Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
most mondjam hogy az én méréseim (totál más téma, akusztikus önreprezentáció: a pszichofiziológia, a bioakusztika és a viselkedésökológia hármas határterülete) során egyszer az egyik pilothoz elfelejtettem fülest hozni úgyhogy a cimborám egy totál más karakterisztikájú fülesét használtuk visszajátszáshoz. utóbb néztük hogy a legzavaróbb komponens az egészben az összes felvételben jelen lévő dobozhang volt a rossz akusztikai csillapítású tanszéki szoba miatt
szóval ez a "mielőtt a motyót tuningolod rendezd be a szobát" kérdés ez nagyon vastagon benne van.
-
fatpingvin
addikt
válasz
fererencz89 #130 üzenetére
a két hangfal együtt kb 5x annyiba kerül mint az erősítő, amiben meg van védelem. mivel jó hatásfokú, ezért nem kell neki bika táp, azt meg kiszámoltam hogy az se gáz ha a hangfalra kb direktben kimegy a tápfesz amit az erősítő kap.
maxon meg úgyse fogja járatni mert panellakás. -
fatpingvin
addikt
válasz
RoyBatty #124 üzenetére
nekem is van eegy ilyen cimborám... komoly küzdés mindig amikor előkerül a kérdés, ő nagyon lelkes, én meg értek hozzá valamennyit... végül kapott tőlem egy kis teljesítményű de korrekt D-class erősítőt amivel nem fogja leégetni a hangfalait, azzal most tudomásom szerint elvan.
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz
#94257664 #91 üzenetére
szerintem rossz megközelítés az hogy majd a hülyéknek megmutatom. hullába kár az infúzió. ha már valamibe energiát fektetsz az valami olyasmi legyen ami az értelmesebb réteg számára előremutató. a nyilvánvalót ismételgetni nem sok értelme van, aki a nyilvánvalót nem érti azzal kár foglalkozni.
-
fatpingvin
addikt
az oltás lehetősége előtt is voltak bőven akik egyszerűen nem vették komolyan ezt az egészet és terjesztették a járványt. szóval ne mensük fel a hülyéket pls.
nyilván lettek volna áldozatok. viszont az áldozatok igen nagy hányadát már akkor vesztettük el amikor volt lehetőség oltani.
nem szeretnék különösebben belemenni ebbe mert igen nyomasztó téma (nekem szakmabeliként és személyes érintettség okán is különösen) de a tanulságokat mindenképpen meg kell belőle tartani.
-
fatpingvin
addikt
43 az a tíz-húsz... hogy kontextusba helyezzük, ez Dunakeszi, Hódmezővásárhely vagy Dunaújváros teljes lakosságát jelenti. ennyien haltak meg jórészt az elemi ostobaság miatt. gondolkodjuk el ezen egy kicsit mielőtt nagy hangon hirdetnénk hogy mindenki szabadon propagálhatja a baromságait.
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
"viszont, nagyon sok a hulyeseg. egy pelda az USB kabel. sokan pl USB kabeleket is cserelgettek a DAC elott, mert "aszinkron mod"ban megy. nos, a windows driver illesztesi modellje szerint nem letezik aszinkron mod. a sima atvitel bitperfect (kieg: a visszakodolot adatfolyamon, a vivo kozegen nem erdekes mi tortenik amig a kommunikacio fennall)."
oké és akkor most arról a rétegről beszélgetünk aki az ilyen evidenciákat hirdeti hogy az nemúgyvan. a kedvencem eddig az online audio streamhez a jobb minőségű (????) UTP kábel volt. -
fatpingvin
addikt
legjobb tudomásom szerint a DK szindróma arról szól hogy egy kérdésben kevésbé járatos személyek hajlamosak túlbecsülni a saját tájékozottságukat. "nem tudom azt sem hogy mit nem tudok"
utánanézek mert így már én sem vagyok benne biztos
szerk:
"A Dunning–Kruger-hatás az a jelenség, amikor minél kevesebbet tud valaki egy adott dologról, annál inkább hajlamos túlbecsülni a saját tudását. (...)Kruger és Dunning szerint számos tanulmány sugallja, hogy (...) az amatőrök magabiztosabbak a szakértőknél. Azt feltételezték, hogy egy tipikus jártasság esetében a hozzá nem értők
1. hajlamosak túlbecsülni a saját képzettségüket,
2. nem képesek felismerni, ha más ért hozzá,
3. nem képesek felismerni, hogy ők maguk mennyire nem értenek hozzá,
4. ha fejlesztenek a saját szakértelmükön, képessé válnak annak felismerésére, hogy korábban nem értettek hozzá." -
fatpingvin
addikt
csodálom az elhivatottságodat hogy hullába infúziót csepegtess... én kutatójelöltként rájöttem hogy nem az a feladatom hogy megtérítsem a rögeszméseket, hanem hogy kérdéseket tegyek fel amiket még mások nem tettek fel vagy nem kaptak rá választ, illetve hogy válaszokkal szolgáljak azoknak akik tanulni szeretnének
-
fatpingvin
addikt
ami a cikket illeti, kíváncsian vártam már a megjelenését
amint elkészül a publikációt is nagyon szívesen elolvasnám erről a kérdésről. elég hasonló a kutatási területünk, ez mégis egy teljesen más aspektusát közelíti meg az emberi hallásnak mint amit én próbálok feltérképezni.
az eredmények bevallom engem kicsit megleptek, nem gondoltam hogy ilyen markáns lesz a csoportok közti eltérés, bár jobban belegondolva végülis logikus, már csak viselkedésökológiai megközelítésből is.
lehet hogy ezt csak a szakmai elfogultság mondatja velem de úgy gondolom a hallás az egyik legérdekesebb érzékszervünk, főleg ezzel az elképesztően komplex és unikális kommunikációs eszközzel ami az emberek sajátja, a beszéddel karöltve.
tudtátok hogy az ember otoakusztikus apparátusa, a belső fül egy, a mostani halak oldalvonalszervéhez hasonló struktúrából eredeztethető?ez az érzékszerv úgy sejtjük kb félmilliárd évvel ezelőtt jelenhetett meg a mostani gerinchúros jószágok közös ősén, ahol még lényegében csak a kültakaró mechanoreceptorainak csoportosulása volt és a környező víz rezgéseit érzékelte. ebből az egyszerű struktúrából alakult ki az évmilliók során próba-szerencse alapon az a sokkalta komplexebb és működési mechanizmusát tekintve sokkal bonyolultabb, összetett funkciójú érzékszervünk amit most ismerünk.
ennek fényében talán nyomatékosabb az a gondolat, miszerint he hozzunk szégyent erre az örökségre azzal hogy mindenféle ezoterikus hülyeséget tulajdonítunk neki, bőven eléggé lenyűgöző ez az érzékszervünk és a képességei anélkül is hogy túlmisztifikálnánk
Új hozzászólás Aktív témák
lo Mind hallottunk már a köznyelvben csak audiofoolnak csúfolt audiofilről: a hallás önjelölt istene, aki olyan nem létező...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Száguldozásra hangol az új AMD Software
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen alaplapot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Projektor topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest