- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Okos Otthon kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
A O+ sem olcsóbb, mint a Saomi...
ZUK-nak ha jól tudom, mindene kiadva, és mivel most indul, ezért alakulgat a közösség. A Z1-nek kellene utánanézni, h mit hoztak ki belőle.
Leecoknál full sz.r az ujjlenyomatolvasó, meg jack sincs, úh felejtős.
Pedig feleségem Zenfone Selfie-je 3Gb RAM-mal, meg AOSP közeli oprendszerrel pörög, mint a mérgezett egér, pedig hidd el, kihasználja.
A Mi3 meg a V5-ös stabil MIUI-val, 2GB RAM-mal döcörészik... -
s4tch
veterán
válasz
RAZR_v3 #27375 üzenetére
Konkrétan szarnak én sem mondanám, de pl. az ezer éves iPod 5.5G kellemesebben zenél. Csak ezért én sem cserélném le. A csere fő oka az, hogy bőven eltelt a 2 év, amennyi idő után általában váltok, de sosem volt ilyen nehéz friss telefont találni, mint most.
Ez hosszú lesz, meg már lehet, hogy írtam is, de egye fene. Kb. ennyit szeretnék:
- dual SIM! (ez most fontos)
- fém ház, vagy legalább valami minőségi felépítés
- legalább 3 GB RAM, a Mi3-nál erősebb processzor
- emberi méretek
- átlagosnál jobb hangminőség fülhallgató-kimeneten keresztül
- nyitható bootloader, gyártón kívül más is fejlesszen hozzá nagyjából stabil ROM-ot
- 5-6 órás SOT két töltés között
- kulturált ár...és NINCS ilyen telefon. Azokat írom csak, amik papíron jól szólnak:
- LG V10: gyenge akksi, drabális méretek
- Meizu Pro 5: hatalmas, a szoftveres oldal felől nem vagyok meggyőződve
- Meizu Pro 6: gyenge akksi, flyme (ez egyébként csodaszép telefon)
- HTC 10: nincs belőle dual SIM, közepes akksi, eszelős drága
- ZTE Axon 7 (mini), Nubia 11: zárt bootloader, butuska gyári szoftver, 7 mini gyenge
stb.Még a végén lövök egy Mi5s-t, arra úgyis lesz CM, és veszek mellé egy dedikált DAC/amp kütyüt...
-
zolikaDB
veterán
Mi újság kollegák?
Stabil V8 legyalulása után (gyászos akkuidő, random merülések) most uccsó V5 stabilon vagyok (34-es). Időutazás, de simán válallható
Bekapcsoltam valami rezgés ütemre funkciót, és amikor zene v videó ment, folyton rezgett a telefonKellett idő, mire rájöttem, miért
-
-
RAZR_v3
tag
A hangminőség tényleg lehetne jobb, de annyira nem vészes. Nem cserélném le csak emiatt a készüléket, mert nagyon megbízható és teszi a dolgát. De a 16 GB belső tárhely miatt kétlem, hogy addig fog szolgálni nálam, ameddig bírja.
Jobb lett volna a 64 gigás... De már késő.
-
Ájvé
veterán
válasz
Tomi_Ohl #27373 üzenetére
és (#27372) s4tch:
Jól van, értem már. Ez se rossz annyira, persze nyilván van jobb is. Nagyon vájt fülű lehetsz. -
s4tch
veterán
Biztos olvastad már valahol, hogy kétféle soc-val szerelt Mi3 létezik. A linken - egyébként helyesen - a tegrás Mi3-ra vonatkozó infó szerepel. A Mi3w-be, tehát abba a verzióba, ami az itteni tulajoknak jellemzően van, a legtöbb s800-as telefonhoz hasonlóan qualcomm hangchip került.
-
s4tch
veterán
Cirrus Logic csak a tegrás kivitelben van, ez a Qualcomm pedig a Mi3w-be került. Egyébként a dac gyártó önmagában semmit nem mond, simán lehet egy jó hangú chipet szarul implementálni. A Mi3 átlagosan szól, én is elvagyok vele, de legközelebb jobb hangot szeretnék. Kár, hogy a Xiaomi csak a Mi Note/Note Pro modellekbe pakolt rendes dac/amp párost...
-
Ájvé
veterán
Nvidai SoC-os Mi3-ra Cirrus Logic audio kodeket írnak (feltételezem a Qualcomm variánsba is ilyet szereltek), ami elég nagy név a szakmában, persze lehet valami olcsó variáns van benne. Nekem teljesen megfelel a hangzása, jó fülessel szerintem nincs probléma, persze elhiszem, hogy esetleg neked ez kevés.
Na látom előttem írták is CS42L73 Cirrus Logic amit linkeltem. -
-
s4tch
veterán
válasz
∂яσнυη #27365 üzenetére
Ezt a chipet nem a Wolfson, hanem a Qualcomm gyártja, és nem különösebben huszáros minőség.
Ha jó hangot akarsz, vegyél másik telefont... Én többek között ezért is fogok lassan cserélni. Mondjuk kínkeserves az utód kiválasztása, a miui és a Mi3 mögött lévő közösség magasra tette a lécet.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #27364 üzenetére
Ha már van új verzió, általában azt fejlesztik.
Igaz, a Google időnként kiad biztonsági frissítéseket az 5.1 és újabbakra, de nem sok ROM frissül rájuk...∂яσнυη és tényleg, eddig azt hittem, Cirrus logic... Bár ő is tévedhet, nem adta meg az infó forrását.
A kérdésedre nem tudom a választ, de valaki más biztos ért hozzá. -
∂яσнυη
senior tag
Most nézem. Ezek szerint a Mi3-ban Wolfson (WCD9320) audio codec van? Mint a G2/Note3 stb. Hmmm.
24bitx192khz. Ezek szerint ha nagyobb teljesítményű fülest szeretnék meghajtani, akkor csak egy amp kellene?
-
laci laci
addikt
Amúgy a 6.0-át miért nem fejlesztették tovább?
-
Tomi_Ohl
veterán
Nem találtam... Max annyit tudsz csinálni, hogy rákeresel más telefonokra, és ott lehet találni changelogokat. Vagy a Google+ csoportban (ott látszik, hogy Zene app is lesz benne).
A Githubjukon keresgélve megtaláltam ezt, ezzel generálják a changelogot, ami aztán a Beállítások/A telefonról alatt lesz elérhető. -
Tomi_Ohl
veterán
Közben látom Galaxy Nexusra is van már 7.1 ROM
Fura, a Nexusokra nem csak developer preview van?Közben a fejlesztő megosztott Telegramon három screenshotot a készülő frissítésből:
Ahogy láthatjuk, lesz navbar vizualiser és komplett dui - tehát lesz majd sima navbar, MM ROMokban megszokott rendezhetőséggel és Fling, a gesztusvezérléses alternatíva.
Az állapotsávon az a #blank a szolgáltató neve lehet, szóval már azt is lehet szerkeszteni... laci laci meg biztosan örülni fog a nagy akku százaléknak.
A screenshotokhoz Mono témát használt. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #27352 üzenetére
Úgy már igazán Lacis lesz
Mr.C már várom, mert elég jó ROM. Beanstalkon gondolkoztam még, de inkább várok.
Amúgy a 7.1 források kint vannak már? Mintha olyan rémlett volna, hogy csak decemberben adják ki.draco31 szia! Kijelzővédő fólia nincs rajta véletlenül? Az is rálóghat a szenzorra esetleg.
-
draco31
veterán
Hello!
Haveromnak telefonálás után nem éled újra fel a kijelző. Ha a gombokat nyomkodja akkor sem. 4.4 van neki rajta ha jól emlékszem. Mitől lehet ez?
Törött érintővel vette, tegnap lett összerakva a csere darabbal. -
Tomi_Ohl
veterán
-
Ájvé
veterán
válasz
Tomi_Ohl #27343 üzenetére
Azért 810 jó lett volna, csak a melegedési problémák miatt nem lett sikere. Elég nagy előrelépést is jelentett volna. 808 se rossz, de az inkább csak egy hiánypótló lett, amivel Snapdragon menteni próbálta a piacát (sokat veszített így is, hiszen Samsung nem használta az S6-os szériában).
Az lehet mondani esetleg, hogy 800-as szériának csak a 820 lett méltó utódja, ha a saját korukban betöltött szerepüket nézzük. -
laci laci
addikt
Tényleg csinálhatnánk valami jó romot.. Amit nem ajánlanék az a mi4c. A sima 4-hez viszonyítva. Rosszabb az akku, rosszabb a LED lampa(főképp, hogy a mi4c-kettő van.Szerintem még mindig jobb a mi4 3/64.Szerintem én is lecserélem 64-es verzióra...
-
Tomi_Ohl
veterán
Na igen, ha ugy vesszük, nyers erőben sem volt sok fejlődés, egészen 820-ig. Ez brutál lett, bár egyelőre kevésszer van rá szükség.
Valószínűleg én is csak jövőre váltok, és az eddigi esélyes listámhoz hozzávettem a Mi5-öt. Múltkor írtam, hogy egész jól alakul már az ára, most pedig megérkezett rá a hivatalos CM is. ( s4tch!)
-
Ájvé
veterán
válasz
Milestone2 #27341 üzenetére
Mindkettő. Túl nagy lesz, sok készülék, kevés figyelem.
-
Ájvé
veterán
Hát igen ez tény, dupla annyi készülék jön minden évben, mint az azt megelőzőben. Így biztos nem jut annyi figyelem egy-egy készülékre, mint azelőtt. Xiaomi kezd túlnőni.
-
Mr.C
őstag
Igazából nekem olyan jövő szeptemberben lesz esedékes egy készülékváltás (mindig 2 évente szoktam) de valahogy belegondolva annyira egetrengetően nagy újítások még xiaomi szinten sincsenek a Mi4-het kpest (3 GB ram). Persze ilyen nagyobb-jobb kijelző meg ujjlenyomat szenzor oké de más egetrengető nem igazán. A másik, ami aggaszt a céggel kapcsolatban (ami mondjuk még nem keletkezett be de mintha ilyen irányba tartana), hogy az eszközök sokasága miatt kicsit kezdenek elveszni a miui fejlesztésben. Értem ezalatt azt, hogy régebben sokkal megbízhatóbb beta romok érkeztek sokkal nagyobb sikerekkel, mint most (személyes vélemény) és ezáltal inkább az unofficial (xda) fejlesztés nyer előnyt.
-
Tomi_Ohl
veterán
A minap olvastam, hogy kijött a 8.0.2.0 Mi4i-re. Arra fejlesztői sincs, nekünk meg már rég van 8.0.2.0. Szóval azért annyira nem vagyunk még rossz helyzetben.
A LacOS-t én is vároms4tch azért nem teljesen. Itt a frissítés appból töltöd le a delta update-et, multinál meg a weboldalról kéne mindig a full ROMot.
-
Ájvé
veterán
Hát azért 3 éves telefonhoz képest azért elég jó a támogatása, főleg, hogy Nougat nem is lehet már rá hivatalosan. Főzés megy rá rendesen, de MIUI is jön folyamatosan. Nekem speciel nem fontos a stabil, maximum 1-2 hónap után érdemes úgy is frissíteni, mert annyival jobb lesz a Dev ROM nála.
-
Mr.C
őstag
úgy érzem, a mi3/mi4 széria a gyártó szemében már nem a zászlóshajók között szerepel. a stabilt még mindig nem frissítették pedig mindig olvasom, hogy melyik eszközre adják ki az új stabil verziókat.
Szerencsére az xda még serény (főleg Laci Laci romjára várok, a LacOS-ra)
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
∂яσнυη #27328 üzenetére
Jobbról úszik be? Az fura... Eddig nem olyan volt, és a változás után sem kéne olyannak lennie.
s4tch visszarakja, de annyira azért nem tragédia az
Annyit kell csinálni, hogy minden frissítés alkalmával, egyúttal TWRP-ből reflasheled a TWRP-t is. Vagy módosítod a zipet, ahogy mizoli mondta.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
∂яσнυη #27324 üzenetére
A recents új animációját most kihagyták, ugye?
Egyébként nem rossz az a fórum app. Igen addiktívvá teszi a felületet a swipe2backNéha csak azért nyitom meg.
s4tch vajon miért maradnak ki ilyenek a changelogból
Egyébként a fórumon most is írják, hogy "improved stability and battery performance", aztán lehet, hogy csak placebo... -
s4tch
veterán
válasz
Milestone2 #27325 üzenetére
Így van. A múlt heti changelogban sem szerepelt, hogy visszatér a launcher leállás miatti újratöltés bug, amivel már kb. egy éve nem kellett foglalkozni.
Remélem, a maiban ezt javították. Reggel frissítettem, eddig jó.
-
∂яσнυη
senior tag
Hali!
Ne riadjatok meg én vagyok az Gyuri, de már nem egy óvszermárka a nick nevem... Kicsit gáznak éreztem, úgyhogy cseréltem.
-
Tomi_Ohl
veterán
Én eddig nem nagyon foglalkoztam ilyennel, egyedül az Android verziót írtam át egy időben, hogy meglegyen a legújabb
A Global changelog preview említi, és mutatja is, hogy az alkalmazásváltónak uj animációja lesz. Kíváncsi vagyok, hogy fog kinézni akkor, ha olyankor nyitod meg, amikor épp benne vagy valamiben. Olyankor egy kicsit nem természetes most.
-
laci laci
addikt
Fel raktam újra az aicp romot,de most másik gapps-al,(benzo gapps)ezzel jó,nincs az a h.lye engedély kéréses kép[link]
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #27307 üzenetére
Vigyázok
Amúgyis fura, most hol hall, hol nem (olyankor újra kell indítani az appot).laci laci három dolgot kell tenni:
- felrakni olyan Gapps csomagot, amiben van Google alkalmazás
- build.prop-ban átírni a modellszámot Pixel XL-re (azaz a ro.product.model-t)
- szintén build.prop-hoz hozzáadni ezt a sort: ro.opa.eligible_device=true
Ezután törlöd a Google app adatait majd újra kell indítani a telefont.
Egyelőre ez az Asszisztens csak angol és német nyelven érhető el. -
Mr.C
őstag
Elvileg Tokióban már régóta használják ezt a technológiát hirdetésekre metrókban meg ilyen helyeken. A furcsa az volt, hogy MIUI-t használtak és elég frisset ráadásul. Valószínűnek tartom amúgy, hogy ha a touch felületet nem is, de a kijelző technológiát már a hajlított TV-jükben is alkalmazzák, csak hát senki se bontotta még szét. De lehet tévedek
-
Tomi_Ohl
veterán
Milestone + Ájvé igen, arról tudok, hogy hajlítható képernyők már léteznek, de hogy minden alkatrész (és így az egész telefon) hajlítható legyen, olyanról nem. Azt hallottam, hogy egy bizonyos szintig vissza tud hajolni pl az LG G Flex (2?), de még mindig inkább csak a balesetek elkerülése érdekében ajánlott meghajlítani.
Más: ma próbálgattam a Google appot, és egyszercsak elkezdett hallani. Az Asszisztenst viszont egyelőre nem tudom kipróbálni, modellszámot meg nem merem most módosítani, nehogy a Google fotók végtelen hozzáférésem elvesszen.
-
Ájvé
veterán
válasz
Tomi_Ohl #27299 üzenetére
Létezik már hajlítható kijelző, LG és Samsung is dolgozik rajta pár éve (többek közt). Telefonba nincs jelenleg sok értelme, mivel a többi elemét a telefonnak nem tudják hajlíthatóvá tenni, főleg az akku problémás. Tessék 2013-as videó a Samsung OLED hajlítható kijelzőről, S6 Edge is ilyennel készült már elvileg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Battlefield 6
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen routert?
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest