Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Új hozzászólás Aktív témák
-
taaz
tag
válasz
Stylewars_kp #397 üzenetére
De neked Slim konzolod van. Ezeknél már kiforrot a probléma. Itt egy kupak alatt van a CPU-GPU. Könnyebb hüteni, és kevesebb a nyák diretácioja, mert nincs annyi fütö alkatrész.
Az tény h semmi sem örökké, de a slim azért strapabirosabb . "én véleményem" -
szaszlaci
addikt
válasz
Stylewars_kp #397 üzenetére
Akkor kevesebb, mint egy hónapja használod.
Következtetést évek múltán szokás levonni.
Létezik, TideWater, de elég gyengécske. A gyárinál természetesen sokkal hatékonyabb. -
szaszlaci
addikt
válasz
Stylewars_kp #395 üzenetére
Mióta és milyen gyakorisággal használod így a jelenlegi gépet?
-
szaszlaci
addikt
válasz
Stylewars_kp #386 üzenetére
Szia, bocs, hogy csak most válaszolok.
Köszi!
Sajnos a megemelés szinte semmit sem ér, ez a tapasztalat.
A hőfigyelő már jobb, de két gond van vele. Egyrészt hova teszed a szenzort? Közvetlenül a maghoz kellene és egy nagyon pontos követést beállítani. A másik, hogy az eredeti bordát, pláne az eredeti ventikkel akárhogy fújhatod, még mindig édeskevés.kolakola: szia, hőcsöves bordával az a gond, hogy túl jó. Tehát túl gyorsan hűt, csak akkor alkalmazható, ha nagyon erősen fújod, hogy semmikor se menjen 35-40 fok fölé, akkor pedig egyszerűbb egy sima borda, annak csak előnye van a nagyobb hőkapacitás miatt. (Meg egy heatpipe sem úgy teljesen úgy viselkedik, mint egy nagy darab tömör fém.)
taaz: annyira nem jó iránymutató, hogy milyen procit hűtött, mert azoknak a megengedett üzemi hőmérséklete sokkal-sokkal feljebb van, mint ami a boxnál még nem okoz rövid időn belül gondot, függetlenül a hasonló TDP-től.
-
taaz
tag
válasz
kolakola #389 üzenetére
Az a hütö nagyon nagy. Ha kivágod a Box tetejét akkor megvalosithato. De akkor már csinálj neki másik dobozt. Ott nagyobb a mozgástér
Én máson veszödök. Kiváncsi lennék h mennyi a 90nm-os GPU-nak a TDP-je. Van bontva régi notibol származo AMD athlon xp, és intel p4 "nortwood" hütöbordáim . Azok ugy 60 70w körül fogyasztottak. Ezek full rezek, höcsövesek. I -
kolakola
tag
válasz
Stylewars_kp #390 üzenetére
FSD csak jtag-elt gépekre rakható.
Az új RGH-s masinákra is van alternatív dashboard, azt hiszem nem FSD, hanem valami más, de lehet, hogy tévedek. -
kolakola
tag
Sziasztok,
esetleg FAT fépen próbálta már valaki a HyperTX3-at beépíteni? Mégiscsak egy hőcsöves hűtő, és ha jól mértem el is férne. -
taaz
tag
válasz
Stylewars_kp #386 üzenetére
"Olyan kérdésem volna, hogy a dashba a CPU GPU Hőfokját meg lehet nézni?"
Nem. Csak okositott box irja ki. PL: FSD. -
Stylewars_kp
őstag
Helló!
Először is tetszik ez a kis moddingolás. Kifejezetten jó ötleteid vannak.
Nekem ennél sokkal egyszerűbb taktikám van az xBox megfőzése ellen.
-Nyitott jól szellőzött helyen tartom és négy kis (5 cm) alu tömböcskén áll, hogy magasabban legyen a polctól, így nem reked meg ott annyira a meleg. Fektetve használom, mert szerintem így sokkal jobb a hűtése, de ki hogyan érzi, úgyis mindenki mást mond...még a konzol boltok is....
-Másik ötletem amit már pár konzol szerviz meg is valósított és lehet be is fogom építeni, ez pedig az aktív, automata hűtésmod. Ha nagyobb az igény jobban forog a venti ha kisebb akkor gyengébb teljesítményen forog. Ennyi. Hangja nem zavarna, mert az 5.1 elnyomná/ja.Ja és szimplán nem játszok vele egyhuzamban sokat.
Lehet primitív, de szerintem jó ötlet.
Olyan kérdésem volna, hogy a dashba a CPU GPU Hőfokját meg lehet nézni?
/xBox 360 Slim LT+2.0/
-
szaszlaci
addikt
válasz
vaszil29 #384 üzenetére
Igen, a kivezetékelés szerintem se járható út.
Esetleg olyat lehetne, hogy egy sablonnal kicsi rugókat forrasztani az alaplapra. Úgy lehetne hőlégfúvóval/infrával, és a GPU-t is csak meg kellene tisztítani az óntól. Na meg rögzíteni, ami lehet, nem egyszerű..
Csak kérdés, megérik-e ezek a megoldások, főleg, hogy annyival megvastagszik, hogy valószínűleg akkor is ki kell venni a DVD-t, hogy odaférjen egy elegendő borda. Akkor meg ott a cikkes megoldás könnyen, olcsón.
Meg ugye a slim gépek állítólag elég jók már. (+nemsokára jön az új konzol. Bár ha az is ilyen lesz, jobb előre gondolkozni)
-
vaszil29
csendes tag
válasz
szaszlaci #383 üzenetére
Szia!
Szerintem a "kivezetékelés" nem járható út, mert a vezetékek hatására megváltoznak a "transzfer" kimenetek ellenállása. Sajnos észrevettem, hogy az ilyen integrált áramkörök nagyon pontosan, kopra kivannak számolva és ha valahol van egy pici eltérés, már nem is indul semmi. Minden porcikája szinte 10-ed re kivan számolva, az alkatrészekben nincsenek tartalékok. Max 1% tűrés. Szerintem, még ami járható út lenne, ha az alaplapra forrasztani tüskesort és a procira meg hüvelyeket. Így az alaplap és a GPU külön egységet alkotna, ezáltal a hőtágulásokat, deformitásokat tudná követni a hüvelyjel összekötött egység, elveszne a merevség, mert egymástól független tudnának mozogni. Mondjuk utána kéne nézni, hogy létezik-e ilyen felületre forrasztható tüskesor, és hozzá hüvely.
(Érvég hüvely 0,25 átmérő 5mm hossz "üreges cső") ez lenne a hüvely.
(http://www2.chipcad.hu/tartalom.aspx?hir=133) Érdekesség!!De ez csak egy ötlet. Ma kapok bontott Xbox 360 alaplapot és GPU-t majd kísérletezek.
-
szaszlaci
addikt
válasz
vaszil29 #382 üzenetére
A visszarúgás az, mikor egy nagyobb tekercsről például leválasztod a terhelést, akkor feszültségként kiadja a tárolt töltést és kárt okozhat.
Ami a bordát illeti, pont ilyenre gondoltam én is, de ha megnézed, kevés hely van ott, ha a házban hagyod a meghajtót, nem sok értelme van. Ha meg kiveszed, akkor meg mindegy.Ha a foglalatot meg tudod csinálni, akkor az elvileg tökéletes megoldás lenne, és még a gyári hűtés is elég lenne hozzá. Csak mivel a foglalat tudtommal műanyag, nem tudod beforrasztani a felületforrasztott nyákra, mert elolvad, ha melegíteni kezded.
Volt egy olyan ötletem, hogy minden egyes kötést vezetékkel beforrasztani. Csak lehetetlen vállalkozás, és gondolom, nem lehet túl hosszú, mert nem fog elindulni. -
vaszil29
csendes tag
válasz
szaszlaci #381 üzenetére
Szia!
A gépemben dupla sebességen megy a venti! És mégis bekrepált. Úgy zúgy, mint egy
Elektromos fűnyiró. Nagyon nagy a hangja. A vissza rúgást meg úgy gondoltam, hogy ha leveszek 5 voltot valahonnét az alaplapról Oda ne rúgjon vissza a ventilátor, ha esetleg bezárlatosodik. Hogy ne tegyen kárt az alaplapba. De lehet, hogy jobb lenne egy (Galvanikus) leválasztás a nagyobb védelem érdekében. Szerintem a vörösréz hűtő jó gondolat és ki is marom cnc-vel, de elnyújtom hátra a ventilátorok felé hosszú bordákkal a légcsatorna alatt.
Engem igazán az IC tokozása érdekelt volna, hátha van valami donor foglalat a helyire
Itt számítógép alaplapi patentos foglalatra gondolok, mint a 775-ös az nem válna le soha. -
szaszlaci
addikt
válasz
vaszil29 #379 üzenetére
Ezeken már mind végigmentem annak idején.
GPU hőleadó felülettel semmi gond nincs. Nem igazán függ össze ezzel a tokozás és a golyók hűtése.
Az egész gép (golyók, NYÁK, ..) egyforma és keveset változó hőmérséklete lenne a cél, ezt élre állítva, a rendszer ventiket nagyobb sebességen járatva ilyen bordákkal elég jól elérhető.
Visszarúgni biztosan nem fog, főleg nem a hálózat felé
Drága és relatíve hosszadalmas művelet marni egy bordát, főleg, hogy nem sok értelme van. Ha elég vastag a kész aluborda, akkor némi venti sebesség növeléssel kb ugyan ott vagy.
A gyári alubordát le kell cserélni, mert vékony, kicsi és pocsék.
900 valahány lába van a Falconos GPU-nak. -
vaszil29
csendes tag
Vagy lehet, hogy a hűtő bordát kéne, mondjuk vörösrézből kimaratni és azt belerakni.
(Mégis csak jobb a hővezető képessége, mint ennek a eloxált alunak.)
Nem tudod véletlenűl a GPU foglalatának a típusát? Vagy esetleg a foglalat méretét és hogy hány lába van??? 144?? -
vaszil29
csendes tag
válasz
szaszlaci #378 üzenetére
Tegnapi szerelgetésem után rájöttem, hogy a hűtés felületet kéne mégis csak módosítani, mert GPU hőleadó felülete igen picurka. Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha egy laptop Proci hűtő ventilátort szerelnék közvetlen a GPU mellé, hogy tolja hűvöset a IC-re, és alá a golyók közé, ezzel is támogatva a nagy hűtőt?? Bekötném egy diódával, hogy ne legyen visszarúgás a hálózat felé meg kapna egy stabkockát a túláram miatt. Hmmm?? szerinted?!
-
vaszil29
csendes tag
válasz
szaszlaci #376 üzenetére
Mondjuk a procik általában 82 fokra vannak kalibrálva és ha eléri ezt az értéket a proci leold, hogy haza ne vágja magát. Mondjuk biosban kilehet kapcsolni a proci hőmérséklet figyelését.
Anno így szórakoztunk a gépek "húzásával" Szegény 3000g procim is meg lett nyaggatva 3600-ra -
szaszlaci
addikt
válasz
vaszil29 #374 üzenetére
Persze, de amúgy ott van az oldal tetején.
Hát hogy mit oldhatott volna meg, az egy dolog. Meg hogy vajon miért nem tette, az meg egy másik..
Erre azt tudom mondni, hogy a a PC-m passzív Atom proci, de olyan 60-70 fokos, volt, mikor 80 fölött üzemelt. 24/7-ben. BGA-val van az is feltéve, nem akar tönkremenni, pedig azt hiszem, 3 éve lényegében egyfolytában be van kapcsolva. -
vaszil29
csendes tag
válasz
vaszil29 #374 üzenetére
Mondjuk "Bill" barátunk megoldhatta volna a processzorok rögzítését úgy ahogyan a PC-ben szokott lenni általában valamilyen foglalattal, A procikra meg mehetett volna a tüskesor.
Mondjuk az én PC-m 3000ghz-en szalad, de amikor több grafikai programot futtatok egyszerre (Corel, Photoshop ID.stb) ott is felszalad a hőmérséklet 60-70 fok környékére
Pedig egy hatalmas Zalman venti hűti. Szerintem ott is leugrana a golyó, ha volna. :-) -
vaszil29
csendes tag
Sziasztok!
Sajna eljött az a pillanat, hogy 3ledre ájult a boxom. Olvasgattam picit a fórumot és sajnos azt tapasztaltam, hogy mindenki a hűtés hatékonyságát akarja, ilyen olyan megoldásokkal orvosolni, de főképpen a ventilátor és az általa szállított hideg levegő mennyiségét helyezi előtérbe. Meglátásom szerint a probléma forrása alapvetően onnét fakad, hogy a GPU hőleadó felülete pici. olyan 1-1,5cm-es kocka ezáltal hiába teszel rá 2 kilós bordát, max a GPU felszínét tudod jobban hűteni, de nem magát a GPU-t! A processzor azért válik le, mert a processzor és az alaplap közötti hőmérsékletet nem vezeti el egyik ventilátor sem, ott ahol a golyócskák vannak. Olyan hűtésre volna szükség ami körbeöleli az egész gpu-t. És erre szerintem egy, "NEM" vezetőképes folyadék lenne a legalkalmasabb (Parafinolaj) keringetve.
Ötlet : http://www.youtube.com/watch?v=rq9GUjIGtx8&feature=related
Ez a videó talán segíthet, persze felmerül egy pár probléma a kivitelezéssel kapcsolatban, de alapjáraton az ötlet megfontolandó.
Szerintem kéne a GPU-ra egy dobozka, ami teljesen szigetelve van az alaplaphoz és egy akváriumot alkot a processzor körül. Az olajat meg meglehetne keringtetni egy mezei 2000ft-os akváriumi szivattyúval. Természetesen lehet hozzá barkácsolni külső hűtőt ventilátorral, mint a vízhűtésnél.
Ez csak egy ötlet.
(Na megyek szétkapom a boxom) -
bazsuuuu
csendes tag
Az jó megoldás ha rakok az xbox alá 1 notebook hűtőt?
-
kolakola
tag
válasz
hardvermikro #367 üzenetére
Itt kellene jobb oldalon a "beléptél, hardvermikro" felett kettővel a Témaindító írás linkre kattintani, ott olvashatsz jókat. Ha a fórumban visszaolvasol, ott is olvashatsz jókat, ha extrém dolgokra vagy kíváncsi, akkor ajánlom figyelmedbe a folyékony nitrogént.
A realitások földjén:
- vízhűtés
- youtube
Szvsz: vízzel én nem bajlódnék, mindamellett, hogy drága is. Hamarosan dobok néhány képet arról, hogy milyen lett az én gépem, bár az ötleteket én is innen, és youtube-ról merítettem. Jó olvasgatást. -
szaszlaci
addikt
válasz
hardvermikro #367 üzenetére
Nem olvasd el a témaindító írást. Ott le van írva, hogy szvsz azzal a fajta léghűtéssel lehet a legjobb eredményt elérni.
-
hardvermikro
újonc
hova irjak akkor?
engem az érdekkel hogy vízhütésel vagy ventivel lehet a legjobban lehüteni?
vagy van más -
szaszlaci
addikt
válasz
hardvermikro #365 üzenetére
Szia,
olvasd el a témaindító írást! -
hardvermikro
újonc
sziasztok
Nekem van egy 2007-es évjáratú xbox360-am.
segitséget szeretnék kérni hogy mit csináljak vagy használja ahoz hogy a leges legjobban lebirjam hüteni a gpu meg a cpu?
segitséget elöre is köszönöm -
kolakola
tag
Nos, végre elkészültem.
1. a házba belekerült 2db Sycthe120-as, 10mm vastag ventillátor,
2. a gpu-ra is került egy módosított cpu borda.
3. mind a gpu, mind a cpu bordái 10mm-ert veszítettek a magasságukból,
4. új légcsatorna került kialakításra a megváltozott hűtőknek megfelelően.Eredmények:
Eredeti értékek 60%-os ventipörgetéssel:
Üresjáratban (15 perc után): CPU: 56,6 GPU: 52,4 RAM: 56,4 CASE: 32,5
Terhelés után (1 óra Crysis2): CPU: 58,6 GPU: 62 RAM: 66 CASE: 33Módosítás utáni értékek 60%-os ventipörgetéssel:
Üresjáratban (15 perc után): CPU: 56 GPU: 44 RAM: 42 CASE: 32
Terhelés után (1 óra Crysis2): CPU: 58 GPU: 48 RAM: 46 CASE: 34Módosítás utáni értékek AUTO ventibeállítással:
Üresjáratban (15 perc után): CPU: 61 GPU: 46 RAM: 44 CASE: 35
Terhelés után (1 óra Crysis2): CPU: 64 GPU: 51 RAM: 48 CASE: 36Szóval mindent egybevetve az eredeti problémám, miszerint túlontúl hangos a 60%-on pörgő ventivel a box, megoldódott. Az eredményt sikeresnek könyvelem el, hisz a proci ugyan melegebb lett 5-6 fokkal, de a kritikus pont, a GPU hőmérséklete 10 fokot esett, a RAM-ok hőmérséklete 18 fokot esett. És végre nincs hangja a boxnak
-
Jagertomi
csendes tag
Hát kinek mi
De viszont egy kérdés. A Whisper Legacy csatlakozója pont oan mint a gyári ventimé. Akkor a Legacy csatlakozóját is oda dughatom ahova a gyári ventié megy??
-
Jagertomi
csendes tag
Szerintem meg annyiból jó, h nem kell heteket várni míg megjön az áru... Az az 1-2ezer Ft most sztem nem annyira hatalmas összeg.
-
KonzolozZ
csendes tag
válasz
Jagertomi #355 üzenetére
Hali!
Itt hamarosan kapható lesz, olcsóbb mint ebay-en (számla, garancia van):
http://www.konzoluzlet.hu/alkatreszek/227-whisper-legacy-ventillator-xbox-360-hoz-talismoon.htmlLényegében minden XCM és Talismoon terméket be tudunk szerezni. Ha valamit nem találsz meg a készletünkön, akkor írj levelet az ügyfélszolgálaton keresztül!
-
kolakola
tag
válasz
Jagertomi #355 üzenetére
Szis, sztem Magyarországon sehol. Ebay-t tudnám javasolni.
Vagy a más irányú hűtés moddolást.Eredetileg én is ilyesmit néztem (bár nálam nem a hőfok, hanem a zaj dominált, azért is vetettem el ezt a megoldást, mert az eredeti 41dBA-hoz képest a 38dBA az nem eredmény. Én úgy döntöttem, hogy a ház oldalába teszek 2db 120-as ventit, ami befelé fújja a levegőt. Az eredetiket meg meghagyom, és szerintem simán lelassíthatom majd annyira, hogy hangja se legyen. Remélem lassan megjönnek a ventik amiket rendeltem, és 7véén összepattinthatom a szerkezetet.
Egyébként a gyári ventiknek a befoglaló mérete 140x70x28mm. Tehát kis faragással 2db 70x70-es ventit bele lehet gyömöszölni. SUNON, PAPST márkákból simán van iylen méret. (persze ha barkácsoló kedvű vagy)
-
szaszlaci
addikt
válasz
kolakola #351 üzenetére
Értelme biztos van, ha más nem, majd a következő konzolba csak be kell pakolni.
Na hát ezt mondom, hiába teszel csak úgy oda egy ventit, a CPU még melegebb. A gyári GPU bordát meg fújhatod akármivel, kevés lesz.
A cikkben egy deszkamodell van, ami működik. Ebből kellene kiindulni, aztán lehet módosítani, de sokat kell hozzá mérni és gondolkodni. -
kolakola
tag
válasz
szaszlaci #350 üzenetére
Nahát, újabb fejlemény, mert kíváncsi voltam, hogy egyáltalán van-e értelme foglalkozni ezzel a hűtés dologgal. Egyenlőre a DVD meghajtó kivéve, de a GPU-n még az eredeti lapos borda van. A DVD 12V-os ágba bekötöttem egy 60x60x10-es Papst ventit, az eredményem így alakult:
Eredeti értékek, plussz venti nélkül:
Üresjáratban (15 perc után): CPU: 56,6 GPU: 52,4 RAM: 56,4 CASE: 32,5
Terhelés után (1 óra Crysis2): CPU: 58,6 GPU: 62 RAM: 66 CASE: 33
Plussz Papst ventivel:
Üresjáratban (15 perc után): CPU: 58 GPU: 46,1 RAM: 50,1 CASE: 33,2
Terhelés után (1 óra Crysis2): CPU: 60 GPU: 52 RAM: 56 CASE: 34
Új hozzászólás Aktív témák
lo Mivel a gyári hűtés kevés, a vízhűtés drága (és még mindig kevés), hát más megoldás kellett...
- ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 (Wifis DDR4 alaplap)
- XBOX Series S 512GB, 2026.12.10-ig gyári garanciával, dobozában, makulátlan állapotban eladó!
- 8/16BIT ISA Kártyák
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 16BIT ISA Kártya 286 proci + Cirrus Logic Chip
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest