- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Túl van misztifikálva, elriaszák az átlagembert, én is tanultam általános iskolában 25 éve kb. Nem játékosan tanítják bemutatva pl. videólejátszáson hasonló dolgokon keresztűl a működését, e helyett sok ideig csak a bináris vagyis a kettes számrendszert, tízes számrendszert magyarázák. Sok időt vesz el a számítástechnika története ez sem valami izgi téma lyukkártya, x86 gépek kialakulsa, ARM Advanced RISC Machine architektúrákról hasonló. Valósidejű oprendszeretől, GNU General Public License -ig stb, jogi kérdésekig, ezek egy általános minimális tudásnál nem lényegesek Gizikének.
-
zoltanz
nagyúr
Mondjuk ha csak telepítési időt nézük a Windows és Linux között, akkor van olyan disztribúció ami két perc alatt feláll pendrive -ról és minden fontos formátumot ismer, GUI -is, én mindent el tudok vele végezni. Igaz nem olyan csilli-villi és nem mindenhol magyarított (manapság ki nem tud angolul). A két rendszer más dimenzióban van erre nem tudok más mondani.
Én sem hallotam még róla csak rémlett valahonnan, de hamár ekkora érdeklődésre tart számon leírom. Az lehet jó amikor bölcsészek fordítanak géptant, vagy fordítva
-
zoltanz
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
Ha már a különleges alkalmazásoknál tartunk, én ismerem, de nem használtam még intenzíven munkára az Ubuntu Studio -t ami real-time kernelt használ nem generic -et és sokkal gyorsabb egyes audio stb. műveleteknél. A Microsoft rendszereken csak valami virtuális real-time megvalósítás létezik ha jól értem.
-
zoltanz
nagyúr
Nem nagyon ismerem én sem a CAD alkalmazásokat és tényleg nem sokan használják, de úgy tudom ki van adva Linux -ra is. Ha nem így van javítsatok ki. Amúgy ott a Wine -n kívűl ami tényleg szuper elfutkorásznak rajta a dolgok, rengeteg virtuális gép szofter is van, amik eég hatékonyak.
-
zoltanz
nagyúr
Én tisztelem mindkét fél munkáját, és mért találtaki az embei faj a poénokat. Vannak akik értik vannak akik nem, itt most erről van szó csak. A másik nem mondom tudok programozni, de egy kicsit igen, tudom mi az "könyékig matatni a trutyiba a forráskódban" . Nem ma kezdtem.
-
zoltanz
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
Gizikenek sokkal jobb egy Linux mert elég sok disztribúció kering a neten szinte mindenki talál magának megfelelőt. (nem is kell telepíteni hozzá semmit). Egyszerűen berakja az adott disztribúció diszkjét aztán okézik.
Még hogy a Linux ugyanannyira stabil mint a Wifos ki hallott még ilyet? Ott programozók ülnek a székekben nem marketingesek.
-
zoltanz
nagyúr
Aztán, hogy mégiscsak válaszoljak a hozzászóláod elejére is, a mai MINIMUM 160GB -s vinyókkal szerintem teljesen mindegy, hogy a rendszer 2.5GB -s vagy 10GB -s.
Ennél antiszakértelmibb, had ne mondjak mást, nem is lehetnél. Nem azt mondom a lehető legkisebb helyre kell összezsúfolni a rendszert, mert annak máshól látjuk kárát. Azért egy Ubuntu telepítés is magában majd kétszer gyorsabb mint egy vele egy súlycsoportba (MB mérteben)lévő XP a Vista -t nem is tudom hova sorolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest