sokan gondolják azt, hogy a kínai telefonok adat tolvajok... ezen akar segíteni így a xiaomi.
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
Nagyszerű teszt lett. A telefon pedig egyértelműen méltó utódja a Mi5-nek!
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
bloggiold
tag
Nagyon jó teszt lett gratula. Csak azt nem értem minek kellett bohóckodni a Xiaominak a bootloader bezárásával?
Azért zárták, hogy ne legyenek mokolt websohp rom verziók, ennek ellenére ugyan úgy van és szinte az összes Xiaomi telefonra elérhető custom rom is (pl. CM) Szóval minek is zárták be és miért ilyen körülményes a nyitás?
Nálam egy Redmi 3s volt szintén webshopos ROM verzióval, amit frissítettem globál bétára.https://fontecone.blog.hu/
-
petipetya
nagyúr
Köszi a tesztet, hasznos gyakorlati tapasztalatok olvashatóak benne. Használd jóban-
rosszban, egészségben-betegségben.[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest